Pokazuje rezultate 1 do 45 od 45

Tema: more i sunce u trudnoći...

nikka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno more i sunce u trudnoći...

Evo mene bi zanimalo da li se trudnice u visokoj trudnoći smiju kupati u moru i sunčati.
    Negdje sam našla da se smiju, negdje da se ne preporuča...

Konkretno me zanima da li se trbuh smije izlagati suncu u ranim jutarnjim i kasnim popodnevnim satima? Naravno da se podrazumijeva mazanje kremom za sunčanje sa visokim faktorom.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

ja sam se kupala i umjereno izlagala suncu do samog kraja, a rodila sam sredinom kolovoza. nisam se puno mazala kremama.

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja sam se kupala i umjereno izlagala suncu u trudnoći. Pitala sam i ginekologa koji je dao odobrenje. Znači kao što i ti namjeravaš:
    u ranim jutarnjim i kasnim popodnevnim satima
    recimo od 17.30

ako bi se kupala u neko drugo doba dana onda sam bila na suncu 2-5 min, samo da se malo osušim i odmah u hladovinu. Ali ja tako prakticiram uvijek, nevezano uz trudnoću.

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Nećeš se sunčati od 11-17 h ,nadam se jer to ni inače nije preporučljivo

Sklonija si stvaranju tamnih flekaa po koži lica , tako da to nije preporučljivo

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ako imas normalnu trudnocu naravno da se mozes kupati.. u cistom moru...
    Na vrijeme pazi zbog prejakog sunca i mogucnosti dehidracije...
    Meni je dr preporucila da se ne kupam ako je temp mora manja od 24... tj da bi more trebalo biti ugodno...

nikka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

u to doba sam zavučena negdje u hladovini

mučilo me to jer sam prošle god. na moru vidla trudnicu koja kad se je sunčala pokrivala si je trbuh sa pareom :/

inaće ne volim jednodjelne badiće, znaći mogu svoju bušu slobodno malkice izlagati suncu

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ja sam u prvoj trudnoci negdje od 15 tjedna bila na moru, malo sam se suncala, al kad sam osjetila ( brzo ) da je trbuh topao, onda sam ga pokrila vlaznim rucnikom, bilo cim. a u vodu sam ulazila valjda 10 min da ne napravim bebi hladni sok.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

u prvoj sam se trudnoći kupala cilo lito, od 6. do 9. miseca.
    i guštala jer je trudnoća bila skroz uredna.
    ja i inače baš ne pazim na ta ograničenja izlaska na sunce pa sam se i onda kupala od nekih 14-15 sati do 20. i guštala.
    imala sam dvodjelni trudnički kostim, malo bi sunčala trbuha, pa malo pokrivala onom kao "majčicom" koju imaju trudnički kostimi. u hladu bi bila tek kad bi mi počeo mozak cvrčit.
    guštala sam plivat i bit u moru, a nisam baš nešto ni polagano ulazila u more jer je more bilo predivno toplo. najdraže bi mi bilo skočit u more.
    uostalom, meni je i vodenjak pukao nasred plaže (e tad me uhvatila tuga jer sam skužila da je tom ljetu kraj, i to 9 dana prije nego je trebalo bit gotovo po terminu ).

ove godine ne znam hoću li se uopće okupat. moram pitat ginekologa jer sam uloživa za jagodicu pa mi nije najmilija pomisao nešto skupit po plaži. ako mi on da zeleno svjetlo eto mene opet do poroda na kupanjcu. a planiram 8ako sve bude ok) i drugi dio ljeta provest na plaži.

nikka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

hvala žemske

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Loryblue prvotno napisa
    moram pitat ginekologa jer sam uloživa za jagodicu pa mi nije najmilija pomisao nešto skupit po plaži. ako mi on da zeleno svjetlo eto mene opet do poroda na kupanjcu. a planiram 8ako sve bude ok) i drugi dio ljeta provest na plaži.
    ja sam bila uloziva za jagodicu i moj doc je rekao da se mogu kupat koliko hoću. zahvaljujući prirodnoj limfnoj drenaži valovima, plivanju i vježbanju u moru, noge mi u zadnjem tromjesečju uopće nisu oticale iako i inače imam sklonosti da mi se voda skupi u ekstremitetima.

ja sam se kupala i kad je more bilo 19 stupnjeva. no ja volim svježije more. mislim da je beba super zaštićena i da bi se trudnica trebala dobrano pothladit, odnosno smrznut da bi beba osjetila pad temperature. moj doc je posve podržavao moj stav da budem trudnica - plivačica.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja sam u nedoumici da li ići na more ili ne.naime u početku trudnoće sam imala bakterijice u mokraći i popila 2 ture novocefa i hvala Bogu riješila ih,kasnije vadila urinokulturu i bilo sve ok i do sada je tako...moj problem je u tome što mi je babica(svekrova rodica)rekla da mi nipošto nikako ne bi preporučila kupanje i odlazak na more pošto sam imala te bakterije,jer po tome ona smatra da sam osjetljiva i da bi ih veoma lako opet mogla pokupiti,tako da zaboravim kupanje ovo ljeto....kao da ja radim što hoću al njeno je da me upozori i da ona na mom mjestu se ne bi izlagala takvom riziku ....
    sad me zanima cure da li je ijedna od vas imala te bakterije i kasnije uživala u kupanju bez ikakvih posljedica?

nikka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Mromi ako si sklona bakterijama i upalama bolje se drži kopna i sunčanja.
    Vidim da smo blizu po tjednim T, ja ću se samo malo smoćiti, ako bude topla voda. Uglavnom ću vrijeme provoditi na ležaljci i pod suncobranom ...bitno je da ja čujem šum mora i da se fino odmorim

mayah avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Baš sam tražila ovakvu temu! Naime, živim na moru, i kod nas se već naveliko sunča i kupa, treba dobiti boju, jel

Nisam ni mislila ići na sunce prije 17h, i to volim ići najviše sat-dva dnevno, tek toliko da dobijem boju. Naravno da se ove godine podrazumijeva krema za visokim faktorom, a inače na moru viđam puno trudnica koje se sunčaju u dvodijelnim kostimima, iako je mene trgovkinja uvjeravala da moram imati onaj kostim sa majicom preko trbuha.

Prošlog ljeta sam kupila zaštitne tampone koji se koriste samo za kupanje, najviše zbog bazena gdje se mogu naći bakterije poput klamidije! Koriste se kao obični, samo isključivo za kupanje, presvučeni su zaštitnim voskom, tako da ništa ne prodire ništa "unutra".
    Doduše, ja sam ih koristila samo u bazenu, nisam u moru, ali ove godine ću ih svakako stavljati i za more. Ima ih u zgb u "Mulleru".

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj mayah prvotno napisa
    Prošlog ljeta sam kupila zaštitne tampone koji se koriste samo za kupanje, najviše zbog bazena gdje se mogu naći bakterije poput klamidije! Koriste se kao obični, samo isključivo za kupanje, presvučeni su zaštitnim voskom, tako da ništa ne prodire ništa "unutra".
    Doduše, ja sam ih koristila samo u bazenu, nisam u moru, ali ove godine ću ih svakako stavljati i za more. Ima ih u zgb u "Mulleru".
    Ne znam di živim, ali nažalost još nisam čula za takve tampone.
    Trebala bi ih ja isprobat, pogotovo kad planiram opet na bazen
    Hvala na informaciji!

luci07 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ja sam se kupala svaki dan, cijelo ljeto, dakle od negdje 4. do 7. mj. trudnoće. Išla sam iza 6 h i držala se hlada koliko sam mogla. Super sam se osjećala u moru, mislim da je tad pala odluka roditi u vodi ili na stolčiću.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja nisam bila u visokoj trudnoći na moru, al jesam u 26 tjednu. Ponašala sam se skoro kao i uvijek na moru - nisam bila na jakom suncu i vrućinama vani, plivala sam normalno, sunčala se, sve kao i obično. U biti sam uživala i bilo mi je predivno iskusiti taj osjećaj kad sam plivala, a beba se u meni ritala...predivno!

mayah avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Kod mene ih isto nema za kupiti, ja sam uzimala u Italiji, dok nisam slučajno otkrila da ih drži Muller u Zg. Vjerojatno jedini u hr.

Malo su skuplji, pakiranje je po četiri komada, 24kn, ali isplati se u svakom slučaju, pogotovo za one sklonije upalama.
    Tamponi su presvučeni vazelinskim uljem, svaki je posebno pakiran.
    Na netu sam uspjela naći smo neke američke, evo linka kako to izgleda:

http://www.symbiofem.com/e/6_1.html

Ovi moji su austrijski, evo slike:

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ja sam negdje u 7. mjesecu isla na more (tjedan dana) i vec ubrzo dehidrirala i izgorila (dobila sam gadne opekotine) Kupala sam se samo ujutro i na vecer, stalno bila u hladu. Ne sjecam se da li sam pila jos uvijek Dabrostone, ali mislim da nisam vise. Zavrsila sam u bolnici na infuzijama, kasnije dobila i grceve u nogama. Jednostavno sam se osjecala cudno i umorno. Jos mi je MM stalno pricao da necu valjda cijelo ljetovanje provesti u krevetu. Kad sam poslije cjelodnevnog spavanja i lezanja krenula na veceru, nakon ulaska u restoran pocelo mi se vrtiti. Odvezli me na hitnu, pa u bolnicu na nekoliko dana.
    A isto to ljeto sam na plazi vidjela trudnicu koja se doslovce izlezavala na suncu u vrijeme kad sam bila u sobi. Imala je potpuno tamnu kozu i nikakvih tragova opekotina.
    Tek dosta dugo nakon porodaja mi je prijatelj koji je studirao medicinu rekao da se koza u trudnoci mijenja i da je osjetljivija na sunce.
    Cini mi se da je i to individualno kao i sve ostalo u trudnoci.

luci07 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj smajlić prvotno napisa
    U biti sam uživala i bilo mi je predivno iskusiti taj osjećaj kad sam plivala, a beba se u meni ritala...predivno!
    Tako i meni isto! Super osjećaj! Plus to što sam se u vodi osjećala tako nekako lagano, za razliku od inače, na suhom, jer sam dobila malo previše kila i smiješno velik trbuh, iako sam imala još 2-3 mj. do poroda.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Trudnica se ne bi smjela kupati na plažama koje su prenapučene, naručito djecom koja piške u vodi , jer je tako najlakše navući urinfekt.

Nadalje, poželjno se držati dalje od sunca, jer pregrijavanje tijela nije dobro za bebu, a sunčanje slično kao i sa bebama, ujutro do 10 i navečer poslije 18.

Ja trbuh ne sunčam (iako imam dvodijelni trudnički) jer mi je koža na njemu jaaako nategnuta, pa je posebno osjetljiva, a i vjerujte, lijepo osunčani trbuh nakon što beba iz njega iziže izgleda kao jedna velika tamna fleka.

Prilaz vodi bi trebao biti pristupačan, znači ne skakanje sa stijena, nego nekakav šljunak koji će vam omogućiti siguran i postepen ulazak u vodu.

I još dva savjeta koja mi je dala ginekologica (a koja ja neću poslušati ) je ne odlaziti na plažu sam i ne odlaziti na plažu sam sa djecom.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj anamar prvotno napisa
    moram pitat ginekologa jer sam uloživa za jagodicu pa mi nije najmilija pomisao nešto skupit po plaži. ako mi on da zeleno svjetlo eto mene opet do poroda na kupanjcu. a planiram 8ako sve bude ok) i drugi dio ljeta provest na plaži.
    ja sam bila uloziva za jagodicu i moj doc je rekao da se mogu kupat koliko hoću. zahvaljujući prirodnoj limfnoj drenaži valovima, plivanju i vježbanju u moru, noge mi u zadnjem tromjesečju uopće nisu oticale iako i inače imam sklonosti da mi se voda skupi u ekstremitetima.
    joj ovo mi se sviđa :D
    značli kad opet zatopli mogla bi se i ja malo pobanjat i osjetit čari lita. ježim se od pomisli da se ne okupam ovo lito.

Ariana avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Mi smo se prije dva dana vratili sa mora. Uhvatili smo desetak najljepših dana (temp. oko 30) i nauživali se mora. Kako sam ja u 28.-om tjednu uz cerklage to je to za ovo ljeto ali samo zbog udaljenosti od mora. Bilo je prekrasno. Kupala sam se, izležavala na suncu (godi mojoj psorijazi), tražila školjkice sa Dakom i puunooo šetala. Jedino zadovoljstvo koje si nisam priuštila je aquagan i skakanje u more.

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

u prvoj sam se trudnoći kupala cilo lito, od 6. do 9. miseca.
    i guštala jer je trudnoća bila skroz uredna.
    I ja. Rodila sam u rujnu. I bila prilično crna, a poslije nije bilo fleke. Inače ne pazim baš na sunce, ali sam tad obraćala ne baš veliku pažnju da se baš ne nađem na suncu u najgore vrijeme. Inače se ne kupam na javnim plažama pa čistoća mora nije bila dvojbena.

Ovo ljeto sam mjesec i pol manje trudna, ali je trudnoča u početku bila rizična. Iako sam u drugom tromjesečju i sve je u redu, a i bilo je već lijepih vremena za kupanje, još se nisam ohrabrila. Nekako- sama s živahnim trogodišnjakom . Kad budem imala pomoć na raspolaganju mislim da me ništa osim eventualno liječničkih preporuka neće zaustaviti.
    Za morža nema ništa ljepše od uzgona.

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

trudnoča=trudnoća

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Posto zivim na otoku ljeto nemogu zamislit bez kupanja, ne suncam se ionako, jer imam jako svjetlu kožu pa mi sunce smeta.
    E sad, ove sam se godine okupala jedanput, i bilo mi je savrseno, taj osjecaj sto ste rekle i vi ritanja bebe dok plivam, ma presavrseno, samo sta sam se jako uplasila kad sam dosla kuci i poslije tusiranja vidjela na gacicama jednu malu ali stvarno jako malu mrvicu svijetle krvi.
    Od onda nisam ulazila u more jer umirem od straha od cega je to, inace imam urednu trudnocu, zatvorena sam jedino mi je smeksan cerviks ali mi nije preporuceno ama bas nikakvo mirovanje jer je od pocetka trudnoce takav.
    Jel moguce da mi je samo kapilara pukla?

marinci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Hm,ja sam u 12tj i jos mi je zabranjeno kupanje u moru,ali uskoru cu moci...ali neznam dali hocu jer me nekako strah,neznam,bojim se,jos imam i bakterije tako da mislim da se ovo ljeto necu kupati...

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ja se od sredine 5og mj i kupam 34tj,sad sam 37tj) i sunčam i to sam na plaži i ujutro i popodne,i tako sam se dobro izsunčala,ali evo vrijeme se uuužasno pogoršalo,ali nadam se dok rodim da ču bar još jednom zaplivati i pokupiti još boje iako sam poprilično crna

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mi smo danas dobili zeleno svjetlo za more. Jedva čekam! :D :D Ako je trudnoća bez komplikacija, mislim da plivanje može samo koristiti.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

i ja sam jedna od onih koje baš nešto ne paze na vrijeme izlaganja suncu ali nije da ležim i pržim se satima, odem do plaže, okupam se, pa doma ili u birc u hladu pa opet u more...
    inače sam tamnije puti i lako tamnim a najveći faktor koji sam do sad koristila je bio 6
    e, sad - ovo ljeto ću biti na moru u 8. mjesecu trudnoće - svjesna sam da ću se morati paziti malo više nego inače (ako naravno bude sve ok na pregledu prije godišnjeg da na miru odem), al me zanima sa čime bi se sada trebala mazati, koliko jači faktor (i da li jači?) ako ima netko upućen?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ja mislim da ti nije pretjerano bitan faktor nego da bas ne zagrijavas trbuh, makar to se nesmije na pocetku tudnoce, poslije sumnjam da moze bas stetit, al ja osobno nebi zaagrijavala bebu, pa onda malo ledila u vodi.

marmelada avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

curke, koju kremu za suncanje koristite? koji faktor?

mayah avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Kupila kremu od "ROC-a", zaštitni faktor 50. Inače je malo pakiranje, koristi se samo za lice, specijalna krema protiv stvaranja smeđih fleka na licu, zove se Minesol.
    Čitala sam da su trudnice sklone stvaranju tih fleka pa ću ovu stavljati svako jutro na lice i dekolte, a za tijelo ću kupiti neku normalnu, samo s visokim faktorom 30+.

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj marmelada prvotno napisa
    curke, koju kremu za suncanje koristite? koji faktor?
    Meni je dobra bilo koja, faktor 6 ili 8, ali nikad se ne izlažem najjačem suncu bez pripreme. Već od ranog proljeća (kad UV zračenje još nije tako jako) boravim na suncu kad mi se pruži prilika. Tako koža pomalo dobiva zaštitu pa ljeti ne izgorim. Ali treba uzeti u obzir i to da moja koža lako tamni i nije pretjerano osjetljiva.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Evo i mog iskustva. Meni su drugo i treće dijete rođeni krajem ljeta, tako da sam ja obje trudnoće provela na moru. Nosila sam doduše jednodijelni trudnički kostim jer sam takav kupila, ali nekih posebnih ograničenja što se tiče kupanja i sunčanja nisam imala, sve ko inače, osim što sam imala dvadestak kila više. I da, u trećoj trudnoći, kraj sebe bebicu od nepunih godinu dana . Ma jednostavno se nisam ničim opterećivala.
    Sada sam 20 tjedana i jedva čekam more, mislim da ću isto tako uživati i slušati svoje tijelo, što i do sada radim. Smatram da trudnoću ne treba shvaćati kao nekakvo bolesno stanje, nego jedan prekrasan period u životu u kojem treba uživat. Ako se ja osjećam ok, ako sam zdrava, ako je s bebicom sve u redu, pa zašto da si ograničavam tjelesnu aktivnost? Kao i inače u životu, ona nam može donijeti samo razne dobrobiti, nikako štete, naravno ako je umjerena i prilagođena tjelesnom stanju i formi... Ups, malo sam zabrijala u neke druge teme, sori, ali borim se s tim svaki dan... možda da otvorim neku novu temu .
    Dakle, samo vi guštajte more i sunce i plivajte (plivanje je najprilagođenija tjelesna aktivnost za trudnice, ne opterećuje zglobove, poboljšava cirkulaciju...), jer priroda je savršena, samo mi ljudi previše kompliciramo.

nikka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj mayah prvotno napisa
    Kupila kremu od "ROC-a", zaštitni faktor 50. Inače je malo pakiranje, koristi se samo za lice, specijalna krema protiv stvaranja smeđih fleka na licu, zove se Minesol.
    Čitala sam da su trudnice sklone stvaranju tih fleka pa ću ovu stavljati svako jutro na lice i dekolte, a za tijelo ću kupiti neku normalnu, samo s visokim faktorom 30+.
    ja sam samo 2 dana sjedila ujutro na balkonu i pila kavicu, posunčala si malo ličeko...takve fleke sad imam, baš ružno.

Thlaspi avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

U prvoj trudnoći sam se normalno kupala i sunčala (pod normalno sunčanje mislim od 9 do eventualno 11 sati i onda poslije 17 sati) cijeli lipanj i svibanj, a rodila sredinom kolovoza. No, kasnije sam čula da nije dobro plivati leđno zbog mogućnosti da se "previše rašire" trbušni mišići... ja baš najviše volim plivat leđno i ne znam, možda zbog toga ili čega drugoga ( a inače imam poprilično tvrd trbuh zbog pjevanja) stvarno su mi se raširili trbušnjaci za oko 4 cm... :?
    tako da sam poslije poroda morala vježbati trbušnjake (ne neke jako naporne, ali nešto tipa lagani pilates) po preporuci bolničke fizijatrice i sad je sve s mišićima ok...
    ovaj put idemo na more dok sam još u 1. tromjesječju ali ipak neću puno plivat leđno... zlu ne trebalo... makar ti trbušnjaci poslije poroda nisu ni tak loši za vraćanje struka

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ja sam se opet evo opet počela i kupati i sunčati.
    Prvo sam u 34tj,sad sam več 38+ i suuuuper mi je kad plivam!!

Idem do 11.30 ili od 16h i super mi je sunčati se,pogotovo što sam i ful boje dobila,i kosa mi je posvjetlila tako da ču svakako imati summer look!!

7mj sigurno neču stič do plaže,ali u 8mj ću svakako još popraviti boju!! :D

Mislim da nema generalngo odgovora smije li trudnica na more ili ne,sve je individualno i ovisi o zdravlju same trudnice.
    Meni su oba moja doktora rekla da mogu beeez problema,samo da ne skačem

sierra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ja krećem na more za tri tjedna .......prije toga imam pregled na Sv duhu pa ću pitati,tada će mi biti 31 tjedan. Namjeravam se normalno kupati ali nema sunčanja niti izlaska po največim vručinama i nadam se da ćemo i ja i malac uživati

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

piplica napisala
    Trudnica se ne bi smjela kupati na plažama koje su prenapučene, naručito djecom koja piške u vodi , jer je tako najlakše navući urinfekt
    to je tvoj stav ili je i to savjet tvog ginekologa???

mislim more nije zatvoren sustav. Postoje protoci i mijene vode. Ujedno kada bi to bila istina i da se odnosi samo na djecu (kao osrasli ne piške u vodu moš mislit) to bi značilo da su sva ta djeca također bolesna i da imaju uroinfekt. Jer normalno urin je sterilan. Prirodni destilat ako nema infekcije.
    Nadam se da je to bila samo omaška pisca...

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

kupala sam se cijelo ljeto, a bome i sunčala, do podne i iza pet. sunačnje mi je baš godilo.
    inače sklona bakterijama, u trudnoći nisam skupila ni jednu infekciju.

dorica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj stellita prvotno napisa
    piplica napisala
    Trudnica se ne bi smjela kupati na plažama koje su prenapučene, naručito djecom koja piške u vodi , jer je tako najlakše navući urinfekt

mislim more nije zatvoren sustav. Postoje protoci i mijene vode. Ujedno kada bi to bila istina i da se odnosi samo na djecu (kao osrasli ne piške u vodu moš mislit) to bi značilo da su sva ta djeca također bolesna i da imaju uroinfekt. Jer normalno urin je sterilan. Prirodni destilat ako nema infekcije.
    Nadam se da je to bila samo omaška pisca...
    koliko ja znam da je more još super preporučljivo ali bi se trebali izbjegavati bazeni
    jer sam ja svaki put poslije bazena imala neku upalu tako da ih već dugo izbijegavam u velikom luku

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Kupala sam se, jako puno plivala.
    Nisam se nikako sunčala, samo bi se malo prosušila na suncu, promijenila obvezno kupači kostim i pobjegla u hlad.

Zato ću ovo ljeto nadoknaditi sunčanje koje OBOŽAVAM!!!

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

cure...samo da iznesem svoje iskustvo, pa procijenite same...naime....8.8. smo otišli na more (30 tj)..prije toga dr u zg odobrio (nisam bila otvorena)...iz mora bi odma odlazila u hladovinu i mijenjala kupaći...do 11 i nakon 17...ostatak pod borom ili u kući...sad u nedjelju sam završila u bolnici u šibeniku (otovrila sam temu o tome)...trudovi...dr u bolnici objasnio da su nekad trudove na moru izazivali ulaskom i izlaskom iz vode (promijena temperature)...a more je sad oko 22..temp je bilA oko 30...i da u principu ne izazove kod svakog...ali eto, ja sam među njima...jaaaako sam se uplašila i da sam to ranije znala...možda bi u ta dvat tjedna ušla par puta u more...ovako sam bila svaki dan....

zlu ne trebalo....

:/

rikikiki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...2ID=&Show=2158

.... piše i u vezi zagrijavanja trbuha

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj stellita prvotno napisa
    piplica napisala
    Tako mi je rekao moj ginekolog još u prvoj trudnoći.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •