Results 1 to 11 of 11

Thread: kemoterapija zbog raka jajnika

Default kemoterapija zbog raka jajnika

bok svima,
    moja mama, inače vitalna i aktivna 59-god ima rak jajnika i uskoro treba početi s kemoterapijom. dijagnosticiran joj je izuzetno agresivan oblik i u stadiju je III C (od IV staija). ona se trenutno odlično osjeća, stoga se pitam ima li smisla ići na kemoterapiju s obzirom na nuspojave. napomenula bih da je mama operirana prije mjesec dana u splitskoj bolnici i osim 6 litara tekućine koja se stvarala, ništa joj nije uklonjeno, ni jajnici, ni maternica, tj. ni jedan dio tumora jer trenutno ne bi preživjela takvu vrstu operacije. markeri ca 125 joj divljaju, u mjesec dana su joj od 280 (a normalno je do 35) skočili na 3300. ima li itko slična iskustva ili kakav savjet o kemoterapiji, kako ju lakše podnijeti i ima li smisla mučiti se njome.
    unaprijed hvala svima

Joj ne znam draga jako je delikatno za savjetovati. Imali smo prije 2 godine sličan slučaj u obitelji, sveki 57 god. Ali je bila operacija, pa su zbog lošeg stanja odustali od kemo...Kod nas na žalost nije dobro završilo(
    Samo ti mogu reći vam želim puno hrabrosti i sreće u svemu tome

ma to me i muči, što sam čula i pročitala o mnogim slučajevima u kojima je kemoterapija ubrzala odlazak osobe i utjecala na kvalitetu života. zato i ne znam što bih, podržati mamu u nekoj odluci da uživa u unucima i kvaliteti života ili joj dati podršku u borbi. ona sama je jako neodlučna, žarko želi živjeti. teško nam je svima...

boškarin's Avatar

Moja je mama operirala rak dojke prije dvije godine i prošla je kemo. Nije lako, ali može se izdržati, tako da ja mislim da bi trebala uzeti terapiju, iako je na njoj odluka. Ako se ipak odluči, mogu ti na pp poslati neke savjete koji su mojoj mami pomogle da izdrži. Isplatilo se. Sretno i jedino što možeš je biti mami podrška u ovim trenutcima.

zanimaju me savjeti, aj pošaljite

monasona imaš pp

boškarin's Avatar

imaš pp

Mojoj mami je nedavno dijagnosticiran rak dojke i jučer je započela sa kemoterapijom. Nažalost, vrlo se loše osjeća i povraća cijeli dan.
    Zna li netko, čime se mogu ublažiti nuspojave - lijekovima ili nekim prirodnim metodama?

moja majka je prije desetak dana primila prvu dozu kemoterapije u kojoj je i od liječnika hvaljeni lijek taxol. ona nije imala mučnine, no osjeća slabost cijelo vrijeme, ima česte glavobolje, poteškoće sa spavanjem i najvažnije strahovito ju boli želudac. čak je imala temperaturu 4 dana za redom. nekako mi se čini da joj je gore od ove kemoterapije. vidjet ćemo kakvi će biti markeri.

Pozdrav Monasona! Molim te daj mi samo malo pojasni: je li taj lijek primila zajedno sa kemo odnosno zanima me jel to spada u skupinu sveg onog što bi trebalo djelovati na kancerogene stanice ili su joj to dali kao sredstvo za ublažavanje simptoma nakon kemo? Mi smo saznali za nekakve tablete, koje se uzimaju nakon kemo, ali su vrlo skupe (800kn) i traju samo za jednu terapiju. Ja sam nekako za prirodnije varijante, al ako bilo što može pomoć da to lakše podnese...Koliko jaku kemoterapiju prima tvoja majka?

Taxol je tek diopo kemoterapijskog protokola koji uključuje niz kemoterapeutika ali u različito vrijeme. Ovdje imate jako dobar vodič kako se nositi s nizom nuspojava za vrijeme kemoterapije uključujući jelovnike i pojedine slabosti oragnizma. Monasona ti naravno imaš moj pp kao i uvijek

http://www.chemocare.com/