Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 75 od 75

Tema: Imamo mjesto u jaslicama, ali nam ne treba - što sad

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Kad sam ja dijete upisivala u jaslice, napravila sam to dva mjeseca prije nego je napunio godinu dana. Jer, da sam ga prijavila kad su bili službeni upisi, tada bi imao par mjeseci. Upao je početkom kalendarske godine bez problema. Svake slijedeće godine, prvi tjedan u 9.mjesecu javila bih se tetama ako bismo dulje ostali na moru, da znaju da ćemo doći. Djeca koja se nisu javila i opravdala prvih 15 dana ili, ako su bolesni nisu donijeli ispričnice, odmah su ispisivana. I to je ok. Ako ti je vrtić presudan, valjda možeš naći par minuta da javiš zašto te nema i kada ćeš doći. U suprotnom, mjesta bi u jaslicama i vrtićima bilo samo za djecu lovatora kojima nije problem plaćati 3 godine, a da je dijete kući. U riječkim vrtićima NEMA čuvanja mjesta (za državne govorim, u privatne nisam upućena), jer je navala prevelika.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa
    Citiraj leonisa prvotno napisa
    u nasem vrticu ima jedno dijete koje je od jaslica upisano ali jos uvijek ne dolazi.
    i svima to pase- vrticu jer dobiva 40%, tetama jer je djece manje i roditeljima koji cuvaju to mjesto.
    Nisam iz ovog shvatila da je dijete krenulo u jaslice tijekom pedagoške godine u kojoj se upisalo. Već da je upisano i da uopće ne ide već drugu godinu.
    gle, ocu reci, da se status roditelja ne bi nis promijenio da to dijete ide u vrtic jer je iz nekih razloga imalo vece predispozicije za upis od drugih.

ne kazem da se slazem sa cuvanjem mjesta po godinu, dvije, tri, ali da se iz moje ili roditelja neupisane djece perspektive nista ne mijenja, zar ne?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj blazena prvotno napisa
    Koliko sam ja shvatila, komentar nije isao Sasu nego Ifigeniju cije dijete nece ove skolske godine u vrtic.

Sto se tice Sasinog slucaja, ne mora nis spominjat nit se vrtic tice kad ce oni krenut, sve dok se radi o tekucoj godini.

Ma zapravo, nikog se nis ne tice, uzdaj se u se i u svoje kljuse, ionak se svi trgaju oko vrtica kako god znaju i umiju...
    Samo cekam da pocnu hapsenja u Operaciji Kašica - otkrivena korupcija i mito kod upisa u djecje vrtice
    Joj, draga, bojim se da bi se svega naslo u toj operaciji Kašica...

No, u praksi stvari izgledaju ovako - ako nije neka navala, nikom ništa... Klinci sjede doma, a roditelji plaćaju 40% za njihovo mjesto i sve super. Ali ako su dugačke liste čekanja i veliki pritisak (ovisi o kvartu, zapravo, a i o konkretnoj godini jer nije svake godine ista situacija) onda se može dogoditi da vas nakon 2 mjeseca nedolaženja nazovu i zamole ovo ili ono... S druge strane, ima svega...

Može se dogoditi da dijete krene, ali da se na adaptaciji pokaže da je prerano i stvar jednostavno ne ide. U tom slučaju DOGOVORITE (ako je stručna služba vrtića razumna, a naša je bila ) da dijete ponovno počne dolaziti tek slijedeće pedagoške godine. Do tada, oni fizički mogu uzeti drugo dijete na to mjesto, a vaše dijete se ne mora upisivati (jer se upisuje samo prvi put i ostaje upisano do polaska u školu ili do ispisivanja) i priča gotova! Postoje čak i mehanizmi kako se u takvim slučajevima rješava papirologija za "tzv. prekobrojno" dijete u grupi, jer trebao bi postojati i pismeni trag o takvom dogovoru. Kad mi je trebalo, znala sam i detalje, ali nisam sigurna da podaci vrijede uvijek i svuda, pa ne bih prosipala pamet...

Kako god bilo, sretno svima pri upisu!

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    ne kazem da se slazem sa cuvanjem mjesta po godinu, dvije, tri, ali da se iz moje ili roditelja neupisane djece perspektive nista ne mijenja, zar ne?
    Ako se ništa ne mijenja, ne znači da je u redu.
    Čuva se mjesto par godina, dok ne zatreba. A oni kojima treba sada neka se snađu.
    Možda ja to sasvim krivo gledam :/

pcelica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    da se nisam mogla dogovoriti s direktorom i ostati na porodiljnom do jeseni (zrin je u travnju napunio godinu), morala bih ga prijaviti za jaslice - prošle godine (kad je imao mjesec dana)
    a krenuo bi tek u travnju ove godine.
    Ja sam Filipa prijavila kada je bio 1,5 mj star, ali su rekli da uzimaju u obzir samo djecu koja do 9. mj. navrše godinu dana, a kada sam se došla raspitivati za mjesto u 2. mj onda su rekli - pa upisi su vam u 5. Pa kud onda sa djetetom rođenim u 1,2,3.?
    Stvarno sam krivo tempirala i jedno i drugo djete.

Jučer smo obavili inicijalni razgovor. Ako budemo primljeni imamo još jedan razgovor. Najbolje što su ti razgovori u 11 i što moram uzeti slobodan dan da bih ga obavila. I tako X2.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj pcelica prvotno napisa
    Jučer smo obavili inicijalni razgovor. Ako budemo primljeni imamo još jedan razgovor. Najbolje što su ti razgovori u 11 i što moram uzeti slobodan dan da bih ga obavila. I tako X2.
    :shock:
    Joj, ja sam stvarno živjela u raju... nas su PITALI kad bi nam odgovaralo doći na razgovor (ujutro ili popodne) i sve skupa je bilo ok, tako da mi je ovo potpuno strano. Stvarno, ima svega.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa
    Citiraj pcelica prvotno napisa
    :shock:
    Joj, ja sam stvarno živjela u raju... nas su PITALI kad bi nam odgovaralo doći na razgovor (ujutro ili popodne) i sve skupa je bilo ok, tako da mi je ovo potpuno strano. Stvarno, ima svega.
    I ja sam birala termin.
    A, svega...

pcelica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Kod nas su izvjesili popis kad ko treba doći.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ibili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja sam bila sva sretna kad su nazvali i nisam usudila tražiti drugi termin. naravno da trebam na poslu tražiti pola dana slobodno.
    inače obavezno kod drugih dogovora za termin napominjem od kada do kada radim i kad bi mi najbolje pasalo.

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja bih se samo osvrnula na sasinu situaciju, odnosno plan.
    djeca uglavnom počinju adaptaciju u 9 ili 10 - om mjesecu. ti svoje dijete planiraš adaptirati u 3. moraš uzeti u obzir da će adaptacija možda biti teža jer će se ostala djeca već do tada dobro upoznati, nekako se formiraju grupice tko se s kim igra kad nije organizirana igra. postoji šansa da će ti dijete ostati "gurnuto" po strani (znam za jedan takav slučaj).

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mi nismo imali takvih problema (krenuli u veljači) - dapače, ostala su djeca bila mahom već adaptirana, atmosfera u grupi je bila smirena i teta se mogla posvetiti njemu. ako uspijem, i ovaj ću put napraviti slično.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa kažem ja... najbolje da se svi tempiramo tako da rađamo u 9. mjesecu:
    em će nam djeca kretati u školu sa navršenih 7, em neće biti problema s upisima u jaslice i vrtiće...

ja bih, sasa, rekla baš - naprotiv: klincima je super kada im dođe netko novi.
    znam to po orkinoj grupi: oni su mješoviti i stalno im netko upada, i svi to obožavaju.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

pa kažem ja... najbolje da se svi tempiramo tako da rađamo u 9. mjesecu
    što to nisi rekla prije nego je nas stotinjak zatrudnjelo preko ljeta

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Krivo, moraš u 8. Mora se roditi do 1.9.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa
    Krivo, moraš u 8. Mora se roditi do 1.9.
    Hvatam zadnji vlak 8)

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    pa kažem ja... najbolje da se svi tempiramo tako da rađamo u 9. mjesecu
    što to nisi rekla prije nego je nas stotinjak zatrudnjelo preko ljeta
    Možda da pošalješ obavijest "forumašice, danas je 1.1. Ako planirate zatrudniti ove godine, molim vas da u idućih par dana pobacate sve kondome i prionete poslu"

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

mi nismo imali takvih problema (krenuli u veljači) - dapače, ostala su djeca bila mahom već adaptirana, atmosfera u grupi je bila smirena i teta se mogla posvetiti njemu. ako uspijem, i ovaj ću put napraviti slično.
    Ni mi (u ožujku). Adaptacija je bila mačji kašalj
    Za ovo boldano... nas su ovaj put na razgovoru bome pitali da kažemo točan datum kada bi krenuo. I to ono "7. ili 14.9.?"
    Na kraju nas zapisali za 8.9. :/

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Brunda prvotno napisa
    Ni mi (u ožujku). Adaptacija je bila mačji kašalj
    Za ovo boldano... nas su ovaj put na razgovoru bome pitali da kažemo točan datum kada bi krenuo. I to ono "7. ili 14.9.?"
    Na kraju nas zapisali za 8.9. :/
    Tako i treba! A kad se priblizi dogovoreni datum, ako dijete jos ne krece, nazoves 2 dana ranije i kazes da ce doci tjedan-dva kasnije. I to je to! Oni za taj datum u RUJNU uvijek pitaju jer tad im je velika navala, pa preporuce roditeljima koji to mogu nek daju djecu koji dan kasnije, da im ne bi istovremeno na adaptaciji bilo 20 malisa... Sretno!

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ovakvo iskustvo imamo i mi.
    Starija je krenula sa skoro 3.5 godine u vrtić, u već formiranu grupu, ekipu od jasličkih dana
    Super se uklopila. Teta joj se mogla posvetiti. Adaptacija jest duže trajala, istina, ali ona je takvo dijete. Da je bio grupni plač u pitanju, bilo bi joj još teže.

Mlađa je krenula klasično, 1. 9. i njih cijelo čudo malih jasličara odjednom. Uplakanih
    A mi svi, od mm-a, mene, baka, dida... svi ispucali godišnji preko ljeta (za njeno čuvanje) i nismo mogli drugačije nego dati je odmah 1. 9. u vrtić.

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

dobro, dobro, sorry. izgleda da sam u krivu. to su mi ispričali roditelji te curice, ali kad malo bolje razmislim čini mi se da su samo tražili razlog da odustanu od vrtića. malena je krenula u 9-om, ali kao u grupu koja je bila formirana godinu prije i bila jedina nova, nitko se nije htio s njom igrati.
    to je priča njenih roditelja.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja bih, sasa, rekla baš - naprotiv: klincima je super kada im dođe netko novi.
    znam to po orkinoj grupi: oni su mješoviti i stalno im netko upada, i svi to obožavaju.
    X

i nase je iskustvo takvo.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

identično
    i mi krenuli u veljači, u već formiranu i adaptiranu grupu, nitko nije plakao, tete imale malo više vremena za posvetiti se novome vrtićarcu, adaptacija prošla puno bolje nego što smo očekivali
    nova beba nam, pak, stiže u rujnu - ona će kad krene vjerojatno u klasični tretman adaptacije, u čoporativno privikavanje

antigona avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj mama_jos_malo prvotno napisa
    K. sam prijavila u privatni vrtić ( ne jaslice) još potkraj trudnoće, jer sam dobila informaciju da se za mjesto čeka oko 3 godine. Pa da se ne bi dovela u poziciju da s tri godine nema mjesta, upisala sam je. Obveza mi je bila da se periodički telefonom javim da i dalje želimo s navršenih 3 god. u vrtić, što sam uredno radila.
    Planiram je dati u vrtić u veljači 2010. (kad će imati 3 god. i 2 mj).
    Formalni upis smo sad obavili, a ne plaćamo ništa. Plaćat počinjemo kad krene.
    mjm jel to kod časnih?

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •