Probala sam naći temu o kozmetici i dozvoljenim preparatima u trudnoći, ali me nejde.
Pa ispirka, ako ta tema već postoji.
Ubila sam se od traženja po netu o tome šta bi smjela korisiti za lice i tijelo od kozmetike u trudnoći i već sam umorna i još uvijek ne znam šta.
Znam da exfolilate (AHA, BHA) ne smijem, ja inaće koristim BHA i ne mogu bez toga, ali znam da u trudnoći to mogu lagano zaboravit.
Naime lice mi je onako: polumasno, glatko je, relativno čisto, ali sklona sam potkožnim zlim aknama koje bole i mitiserima. dakle njega je obavezna.
Ja još nisma trudna, odnosno možda i jesmo šta napravili u međuvremenu, ali bih voljela krenut na dozvoljenu kozmetiku već sada.
Pa evo molila bih za savjete što bi bilo najbolje za takav, polumasni tip kože lica sklon aknama od sljedećih preparata
- losion za čiščenje
- tonik
- gel za umivanje
- maska
Te također i za tijelo, koja hidrantna krema je najbolja za normlanu kožu (niti suhu niti masnu)?

Odgovori s citatom
Često sam tamo
, zar ono bademovo ulje iz gradske ljekarne (koje me oduševljava svojom niskom cijenom - 15-ak kn) nije to pravo, učinkovito (hladno prešano) o kojem pričate?
, ali strah me je cijeli trbuh depilirati, jer znam da će na tom mjestu izbiti puno vidljivije crne dlake, tako da mislim da to ipak neću napraviti. Možda neće od prvog puta, ali znam kakva mi je situacija od čupanja po nogama i rukama, pa ne bih htjela do toga dovesti i trbuh. Inače, imala sam ja i prije nešto dlaka po trbuhu, ali su bile puno manje i rjeđe i taj problem bih baš fino rješila blajhom. 8) Ali sad, u trudnoći mi ne bi baš bilo ugodno takvu kemiju stavljati par centimerara od moje bebice iako bi bila potrebna samo koja minutica da riješi moj problem. Nadala sam se da će mi tu netko reći: "Maaaaa jooooj, daj, ne paničari, samo ti njih izbijeli, ne može pet minuta pod blajhom nikako štetiti bebi..." ali takav komentar nisam dobila. Uglavnom, sutra idem na pregled, pa ću pitati dr. (iako mi je malo glupo postavljati joj takvo pitanje :/ ). Javim što mi je rekla.