Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: Endometrioza i IVF

vucica

Početno Endometrioza i IVF

Drage sve,
    imali neka od vas iskustva sa ovakvom dijagnozom (endo s puno priraslica i ponekad čokoladnom cistom) i IVF potupkom?

Idem u prvi stimulirani, do sada sam probala tri puta u prirodnom (jednom došli do transfera). Dr. je preporučio stimulirani jer su ove endo ciste koje se povremeno pojavljuju zbunjujuće (ne može se dobro odrediti što su zapravo) i stimulacijom ima više šanse za rezultat.

Propisao mi je samo menopur + ovitrelle sa opisom postupka. Nikakve imunološke pretrage. Bila sam do sad na dvije laparoskopije pa je endo 100% potvrđena, ali nisam radila nikakve dodatne petrage, a po postovima vidim da se i tu može nešto napraviti?

Hvala na informacijama.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Dobrodošla. Evo sličnog topica pa pogledaj malo što su ljudi odgovarali. Endometrioza nije kontraindikacija za IVF, koliko se ja kužim, a pretpostavljam da su ti na dvije laparaskopije pokušali odstraniti ciste koliko se god moglo. Trudnoća pomaže kod endometrioze da se smanji, ali čim prođe trudnoća, evo endo ponovno, u nekom obliku. Postoje ti i neke teorije kako je endometrioza upala pa su manje šanse za impl. embrija pa da je dobro kortikosterodima ići - to pitaj na topicu Imunološke pretraga - ali to nije općeprihvaćena teorija. Puno toga će ovisit gdje si - jesi li uZG-u i dohvatni su ti ZG doktori na tu temu ili ne, kao i koliko ti je godina - grubo pravilo: više godina tipa preko 35 manje se "filozofira", da se tako izrazim, na temu endo, a prije ide na IVF. Sretno!

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...071febee244c9b

magi7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Evo ja imam endo i sada sam trenutno u iščekivanje bete po 3. put. Mislim da je sve individualno. Čitala sam a neke cure bez problema ostanu na IVF-u trudne s endo, dok se druge (kao ja malo muče). Ja nemam nikakvu posebnu terapiju. Ali molim da nam se jave neke cure koje su imale endo i ostale trudne uz točnu terapiju-dakle što su cijeli ciklus i poslije ET-a uzimale.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •