Pokazuje rezultate 1 do 34 od 34

Tema: Rijeka i okolica?

Datum pristupanja
    May 2009

Početno Rijeka i okolica?

dragi riječani kuda vi idete sa svojom djecom recimo sunčane nedjelje ili bilo koji drugi dan? Kamo ste bili u prirodi da bi se dalo prošetat a da nije šumetina da moram gledat će mi zmija iskočit ? može i neke druge ideje osim prirode?

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

kostrena,urinj,trsat,jog HIHIHIHIH,fuzine-konji............

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

šetalište carmen silve( iznad opatije),učka ( oko poklona ), ranč bubač...

Daisy@ avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

di je taj ranč bubač i slično?
    I ja bi s njima nekamo ali da nije prevelika gužva. Mrzim se tiskati s djecom u gomili :/

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Bubač je na putu za Učku, prije vrha skretanje lijevo. Piše.
    A Carmen Sylve mi je iznad kuće

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Kotle, raj na zemlji, Istra, pored Huma...teče rijeka, mlin na rijeci, bazenići i "oštarija" . Mi bili prije 2 vikenda, svukli se u gaće i kupanac . Ja tamo zalazim od svoje 13-te godine...L je uživao, bio je više puta..nakon toga nam se Zagreb čini tako dalek, siv i nepoželjan...

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Romy prvotno napisa
    Kotle, raj na zemlji, Istra, pored Huma...teče rijeka, mlin na rijeci, bazenići i "oštarija" . Mi bili prije 2 vikenda, svukli se u gaće i kupanac . Ja tamo zalazim od svoje 13-te godine...L je uživao, bio je više puta..nakon toga nam se Zagreb čini tako dalek, siv i nepoželjan...
    Istina, super je.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj japanka prvotno napisa
    Citiraj Romy prvotno napisa
    Istina, super je.
    Ako hodaš od one oštarije pola sata "nizvodno" ima i slap , kad sam bila klinja, išla sam sa svojima i frendicom, nas dvije smo se utoćale u to blato (glina), rekle smo da je to ljekovito i igrale se da smo u termama . Ma, super...
    Moja mama inače posluje s tim ljudima koji drže oštariju, pa smo često tamo...ona je svaki vikend...

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Lovran... lijep grad... evo sad je ljeto pa se može i na kupališta u Medveji, Mošč. Dragii.. :D

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

cesta D4
    super šetnica od 3-4 km uz more, možeš rolat, biciklirat, još malo (ili možda puno ) dok je ne otvore za promet.

mala laia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

sportski park Ronjgi: imaju različite vrste terena - nogometni, tenis i badminton (u zatvorenom!), park sa penjalicama, ljuljačkama, pješćanikom... za kikiće uz piceriju..., a na putu do tamo još i dvije uređene staze kroz šumu - jako lijepo, a i po ljeti nije vruće...

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

I mene zanima da li ima kakvih sadržaja za male klince u blizini Rijeke i kad je ružno vrijeme?

Daisy@ avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

ja sam neki dan bila s njima na bazenu u opatiji
    vani kiša padala,a mi se brčkamo u grijanoj morskoj vodi
    bilo nam je super...

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Evo i mene sa dva pitanja: za deset dana ću voziti MŽ i kćer do broda za Cres i doći ćemo par sati ranije da se malo prošećemo gradom ... ajd mi, molim vas, recite gdje bi se moglo naći mjesta za parkiranje u subotu popodne, a da se ne plaća i da nije baš jako daleko od centra?
    (ili ako već nije blizu centra da je barem blizu nekog autobusa koji često vozi za centar)?
    Isto tako, jel ima neko dječje igralište koje bi se moglo preporučiti u širem centru?

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

helllo!!

ovako jedino što mi sad pada na pamet je parkiralište preko puta žabice, točno preko puta onako je volta, ne bi se ni reklo da ima mjesta ako ne znaš. koliko znam to je vuiejk bilo besplatno i nađe se mjesta, sad ne znam da li su možda i to počeli naplaćivat, ali sumnjam jer tamo su neka skladišta i sl.

park u gradu mi ni jedan ne pada napamet :? . jedina solucija koje se mogu sjetit je kozala točnije kraj groblja kozala, to je jako blizu grada, pješke si za 10 minuta u gradu, a tamo bi se trebalo nać parkirno mjesto i ima park jedan, čak bude i jako puno djece jedino što je uz cestu. ali je to jako velika površina ima zelenoga, ljuljačke tobogan, klackalice ima i pijeska, nije cesta ono 2 m, ali je jedno cca10 m. tj. nije da se može samo tako istrčat pogotovo ako paziš na djecu.

evo to mi trenutno pada napamet, baš idem u grad danas pa ću malo pogledat.

ustvari rekao si da nije predaleko od grada, imaš i na krimeji novi park su uredili, mjesta ima sigurno, park je super, drvena građa, klackalice na feder, tobogan, ljuljačke za najmanje, za malo veće, vrtuljak, i uokolo parka su onako uređene stazice i klupice za odrasle. jedina mana tom parku je što ujutro nije zaštićen od sunca, al popodne je super u hladu. to je na 15 minuta hoda do Trsata s kojeg se vidi cijeli grad pa se možete i prošetat.na trsatu imaš gradinu s kojeg puca pogled, a ima i crkva veliko dvorište naprijed i otraga veliku livadu gdje se znaju skupit djeca, jednio što nema nikakvih dječjih rekvizita tipa klackalica i sl.
    krimeja tj. točnije kraj orijentovog ognjišća, je da si za 5 minuta si u centru grada!!
    Ovisi koliko vremena moraš provest tu, ali ova solucija meni zvuči ok. malo po parku, šetnjica do trsata, malo razgledate, pojedete sladoled, i to sve na 5 minta od grada!!

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovako jedino što mi sad pada na pamet je parkiralište preko puta žabice, točno preko puta onako je volta, ne bi se ni reklo da ima mjesta ako ne znaš. koliko znam to je vuiejk bilo besplatno i nađe se mjesta, sad ne znam da li su možda i to počeli naplaćivat, ali sumnjam jer tamo su neka skladišta i sl.
    naplacuje se, vec odavno, ako odes prema delti vidjet ces odvojak na cestu d2 koja nije pustena u promet i tamo se vec stvorilo ilegalno parkiraliste (ne mozes promasiti, ogromna cesta, tocno nasuprot delte).to se sigurno ne naplacuje. ako ti klinci vole morske pse i sl. onda bi vam zgodno bilo otici u prirodoslovni muzej, on se nalazi iza guvernerove palace i pored njega je veliki park sa igralistima.
    ako ti trebaju detaljnije upute -pitaj.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

točkalica, flower, hvala vam objema!

Bacit ću večeras pogled na plan grada pa ako ću imati kakvo pitanje javim! (već dugo nisam bio autom u Rijeci pa se moram malo prisjetiti glavnih ruta ).
    Ako se dobro sjećam, Žabica je onaj autobusni terminal pored Rječine, jel tako? nedaleko njega je ono raskršće na kojem se odvaja ulica uz Rječinu prema tvornici papira,a zatim malo dalje je lijevo odvojak na staru cestu za Zagreb koja ide ispod Trsata, a desno se ide kroz Sušak prema Jadranskoj magistrali (znam da su tu bile neke ceste simo-tamo, nadvožnjak ...)

E da, sad pogledah Michelin ... taj odvojak za D2 gdje se može parkirati se nalazi gdje? Pretpostavljam negdje tamo kod Strssmayerove/Šetališta XIII divizije?

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

odmah iza kazalista kad krenes za strossmajerovu ide ta nova cesta - ne mozes promasiti.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Tatek, u Rijeci se subotom parking naplaćuje do 15h.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Kad već spominješ ulicu Šet. XIII div., možeš tamo besplatno parkirati malo prije hostela koji je nekada bio vrtić. Otuda je pješke do broda 15 minuta kad si sam ili vožnja dvojkom koja vozi relativno često. Hostel je okružen dječjim i običnim parkovima sa svih strana, a uz hostel je i školsko igralište. Nije ni daleko plaža Sablićevo (iza hotela Jadran) ako vam je do kupanja.

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj tatek prvotno napisa
    Evo i mene sa dva pitanja: za deset dana ću voziti MŽ i kćer do broda za Cres i doći ćemo par sati ranije da se malo prošećemo gradom ... ajd mi, molim vas, recite gdje bi se moglo naći mjesta za parkiranje u subotu popodne, a da se ne plaća i da nije baš jako daleko od centra?
    (ili ako već nije blizu centra da je barem blizu nekog autobusa koji često vozi za centar)?
    Isto tako, jel ima neko dječje igralište koje bi se moglo preporučiti u širem centru?
    zašto ne parkiraš na Rivi? u centru je i tamo stoji brod, a subotom popodne se ne naplaćuje, ako ne griješim.
    ako se i naplaćuje, sat je 3 ili 4 kn (nisu zagrebačke cijene).

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ako je samo 3 ili 4 kn, tad je to ok. No, uz zagrebačkih 7 (ili još više u centru) par sati parkiranja bi me koštalo skoro kao cestarina i to bih si rado prištedio.
    Vjerujem da ćemo u gradu ostati 4-5 sati, kad smo već došli da se malo i prošećemo ...

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

evo ga
    PARKING

Nulta zona 1h-7kn.; 1 zona -1h- 4kn; 2 zona - 1h-3kn

"Luka"- Parking Riva Boduli, 51000 Rijeka
    Parkiralište čuvano 24 sata na dan.
    Info tel: 091-548-1670 / 098-443-867
    e-mail: irajanes@yahoo.com
    Cijena po danu je: 80,00 kn = 11,00 Eur

Garaža "Stari grad" - Trg Ivana Klobučarića b.b.
    Radno vrijeme 00-24 sata
    Info tel: ++385/51/315-155
    e-mail: apcoa.hr@gmail.com
    cjenik:
    10,00 kn za sat (07-19h),
    3,00 kn za sat (pon.- sub. od 19 do 07h),
    3,00 kn za sat nedjeljom i praznikom,
    dnevni maksimum 80,00 kn

Garaža "Zagrad" (Ulica Ivana Pavla II)
    Radno vrijeme: 0-24
    Opremljeno video nadzorom
    Vozila u garaži su osigurana
    Cjenik:
    8,00 kn za sat (07-19h),
    3,00 kn za sat (pon- sub. od 19 do 07h),
    3,00 kn za sat nedjeljom i praznikom,
    dnevni maksimum 80,00 kn
    Info tel.: +385/51/212-962
    e-mail: apcoa.hr@gmail.com

Brajdica i Žabica
    1h - 4kn, parkiranje više od 5h - 20kn

Delta, Putnička obala, Gomila, Rikard Benčić
    do 3h - 4kn po satu, svaki daljnji sat 7 kn

Školjić - otok
    do 3h - 4kn po satu, svaki daljnji sat 7 kn

Garažno parkirni objekat CIOTTINA
    svaki sat - 7,00
    svakih daljnjih 30 minuta - 3,00

Garaža u sklopu bazenskog kompleksa Kantrida
    prvi sat -2kn, svaki slijedeći sat 5 kn

Preluk Parking
    otvoren od 8-20h
    Ljetno plažno parkiranje za osobne automobile 10kn po danu
    Za autobuse, campere do 12h -50kn; preko 12h -120kn. po danu

http://www.tz-rijeka.hr/promet.asp

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Evo mene nakon Rijeke!

Odvezoh u subotu MŽ i Zrinku na katamaran za Cres, došli smo oko podneva u Rijeku tako da smo imali još cca 5 sati za šetnju.
    Parkirali smo se ipak u Luci, na Adamičevu gatu ... i to besplatno!
    Naime, došli smo u 12h, uzeli kartu ... a kad sam ja u 17:15 izlazio van nije bilo nikoga na kasi, rampa je bial stalno otvorena!

Prvo sdmo otišli nešto pojesti, nabasali smo na samoposlužnu restautaciju u bivšoj robnoj kući (ulaz sa strane luke): cijena ok, klopa isto ok (iako smo poslije jote bili naduti ko baloni ...), zadovoljni.
    Kome treba, u blizini je i bankomat ZaBe.

NAkon toga šetnja korzom, pa preko Mrtvog kanala do Rječine, a onda nam palo na pamet da odemo do "Hartere". Htjeli smo napraviti krug, doći Ružićevom, vratiti se Vodovodnom ... no, od nje su nas dijelila samo jedna zaključana vrata no, bilo je zanimljivo prošetati se krugom bivše tvornice papira ...

NAkon toga, strrrrmim stubama do parka Vladimira Nazora. Ima nekoliko podosta starih (ali funkcionirajućih) sprava za djecu (njihaljke itd), dosta klupa, hlad, pumpa za vodu ... ok mjesto za odmoriti se!

Nakon toga, na putu za luku spazismo slučajno super mali labirint uz ulicu Pomerio, preko puta pomorskog muzeja. Žurili smo na brod pa se nismo stigli zadržavati, no vi ostali obavezno odite tamo!

Eto, toliko za ovaj put, stavit ću fotku tog labirinta na web pa pošaljem link!

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Evo mene nakon Rijeke!

Odvezoh u subotu MŽ i Zrinku na katamaran za Cres, došli smo oko podneva u Rijeku tako da smo imali još cca 5 sati za šetnju.
    Naime, došli smo u 12h, uzeli kartu ... a kad sam ja u 17:15 izlazio van nije bilo nikoga na kasi, rampa je bial stalno otvorena!
    da, plaća se samo do 14 h.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj thalia prvotno napisa
    Evo mene nakon Rijeke!

da, plaća se samo do 14 h.
    Baš fora, znači možeš doći bilo kad, al glavno je da odeš nakon 14h i tad je zabadava. Zgodan princip, dušu dao za zloupotrebe!

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

pa većina ljudi tamo dođe na tržnicu koja isto tako radi pa i odu s friškim ribama i povrćem do 14, tako da se valjda ne zlupotrebljava previše, stalno je krcato pa im se to sigurno isplati.
    inače bi morali plaćat osobu koja bi dežurala valjda do navečer, a to bi im bilo skuplje nego ovo. valjda.
    možda sam krivo rekla možda se plaća do 15, ali tako neko doba je u pitanju.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj thalia prvotno napisa
    pa većina ljudi tamo dođe na tržnicu koja isto tako radi pa i odu s friškim ribama i povrćem do 14, tako da se valjda ne zlupotrebljava previše, stalno je krcato pa im se to sigurno isplati.
    inače bi morali plaćat osobu koja bi dežurala valjda do navečer, a to bi im bilo skuplje nego ovo. valjda.
    možda sam krivo rekla možda se plaća do 15, ali tako neko doba je u pitanju.
    Plaća se samo do 14h.
    A obično se takve stvari rješavaju automatom, on bi im se sigurno isplatio obzirom da je to ipak veliko parkiralište i puno se auta tu obrne tokom radnog i neradnog vremena.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

taj park s starim spravama i ovaj gdje je sad labirint su parkovi mojeg djetinjstva
    drago mi je da vam je bilo ok.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj flower prvotno napisa
    taj park s starim spravama i ovaj gdje je sad labirint su parkovi mojeg djetinjstva
    drago mi je da vam je bilo ok.
    Jest, bilo je to ugodnih nekoliko sati!
    I žao mi je što nismo imali vremena ostati malo u labirintu ... jedan drugi put!

mala laia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

mi smo bili u labirintu prije jedno mjesec dana i dosta je zgodno, osim što jako odzvanja jer je sa tri strane okružen stambenim zgradama, tako da smo malo prije dolaska samo upozorili djecu na to...
    zgodna je i ona špinica koja se prelijeva...
    lijepo za otići sa djecom, a i veći dio dana je u hladu.

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

NAkon toga, strrrrmim stubama do parka Vladimira Nazora. Ima nekoliko podosta starih (ali funkcionirajućih) sprava za djecu (njihaljke itd), dosta klupa, hlad, pumpa za vodu ... ok mjesto za odmoriti se!
    Drugi dio tog istog parka je sa sjeverne strane ceste, a u njemu je se nalazi jezero s ribama i najmanje 50-tak kornjača svih veličina. Baš sam se jučer iznenadila kada sam vidjela kornjače, sjećam se da su davno bile samo ribe i povremneo jedan labud. Ima i ljuljačka, tobogan i vrtuljak.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

rodena u RI, zivim u RI i pola stvari koje ste nabrojale cure, ja nemam pojma di su :?
    tatek je stavio fotku labirinta... :shock:
    ma sram me moze bit, rodni grad pa nemam pojma...

al opravdat cu se ipak, nisam gradsko dijete, ja sam na Kastvu, pa mozda zato...najbolje znam ovaj dio, ucku, obalu prema istri i G.K...stare jezgre gradica na zapadnoj strani Rijeke...itd...

u svakom slucaju, drago mi je da vam se svidjelo u RI...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •