Stranica 4 od 7 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 318

Tema: Jačina trudova

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Pa ali to moras svejedno.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Pa porodiljni ide od dana rodenja djeteta 6 mj plus rodiljni jos 180 dana. Nema veze jesi li rodila prije termina ili iza . Osim ako je porod prije 37.tj trudnoce mozes dobit produzetak.
    Skulirana- tebi predlazem da uzmes u obzir i taxi ako vec zelis sto kasnije u bolnicu kad trudovi zaguste- onda sumnjam da ces moci vozit ... uste- onda sumnjam da ces moci vozit ...

Totto avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Prije dva sata sam na wc papiru i gaćicama pronašla prve tragove sluznog čepa, danas mi je 39+5 i imam lagane trudove, prilično redovite na 5-7 min zadnja dva sata (koliko sam budna, možda ih je bilo i dok sam spavala), traju između 45 - 75 sec.

Ne mislim ići u rodilište jer mi se čine preblagima, a ono što mi je zanimljivo je da nemaju nikakve veze sa BH kontrakcijama koje inače imam svakodnevno od negdje 20 tt. Mislila sam si kako ću ih prepoznati, kad krenu ti famozni "pravi" trudovi, eh, nema šanse da ih pomiješaš Ovi bole, baš kao menstrualni grčevi sa vrhuncem, a BH su me samo lagano "zatezali", onako površinski.

Uglavnom, nadam se da će nas naša mala bucka uskoro učiniti naj, najsretnijima

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Sretno!
    Doci ce bebica danas/sutra

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Totto prvotno napisa Vidi poruku
    Prije dva sata sam na wc papiru i gaćicama pronašla prve tragove sluznog čepa, danas mi je 39+5 i imam lagane trudove, prilično redovite na 5-7 min zadnja dva sata (koliko sam budna, možda ih je bilo i dok sam spavala), traju između 45 - 75 sec.

Ne mislim ići u rodilište jer mi se čine preblagima, a ono što mi je zanimljivo je da nemaju nikakve veze sa BH kontrakcijama koje inače imam svakodnevno od negdje 20 tt. Mislila sam si kako ću ih prepoznati, kad krenu ti famozni "pravi" trudovi, eh, nema šanse da ih pomiješaš Ovi bole, baš kao menstrualni grčevi sa vrhuncem, a BH su me samo lagano "zatezali", onako površinski.

Uglavnom, nadam se da će nas naša mala bucka uskoro učiniti naj, najsretnijima
    kad ti se više ne bude dalo tipkati po fotumu, to će biti trenutak za kretanje .

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

sretno.
    ahh, kad se sjetim da sam ovdje odradila trudove ,vratili me doma to jutro kad je bia termin i onda mi puka vodenjak dok sam vam pisala izvještaj
    ja bi to sve opet prošla
    Posljednje uređivanje od zadarmamica : 22.03.2012. at 07:40

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Totto !

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

ja sam 40+5, i prosli tjedan isto naisla na tragove sluznog cepa, ali jos nema nikakvih trudica... od sutra pocinjem panicariti

Totto avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Traveller, nek i tebi brzo krene

Nakon nekoliko sati trudovi su postali jači, ali sa duljim razmakom (10 min), zaspala sam od umora i nakon sat vremena se probudila bez trudova , ali me i dalje boli u leđima, osjetim lagano grčenje i tjera me na wc svako malo.

Interesantno da je malena dosta živahna cijelo to vrijeme, idem sad još malo odspavati, pa u šetnju

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

samo se nemoj preforsirat u nastojanju da potaknes trudove, ako ti se spava spavaj, trudovi ce doci kad bude vrijeme

da ne bi na kraju ostala bez snage za finale

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    kad ti se više ne bude dalo tipkati po fotumu, to će biti trenutak za kretanje .
    Evo još jedne točne rečenice!

To bi trebalo staviti u priručnik. Kada forumašica treba ići u rodilište?
    Kad joj se više ne da tipkati! Pouzdan znak!

sirius, sjedni, 5!

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

totto, baš su korisni ovi tvoji opisi, hvala

i sretno danas

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

il si u setnji ili na putu prema SD

u svakom slucaju ~~~~~~~~~~~~~~~~ i sretno <3

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku

sirius, sjedni, 5!
    potpisujem

Totto, ugodan porod.....

Totto avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

leonisa, niti jedno niti drugo, poslušala sam mikkin savjet i ostala doma, pokušavam uhvatiti san, al su se trudovi opet vratili i taman uhvatim 10 min sna, kad evo njega i tako zadnja dva sata, par jačih, a par slabijih kao da se ne mogu odlučiti koji da me zašarafi, pa sam odustala od spavanja, bar za sada...

trenutno čistim čistu kuhinju

slijedi spremanje ormara, pranje najlonki na ruke, raspetljavanje konaca, sortiranje dugmadi, preslagivanje turističkih kataloga i ostale kuriozitetne djelatnosti koje samo ženski um može smisliti
    Posljednje uređivanje od Totto : 22.03.2012. at 12:43

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

uvijek ti ostaje preslagivanje nakita i otkrivanje i cudjenje "oho od kud mi to" te otpetljavanje ogrlica. time mozes ubiti 3h.
    ok, u to je uracunat nakit prvog djeteta kojeg jos uvijek ne moze nositi niti se nazire trenutak kada ce moci.

i eto ga, ispunjeno vrijeme do boxa

anex- sjemenke bundeva
    njima rjesavam one vecernje pripremne koji su zadnjih dana sve cesci, duzi, jaci, a ponekad i ritmicki, mozda nekom posluzi
    Posljednje uređivanje od leonisa : 22.03.2012. at 12:48

Totto avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

zadnja dva,sata su na pravilnih pet minuta,jaci su al ne traju dulje od pola minute.obzirom joj tipkam po forumu,rodiliste je na cekanju pokusavam se sjetiti i pronaci kako bi ih trebala prodisati,al bezuspjesno...uglavnom se pokusavam opustiti kad krene vrh truda,al mi se noge i zdjelica refleksno grce,opiru,a to ne zelim,uh

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Joj joj kak je ovo napeto, evo maltene sam sad prodisala imaginarni trud

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

joj pa to tebi već dugo traje.... za lijep porod

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

joj, totto

blago vama što ste blizu rodilišta pa možete doma odrađivat trudove...i ja bi tako
    ja ću morati ranije u split ili ako me uhvate doma vozit se helihopterom

inače me već dosta vremena peru nekakve kontrakcije ali još je rano za prave, bar ja tako mislim

jeli totto još doma ili je krenula u rodilište?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ma sigurno je vec otisla... Zamislite, mi sad fino doma, sjedimo, tipkamo, spremamo se spavat a ona tamo puše, stenje i previja se...nebi joj bila u koži

Ajmo totto, mozes ti to! Cekamo lijepe vijesti da se bacimo na cestitanja!

Totto avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

drage moje,javljanje uzivo iz predradjaone! Nakon sto sam od 4 sata imala pravilne i sve jace trudove na pet do tri minute,u 9 sam odlucila zaputiti se na Sv duh,jer mi nije bilo do tipkanja po forumu vec droge dosli u pola 10,guzva uzasna,zadnja sam koju su sinoc primili.kad je dr rekao da sam na 6-7 cm,bila sam tako sretna,mada sam znala da od droge nis ne bu jos sam sat i pol setala po sobi za preglede,jedva namolila boks zbog dragog i u ponoc i petnaest uletila u boks ful otvorena.cure,trudovi otvaranja su ljubicice naspram trudova kad ti se tiska,a beba se nije spustila.nakon sat i pol prodisavanja,namolila sam da me puste da nekako cucnem na stolu,kakvo olaksanje!kad se spustila,vratili su me u polulezeci polozaj,tek tad dali drip da se ne mucimo i za dva truda moja ljepotica je rodjena...prica je vise za temu iskustvo s poroda,al necete zamjeriti! Moj savjet,ako vam ne pukne vodenjak,setajte trudove Doma!

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Čestitam ti na ljepotici!

laura29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Čestiteke na bebici.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

drage moje,javljanje uzivo iz predradjaone! Nakon sto sam od 4 sata imala pravilne i sve jace trudove na pet do tri minute,u 9 sam odlucila zaputiti se na Sv duh,jer mi nije bilo do tipkanja po forumu vec droge dosli u pola 10,guzva uzasna,zadnja sam koju su sinoc primili.kad je dr rekao da sam na 6-7 cm,bila sam tako sretna,mada sam znala da od droge nis ne bu jos sam sat i pol setala po sobi za preglede,jedva namolila boks zbog dragog i u ponoc i petnaest uletila u boks ful otvorena.cure,trudovi otvaranja su ljubicice naspram trudova kad ti se tiska,a beba se nije spustila.nakon sat i pol prodisavanja,namolila sam da me puste da nekako cucnem na stolu,kakvo olaksanje!kad se spustila,vratili su me u polulezeci polozaj,tek tad dali drip da se ne mucimo i za dva truda moja ljepotica je rodjena...prica je vise za temu iskustvo s poroda,al necete zamjeriti! Moj savjet,ako vam ne pukne vodenjak,setajte trudove Doma!
    ajme Toto, tako sam sretna zbog vas, dobrodošlica maloj ljepotici !

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ajmeee! Bez neta sam od jucer i samo mislim na tebe i kak da se spojim i provjerim! CESTITAM! Ko bi rekao kad si piskarala prije tocno 6 god. Na tamo nekom blogu i forumu da ces na isti dan biti ti na tom mjestu <3 odlican dan za roditi

Jedva cekam detalje. Princezici velika dobrodoslica!

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

super totto, čestitam!

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

čestitke.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

čestitaaaam

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

bravo! bas si to lijepo odradila...svaka cast! cestitke od srca!!

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Interesantno da je malena dosta živahna cijelo to vrijeme
    ja sam 38+2 i baš sam se lijepo uljuljkala u činjenicu "da neće još" dok je beba ovako aktivna...kad ono..poremetila si mi koncepciju

ČESTITAM TI OD SRCA

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Nočas cijelu noć trudovi,bas bolni,kao men.grčevi.Ali su kratki,oko 30-50 sek.Nisu bas niti pravilni.Od 22-23 su bili svakih 16-17 min.onda sam zaspala i onda cijelu noć nisam oka sklopila.spavala možda dva sata.Došla u Merkur na kontrolu,otvorena 1 prst,ml.voda,a trudove tada nisam imala nego jedan ali ga ctg nije očitao.Opet gore u nedjelju,danas cijeli dan isti bolovi,svakih 13 min.traju do 40 sek.Nemrem uopče razaznat jeli to to.Mislim trudovi su sigurno,nije niti slično bh kontrakcijama koje sam imala do neki dan.Ovo su bas grčevi i idu od naprijed pa kroz unutrasnjost trbuha do leđa.Takve sam trudove imala na drugom porodu,samo jače i pod dripom.

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

jer mi nije bilo do tipkanja po forumu
    dakle, uvrstiti u stručnu literaturu među sigurne znakove

čestitam

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku

sirius, sjedni, 5!
    to je zadnja stvar koju mi je sirius napisala kad sam se požalila da imam trudove, ali da ne znam dal je to to...
    rekla mi je
    čim pišeš znači da trudovi nisu još pravi. kad više ne budeš mogla pisat, onda je to to

i, imala je pravo. kad više nisam mogla tipkati, počela sam rađati - od tipkovnice do poroda za manje od sat vremena

btw. zadnji sms sam napisala minutu prije nego je krenuo izgon.
    puko vodenjak

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ok, da sam rodila doma, tipkala bi do izgona
    ja sam izmedju trudova spavala.
    nije da nisu bolili, jesu, neki su i jaukanje izvuki iz mene al izmedju sam si bila ok.
    cak sam na svake 3minute cakulala sa zenama. ok, kratko jer mi je to islo na zivce, pa sam se pokrila prek glave i spavala. pa i na onim zadnjim, zadnjim.

puntica: meni je vec glavica izlazila, a ja sam tipkala muzu sms: UPADAJ VISE!!
    Posljednje uređivanje od leonisa : 28.04.2012. at 15:23

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

da se priključim i jačini trudova....

moji trudovi , znači nekih 3 sata , su bili podnošljivi, dapače nisu uopće jako bolili nego više bili neugodni, na kraju su bili na 3 minute i još uvijek ok, zatim slijedi drip i čak sam prvih par odradila dobro, disajući pravilno ali kad je počelo bolit...uf....još ih sanjam....ali najgore od svega mi je bilo širenje toga se niti ne želim prisjećati...jesu to kome radili?

OT-leo, moja je na kraju postala Lara (sestra joj odlučila iako smo MM i ja navijali za Saru )

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

astral ne vjerujem da smo si trampili imena. bas mi je to

zapravo, toliko isprepletenih prica nas nekoliko koje smo si bile "u terminu" da se najezim

a sad, sok- kakvo sirenje?

meni je najteze bilo kad sam osjetila nagon za tiskanje, a nisam jos smjela tiskati.
    ring of fire je fakat ring of fire

a onaj glupi ctg...da se njega pitalo ja ni s 10 prstiju ne bi bila u porodu. cak sam poslusala savjet cura da koji put pustim glas da me se cuje jer me nitko s onim ctgom koji je pokazivao 20 na skali ne bi dozivio ozbiljno.
    i da, oko 4 prsta, tam na 3 minute kad sam dobila klistir (kojeg sam si tako zeljela al jos vecer prije jer sam se "zatvorila" zadnjih dana i uzasno me mucilo sto sam krcata, a ne mogu se isprazniti.) tada nisam mogla disati. tj. disala sam pogresno, pa mi je sestra rekla da sam u sljedecoj fazi i da je vrijeme za plitko disanje. to mi je olaksalo trudove.

e da! sad sam se sjetila sta me najvise bolilo: micanje bebe. majko moja, bila je toliko aktivna da sam htjela popizditi. a ja bez vodenjaka. ajme, to je bolilo. ko da je rovala van.
    mislim da su mi trudovi nasprem toga bili mila majka.

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

meni je nešto slično bilo na prvom porodu..
    a sad sam došla otvorena 8 prstiju i sve je brzo bilo gotovo...malena je izletila zajedno sa vodenjakom i to odjedanput i glava i tijelo...

pošto sam zamolila babicu da me ne reže, ona mi je rekla da neće ali da moram slušat upute....kako su dolazili trudovi dr je govorio tiskaj a babica me širila prstima dole....i to je bolilo i peklo za poludit, mislila sam da ću je odalamit nogom u glavu... i mislim da je trajalo nekih 15-tak minuta tj. nekih 5, 6 trudova....

leo, meni je lijepo i sara i lara

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    e da! sad sam se sjetila sta me najvise bolilo: micanje bebe. majko moja, bila je toliko aktivna da sam htjela popizditi. a ja bez vodenjaka. ajme, to je bolilo. ko da je rovala van.
    mislim da su mi trudovi nasprem toga bili mila majka.
    O da, samo sto se moj gurao prema gore a ne prema van, imala sam osjecaj da se probit rebra i tako izac. Spustio se tek kad sam bila 10 cm otvorena i kad su me digli da me odvedu u box, onda je doslovno pao dolje i glavica je krenula van u sekundi a ja stojim kraj kreveta i ne mogu ni vamo ni tamo...uff...

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

jao ovaj dio o glavici...sjecam se da je na 9 prstiju rekao nesto: glavica minus 1. nakon toga sam se ustala i kad je krenulo...bas to sto si rekla, nemres ni tamo ni vamo, a sestra te tjera na wc jer ti je pun mjehur, a ti imas nagon za tiskanjem. i kad sam dosla do boxa, glavica je vec virila. dobro da se nisam porodila u wcu. bolnickom...:gadljiva: :D

anitak avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

cestitam ti na brzom porodu!!

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Da, meni je glavica bila na -3, znaci skroz visoko, mali je bas fino imao slobodan pad kad sam ustala....

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

leo i moja bikica se sorala u porodu, se sjecas one biju turci al biju i srbi

astral, vidi se da nitko iz st nije bio na ini may gaskin

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

mikka, očito da nije...
    čak su mi i mama (rodila troje) i svekrva (rodila četvero) ostale začuđene kad sam im pričala za to širenje....kažu da to prije nisu radili, a ni jedna ni druga nisu ni jedanput bile rezane ni šivane....

pa ti sad budi pametan....

mislim da sam ipak uranila i da sam mogla bar još sat vremena ostat doma....(i rodit doma ) a strah me i pomislit kako je moglo bit da sam ostala na indukciji

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj astral prvotno napisa Vidi poruku
    ali najgore od svega mi je bilo širenje toga se niti ne želim prisjećati...jesu to kome radili?
    Meni su pri izgonu masirali međicu uljem da ne puknem, da nije to? Istina neugodno bilo ali ja jako zahvalna jer ni pukla ni rezana a beba povelika kao i tvoja.

Da se dotaknem i trudova, meni su od ranog jutra počeli trudovi, krenuli kao menstrualni grčevi i jačali tijekom dana, blagi i poneakad neugodni. Tek predvečer počeli biti bolniji ali cijelo vrijeme na nekih 10-20min, oko 21h me kod svakog truda počela vrućina udarati u glavu pa sam odlučila da je vrijeme za odlazak u bolnicu, otvorena 8cm i onda krenuli češće, prije izgona bili na 3 min (MM mjerio, njemu to bilo napeto). Kako nisam primila drip kao prvi put, osjećaj za izgon bio puno blaži, skoro nisam ni prepoznala, iznenadila sam se kad su mi rekli da tiskam, čak sam komentirala zar već jer po nagonu za tiskanje nije mi se činilo da je blizu. Ovaj put sam bila svjesna svake faze poroda, osjećala glavicu kako se spušta, okreće u kanalu, ring of fire, masiranje međice, njen izlazak, sve to mi je na prvom porodu promaklo jer je bilo na silu i uz nalijeganje je N ispala ko čep. Ovo je pravi osjećaj da surađuješ i sudjeluješ u svom porodu. Istina ovaj put mi disanje išlo koma, nisam sama sebi mogla vjerovati koliko sam smotana bila.
    Posljednje uređivanje od erina : 29.04.2012. at 13:20

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

mikka, lol da

erina, bas si lijepo opisala, tocno takav osjecaj.

astral, ako mislis na masazu medjice, meni ju je primalja radila i do neba sam joj zahvalna na tome.
    i sad se pokusavam sjetiti filinga i ne mogu, a nije jos proslo tjedan dana. fakat se "bol" zaboravlja. meni je to bilo tako brzo i dogodilo se u par minuta da vjerojatno nisam ni percipirala nelagodu. sjecam se samo ring of firea i da zadnja dva tiska nisam imala vise nagon nego sam, eto, tiskala. mislim, jesam, al ne onakav ko prva dva-tri. cak sam jednog prodisala pa mi je rekla da ne disem vec tiskam. cak je i posteljica izasla uz jedan trud, kojeg ne bi ni opisala ko nagonom za tiskanje, kao kod izgona, vise ono, tiskala sam s njom na meni

i jos moram spomenuti trudove (kontrakcije) nakon. majko moja, kad je krenulo stezanje maternice uz dojenje...ne znam jel to jer sam bila iziritirana tom boli od noci prije, al mislim da me to vise bolilo nego dvije trecine odvaljenih trudova. srecom, trajalo je dva dana, al brate, ja sam ih dojeci prodisala :uf:

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

i jos moram spomenuti trudove (kontrakcije) nakon. majko moja, kad je krenulo stezanje maternice uz dojenje...ne znam jel to jer sam bila iziritirana tom boli od noci prije, al mislim da me to vise bolilo nego dvije trecine odvaljenih trudova. srecom, trajalo je dva dana, al brate, ja sam ih dojeci prodisala :uf:
    Nemoj me ni podsjecat, meni je to trajalo 10-tak dana i isto sam prodisavala. Jos uz to, navodno, imam osjetljive sise, tako kaze sestra u bolnici, pa sam preko mjesec dana kod svakog podoja osjecala svaku kap mlijeka kako prolazi kroz kanalice i osjecaj je bio kad da mi netko iglom kopa ko kanalicima. Bol neopisiva. Al sve se to mora izdrzat, nema druge...

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Tako i meni isto, to prvi put nisam uopće osjećala, ovaj put me rasturilo. Čak sam sumnjala da mi je dio posteljice ostao jer su mi je krvnički isčupali, masakr živi (iako su potvrdili da je sve vani) ali kad su cimerice rekle da je i njima tako onda sam se umirila.

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ma nemam pojma ali bilo je kao da sa dva prsta radi slovo V kao širenje vagine i nisam joj zahvalna jer je toliko me iritiralo da se nisam mogla ni skoncentrirat na trud i bolilo je grozno!

i pukla sam pa su šili dva tri punta naravno naživo i to je bolilo za popiz___

posteljica je izašla u jednom laganom trudu i isto dok je malena biila na meni

a kontrakcije su bile bolnije nego prvi put ali trajale su samo dva tri dana jedino ako sad opet ne počnu...

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Dal se desilo nekom da ima pravilne kontrakcije a da ne bole? Mjerim već neko vrijeme iz čiste dosade i sad sam skužila da su bile na 15 min, pa na 8 i sad već 45min na 6 - 6 i pol min... Ništa me ne boli, samo se stisne trbuh jako..

Stranica 4 od 7 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •