Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Uvod u jogurte,kruh i peciva

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    May 2005

Početno Uvod u jogurte,kruh i peciva

Budući da smo prošle 9mj,htjela bih Lari sad uvesti jogurt ali pitanje koji,da li obični,bioaktiv,lgg...koje firme,ima li boljih od dobrih...ja inače volim sve pa sama ne znam otkud da njoj počnem.Isto me zanima sa pecivom,onak pomalo da žvače,da li pecivo,i koje ili samo kruh?I smijem li već sad uopće u tablici mi za to ništa ne piše.Budući da puno doji,a sad je počela frkati kožu na dojkama kad papa(a to jako boli),njoj je to jako zanimljivo...ja guram ruku u ruku ali ona se vraća na dojku,pokušala bih uvesti taj treći kruti obrok(ima jedan voćni,te jedan povrtno(-mesni svaki treći dan),dnevno).

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Za jogurte i ostalo mlijecno ne znam bas puno. Znam samo da ne bi smjeli biti light proizvodi!
    A za psenicne stvari, izbjegavaj bijelo brasno, jer ima puno vise glutena od crnog, razenog i sl.

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Bio je odlican topic s naslovom "Jogurt", ali sad ne mogu da ga nadjem.
    Potraziti cu jos malo kasnije pa posaljem link ako nadjem.
    Tamo je Davor savrseno objasnio kako se pravi i domaci jogurt a dosta je price i od kad se djeci daje, kako i bla bla...

Po tablici dohrane bi jogurt trebalo uvesti tek s 11 mjeseci.
    A kruh i dvopek sa 10 mjeseci.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja ne mislim još početi s jogurtom, nekak mi se čini rano. S kruhom sam već počela, uglavnom gloda koricu ili grisine, to joj je više za zabavu i žuljanje desni, nego za jelo.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Lara voli žvakati petit,po mojoj tablici ih može od 7mj a ionako pojede jedan za cijeli dan to je više za grickanje,za jogurte i kravlji sir piše da može od 10mj(tablica naše doc),a sad vidim u ovoj tablici da od 11mj,sad stvarno nisam pametna.Čitala sam taj topić o pravljenju jogurta no iskreno rečeno mislim da baš i nisam za to,ionako šizim a aparat sad baš i ne možemo kupiti.Možda da ipak pričekamo,uvesti čemo mi još jedan vočni obrok,no svejedno me zanima što vaši kikači jedu??

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ja sam otvorila topic neki dan...pogledaj na

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...993&highlight=

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

I mene jako zanima što vam mališani jedu. Koje pecivo, koji kruh, koji jogurt... Ja bi onako nacrtano: proizvođač taj i taj, kupljeno u tom i tom dućanu/pekari... Nije valjda da svi žive na selu, imaju svoje krave i žito i sami peku kruh...
    Stella ima 12 i pol mj. Sa punih 12 je probala koricu kukuruznog kruha iz Konzuma i to joj se sviđa... Sad kad vidi kruh uvijek traži... Neki dan je probala malo domaćeg kravljeg sira, za malu žličicu-dvije, to joj je tak tak, proguta, ali nije posebno oduševljna. Inače ne jede ništa od jogurta, vrhnja, peciva, grickalica, keksa, slatkiša, sladoleda i sl i ne pije sokove... Mliječno joj je adaptirano, mliječna kašica od (kršitelj koda)a koja se slaže s vodom i mamina cika... Inače je samo na povrću, voću i malo mesa (piletina i teletina)... Po nekima premalo za njenu dob i trebala bi joj "jača hrana" ali ja uvijek mislim pa nigdje nam se ne žuri, najest će se svega... Najdraže mi je da jede povrće i voće...

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

hildegard avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Jakob je napunio 11 mjeseci, a jedino što stvarno mogu reći je da voli jesti mrkvu. Eto danas nije još ništa jeo osim cice. Ima sviježe skuhane mrkvice i tikvice ali nije bio zainteresiran.
    Neki dan je pojeo jako puno tikvice, danas niti čut. Jučer nešto malo mrkvice i krumpira. Imamo problema sa žlicom, ne voli je, najviše pojede ako mu narežem na kockice i stavim pred njega da sam jede. Čak mu tako slažem i kupčeke špinata i blitve.
    Neki dan smo probali jogurt pojeo 3 žličice, sir također jedino za što je bio zainteresiran je feta ali to mu ne dajem jer je preslano.
    Kruh voli, jede mamin domaći crni sa sjemenkama. Ali kruh mu dajem ko nagradu kada pojede nešto konkretno.
    Pije samo vodu, svakih nekoliko dana pojede millupinog keksića, a pojede i rižine kolutiće iz DM-a (one s kukuruzom, sezamom i heljdom).
    Meso ne dolazi u obzir, koliko god da ga usitnim pronađe ga među svom onom hranom u ustima i ispljune.
    Sve u svemu malo smo problematični

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj hildegard prvotno napisa
    Jakob je napunio 11 mjeseci, a jedino što stvarno mogu reći je da voli jesti mrkvu. Eto danas nije još ništa jeo osim cice. Ima sviježe skuhane mrkvice i tikvice ali nije bio zainteresiran.
    Neki dan je pojeo jako puno tikvice, danas niti čut. Jučer nešto malo mrkvice i krumpira. Imamo problema sa žlicom, ne voli je, najviše pojede ako mu narežem na kockice i stavim pred njega da sam jede. Čak mu tako slažem i kupčeke špinata i blitve.
    Neki dan smo probali jogurt pojeo 3 žličice, sir također jedino za što je bio zainteresiran je feta ali to mu ne dajem jer je preslano.
    Kruh voli, jede mamin domaći crni sa sjemenkama. Ali kruh mu dajem ko nagradu kada pojede nešto konkretno.
    Pije samo vodu, svakih nekoliko dana pojede millupinog keksića, a pojede i rižine kolutiće iz DM-a (one s kukuruzom, sezamom i heljdom).
    Meso ne dolazi u obzir, koliko god da ga usitnim pronađe ga među svom onom hranom u ustima i ispljune.
    Sve u svemu malo smo problematični
    zašto problematični, meni se ovo što si ti nabrojala čini sasvim OK, :namig:

Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ja Luki dajem vec mjesec dana BIO ili DANONE. Kad smo skinuli jedno dojenje, poceli smo sa jogurtom,naravno na preporuku od pedijatra.
    Svako drugi dan mu dajem petit buere keks.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •