Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: biokemijska trudnoća

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno biokemijska trudnoća

kako sam definitivno došla do zaključka da sam ovo prošla nakon svog prv og FET-a, jer mi je beta bila 13.dpt 15,6 i dana sam procurila.

ono što me šokiralo je danas na ulošku ukoliko je neko gadljiv neka ne čita i ujedno se ispričavam):
    dakle, nakon što sam obilno procurila, kao rijetko do sada, dok sam stajala u jednom momentu osjetila sam kao da mi je nešto izašlo dole, otišla sam u wc i na ulošku ugledala nešto oblika kao 1 kuna, dakle okrugo, plosnato, kao kožnto. Ljigavo, nepravilno...krvavo!!Nikada tako šta nisam vidila! odvratno!!

jel to normalno? imate li kakva iskustva?

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ja sam imala dvije biokemijske (prirodne) mi bile su popraćene čudnim "ugrušcima".
    Obje M su također bile popraćene grčevima i obilnijim krvarenjem.
    Sve je to jednostavno tako :/
    Žao mi je zbog tvojeg postupka, ali kažu da su biok. dobar znak.

rikikiki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

vjerojatno komad endometrija ... ponekad se zna desiti da se endometrij oljušti u komadu pa tako nekako ljigavo ispadne van. ne brini

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Bebel prvotno napisa
    Ja sam imala dvije biokemijske (prirodne) mi bile su popraćene čudnim "ugrušcima".
    Obje M su također bile popraćene grčevima i obilnijim krvarenjem.
    Sve je to jednostavno tako :/
    Žao mi je zbog tvojeg postupka, ali kažu da su biok. dobar znak.
    zašto da je dobar znak?

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Došlo je do implantacije.
    Eto meni u MPO-u još nije (ako me sad ne iznenadi),a u prirodnom se prima. Kod IVFa sam imala sjajne stanice pa ništa.

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

To je vjerojatno endometrij....meni je jednom izasao cijeli u komadu....skoro sam umrla koji sam sok dozivjela. Izgledalo je kao mala mrtva smedja lignja :shock:

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

meni se tako nešto dogodilo nakon jedne neuspijele inseminacije. Nenormalno sam krvarila i umirala od bolova. kad sam to rekla dr rekao je da se vjerojatno JS oplodila ali nije došlo do implatacije. Onda sam još bila više tužna nakon neuspijeha jer postojala je nada ali... :/ ništa

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

uf cure, dobro je, fala na riječima utjehe..već sam mislila šta će me snaći noćas, ovako što još nisma doživila :shock:

pokušat ću idući mjesec opet na FET, dok nam ne izglasaju zakon!!!

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Nataša, u dosta članaka o IVF-u (objavljenim u boljim znanstvenim časopisima) biokemijska trudnoća se navodi kao predznak buduće uspješne trudnoće. U svakom slučaju - dobar znak. Ja sam imala biokemijsku iza prvog (i jedinog) IVF-a i još dva puta prirodno. Sada, uz dosta loše prognoze, MM i ja čekamo drugu bebicu (došla odmah u slijedećem ciklusu nakon biokemijske).
    A ti komadići - ne brini, sasvim normalno.
    Sretno sa smrzlićima

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I moja je trudnoća slijedila nakon pićušne biokemsijske s betom 9 (nije bilo choragona u Mariboru, a mi smo pali u ekstazu jer smo konačno prekočili brojku 5). Iduća beta je bila troznamenkasta...

orline avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj tikica_69 prvotno napisa
    To je vjerojatno endometrij....meni je jednom izasao cijeli u komadu....skoro sam umrla koji sam sok dozivjela. Izgledalo je kao mala mrtva smedja lignja :shock:
    Tikice bas si me nasmijala
    I meni je tako bilo poslije biohemijske, jako bolno i cudni ˝elementi˝ su izlazili iz mene. Ajd pa da ti bude po Ininom scenariju.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Iz mene uvijek izlaze poprilični komadi, a što se biokemisjke tiče, ona je zaista dobar znak, tj. veća je vjerojatnost za uspjeh IVF-a kod cura koje su imale biokemijsku. Kopiram:

Biokemijska trudnoća

Biokemijska trudnoća je vrlo rani pobačaj za koji žena niti ne zna ako nije vrlo rano (prije mjesečnice ili oko datuma očekivane mjesečnice) napravila kućni test, koji se pokazao jedva vidljivo pozitivnim ili je napravila test krvi ß hCG, koji je pokazao vrlo niske vrijednosti koje se ne dupliraju pravilno (svaka 2-3 dana), a ultrazvučnim pregledom ne može se vidjeti gestacijska vrećica.

Gotovo polovica svih prvih trudnoća završi ranim pobačajem kada je jajašce oplođeno, ali se ne implantira ili se implantira, ali ubrzo nakon toga propadne. Često, mjesečno krvarenje bude jačeg intenziteta s komadićima krvavog tkiva, te ponekad grčevima.

Mnoga su nagađanja o uzroku ovih ranih pobačaja: kromosomski problemi u razvoju fetusa, abnormalni endometrij, abnormalnosti maternice ili pojedine infekcije, te problem antitijela i dr.

Prolazite li kroz neki od postupaka izvantjelesne oplodnje – jedna studija u Americi pokazala je da 54,1% pacijentica koje su prethodno imale biokemijsku trudnoću zanesu prilikom slijedećeg IVF-a, suprotno od 46,5% pacijentica koje nisu nikako uspjele zanijeti.

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

e pa onda idući mjesec ne bih smjela propustiti....

ništa, vijeme je da krenem po drugu turu smrzlića

javim!!

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Htjela sam otvoriti novu temu a ona našla natašinu...

Moja beta je bila 21 jedanaesti DPT, a 70 tri dana poslje. Danas mi je sedamnaesti DPT i krvarim od jučer ujutro. Bili smo jučer na hitnoj i doktor nije vidio plod, rekao je da je prerano, ali rekao je da mu to niti ne sliči na pobačaj. Nije mi dao nikakav poseban savijet, samo napisao mirovanje na nalazu i preporučio kontrolu za dva tjedna, nije ni spominjao vađenje bete.

Sad ležim, ali nadam se sve manje jer mi krvarenje sve više sliči na običnu (neobilnu) menstruaciju. Razmišljam o tome da idem vaditi betu sutra ili prekosutra, da ne opterečujem obitelj s dvotjednim ležanjem ako nema smisla.

Riječka MPO ekipa je na seminaru, kod mog soc. ginića je takva zbrka da tamo nema smisla zvati po savijet... pomozitem mi s iskustvima ako ih imate - je li to bila biokemijska trudnoća ili se ima smisla nadati?

regina78 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ima se smisla nadat i ja bi ti savjetovala betu pa da se rijesis nedoumica
    nadam se najboljem ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Vali avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I ja bih ti savjetovala ponavljanje bete. Držim fige da je sve ok, a krvarila si i u prošloj trudnoći pa vidi sad.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •