Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: pseudonima

iva77 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno pseudonima

evo naslov kaze sta me snaslo radila sam cervikalne briseve i nadjena mi je ova bakterija ili su to nekakve gljivice
    molim pomozite meni neznanoj u ovom podrucju nisam nikad imala problema sa ovim sve drugo mi je
    dobro i zanima me koliko smeta za postupak jer se spremam na FET u iducem ciklusu neznam dali sam dobro napisala naslov jer mi je nalaz podigla jedna prija a do ponedjeljka nemogu do doktora
    pa vas molim ako neko nesto zna o ovome

ZAUZETA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

haj iva77, najbliže što sam našla tvom naslovu je pseudomonas aeruginosca , pa si malo progooglaj, uglavnom bakterija. Sutra u apoteku i preporućam aloe vera gel, mene je izlječio od e. coli: , brusnica, matična mliječ... Uglavnom moraš podići imunitet. Pozdrav

ZAUZETA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

aeruginosca=aeruginosa

iva77 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

hvala ZAUZETA vec sam proguglala ali meni treba laicko objasnjenje od kud kako i zasto i da cini mi se da mi je rekla da jos na nalazu pise kontaminacija( prvi put se susrecem sa ovim rijecima pa neznam dali sam dobro napisala)
    aloju pijem nekih mjesec ipo dana e sad mozda bi trebala uzimati i maticnu mlijec jer znam da i ona podize imunitet :/
    najvise me zanima koliko je stetna i dali se moze u postupak s njom ili ju treba potpuno izlijecit :?

Sanja79 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

iva77, ta kontaminacija koju spominjes moze znaciti da bakterije ima vrlo malo, tj. da je u malom titru... Sto bi znacilo da nije neophodno opasno. Ja sam imala enterokok u brisu jednom i to je bilo zanemarljiva kolicina tako da je dr rekla da je mozda uzorak ili nalaz kontaminiran prilikom uzimanja... Eto, to meni pada na pamet. Mozda ce se javiti neko ko je bolje potkovan o toj temi...

gupi51 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Pseudomonas je bakterija koja se u zdravih ljudi često nalazi na koži, vanjskom uhu, gornjem respiratornom sustavu i debelom crijevu. Ukratko voli vlagu. Kod zdravih rijetko dovodi do bolesti,ali je opasna kod imunokompromitiranih (npr ljudi na kemoterapiji, kronični bolesnici i sl).
    Kod tebe je najvjerojatnije ginekologica kod vađenja štapića s kojim se uzima bris slučajno dotaknula tvoju kožu, vrlo vjerojatno oko analnog otvora (a znamo da je to sve skupa jako blizu). Upravo je zato kod žena i vrlo česta infekcija s E. coli koja je normalni stanovnik crijeva, ali izaziva nezgodne upale m. mjehura.
    Dakle, kontaminacija konkretno znači da taj broj bakterija nije značajan i da je vjerojatno posljedica greške u radu.
    Da bi broj bakterija bio značajan mora biti veći od 100 000. Kod trudnih žena se tolerirara nešto manji broj bakterija, ali čisto preventivno.

Sretno i nadam se da sam te umirila.

iva77 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

hvala vam cure na odgovorima
    nego me zanima ako je kontaminirani uzorak dali je potrebno lijeciti antibiotikom :?

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ne, nego ponoviti pretragu kako bi se isključila kontaminacija.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •