Pokazuje rezultate 1 do 41 od 41

Tema: nema stolice_dojenče molim pomoć HITNO

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno nema stolice_dojenče molim pomoć HITNO

Moja beba je stara 25 dana i preko 24 sta nema stolicu a naglašavam dosad je imala nakon svakog podoja, ne znamo što je razlog i trebamo li se brinuti a očito je da je muči zrak u crijevima i taj zatvor.

U zadnjih 48 sati se dogodilo sljedeće: ja dobila upalu lijeve dojke (oblozi, kupus, antibiotici, masaža), starci joj dali vode bez našeg znanja, ne znamo koliku količinu , i dok sam bila na hitnoj na pedijatriji su joj dali nešto adaptiranog .

Htjeli bi joj pomoću da ta kakica više izađe a ne znamo kako, često je i nemirna na cici baš je muči.

molim hitno pomoć. Hvala.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

kod dojene djece normalno je da prodje i do 7 dana bez stolice. znam da te muci jer je prije imala redovitu, ali nemam ti sta pametno za reci. probaj se strpiti malo.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nemoj se brinuti..mislim da je do 8 dana bez kakice ok kod dojene bebe..moze biti i zbog promjene na adaptirano ali vrati se to na staro..nama se isto par puta desilo..
    ako ne bude kakice jos 3,4 dana onda pitaj pedijatra sto da radis, u tom slucaju mozes dati malo kamilice za bebu (nekih 10 ml)..ali nemoj nista prije nego sto ti pedijatar kaze

leonisa editirala post u skladu s pravilima foruma

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Lu Lu prvotno napisa
    kod dojene djece normalno je da prodje i do 7 dana bez stolice.
    kod dojene djece starije od 6 tjedana.

Lili, kažeš da je do sada kakala poslije svakog podoja.
    Vjerojatno joj se malo poremetio probavni sustav uslijed promjene hrane (dodavanje vode i adaptiranog) tako da vjerujem kako će se sve regulirati samo od sebe čim se ponovo vrati isključivom dojenju.
    Žao mi je da su baka i djed tako postupili, ali nemoj sada oko toga brinuti, to je bilo i prošlo.

Što se tvojega problema tiče, bilo bi najbolje da nazoveš naš SOS telefon: 091 22 77 220, cure su dežurne danas do 21h, a sutra od 15 do 21.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Lili, napominjem da na ovome Forumu stojimo iza savjeta koje pišu isključivo naše savjetnice za dojenje.
    Pogledaj što nam piše u potpisu.

Ove savjete vezano za kamilicu... ja neću komentirati, ali te molim da to ne radiš.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Lili75, ja cu ovu temu prebaciti na pdf o dojenju na kojem ces moci dobiti veliki broj dobrih savjeta temeljenih na znanju i iskustvu.

davanje kamilice je los potez, nadam se da ga neces napraviti i da ces porazgovarati sa savjetnicama

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pila je adaptirano i ti si na antibiotiku...i za očekivati je da se stvari malo poremete.

Masiraj trbuščić, daj joj puno cikiti i proći će čim se vratite u stari ritam.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

I MOJ JE BEBAČ ISPOČETKA IMAO PROBLEMA SA STOLICOM,ni u ludilu voda, adaptirano, nikakvi čajevi, samo masirati trbuščić jer ćete se mučiti sa cicanjem kao mi sad, pedijatrica nam je rekla da je normalno da tjedan dana nema stolicu, isto je bio tako mali

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

cekaj..nisam ja rekla da obavezno da kamilicu nego da ceka par dana da vidi kaj ce biti pa da se savjetuje s pedijatrom ako se stolica ne pojavi..znam da neki pedijatri daju kamilicu ako bas stolice nema vise od tjedan dana..osobno nisam imala taj problem pa ne bih znala..
    najvjerojatnije ce se stolica najnormalnije pojaviti sama od sebe, i mojoj bebi par puta je nije bilo 2-3 dana i dosla je..najnormalnije kod dojene bebe da tu i tamo izostane

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    Citiraj Lu Lu prvotno napisa
    kod dojene djece normalno je da prodje i do 7 dana bez stolice.
    kod dojene djece starije od 6 tjedana.
    naša mala vila od rođenja kaka svaka dva dana i rekli su mi da je to ok. ja sam umirala od brige i buljila u tablicu u 'iz rodina kljuna' i pitala se što ne valja. onda sam zaključila da je kod nje to tako (muž kaže da je na svoju mamu).
    o količini vam neću pričati :shock: umiremo od smijeha svaki puta koliko toga ima.

imam još i frendicu kod koje je bila ista situacija.

nadam se da će vam se sve brzo srediti

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

tako je.
    MOŽE BITI normalno, ali ne možemo paušalno i generalno govoriti kako JEST normalno.
    i sama kažeš da je djevojčica kakala svaki drugi dan, ali su onda količine bile znatne
    kada mi govorimo o 3-4 stolice dnevno, govorimo o količini kovanice od 5 kuna.
    zato postavljamo mnoga potpitanja da bismo vidjeli je li izostanak stolice od npr. tjedan dana nešto što je prihvatljivo ili nije.
    postoje djeca koja jednostavno imaju takav metabolizam, ali su u prva dva tjedna dobila 700 grama.
    onda smo sigurne kako djetešce dobro napreduje i ne zabrinjavamo se.
    ali, ako mama kaže da dijete ne kaka, a nemamo nikakve druge parametre... e onda ne možemo samo reći "To je normalno".
    Jer ne mora biti.

nadam se da smo se sada razumjele.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Apricot ti je lipo napisala i slažem se s njom
    svi su ti već rekli (i s tim se slažem),nemoj davati kamilicu,malo izdrži viditi ćeš,doći će stolica
    najvjerojatnije adaptirano i voda su učinili svoje ali nemoj se s tim opterećivati,moraš biti opuštena radi svoje Leone
    drži se

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Kod nas je bila ista situacija, negdje od 2. tjedna starosti je jednostavno prestala kakati i počela svakih 5-10 dana. Ja sam se isto zabrinula zbog teksta na Rodi ali je hvala Bogu to kod nas normalno jer je za mjesec dana dobila 1300 g. I nama je pedijatrica rekla da dajemo pošećerenu kamilicu (što naravno nisam pokušala) ali i mojoj prijateljici je njezina pedijatrica rekla da maloj daje svako jutro natašte pošećerenu kamilicu, a isto to preporučuje i masa drugih pedijatara (zašto, u čemu je fora s tom kamilicom???), pa onda ispadne glupa situacija kada kao ja želim biti pametnija od pedijatara. Vjerujem da je ista stvar i sa savjetnicama ovdje.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

LIMA, nije stvar u pameti, stvar je u edukaciji.
    Nije mi namjera ići kontra pedijatara, ali mnogi od njih su sa završetkom studija - prestali učiti.
    Nažalost.
    Pa se drže onih starih savjeta, bez obzira što se odonda svijet zavrtio mnogo puta, što je medicina napredovala jako puno, što je ljudski organizam puno istraženiji...

Na sreću, ima puno pedijatara koji prate recentnu literaturu i koji govore isto što govorimo mi.
    A onda neka svatko odluči koga će poslušati.

Mi nudimo informacije, a na onome tko ih sluša je odluka da ih usvoji ili ne.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

poanta je da dojenčadi do 6 mjeseca nije prema ESPHGAN-u (najmjerodavnije društvo vezano za prehranu) potrebno davati ništa osim majčinog mlijeka (ili tko ne doji AD)
    kamilica,a pogotovo pošećerena je vjerojatno savjet da se daje kao laksativ,ali ja bih ga u širokom luku zaobišla
    općenito ne razumijem poantu čaja; moja mala ima 20 mjeseci i osim vode ne pije nikakvo drugo piće jer ne razumijem koji bi imala smisao davanje čaja

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

osim toga, šećer na sebe veže kalcij iz mlijeka i "krade" ga od bebinih kostiju.

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

tako je.
    MOŽE BITI normalno, ali ne možemo paušalno i generalno govoriti kako JEST normalno.

nadam se da smo se sada razumjele.
    sorry, ma narano da razumijem...
    ispričavam se ako je netko pomislio da se petljam u rad savjetnica, samo sam željela podijeliti naše iskustvo.

pri tome zaboravila sam spomenuti da je faktor količine kakice bio samo jedan koji je naveo na zaključak da je sve ok. drugi su bili broj popiškanih pelena i dobiva li beba na težini te ma li budnih stanja.

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Apricot, naravno da je stvar u edukaciji ali obično na rečenicu: Pročitala sam na internetu... dobiješ kolutanje očima (ustvari trebala bih reći Pročitala sam na Rodi ali tek nakon te rečenice me ne shvaćaju ozbiljno , jednom sam to rekla patronažnoj i sasula mi je svašta u lice da kako se tu pričaju gluposti kakvih svijet nije vidio )

osim toga, šećer na sebe veže kalcij iz mlijeka i "krade" ga od bebinih kostiju.
    Baš zbog ove činjenice sam bila ljuta na te njihove savjete s kamilicom jer mi se puno stvari u medicini čini "lokalno" - bitno je izliječiti taj određeni problem, a kako će to djelovati negdje drugdje nije ih briga.

Što se tiče samih čajeva ni meni nije jasno zašto bi dijete uopće trebalo piti čaj jer i čajevi su svojevrsni lijekovi i ne smije ih se tako olako trošiti. Baš sam nedavno o tome razmišljala, ja bih rekla da je u korijenu možda bilo ono da ne daju djeci čistu prokuhanu vodu (jer dijete mora dobivati vodu ) pa hajdemo to malo "popuniti" - drugi razlog ne znam.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj the enchantress prvotno napisa
    faktor količine kakice bio samo jedan koji je naveo na zaključak da je sve ok. drugi su bili broj popiškanih pelena i dobiva li beba na težini te ma li budnih stanja.
    upravo ovo uvijek treba naglasiti.

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

kada mi govorimo o 3-4 stolice dnevno, govorimo o količini kovanice od 5 kuna.
    Aaaaa, kako mi je ova rečenica mogla promaknuti?? :shock:
    To mi je uvijek bilo misterija, što konkretno znače te 3-4 stolice, odnosno kolika je količina tih stolica?
    Dakle, mogu zaključiti da moja uredno štedi i onda nakon tjedan dana mami istovari cijelu kasicu-prasicu

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

(otvori joj stambenu)

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

pa ja se cure slazem s vama da treba cekati..svakako nece nesto davati na svoju ruku i 3. dan ako nema stolicu..samo cura hoce savijet sto napraviti ako se stolica uopce ne pojavi ne znam 8,9,10 dana?
    kamilicu sam spomenula samo kao stvar za koju sam cula da pedijatri kazu, cak ne zasecerenu nego onu u granulama za bebe..sto isto ne mislim da je dobro nego nemam pojma sto se drugo daje u tim slucajevima..moze joj probati pribliziti noge trbuhu da malo potjera kakicu ili masirati trbuscic..

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

aaaaa lima

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

svima koji pate od zatvora i problema sa stolicom preporucam bezpelenastvo ali sta mogu kad me nitko nece poslusati

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Lili,kako ti je Leona?

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    svima koji pate od zatvora i problema sa stolicom preporucam bezpelenastvo ali sta mogu kad me nitko nece poslusati

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

sigurno nitko ne misli ništa loše,ali moram priznati da ne kužim ovo cerekanje
    mislim da je neprikladno na ovom mjestu gdje netko traži pomoć i savjet

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

pa mene je baš od srca nasmijao limin komentar, ne vidim u tome ništa loše.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj lore prvotno napisa
    pa ja se cure slazem s vama da treba cekati..svakako nece nesto davati na svoju ruku i 3. dan ako nema stolicu..samo cura hoce savijet sto napraviti ako se stolica uopce ne pojavi ne znam 8,9,10 dana?
    kamilicu sam spomenula samo kao stvar za koju sam cula da pedijatri kazu, cak ne zasecerenu nego onu u granulama za bebe..sto isto ne mislim da je dobro nego nemam pojma sto se drugo daje u tim slucajevima..moze joj probati pribliziti noge trbuhu da malo potjera kakicu ili masirati trbuscic..
    ako tako mala beba (mladja od 6 tjedana) nema tako dugo stolicu potrebno je poduzeti nesto ozbiljnije od kamilice jer problem vise nije "u nekakanju".
    dijete starije od 6 tjednana moze i po 10 dana ili 14 dana neimati stolicu.
    ima nekoliko topica o tome.

ja bi se radje najelja kompota od sljiva nego djetetu dala ista.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

najelja=najela

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ok, oči sam izgubila da nađem onaj Davorov post kako bebi pomoći da kaki, kako bi se razjasnile interne bespelenaške fore. Ali ne uspjevam.

Preporučam dakle svojim riječima da se bebici pomogne u kakanju tako da se nakon spavanja ili jela postavi iznad posudice (Davor je savjetovao sjesti s podignutim koljenima, u krilo staviti malu posudicu, bebu nasloniti na koljena licem prema sebi, tako da je guza nad posudicom, i pridržavati neko vrijeme, možete i malo stenjati kao kad se kaka). Djetetu je lakše tako nego kad mu je pelena zalijepljena na mjesto za kakanje .

Za više informacija, malo pogledajte bespelenaški pdf - ne morate odmah postati bespelenaši, ali nekom pomogne kod grčeva, nekom kod gadnog osipa, a netko samo zaključi da je to ipak prirodnije i da nije tako teško.
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewforum.php?f=94

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa
    ok, oči sam izgubila da nađem onaj Davorov post kako bebi pomoći da kaki, kako bi se razjasnile interne bespelenaške fore. Ali ne uspjevam.

Preporučam dakle svojim riječima da se bebici pomogne u kakanju tako da se nakon spavanja ili jela postavi iznad posudice (Davor je savjetovao sjesti s podignutim koljenima, u krilo staviti malu posudicu, bebu nasloniti na koljena licem prema sebi, tako da je guza nad posudicom, i pridržavati neko vrijeme, možete i malo stenjati kao kad se kaka). Djetetu je lakše tako nego kad mu je pelena zalijepljena na mjesto za kakanje .

Za više informacija, malo pogledajte bespelenaški pdf - ne morate odmah postati bespelenaši, ali nekom pomogne kod grčeva, nekom kod gadnog osipa, a netko samo zaključi da je to ipak prirodnije i da nije tako teško.
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewforum.php?f=94
    ovako je Lea imala prvi susret s tutom (6mj.- danas bi i ranije) u koju je odmah i kakila i piskila.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja ću samo potvrditi ove bespelenaške "fore".

Meni je moje dijete samo dalo do znanja što joj pomaže da se pokaka. Naime, neutješno je plakala pokušavajući pokakati se dok sam ju presvlačila, ja ju tako golu primila na ruke, u "sjedeći" položaj, da bi se dva puta pokakala meni u ruku. Onda mi je sinulo i odonda ju držim kao što bi držala starije dijete da se popiški u travu. Dakle, ovo što je pomikaki opisala, samo Maru stavim da gleda prema van, i naslonjena mi je na podlakticu.

Tek sam kasnije to povezala s bespelenaštvom i sad me golica da probam malo se ozbiljnije pozabaviti time.

I da, Lili, kako tvoja curica?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

curke moja,

hvala vam puno na savjetima, nisam stigla od slatkih obveza do svog najdražeg foruma.

Curke, dobila je stolicu odmah par sati nakon što sam objavila da trebam pomoć i to kakvu stolicu tako obilno nešto nisam u životu vidjela, i to u 5-6 navrata jedno za drugim pred mojim očima iz te malu guze...uh kako smo sretni bili?! :D :D :D

sada joj je stolica preko noći i ujutro, vidjet ćemo hoće li biti i preko dana.

Uglavnom i moja cica je bolje, al još masiram da to skroz prođe, izmasiram pod tušem i moje malo pocica...prepala sam se te upale da mi ine ugrozi dojenje pa masiram ko luda.

kako je lijepo biti mama!!!! :D :D :D

ljubim vas

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

:D

MarikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Moja Duna je prve dve nedelje kakila svaki dan, a onda se pretplatila na petak...i samo petkom kaki i pored svih tretmana koje joj sprovodimo, uključujući i okretanje naglavačke, puuuno sati bez pelene i držanje u položaju za eliminaciju svaki put kada prdne ( a štipa za oči,hebe kevu...)....ovaj petak je preskočila Odvela sam je juče pedijatrici, koja je opipala stomačić i samo rekla-ne brinite...kakiće....Pri tom malena sva vesela i raspoložena ubi se od jela i spavanja i baš je briga za kakanje , a mi više razmišljamo o njenom kakanju nego o Pikinom jelu....šta ti je roditeljska briga.....

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Moj maleni nakon se uspio nakon dvodnevnog zastoja ipak slakšati i to jutros dva puta. No ono što mene brine jest da mu je stolica žuta (boja senfa), malo zrnasta, ali i ima kiselkast miris. Dali je to ok? Bebač ima 7 tjedana. :?

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

da, onak po jogurtu

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Da, da upravo tako :shock: , da li bi se trebala zabrinut?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

kako kaže moja kći: kad se usere, smrdi po jogurtu.
    kad je upišan - po mesu.
    i to je stvarno tako.

pokušaj se malo opustiti

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ja imam dvije pišulje odjednom i u početku sam se brinula kad im je znala izostati stolica, no ipak budući da su na istom "režimu" znala sam da ako nešto nije u redu s jednom, trebalo bi i s drugom, pa ako je sve u redu bilo mi je lakše ...sada je imaju svaka dva dana, naizmjence...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •