Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Stolci za mali balkon

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Stolci za mali balkon

Imam jedan manji balkon na sjevernoj strani. Idealan je za ljetno vrijeme, jer je skoro cijeli dan hlad, pa nije pretoplo, ali taj je naravno najmanji balkon na kući. Htjela bih staviti nešto da možemo vani sjediti, ali što?
    Da ne zauzima puno mjesta, da je udobno, a da nije nešto jako visoko, jer mi je bitno da se dijete ne može naginjati preko ograde.
    Možda samo nešto kao niska klupica?
    Mada, bilo bi zgodno da stane barem 4 ljudi.
    Balkon je širok oko 1 metar (možda malo više - mogu izmjeriti), dug je oko 3 ili 3,5 m.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Sklopivo nešto? Drveno? Ili standardnoj drvenoj klupici kakve ima u Baumaxu i Bauhausu za 100-150 kn malo prikratiti noge...

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

imam ja isti takav balkon i mma koji odkad smo preselili sanja pijenje kave na balkonu.

ima u bauhausu krasnih dvenih stolića 60*60 i dvije stolice sklopive za nekih 400 kn. ima i u kiki, ali meni se ne sviđa.to će mu bit rođendanski poklon. kak sam ja dobra...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

babyboys, dobra ideja, ali kako ćete riješiti problem penjanja djece na stolce?
    Peterlin, i to nije loše, prikratiti noge.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

T je dovoljno velik da zna da se to ne smije, a J nikad, baš nikad nije sam na balkonu. i ne može izaći sam, jer kad smo u stanu, otvoren je samo na kip. on ne može otvoriti ni zatvoriti vrata.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Uh, to mi baš nije opcija. Mi smo se preporodili od kad smo taj balkon osigurali (željezna ograda, sa malenim razmacima između šipki), pa napokon možemo imati balkon otvoren cijeli dan. Iz tog razloga nemam na njemu ništa na što se može dijete popeti. Ok, nije kao da se on igra na balkonu bez nadzora, ali izađe ponekad sam, zalije cvijeće i uđe u kuću.
    Jedino da klupice pričvrstim za ogradu i na tom dijelu dignem ogradu balkona?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Moj je malo duzi ali ne i siri nego tvoj. Mi kupili sklopive stolice (bilo po 50 kn u Konzumu prije 2 godine) i okrugli stolic na kojeg taman stanu 4 kave i 4 case. Nije bas najudobnija kombinacija ali sluzi svrsi.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja namjeravam kupiti nešto ovakvo:

http://www.larix.hr/shop/product/?p=517&g=6

Kad treba sjediti, stolci se rasklope, a kad ne treba - stoje u kutu iza ormara i nikome ne pada na pamet da se penje na njih.

A i cijena mi je ok!

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

baš sam i ja htjela reći da će stolci ionako biti sklopljeni kada nisu u upotrebi, možda ti je to opcija. a stol stavi uz zid koji je suprotno od ograde. na njega s ne može popeti, a mislim da ga ne bi mogao ni pomaknuti.

moj je balkon jugoistočni, znači neupotrebljiv veći dio dana, pa će zato biti zatvoren za to vrijeme.

pitanjce: balkon je usput nenatkriven, a to bi svakako promjenili. ove godine ne dolazi u obzir investiranje u tendu, pa me zanima kakav bi, i koliki suncobran bio dobar. znači ono, da ne zaizima postolje puno mjesta, da ga klinci ne mogu razmontirat, ali i da mi ga ne odnese vjetar.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj babyboys prvotno napisa
    baš sam i ja htjela reći da će stolci ionako biti sklopljeni kada nisu u upotrebi, možda ti je to opcija. a stol stavi uz zid koji je suprotno od ograde. na njega s ne može popeti, a mislim da ga ne bi mogao ni pomaknuti.

moj je balkon jugoistočni, znači neupotrebljiv veći dio dana, pa će zato biti zatvoren za to vrijeme.

pitanjce: balkon je usput nenatkriven, a to bi svakako promjenili. ove godine ne dolazi u obzir investiranje u tendu, pa me zanima kakav bi, i koliki suncobran bio dobar. znači ono, da ne zaizima postolje puno mjesta, da ga klinci ne mogu razmontirat, ali i da mi ga ne odnese vjetar.
    Promjer suncobrana ovisi o veličini balkona. Nema toga kojeg vjetar neće odnijeti ako bude otvoren dok jako puše. Zapravo ima, oni drveni četverouglasti, al to je skuplje nego tenda i primjerenije terasama nego balkonima. Jedina bitna stvar je da suncobran ima zglob da se može nakriviti po potrebi.

Mi imamo neki srednje veličine iz Peveca za cca 100 kn ili čak i manje - skupa s postoljem. Koristi nam već godinama (balkon je širok 1,20 m i jako dugačak). Stoji iznad stola i taman je dovoljan da zakloni stol i one koji sjede (2 odrasla + 2 djece na malim stolčekima), jer više ne stane za taj stol bez obzira na suncobran. Redovito ga zatvaram, pa čak i maknem kad nije u funkciji, da ne smeta i da ga vjetar ne odnese. Lagan je pa to nije ništ teže nego zatvoriti kišobran. Postolje je isto neko bezvezno plastično jer sam se bojala onih betonskih kad su djeca bila mala. Napunili smo ga pijeskom i stoji pod stolom. Suncobran sklopimo i frknemo u kut kad nam ne treba. Zimi stoji u podrumu, ako ga se sjetimo odnijeti, jer prezimio je već i na balkonu i ništ mu nije bilo.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja bih kupila malo kvalitetniji suncobran, ali bi mu stalak pričvstila u obliku cijevi za ogradu, da ne zauzima mjesto.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

viš, viš, anemona, nije ti ni to loša ideja. a di tog ima?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

S obzirom da su moji doma majstori "od metala" ja imam željeznih cijevi cijelu garažu. I najjednostavnija bi bila opcija uzeti komad takve cijevi i "zavariti" na željezni dio ograde. A što se tiče varijante za kupiti, ne znam da li ima. Ali može se to izvesti i s nekim kopčama, hvataljkama, klemama i sl.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa

Kad treba sjediti, stolci se rasklope, a kad ne treba - stoje u kutu iza ormara i nikome ne pada na pamet da se penje na njih.

A i cijena mi je ok!
    mi smo kupili sline stolce u Kiki i jos smo ih premazali brodskim lakom tako da mogu i pokisnuti

stol smo kupil ovaj u Ikei: http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/20055690

isto sklopiv, isto obradili ga dodatno brodskim lakom

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa

A i cijena mi je ok!
    Stolice ala ove iz linka, bilo ih je u Mercatone-u, pred nekih mjesec dana, ne znam da li sad ima, nekih 80kn/komad. Bio je i sklopivi stolić za nekih 130kn. U wenge boji, smeđoj i boja kao iz linka. tražila stolice pa zapamtila...

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

I ja sam kupila prekrasne stolice za balkon u Emmezeti.

Jeste mozda vidjele njihovu novu reklamu na TV-u?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •