...kod mog 3,5 godisnjeg Jana... i to brojkama!
Zašto mi se to čini kao problem? Ne znam, u posljednje vrijeme si ne mogu pomoći razmišljanjem kako ima previše informacija u svojoj maloj glavici!
Mislim da za svoje godine previse razmislja..i to me muci...inace je ozbiljniji od vrsnjaka ali me strah da ne "pregori", ako me razumijete :/
Vec sam pisala kako mi dijete razmislja u brojkama, ali sto je previse, previse je...
- broji sve stepenice (tako je pocelo)
- zna brojati do, ne znam, 1000
- broji na engleskom do valjda 100
- poceo je zbrajati i oduzimati
- zna datume rodjenja cijele nase obitelji, koliko tko ima godina i broj cipela - bez zafrkancije
- rjesava matematicke zadatke na digitrom u smislu "kada ja budem imao 7 godina mama ce imati 35 (jer zna da sam rodila s 28)
- matematicki zadaci tog tipa (ako imaš 10 l benzina u autu i potrosis 3 koliko imas benzina) ga jako zanimaju i digitron mu je zakon
- kada se vozimo u autu ne prestaje ispitivati "koliko vozis", "koliko je stupnjeva", "koliko benzina jos imas" i tako u krug
- broji po 5 (5, 10, 15, 20...i tako do 200 ili dalje ne pratim vise)
- pa cak i broji koliko mi je pusa dao kada ga dopeljam u vrtić
Ne znam...stos je u tome sto Jana nakon vrtica jedno 3 sata cuvaju baka i deda i mislim da ga oni dosta "filaju" tim informacijama, uce ga recimo nesto a da on nije postavio nikakvo pitanje - mislim da je to pogresno!
I to smo im i danas rekli...
- pa neka dijete trci za loptom, gleda crtice, ne razmislja o nicemu...
Ne mislim ja Jana sputavati ako uocim nadarenost u nekom smjeru (a uocila sam) ali ga ne mislim ni opterecivati brojkama ni uciti dalje, dalje...pa pobogu ima 3,5!
Osim toga on i cita (sad vec dosta bistro), zna sve gradove na registracijama automobila koji su (vk-vinkovci itd.), zanima ga kako se koja ulica zove..
ne znam..ne znam sta da radim...a ne mogu ni bas ako me pita "mama kada ja buderm imao 15 god.koliko ces ti imati?" (sto redovno pita) reci "ne znam" ili ga ignorirati kada me ispituje, koliko vozim, koliko je stupnjeva vani itd...
ili da?
eto ispucala sam se i trazim neku pomoc!

Odgovori s citatom
, ljudi mu ne vjeruju da je profesor, a bogme ga i čudno gledaju kad dođe davati instrukcije.