Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: HPV

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno HPV

Evo u kratko da objasnim situaciju. MŽ je trudnica, na zadnjem nalazu i pregledu ustanovljen joj je HPV virus. Doktor je rekao da se to hoće javiti u trudnoći ali da i postoji mogućnost da sam ode nakon poroda (ako ne ode ići će na "nešto" -zaboravio sam kak se zove da ga izlijeći.

Meni je savjetovano da se također testiram (naručio sam se privatno). Nikad do sad se nismo susreli s tim virusom i sve kaj znam o njemu čitao sam na internetu (ima stvarno dosta o tome).

Problem i pitanje koje nas mući je kaj je doktor rekao da će naše nerođene cure vjerojatno biti zaražene HPVom, ali i da naša djeca (pogotovo Limačica) sigurno imaju HPV jer uvjeren je da ni MŽ ni ja nismo baš svaki put nakon odlaska na WC oprali ruke (ovo sam napisao baš onako kako je on MŽ rekao) i da smo sigurno prilikom presvalaćenje Limaća i njima prenjeli HPV.
    Sad ja tražim po netu info o simptomima i dijagnostici HPVa kod djece, ali ne mogu naći ništa??!! Može li se on zaista prenjeti dodirom (jer piše da je spolno prenosiv!)?
    Molim vas za pomoć, ako netko ima bilo kakve info ili iskustvo kako možemo znati da nam djeca nisu zaražena tim virusom.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Moje laičko mišljenje je da dr. priča gluposti, u ovom dijelu gdje veli da ste HPV prenjeli djeci. Jer da je to istina onda bi več večina beba bila zaražena HPV - om. Isto tako ima načina i mislim da je velika vjerojatnost da se vaše nerođene djevojčice ne zaraze HPV - om.
    Nadam se da će te netko stručniji utješiti i "znanstveno" objesniti činjenice.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kaj do sad nije imala ga?

baš ne vjerujem da ba je prenjela njima, ali je moguće ako ga je imala prije, da djeca porodom dobiju isti, pošto prolaze određeni prirodni put( kod carskog nemogu ga dobiti).

Ispitaj još malo?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

hvala cure, ma ja isto nekak ne vjerujem u to?! :? Zato i tražim nekog s iskustvom.....
    Planiramo porod carskim rezom (baš zbog HPVa)-više me Limači brinu, kak bi ga oni dobili, nigdje ne piše da se prenosi dodirom. Sve da i MŽ nije svaki put nako WC prala ruke, i da je išla Limačici mjenjat pelene.....khm....ne znam.....prenjet ga dodirom?! :? :?
    Stvarno sam zbunjen

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Glupost! Pa ne moze se HPV tako lako prenjet dodirom!
    Ja imam HPV ali nije bilo kondiloma u trudnoci, povukli su se prije 3 god i nisu se vratili. I nitko, bas nitko (a prosla sam dosta ginekologa u trudnoci) mi nije rekao da ce i moj malac dobiti HPV porodom.
    I MM ga ima, isao je na spaljivanje kondiloma i nisu se vratili.
    A vi ste ga pokupili vjerovatno davno jer, kako je meni ginic objasnio, inkubacija moze trajati i do 10 god.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I ja ga imam godinama ko i ostalih 80% populacije. I nisam radjala na carski, niti cu.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ma gluposti!
    ne moze se prenijeti samo tako, dodirom.
    osim ako se tvoja zena nije direktno dirala dolje (trljala), i onda potom neopranom rukom dirala njih dolje. ovako je gotovo nemoguce. cak i ako nakon nuzde jednom ili dva puta nije oprala ruke.
    druga stvar je ako ga je imala i prije pa je prenijela porodom. ali i to ne mora biti pravilo. HPV se ponekad povuce, pa se opet javi kod pada imuniteta, a trudnoca je upravo takvo osjetljivo stanje.
    samo jedan savjet, vecina socijalnih ginekologa lijece HPV antiobioticima, a to je virus, i na njega to ne djeluje. ne nasjedajte na to. najbolja terapija je tusiranje jodom. sad ne znam je li to dozvoljeno ili ne u trudnoci, raspitajte se malo.

a za klince ne brinite. HPV ima 80% zena reproduktivne dobi, a samo 20% to i zna, jer cesto nema simptoma, pa se ni ne rade posebno brisevi na HPV. po tome bi i 80% klinaca isto trebalo biti zarazeno, a vjerujem da nije.

drzim fige da ga se rijesi prije poroda, da ne mora na carski!

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

3%dijece zarazi se hpv virusom prilikom poroda cak i ako nije aktivan,dovoljno je samo da ga nosite u sebi.papa test vam moze biti uredan ali tipizacija na hpv virus vam moze dati potrebne rezultate o samoj prisutnosti virusa.nemojte da vase dijete bude u tih 3%ko moje jer iako nosi naziv niskorizicni,tip11 je mojoj djevojcici napravio velike smetnje u njenom malom dusniku u kojem joj rastu papilomi koji joj zatvaraju disne puteve pa joj je prije godinu dana radjena traheotomija-rupica na vratu i svaka 4mj.laserom otklanaju te bradavice,dokle?nadam se da prije skole bude i tome kraj..uglavnom podvrgnite se tipizaciji obavezno u trudnoci i rodite carskim,ovo je savjet za sve buduce majke!

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

http://www.google.hr/url?sa=t&rct=j&...BCkLlqvZxIRdVQ

Procijenjena incidencija dječje RRP je oko 4 na 100.000

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Čim se razglasila afera s gadnim i čestim nuspojavama u BiH eto ti trollova da nam vrate poljuljano povjerenje u najgora među cjepivima. Promptno.

Znači nije 3% nego je 0,004%, što je razlika od samo tri reda veličine. U našim uvjetima i uz naš natalitet to bi značilo cca 1 oboljelo dijete svakih 10 godina.

Toliko o trollskoj logici. Uzgred:
    "Of the 42 women who received the vaccine while pregnant, 18 experienced side effects ranging from spontaneous abortion to fetal abnormalities."

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

jučer slušala da no novom više ne ide svake godine papa test nego svake treće , odnosno 5 godine + tipizacija ( za određenu dob, koju nisam zapamtila),

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

e, Dadica, sad ga pak i ti pretjeruješ. Nije u našim uvjetima jedno dijete svakih deset godina, već je jedno dijete svake dvije i pol godine. Koje će imati rekurentnu respiratornu papilamatozu (kakvu trol opisuje u svom postu). A trol je govorio o zaraženoj novorođenčadi bez papilomatoze - o postotku zaraženih od kojih većina neće imati nikakve simptome. I naravno da to nije razlog za carski rez.
    (Ne kužim zakaj i trolovi i davori uvijek moraju pretjerivati u projenama i interpretacijama. Kaj se ne može jednostavno reći kako stvari stvarno jesu?)

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pardonchek..... 4/100.000 je četiri djeteta u dvije i pol godine, tj. skoro dvoje djece godišnje (a ne jedno dijete svakih deset godina kako dadica veli, ili jedno dijete u dvije i pol godine, kako sam pogreškom napisao).
    Posljednje uređivanje od mujica : 25.10.2012. at 16:40

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    Pardonchek..... 4/100.000 je četiri djeteta u dvije i pol godine, tj. skoro dvoje djece godišnje (a ne jedno dijete svakih deset godina kako dadica veli, ili jedno dijete u dvije i pol godine, kako sam pogreškom napisao).
    Fakat. Spobrkale mi se neke brojke. Natalitet je oko 40 000, a ovih je dakle 1,6 godišnje.
    Svejedno, nekako me ipak ne brine. 3% bi me vjerojatno uvjerilo da nešto ne štima.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •