Evo u kratko da objasnim situaciju. MŽ je trudnica, na zadnjem nalazu i pregledu ustanovljen joj je HPV virus. Doktor je rekao da se to hoće javiti u trudnoći ali da i postoji mogućnost da sam ode nakon poroda (ako ne ode ići će na "nešto"-zaboravio sam kak se zove da ga izlijeći.
Meni je savjetovano da se također testiram (naručio sam se privatno). Nikad do sad se nismo susreli s tim virusom i sve kaj znam o njemu čitao sam na internetu (ima stvarno dosta o tome).
Problem i pitanje koje nas mući je kaj je doktor rekao da će naše nerođene cure vjerojatno biti zaražene HPVom, ali i da naša djeca (pogotovo Limačica) sigurno imaju HPV jer uvjeren je da ni MŽ ni ja nismo baš svaki put nakon odlaska na WC oprali ruke (ovo sam napisao baš onako kako je on MŽ rekao) i da smo sigurno prilikom presvalaćenje Limaća i njima prenjeli HPV.
Sad ja tražim po netu info o simptomima i dijagnostici HPVa kod djece, ali ne mogu naći ništa??!! Može li se on zaista prenjeti dodirom (jer piše da je spolno prenosiv!)?
Molim vas za pomoć, ako netko ima bilo kakve info ili iskustvo kako možemo znati da nam djeca nisu zaražena tim virusom.

-zaboravio sam kak se zove da ga izlijeći.
Odgovori s citatom