Stranica 6 od 9 PrviPrvi ... 45678 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 251 do 300 od 437

Tema: zasto jos nema rezultata upisa u vrtice?

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj blackie prvotno napisa
    Pa sad istražujem postoji li ikakav gradski nadzor nad radom tih vrtićkih komisija pa neka oni dođu malo pogledati je li sve regularno - oni bi valjda trebali imati pravo na uvid u te privatne podatke. Kad bih znala kojom inspekcijom da joj priprijetim, odmah bih plasirala prijetnju...
    Ima, zove se žalba.

icyoh, ne znam samo kako bi to uspjeli odvojiti? A kaj je tvoja potvrda od poslodavca bez tvog imena i prezimena i imena firme u kojoj radiš? Ili potvrda o prebivalištu djeteta da se vidi da je sa njihova područja: sve bez imena i prezimena djeteta i adrese ili kaj? Kaj da flomićem pocrne tvoje ime i prezime, ime firme i ostane kaj "Potvrda" ili ime i prezime djeteta, i prebivalište i ostane kaj "Uvjerenje o prebivalištu". Je, baš bi iz toga nekaj vidjela.
    I još da ti hoćeš vidjeti tu dokumentaciju, još bi i pristala (primijeti kako se ulizujem ), ali neka xy osoba - što ti znaš tko je i što je, moždaje prije 3 dana izašla iz Jankomira. Pa, svakakvih ljudi ima. Meni, priznajem, ne bi bilo pravo iako nemam aposlutno ništa skrivati.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj elin prvotno napisa

icyoh, ne znam samo kako bi to uspjeli odvojiti? A kaj je tvoja potvrda od poslodavca bez tvog imena i prezimena i imena firme u kojoj radiš? Ili potvrda o prebivalištu djeteta da se vidi da je sa njihova područja: sve bez imena i prezimena djeteta i adrese ili kaj? Kaj da flomićem pocrne tvoje ime i prezime, ime firme i ostane kaj "Potvrda" ili ime i prezime djeteta, i prebivalište i ostane kaj "Uvjerenje o prebivalištu". Je, baš bi iz toga nekaj vidjela.
    I još da ti hoćeš vidjeti tu dokumentaciju, još bi i pristala (primijeti kako se ulizujem ), ali neka xy osoba - što ti znaš tko je i što je, moždaje prije 3 dana izašla iz Jankomira. Pa, svakakvih ljudi ima. Meni, priznajem, ne bi bilo pravo iako nemam aposlutno ništa skrivati.
    Elin ja bih odmah prepisala tvoj broj telefona pa te zivkala na kafu

Pa u mojoj glavi vidim popis djece (samo imena, ni prezimena ne trebaju) u XLS tablici.
    kolona A - imena djece,
    kolona B - upisan/ nije upisan,
    kolona C - uvjeti koje zadovoljava,
    kolona D - uvjeti koje ne zadovoljava

Toliko pismeni valjda jesu.
    Pa je upis transparentan i odmah vidiš kakvi su to kriteriji za upis.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a što ako i 30 neupisanih zadovoljava uvjete, ali jednostavno nema mjesta?
    nešto je moralo presuditi :/

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    Što je to "nešto"? I zašto se ne može otvoreno reći?
    Pretpostavljam da ste vi upali (čestitam!) pa te nešto kao objašnjenje može zadovoljiti. Mi nismo i stoga takvo objašnjenje meni ne drži vodu. :/
    To mi je razina komuniciranja male djece - kad ja pitam "zašto..", a dobijem odgovor "Zato."

Ili neka lijepo napišu da su kriteriji subjektivni - možete zadovoljiti sve uvjete, no svejedno upis ovisi o NEobjektivnoj odluci vrtića u smislu "koje ime mi se više dopada". :/

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

vidi je!
    pa i ja postavljam pitanje, ne dajem odgovor.

iako, teško da bi mi netko mogao reći: ovo dijete je upalo jer je njegova mama simpatičnija od Vas
    ili, išli smo eci-peci-pec metodom
    ili, dopali ste nam se na razgovoru...

:/

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

pa sve piše na internetskim stranicama Grada Zagreb. U nekim DV se mogu upisivati djeca koja su do 31.08. navršila 6 mjeseci do 11 mjeseci: Medvešćak, Duga, Sopot, u ostalima je uvjet da je dijete do 31.08. navršilo 1 godinu. Piše i koje su prednosti pri upisu u vrtić ako ne mogu udovoljiti svim zahtjevima. Zaposlenost roditelja je, ako sam dobro pročitala (a mislim da jesam), samo jedna od prednosti ako vrtić nema mjesta za upisati svu djecu, netko može imati i više ispunjenih prednosti npr. majka je samohrana + invalid domovinskog rada + ima 4 druge djece, nije zaposlena, ali pred vama ima 2+ jer ima ovo drugo. Dijete mora biti sa područja vrtića, oni će upisati svu djecu sa svog područja, pa ako ostane mjesta, vući djecu iz drugih naselja (tako mi je rečeno i to na 5 mjesta suglasno).

Dalje ne želim komentirati ovo za uvid u osobne podatke - jednostavno, nema šanse da vam to daju i oni su u pravu, a ne vi (bez obzira što može kava sa icyoh ).

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Krivo shvaćeno

Pa osobno bih radije da mi kažu da L nije upao jer su išli eci peci pec metodom. Ili jer mu prezime ima previše slova. Ili jer sam ja antipatična psihologici. Nego da mi baljezga o "složenim kriterijima upisima koje ja ne shvaćam" i "strogom poštivanju propisa".
    Koji su to složeni kriteriji? Kakvo strogo poštivanje propisa? Napisala sam nešto pa sam obrisala

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ionako bi ti bilo cenzurirano 8)

elin, ni ti me nisi razumjela
    znam ja što piše na stranicama, ja govorim o primjeru u istom vrtiću i o djeci sa istim zadovoljenim uvjetima.
    dakle, baš sve isto - isto, a jedno dijete primljeno, drugo nije.

a da meni netko kaže da su kriteriji upisa presloženi da bih ih ja shvatila, pitala bih je sumnja li u moj IQ ili obrazovanje.
    i jedno i drugo mogu dati na uvid.

razumijem ja da mi neće dati na uvid podatke svakog upisanog djeteta ponaosob, ali nekome moraju, jel tako?

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Piše i koje su prednosti pri upisu u vrtić ako ne mogu udovoljiti svim zahtjevima. Zaposlenost roditelja je, ako sam dobro pročitala (a mislim da jesam), samo jedna od prednosti ako vrtić nema mjesta za upisati svu djecu, netko može imati i više ispunjenih prednosti npr. majka je samohrana + invalid domovinskog rada + ima 4 druge djece, nije zaposlena, ali pred vama ima 2+ jer ima ovo drugo. Dijete mora biti sa područja vrtića, oni će upisati svu djecu sa svog područja, pa ako ostane mjesta, vući djecu iz drugih naselja (tako mi je rečeno i to na 5 mjesta suglasno).
    Elin ovo boldano je prioritetni upis i nitko ga ne dovodi u pitanje. No osobno ne vjerujem da su ove godine ama baš sva upisana djeca u Dugavama isključivo iz tih kategorija.
    Znači da su za nas ostale trebali primjenjivati identične kriterije - e sad, mene zanima koji su ti kriteriji... I ne vidim razloga zašto se ne bi jasno i transparentno moglo reći / napisati o čemu se radi (makar i eco peci pec metoda). Jer to "nešto" (sori Apri) nije objašnjenje.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ako neko sumnja u regularnost upisa nek napise zalbu, to mi je OK, nek neko ispita cijelu aferu pod imenom kakvom god zele, nemam nista protiv, to mi je OK.
    ali da svakom roditelju daju na uvid papire koji pripadaju meni i mom djetetu mi nije OK.
    da moje je djete upalo, zao mi je sto drugi klinci nisu. iskreno, jer sam ovu godinu placala tetu cuvalicu i mogu vam reci sretna sam sto 60% moje place necu davati njoj.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

djeci sa istim zadovoljenim uvjetima.
    dakle, baš sve isto - isto, a jedno dijete primljeno, drugo nije.
    o.k., sad kužim, ali zbilja nemam pojma (ajde da se i ja o nečemu nisam obavijestila ). Vjerujem da ima i takvih situacija... to je koma... fakat zakaj je izabrano ovo drugo dijete - a možda je i stvar u simpatičnosti roditelja, to je, zbilja, lako moguće.

razumijem ja da mi neće dati na uvid podatke svakog upisanog djeteta ponaosob, ali nekome moraju, jel tako?
    pretpostavljam da će se po žalbi onda razmatrati i ta druga djeca, pa će se vidjeti.

Citiraj icyoh prvotno napisa
    Znači da su za nas ostale trebali primjenjivati identične kriterije - e sad, mene zanima koji su ti kriteriji... I ne vidim razloga zašto se ne bi jasno i transparentno moglo reći / napisati o čemu se radi (makar i eco peci pec metoda). Jer to "nešto" (sori Apri) nije objašnjenje.
    gle, uzrujana si i daj si nekoliko dana da se smiriš, pa nazad teti u Dugave i pitaj. Pa kaj misliš da ja znam, nemam pojma. I nisu samo djeca iz Dugava u pitanju jer DV Dugave upisuju djecu iz Sloboštine kao djecu sa svog područja jer Sloboština nema vrtić. Ne znam kaj da ti velim da te utješim, ali imam osjećaj da će sve biti o.k. jer mislim da će netko odustati ili da će tvoje dijete povući Travno ili Utrine. Držim fige, i daj se raspitaj u Dugavama da li postoji ta mogućnost, ja kad sam se informirala su mi rekli da se to radi.

paljetak avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ma nitko ne govori o davanju podataka o djeci i roditeljima, nego o tome da zasto nema liste sa brojem bodova kraj imena i po kojim kriterijima je vrticko mjesto dobijeno.

Naravno da toga nema i ne moze biti jer ima djece koja su upala prek veze (poznanstva, prijateljstva, familijarno, novcano i bla bla...kak se sve moze). Jasno mi je da svak zeli da mu dijete upadne u vrtic i da ce se oko toga potruditi, ali te komisije i ostali koji su takvi su sramota. Eto, korupcija od vrtica

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa
    ali da svakom roditelju daju na uvid papire koji pripadaju meni i mom djetetu mi nije OK.
    Da se razumjemo (jer se često dešava da se krivo shvati pa nastane cijela bespotrebna rasprava).
    Ja NE smatram da se tuđi papiri za upis i tuđi osobni podaci imaju pravo pokazivati drugima bez dozvole. Niti bih to tražila niti me zanima. Štoviše, vjerojatno bih tužila nekoga da javno izvjesi podatke o mom JMBGu/adresi i sl..
    No smatram da svatko ima pravo na info o tome ZAŠTO netko nije/je upao. I te info ne mogu biti tajne jer su inače lako moguće podložne manipulacijama.
    Znači konkretno ti si upala - super. No zašto se ne bi smjelo znati zašto si ti upala, a osoba xy nije? Koji je to bio presudan kriterij? Posebno ako se radi o istim kriterijima koje ste obje zadovoljile, no samo jedna je upala.
    Ponavljam, objašnjenje "upala je radi nečega" možda može zadovoljiti roditelje čija su djeca upisana. No mene (čije dijete nije) ne zadovoljava.
    Summary - ne zanimaju me osobni podaci, zanimaju me razlozi i prednosti koje su drugi imali pred L.

I ponovo ističem da djecu s povlaštenim upisom uopće ne spominjem - referiram se samo na uvjete u smislu oba zaposlena roditelja/žive u kvartu/dijete ima brata u vrtiću...

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

cure ciji klinci nisu primljeni, jeste vi bili na inicijalnom razgovoru?

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Da.

paljetak avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Meni taj inicijalni razgovor nije jasan. Tu u zapresicu se obavlja nakon rezultata upisa i zajednickog roditeljskog sastanka, kad se vec zna jel dijete upalo u vrtic. Kaj je u ZG drukcije?

cvjetkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Naš inicijalni razgovor je bio danas. Nakon što je mala upala u jaslice. Trajao je 5 min. Kad sam ih nazvala da se dogovorim, rečeno mi je da si skinem s neta formular inicijalnog razgovora i neka ga popunim. To su uglavnom pitanja o navikama djeteta, osobitostima itd... Popunjen sam danas predala i to je to. Pitali su me imam li kakvih posebnih želja. Rekla sam da imam: platnene pelene. Odgovor: "Ok, nema problema." Zapisali i rekli da još napomenem teti kad budemo došli one prve dane na privikavanje.
    U ove jaslice nisu upala samo djeca rođena 2009. i krajem 2008.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

jucer mi se javila cura koja je predala u 9 vrtica i u nijedan nije upala. a dugave su samo jednu grupu jaslicara primili zasto kad imaju 5 objekta. i ja sam danas isla pa mi je ona zena u tajnistvu tako lijepo objasnila da smo dosadne mi mame kaj nam nisu djeca upala u vrtice :? da nisu oni jedini vrtic u zgb.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

No smatram da svatko ima pravo na info o tome ZAŠTO netko nije/je upao. I te info ne mogu biti tajne jer su inače lako moguće podložne manipulacijama.
    Znači konkretno ti si upala - super. No zašto se ne bi smjelo znati zašto si ti upala, a osoba xy nije? Koji je to bio presudan kriterij? Posebno ako se radi o istim kriterijima koje ste obje zadovoljile, no samo jedna je upala.
    i ja se slazem da se izvjesi zato neko je i zato neko nije. ali u jednom djelu rasprave je doslo da se podatci pokazu ljudima koji nisu upali i protiv toga sam. ALI SLAZEM se da bi puno bilo bolje da us kriteriji jasniji. a da ne ispadne da je moje djete upalo jer je imalo karikaram lijepu vestu na razgovoru (koji nije ni bio u nasem vrticu :/ )

I ponovo ističem da djecu s povlaštenim upisom uopće ne spominjem - referiram se samo na uvjete u smislu oba zaposlena roditelja/žive u kvartu/dijete ima brata u vrtiću...
    a zasto i za njih ne bi bilo objeseno? pa vec ranije je davorka napisala da njen klinac nije upao u vrtic, a koliko sam shvatila ispunjava sve te povlastene uvjete.
    dakle i u ZGB bi bilo puno bolje kao sto je neko napisao u RIjeci bodovna lista pa onda se vidi bar neki kriterij. ali sto ako 50 djece ima isti broj bodova a primaju 25? kako onda odabiru tih 25 :?

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ja ću prva napisati što mi imamo:

- živimo u kvartu;
    - starije dijete u vrtiću;
    - oboje zaposleni;
    - malac je rođen 09.07.08;
    - u domaćinstvu smo nas četvero.

Bili smo na razgovoru, trajao je nekih pola sata, prošli smo pitanja iz upitnika (navike, bolesti, alergije... the usual stuff), vjerojatno će biti još jedan razgovor prije upisa, da se dogovorimo kad kreće na adaptaciju.

Radi se o DV Zapruđe.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

I Lea je primljena u vrtić, što i nije neko čudo jer ima već pet godina i nikad nije išla u vrtić pa je to valjda i bilo za očekivati. I mi smo oboje zaposleni, i pripadamo vrtiću u koji smo se prijavili, i sami smo u domaćinstvu. Sigurna sam da kod djece koja se upisuju u jaslice ima onih koji zadovoljavaju sve navedene uvjete pa se svejedno nisu upisali.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

a zasto i za njih ne bi bilo objeseno? pa vec ranije je davorka napisala da njen klinac nije upao u vrtic, a koliko sam shvatila ispunjava sve te povlastene uvjete.
    Ne znam Davorku i ovo je isključivo moje mišljenje: povlašten/privilegiran upis u bilo kakvu državnu ustanovu (vrtić, faks..) je jasno reguliran zakonom i kao takvog ga poštujem. I ne smatram nužnim da svatko zna tko je u kvartu samohran roditelj, tko ima 4 djece i niska primanja i sl. Zato osobno ne mislim da je to nešto što vrtić/fakultet mora navesti i pokazati.

ali sto ako 50 djece ima isti broj bodova a primaju 25? kako onda odabiru tih 25
    To je ono što me zanima. Bilo da biraju po boji veste na razgovoru ili po prezimenu ili eci peci metodom, to je nešto što treba biti transparentno.
    Jer blesavo je pretpostaviti da se nikad neće desiti da 50ero djece zadovoljava kriterije, a ima mjesta za njih 25. Znači treba navesti i druge/dodatne kriterije.
    Bodovna lista je OK ako se jasno zna za što se dobivaju bodovi.

I zaista, bez ikakve namjere da ikoga uvrijedim - kategorički odbijati da upis bude jasan i transparentan (tj. da se zna po kom ključu je x upao, a y nije) ima smisla isključivo ako ima onih koji nisu upali na regularan način.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Bodovna lista je OK ako se jasno zna za što se dobivaju bodovi.
    bodovna lista je super, i u nekim gradovima je i koriste. barem se zna što se točno boduje

ali problem ostaje i dalje isti, što ako 50 djece ima isti broj bodova a mjesta ima za 25?! :/

opet eci pec pec ili...???

ja već neko vrijeme o tome razmišljam i stvarno ne vidim nikakav pravedan način

tj. vidim samo jedan, da konačno bude dovoljno mjesta u vrtićima za svu djecu. ako ima novca za besplatne udžbenike u osnovnim i srednjim školama, za obvezno srednje školstvo, onda stvarno ne vidim zašto ne bi bilo novca za vrtiće :/

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

puntice, možda bi idealno rješenje u tom slučaju bilo organizirati javnu vrtićku tombolu pa neka izvlače imena iz šešira - čovjek bi barem znao da jednostavno nema sreće taj put...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa mora da postoje neki dodatni kriteriji ili neki ključ po kojem vrtići upisuju neku djecu a neku ne, samo što nisu javni, transparentni, a vjerojatno su i proizvoljni tj. razlikuju se od vrtića do vrtića.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Al' sam se nasmijala

Pa mora da postoje neki dodatni kriteriji ili neki ključ po kojem vrtići upisuju neku djecu a neku ne, samo što nisu javni, transparentni, a vjerojatno su i proizvoljni
    a znamo što se dešava čim nešto nije transparentno

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Mi smo Lolu 2006te upisali bez problema, a rođena je 11/05, onda nije bila ovakva navala kao sada, baš ću sutra ujutro pogledati koliko ih je upisano, a koliko nije.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod nas je u vrtić primljeno 180 djece. Mi nemamo povlaštene uvjete ali imamo:
    -oboje zaposleni
    -u kvartu smo
    -starije dijete u vrtiću
    -treće dijete u obitelji
    I ja uopće ne dovodim u pitanje upis djece po povlaštenim kriterijima. Ali mislim da takvih ipak nema tako puno.
    Što se tiče dokumentacije i uvida mislim da ako netko uloži žalbu on postaje stranka u postupku i kao takav ima pravo na informaciju jer inače ne može biti ravnopravan sudionik u tom postupku. Prema tome meni ovo sa nekom silnom tajnovitošću ne drži vodu.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Bas je gadno to s vrticima ove godine. Tesko mi je citati, a kako je tek vama?
    Citam danas u novinama da ce biti mjesta jos, rekao je netko iz grada, da ce se pravo stanje vidjet tek nakon sto roditelji potpisu ugovore. Zato se iskreno nadam za sve vas...

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Ja sutra nosim žalbe u oba vrtića, ne znam dal da tražim potvrdu da su zaprimili žalbu, urudžbiranje.
    susjeda mi je rekla da se prošle godine žalila i da nije dobila nikakav odgovor ni usmeni ni pismeni, to ispada kao da nisi ni predao ništa

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Naravno da moraš tražiti da ti urudžbiraju. Nosi 2 primjerka, jedan će uzeti u vrtiću, a tebi na drugom napisati datum kad su primili i žig.
    Kod nas u vrtiću kažu da gotovo svi potpišu ugovore, onda tek kasnije se vidi tko ne vodi djecu, tako da se to sve neće riješiti sada nego tko zna kada.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ali ako je netko primljen u 4 vrtica, nece u sva 4 potpisat ugovore, valjda?

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ni nama nije upalio upis u vrtić.

Odbijenica već drugu godinu za redom.
    Oboje zaposleni.
    S troje djece.

Na inicijalnom razgovoru su mi rekli da tako i onako mogu biti tri godine na porodiljnom i da se ne nadam previše.

Svejedno sam se nadala. Sranje.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ajme meni :shock: davorka, pa jesu li i tebi možda to naveli kao razlog, mogućnost trogodišnjeg porodiljnog?

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Vezano uz žalbu - ja sam im poslala na mail.
    Taj isti dopis sutra muž nosi u vrtić da mu potpišu da su primili.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Vezano uz žalbu - ja sam im poslala na mail.
    Taj isti dopis sutra muž nosi u vrtić da mu potpišu da su primili.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj davorka prvotno napisa
    Mi nemamo povlaštene uvjete
    oprosti na imenovanju, nisam bas najpazljivije citala.

urudzbirati obavezno zalbu, jer tad imas dokaz da si je predao

i jos jednom, nisam ja za nikakvu tajanstvenost, dapace draze bi mi bilo da su oni koji su dobili vrtic jasno naznaceni po cemu su imali prednost, nad onim koji nisu.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

mi danas predali papire u privatni, sutra ce nam javit jel primljen. a u gajnicama smo se zalili jer mislimo da kad su vidjeli zahtjev na kojem je bilo prijavljeno prijasnje mjesto stanovanja, nnisu ni gledali ostale papire između kojih su bile potvrde o sadasnjem mjestu prebivalista... jer ona tajnica koja mi se cinila simpa nije to promijenila na zahtjvu nego je samo sutnula u sve papire i potvrde... e,a nas sad muci sto bi rađe ipak privatni, a ak nas prime u gajnice onda ne smijemo odbit jer nas nikad valjda nece primit.... razmisljam na glas, mozda nigdje ne upadnemo

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

fidji i davorka moguce je da nisu primljeni jer koristite trogodisnji porodiljni upravo za to dijete?
    kod mene u vrticu to nije prepreka, ali bi mogla biti...naime ako se koriste prava iz jednog sustava onda po pravilu nije moguce koristiti prava iz druge osnove.

ali problem ostaje i dalje isti, što ako 50 djece ima isti broj bodova a mjesta ima za 25?!
    onda se npr. kod nas ide ponovno na stavku prioriteta pa ako imaju isti br. bodova ali iz drugih stavki i to napravi odredjenu razliku, ako opet ostanu identicni ide se na prosjek primanja, oni s nizim imaju prednost.
    sve je to prpisano aktom koji je donio grad i javan je dokument.
    za zg ne znam

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

da ali ne uzimaju svi trogodišnji da ga iskoriste do kraja, nego zato jer nisu dobili vrtić ili jer im je dijete rođeno "u pogrešno vrijeme" pa čekaju jesen da može krenuti u jaslice i iskoriste možda pola godine ili slično.
    Ako je trogodišnji dopust razlog onda je to katastrofa.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja neću koristiti trogodišnji porodiljski. On se može prekinuti kada god želiš. Idem raditi za koji mjesec i baš zato mi treba vrtić. Ne bi mi palo na pamet upisivati dijete u vrtić kada bih koristila 3 godine porodiljskog.
    Osim svega, imam susjedu koja je lani uredno upisala dijete od godinu dana u naš vrtić, a doma je na trogodišnjem porodiljskom.

Ibili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Hvala dB, mi smo primljeni.
    Predali smo samo u naš kvartovski, bili na razgovoru prije i na listi smo primljenih, skoro sam se rasplakala pročitavši njezino ime na popisu...

Da bi stvarno mogli staviti neki kriterij, tipa broj bodova za ulaz, mogli b,i jel ovako stvarno može biti manipulacija i sumnji u to. Nažalost.
    Kod nas je primljeno oko 100 a neprimljenih oko 180 djece.
    Na spisku nema djece rođene 2009 i jedan tata je tražio ime svog malca tog godišta i nije ga bilo ni na jednom spisku. Kako je samo ljut bio...ne bi bila u koži ravnateljice vrtića kad joj dođe na razgovor kako je i spominjao...

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj flower prvotno napisa
    fidji i davorka moguce je da nisu primljeni jer koristite trogodisnji porodiljni upravo za to dijete?
    kod mene u vrticu to nije prepreka, ali bi mogla biti...naime ako se koriste prava iz jednog sustava onda po pravilu nije moguce koristiti prava iz druge osnove.

ali problem ostaje i dalje isti, što ako 50 djece ima isti broj bodova a mjesta ima za 25?!
    onda se npr. kod nas ide ponovno na stavku prioriteta pa ako imaju isti br. bodova ali iz drugih stavki i to napravi odredjenu razliku, ako opet ostanu identicni ide se na prosjek primanja, oni s nizim imaju prednost.
    sve je to prpisano aktom koji je donio grad i javan je dokument.
    za zg ne znam
    da li u tom aktu ima naputak da oni koji nisu primljeni imaju pravo uvida u rad komisije da se vidi po kojim je kriterijima netko primljen a netko nije?
    Vjerujem da ako je sve transparentno i da ako su SVI primljeni prema tim kriterijima, a ne preko veze to ne bi trebalo predstavljati problem.
    A upravo je to problem jel tako?

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj navi prvotno napisa
    Vjerujem da ako je sve transparentno i da ako su SVI primljeni prema tim kriterijima, a ne preko veze to ne bi trebalo predstavljati problem.
    X

I ne, po deseti put ponavljam, uopće se ne radi o tome da netko želi JMBG i osobne podatke tuđe djece - jedino što se hoće je da se transparentno pokažu kriteriji.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

dakle i u ZGB bi bilo puno bolje kao sto je neko napisao u RIjeci bodovna lista pa onda se vidi bar neki kriterij.
    Ja bih samo ovo demantirala. U Rijeci se izvlači iz šešira

Mi smo prošle godine pisali žalbe (u Rijeci) počevši direktno od gradonačelnika preko Odjela za školstvo i odgoj do ravnateljice i voditeljice vrtića. I zvali, zvali, zvali. Na kraju smo primljeni, u listopadu. Sretno svima, znam koji je to stres.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

cure, ako smijem pitati, a o kakvim vi to privilegiranim upisima u vrtić pričate. Ja znam samo za onu situaciju kad vrtić nema dovoljno mjesta, pa je napisano tko ima prednost :?

Vezano za kriterije: jedna je stvar pitati ravnateljicu po kojim kriterijima su radili bodovnu listu i zašto je baš vaše dijete ostalo neupisano na što apsolutno imate pravo, a druga je stvar tražiti na uvid dokumentaciju ostale djece: ta je dokumentacija puna osobnih podataka kako roditelja tako i djece (dakle, pričamo o maloljetnicima koji su posebno zaštićeni još k tome). Zaštita i tajnost osobnih podataka svakog od nas je naše ustavno pravo, a da ti netko da tuđe osobne podatke na uvid je kažnjivo kako prekršajno tako i kazneno. Dakle, davorka, izbij si iz glave da će ti netko dati uvid u dokumentaciju druge djece.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Kako sam već spomenula, moje dijete je upisano. Kad vidim kakva je situacija s neupisanom djecom, sve više sam sigurna da smo upali prvenstveno zato jer smo bili voljni platiti dodatnih 400 kn za engleski program i zato jer na inicijalnom razgovoru nisu vidjeli da sam trudna. I tada sam već brijala da bi mi trudnoća i očekivani porodni mogao biti minus , pa sam vješto zakamuflirala tada ionako slabo vidljiv trbuščić - ali da je to sve koma sustav, JE! Naime, i jučer na roditeljskom sastanku je jedna od djelatnica rekla svima da bih bilo preporučljivo općenito da se po djecu dolazi što prije (!), pa tako apelira da ja npr. (aludirajući na porodni) dolazim po dijete i prije spavanja. Na stranu sve i naravno da ću gledati d au okvirima mogućeg i optimalnog moja N dolazi doma što prije a ne da ostaje na dežurstvu, ali zar doista te žene misle da majke na porodiljnom s malom bebom rašpaju nokte i gledaju sapunice :shock:

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dakle, davorka, izbij si iz glave da će ti netko dati uvid u dokumentaciju druge djece.
    Elin, a tko ti kaže da ću ja uopće tražiti te podatke. Ja samo kažem da mislim da je to pravo svakoga tko nije primljen. Pravo na informaciju. Ljude ne zanimaju nikakvi privatni podaci nego ime i prezime djeteta koje je primljeno i uvjeti koje to dijete ispunjava. A svi tajni podaci se mogu sakriti ili na drugi način ostaviti nedostupnim.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj malo janje prvotno napisa
    a zna se da s spagom je lakse upasti nego bez nje. vec sam napisala da sve moje frendice imaju veze za vrtic a ja se osjecam ko 13 prase
    Kako kome...
    Ja sam i za Janka i za Ivu predala papire samo u jedan vrtić iz istih razloga kao i ona i upali su oboje od prve bez ikakve špage, zivkanja i molbi...
    Tak da...ne znam ili smo samo imali ludu sreću ili..??

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj MIJA 32 prvotno napisa
    Citiraj Lucija Ellen prvotno napisa
    Mija, ali jako puno ljudi daje papire u 3-4-5 vrtica, treba i na to mislit
    znam ja sve to,no ipak mi se čini da je puno neupisane djece :/
    Ja sam iz radoznalosti škicnula popis na vratima DV Malešnica i isto ostala u šoku, ali koliko se sjećam tako je bilo i prošle godine kada je Iva upala.
    Doslovno je jedan list veličine A4 onih koji su primljeni, a cijeli jedan stakleni zid obljepljen popisom neprimljene djece... :shock:

Stranica 6 od 9 PrviPrvi ... 45678 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •