Stranica 8 od 9 PrviPrvi ... 6789 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 351 do 400 od 437

Tema: zasto jos nema rezultata upisa u vrtice?

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj bleeda prvotno napisa
    Citiraj kahna prvotno napisa
    elin rekli su meni lani u dotičnom DV da oni svoju djecu uvijek zbrinu, pa eto ove godine šipak :/
    khana, ako ste predavali papire za Milan Sachs i niste primljeni, možda ne bi bilo loše da odeš tamo i zamoliš da ti ga ubace u podružnicu u crkvi rođenja Marijinog.
    moja Iva je tu primljena i to je relativno mala grupa...mislim da bi možda mogli proći.
    vidjela sam da je za centralu dosta velika lista primljene djece a u podružnici Jasmin i ovoj kod nas u crkvi nisu tako velike liste...je da su to mali vrtići ali bože moj...možda dobijete sad mjesto pa ga nagodinu lakše prebaciš u centralu...probaj
    Ma na inicijalnom razgovoru me pitala žena dali može i u taj kod crkve, rekla sam da nema problema, bilo koji, tako da nema te opcije.

Citiraj mimoza prvotno napisa
    Citiraj filip prvotno napisa
    Vrtić u Jelkovcu zjapi prazan jer nemaju dovoljan broj djece pa ne mogu oformiti jednu skupinu da bi otvorili vrtic...A koliko znam da je Bandić rekao da će se u taj vrtic moci upisati i djeca iz Sesveta,i roditelji masovno hrle tamo nositi papire.....Jel ima jos tko od cura da je iz moga kvarta kojoj djete nije upalo?
    Ovo za Jelkovec je dezinformacija!!!
    Mi smo i tamo predali papire i nismo upali.
    Ovo za nedovoljan broj djece je za LJETNI program.

Bdw. predala sam zahtjev i u taj novi vrtić, jer mi je preko puta, ali niti tu nismo upali.
    Buni me jedino što na stranicama ZG holdinga piše da prima 600 djece,
    a popis primljenih je, ako se ne varam, na 2 A4 papira pa sam ako tu stane 600 imena - svaka čast :?
    Broj neprimljenih je dvostruko veči

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja ću opet ponoviti za novi jelkovec (kahna to je taj o kojem pričaš).
    tek je jedan mali dio ljudi doselio u to naselje, zahtjevi ljudi iz naselja primat će se cijelo ljeto, vjerojatno i jesen i po nekoj mojoj procjeni na 2,500 tisuća stanova teško da je 600 mjesta u vrtiću dosta :/
    i naravno da ljudi iz naselja sa kupoprodajnim ugovorima ili rješenjima o najmu stanova imaju prednost.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

evo link pa pogledajte vrtić, stvarno je prekrasan
    http://www.zgh.hr/default.aspx?id=298

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa
    i naravno da ljudi iz naselja sa kupoprodajnim ugovorima ili rješenjima o najmu stanova imaju prednost.
    A zašto je to naravno :? I ja sam se doselila u novo naselje u kojem je izgrađen vrtić, pa djeca iz naselja nemaju prednost kod upisa. I normalno da nemaju kad je to gradski vrtić. Jedino ako tom vrtiću nitko drugi ne pripada teritorijalno.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ovo naselje pripada sesvetama, ali je zamišljeno kao mali grad sam za sebe. u sesvetama je ionako katastrofa za vrtiće pa tako da ja iz novog jelkovca predam u dv leptir ili dv sesvete dobila bi lagano šup-kartu.
    na 10000 stanovnika koliko se predviđa da će biti u ovom naselju 600 vrtićkih mjesta je zanemariva brojka.
    grad je odredio da prednost imaju ljudi sa kupoprodajnim ugovorima ili njihovim rješenjima, ako bi ostalo mjesta, što je čisti sf, primat će se i druga djeca.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vrtić sa linka je zaista prekrasan. Ali, meni je besmisleno graditi vrtiće s bazenima i ne znam kakvim laboratorijima dok u Zagrebu nisu sva djeca zbrinuta u vrtiće. Dakle, netko će u vrtić s bazenom, netko nigdje. Ovakvo rasipanje novca kojim se moglo sagraditi barem dva normalna vrtića je i za bogate zemlje too much, a kamoli za Hrvatsku. Moje skromno mišljenje.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I još jedna digresija. Kako to da je grad u ovom slučaju kad se radi o projektu Sopnica odmah sagradio vrtić, dok stanovi još nisu ni useljeni, a naselje Vrbani III u kojem živi veliki broj mladih obitelji s djecom i to već nekoliko godina još uvijek nema niti vrtić, niti školu?

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj davorka prvotno napisa
    I još jedna digresija. Kako to da je grad u ovom slučaju kad se radi o projektu Sopnica odmah sagradio vrtić, dok stanovi još nisu ni useljeni, a naselje Vrbani III u kojem živi veliki broj mladih obitelji s djecom i to već nekoliko godina još uvijek nema niti vrtić, niti školu?
    mislim da bazen u vrtiću ne može koštati koliko i 1 cijeli vrtić, tak da... Ovo si u pravu, ta neplanska gradnja tipa ako stane na livadu sagradi zgradu, bez popratnih sadržaja tipa škole, vrića, ambulante i sl. je koma i tu nastaju najveći problemi. Sesvete: mislim da jedan vrtić nije dovoljan, to se naselje jako izgradilo, ali kaj ja znam, budućnost će pokazati.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

dva su vrtića u naselju, ali ni to neće biti dovoljno.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Vrtić sa linka je zaista prekrasan. Ali, meni je besmisleno graditi vrtiće s bazenima i ne znam kakvim laboratorijima dok u Zagrebu nisu sva djeca zbrinuta u vrtiće. Dakle, netko će u vrtić s bazenom, netko nigdje. Ovakvo rasipanje novca kojim se moglo sagraditi barem dva normalna vrtića je i za bogate zemlje too much, a kamoli za Hrvatsku. Moje skromno mišljenje.
    Slažem se. Treba težiti prvoklasnim vrtićima, ali u vrijeme kada u Zagrebu toliko vrtića nedostaje i toliko postojećih treba renovirati, trebalo bi malo bolje preusmjeriti sredstva.
    To su sve Gradski vrtići i svi bi trebali imati podjednake uvjete, a da ne kažem da bi ih za početak trebalo biti za svu djecu

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja mislim da je problem sto je Vrbane III gradio privatni investitor, a Sopnicu Grad. Jesam li u pravu?

Ja nekako mislim da taj vrtic s bazenom je bas tamo potreban, jer u tom dijelu grada nema takvih aktivnosti.
    Na Vrbanima III imaju vec iskopanu rupu za shoping centar i kino dvorane, ali vrtic ne ... pitam se zasto?

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj srecica prvotno napisa
    Ja mislim da je problem sto je Vrbane III gradio privatni investitor, a Sopnicu Grad. Jesam li u pravu?
    jesi, gradi grad uz 30 % posto love koju je svaki kupac morao uplatiti mjesecima prije nego je iskopana prva rupa za njegovu zgradu.

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

jesi, gradi grad uz 30 % posto love koju je svaki kupac morao uplatiti mjesecima prije nego je iskopana prva rupa za njegovu zgradu.
    Ovo je malo OT, prije 6 godina kad smo mi trazili stan isto tako su se naplacivali i privatni investitori jer kad je gradiliste bilo postavljeno gotovo da nije vise bilo stanova za prodaju osim onih najvecih ili na neatraktivnim lokacijama.

Inace ovi vrtici su zaista prekrasni, bio je MM na snimanju kod otvaranja i odusevio se.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

je vrtić je stvarno prekrasan i ja sam baš sretna što je takav kakav je i što ima to sve što ima. osim što je bazen nešto neuobičajeno za naše vrtiće, ovo drugo mi se ništa ne čini previše. pa i oprema za vrtiće se mijenja, bilo bi suludo da izgleda kao ona prije 20 godina.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja sam vani viđala vrtiće koji su, zapravo - barake.
    izvana izgledaju kao obične radničke barake, a unutra... raj za djecu!
    kada se ukaže potreba za novom grupom, oni samo dodaju još jednu jedinicu (baraku).

a kod nas se pati na ne znam kakvu "šminku", arhitekti dobivaju nagrade za svoja rješenja.
    ali, koliko to vrijedi za ovih 4000 neupisanih?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tashunica, neka si ti sretna što je takav vrtić. Drugi su nesretni što njihova djeca nisu primljena ni u jedan vrtić, a kamoli s bazenom. Ja samo kažem da bi grad kao investitor u čiji proračun svi mi uplaćujemo sredstva trebao malo više namjenski ta sredstva koristiti. Pa kada u Zagrebu bude upisano svako dijete u vrtić neka onda gradi vrtiće s bazenom, laboratorijima za istraživanje svjetla i ne znam ti ja što.
    A oprema za vrtiće se mijenja i naravno da sam za to da se novi vrtić opremi s lijepim namještajem, igračkama i sl. ali ovakvo rasipanje novca mi ne ulazi pod suvremenu opremu.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

nisi, jer postoji nešto što se zove GUP iliti Generalni urbani plan kojim se određuje gdje će stajati zgrada, gdje vrtić, gdje škola itd. E sad, po čemu je točno dopuštana gradnja u spomenutim naseljima ostaje nejasno i ako je po GUP-u kako je to doneseno na taj način. Nisam gledala GUP za ta naselja, ali brijem da je sve lijepo predviđeno, samo što se nije izgradilo jer... (možete slobodno dodati ili si misliti )

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

davorka ispričavam se što mi se vrtić sviđa.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

davorka ispričavam se što mi se vrtić sviđa.
    Daj, ne zezaj. Znaš ti dobro na što sam ja mislila. I ja sam napisala (ako pogledaš moj gornji post) da je vrtić sa linka prekrasan. Samo sam komentirala koliko je umjesno danas u gradu Zagrebu, kada toliko djece ostaje neupisano, graditi takve vrtiće. I zaista mi je teško shvatiti da netko ne kuži o čemu pričam.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Tashunica, neka si ti sretna što je takav vrtić. Drugi su nesretni što njihova djeca nisu primljena ni u jedan vrtić, a kamoli s bazenom.
    davorka dobro ja kužim što ti pričaš, ali na ovo gore citirano nisam ti imala bogzna više što napisati.
    recimo da su me ove rečenice onako malo dirnule, jer nisam ni bahata ni neosjetljiva na druge.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nemoj se ljutiti, nije mi to bila namjera.
    Uopće ne mislim da si neosjetljiva i da te baš briga za druge. Znam neka iskustva izvana gdje je sve to malo bolje rješeno sa puno manje novca pa si mislim zašto mi uvijek moramo patiti na neke ekskluzivne projekte.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Nemoj se ljutiti, nije mi to bila namjera.
    Uopće ne mislim da si neosjetljiva i da te baš briga za druge. Znam neka iskustva izvana gdje je sve to malo bolje rješeno sa puno manje novca pa si mislim zašto mi uvijek moramo patiti na neke ekskluzivne projekte.
    Očigledno je netko trebao prodati pločice za bazen. 8)

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

jel netko zna nešto za pulu,kad su rezultati .već ludim od iščekivanja

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mi smo upali!!!

Nije mi baš jasno kako to da je popis primljene djece bio 3x duži od neprimljene, jer su nas u tajništvu uplašili sa izjavom da je na 1 slobodno mjesto ima 4 prijave :? , ali super da smo upali!

Dugo sam bila protiv vrtića i mislim da joj je sada sa 4 i pol godine pravo vrijeme da krene. (ako bude htjela ići...ako joj se ne bude sviđalo, onda nastavljamo sa baka-servisom).

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj gusi-gusi prvotno napisa
    Prijavili se u četiri i nigdje nismo primljeni
    Evo, nakon žalbe upali u jedan.
    Taj je vrtić u (širem) centru, pa je izgleda mnogima bio rezerva, jer ih je puno otpalo - dobili su mjesto u onom koji su htjeli. I nama je bio rezerva, do boljeg rješenja bit će OK. Glavno da je ugovor u džepu.

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

meni jos nista nisu javili za zalbu....

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

meni jos nista nisu javili za zalbu....
    Ni meni iz kvartovskog, koji bi nam bio idealan.
    Iz ovog drugog jesu, stvarno su se pokazali profesionalni i ljubazni od početka.

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

I?

Jesu li se još nekome javili vezano na žalbu? Mislim da je danas deadline

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Mislim da je rok za žalbu 15.7.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

meni su danas isto rekli da će "rezultati" žalbe stići na kućnu adresu iza 15.7.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ima li itko novijih info iz Dugava?

aishwarya avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Odbili žalbu, glatko. Pitam se uvaže li je kome

aishwarya avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj aishwarya prvotno napisa
    Danas mi je stiglo pismo, DV Matija Gubec na Knežiji

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Danas mi je stiglo pismo, DV Matija Gubec na Knežiji

bas mi je zao,kaj su ti napisali u pismu???mi isto cekamo...

aishwarya avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Piše da je Upravno vijeće utvrdilo da su i prvi put bili u pravu. Ispunjavamo sve uvjete, ali 'ne postoje smještajni kapaciteti'. I to je za njih kraj priče

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Nije bas strogo ontopik, al u nasem vrticu su primili 40 jaslicara (2 nove grupe) i cca 15 ostalih.
    A na popisu neupisanih je djece za 5 jaslickih i cijelu jednu vrticku grupu

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    ja sam vani viđala vrtiće koji su, zapravo - barake.
    izvana izgledaju kao obične radničke barake, a unutra... raj za djecu!
    kada se ukaže potreba za novom grupom, oni samo dodaju još jednu jedinicu (baraku).

a kod nas se pati na ne znam kakvu "šminku", arhitekti dobivaju nagrade za svoja rješenja.
    ali, koliko to vrijedi za ovih 4000 neupisanih?
    X

istina, kod nas potroše para i para da naprave jedan vrtić da bi tetama valjda bio ljepši i da se mogu šminkat na telki....ko da je djecu briga za dizajnerska rješenja. i ovaj u Sopnici....mislim čemu taj vrtić ima tamo neke ogromne kutne garniture? kaj budu djeca sjedila i pila kavu tamo?

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

danas su me zvali da nam je žalba uvažena!

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

ja sam isto predala žalbu...pa ne znam kako da čekam rezultate... Trebaju li oni nešto pisano poslat da nas obavijeste da li je žalba uvažena ili ne...?

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

meni su rekli da ću dobiti pismeno očitovanje.
    međutim, nazvali su.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Lapis, blago tebi. Ja se nadam, a znam da su male šanse.... :/

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

držim svim žalbama da budu uvažene i da naša djecica budu primljena

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

držim palčeve svim žalbama da budu uvažene i da naša djecica budu primljena

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

istina, kod nas potroše para i para da naprave jedan vrtić da bi tetama valjda bio ljepši i da se mogu šminkat na telki....
    samo da kažem da mi je žao što vas ovako puno nije uspjelo upisati djecu i razumijem svu ljutnju, te se slažem da nema potrebe pretjerivati i ušminkavati baš previše nove vrtiće već ih napraviti mrvu skromnije, a da ih se ipak uspije sagraditi više, no ovakav komentar je doista ružan... kao da tete netko pita kada se odlučuje kako će vrtić izgledati i biti opremljen, a još mi je nevjerojatnija rečenica da se tete šminkaju na telki

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj bubička prvotno napisa
    istina, kod nas potroše para i para da naprave jedan vrtić da bi tetama valjda bio ljepši i da se mogu šminkat na telki....
    samo da kažem da mi je žao što vas ovako puno nije uspjelo upisati djecu i razumijem svu ljutnju, te se slažem da nema potrebe pretjerivati i ušminkavati baš previše nove vrtiće već ih napraviti mrvu skromnije, a da ih se ipak uspije sagraditi više, no ovakav komentar je doista ružan... kao da tete netko pita kada se odlučuje kako će vrtić izgledati i biti opremljen, a još mi je nevjerojatnija rečenica da se tete šminkaju na telki
    A meni na kraj pameti nije palo da bleeda misli kako se tete šminkaju na telki... zna se tko se šminka.

magaly avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Brunda, ne da su mi dečki išli u baš taj vrtić nego Oliver još uvijek ide. On če istina na jesen u školu, ali u trenutku upisa mi imamo dijete u vrtiću i to se isto gleda kao prednost. Gledala sam baš jedan Pravilnik o upisu iz Pule. Oni imaju bodove za svaki kriterij, npr. oba roditelja zaposlena, branitelji i samohrani roditelji 10 bodova, treće dijete u obitelji 4 boda, težak socioekonomski status 2 boda i sl. i tako rangiraju djecu. Meni je to puno pravednije nego kod nas gdje uopće ne znaš po kojoj osnovi su djeca primljena. Ja isto razumijem da nema mjesta, ali baš zato što nema bi se trebalo raditi strogo po zakonu, a ne ostavljati prostora sumnji.
    kako je završio tvoj slučaj..
    jer moj Pavo nije bio primljen iako je tata ratni vojni invalid..
    četvrto je dijete u obitelji, korisnici smo dj.doplatka.. i imamo starije dijete u vrtiću, i da oboje zaposleni,...
    u nasem vrticu nisu primili ni jedno dijete čije majke imaju pravo na 3 godine porodiljnog..
    ja sam predala zalbu i prilozila rjesenje hzzo-a o prekidu porodiljnog..
    jer mi je u svibnju malo blesavo izgledalo ici prekidati porodiljni 3 i pol mj unaprijed...no morala sam to učiniti..
    PRIMLJEN JE ...žalba je usvojena..
    i kao razlog neprimanja je upravo bilo navedeno da sam se u trenutku predavanja zahtjeva nalazila na porodiljnom...no nigdje nisam to navela...
    ali vjerojatno su u komisiji bile tete koje me poznaju i to su same zaključile...ne misleći da bih ja prekinula porodiljni..
    eto..

magaly avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

uostalom po novom zakonu se roditeljski dopust moze koristiti do 8-godine djetetova zivota..
    prema tome..
    ne propada mi hvala Bogu ništa..nego kad mi zatreba mogu ga korisititi..

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mi još uvijek nismo dobili nikakav odgovor na žalbu (DV 'Tratinčica' u Dugavama). Nije mi baš kristalno jasno je li 15.07. rok do kojeg oni razmatraju žalbe ili rok do kojeg bi nam trebao stići odgovor.
    Neki dan smo se vratili s mora i čim sam provirila na ovu temu i osvježila si pamćenje na sav taj užas s upisom u jaslice zafrknulo me u želucu i šarafi me već danima...

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

tek ce drugi tjedan za trantincicu biti rijesene zalbe al nevjerujem po pricanju cura s kojim setam da ce ista biti pozitivno rijeseno. DRZIM FIGE

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

malo janje, otkud ti ta informacija da će tek drugi tjedan biti riješene žalbe za 'Tratinčicu'? Nije li to nakon roka koji trebaju ispoštovati svi gradski vrtići i u neskladu s onim što im piše na vratima (tj. da je rok za rješavanje žalbi 15.07.)? :?

Stranica 8 od 9 PrviPrvi ... 6789 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •