Mi isto nismo primljeni u DV Jarun. Imamo sve uvjete, zaposleni, treće dijete u obitelji i još uvijek nam je brat u tom vrtiću. 94 djece nije primljeno koji imaju sve uvjete. Bilo je puno žalbi od prošle godine i morali su to riješiti. Meni je samo nekako gorak okus jer nema nikakve rang liste (dakle, ovi koji nisu upisani nisu po nekom redu kao na faxu ispod crte, pa onda ima prednost prvi, drugi... nego kao svi imaju jednaku prednost), ne znam uopće kako su oni upisivalii jer nisu uopće bodovali. Sviđa mi se kako mi je frendica rekla da oni u Rijeci imaju bodove za svaki kriterij i onda se tako upisuju djeca. Tko ima najviše bodova. Ovdje mi ima puno prostora za diskrecione ocjene, a ne za kriterije onako kako je po zakonu propisano.
Znam 4 cure ovdje s Jaruna, nijednoj dijete nije upisano, sve imaju uvjete. Išli smo kod ravnateljice i tajnice i isto mi nije jasno npr. ako netko odustane koga onda oni upisuju, kako će onda opet odlučivati. Mislim da kriteriji nisu baš jednoznačno postavljeni. Recimo sad nekoliko djece odustane i koga će oni upisati. Nekoga tko više dosađuje ili kako?