Stranica 5 od 9 PrviPrvi ... 34567 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 437

Tema: zasto jos nema rezultata upisa u vrtice?

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Leon je upao. Pao mi kamen sa srca.
    Davorka, ne mogu vjerovati da niste upali, pogotovo jer ste uz sve uvjete imali i dvoje djece koja su pohađala taj vrtić (jesu li išli u taj :? ). Nama su u vrtiću rekli da takva djeca imaju malu prednost.
    Svi vi koji niste upali a zadovoljavate sve uvjete, žalite se. Idite u Gradski ured (je li to u Ilici?). Jedna susjeda je tako dobila naknadno mjesto za maloga i to usred godine.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Eto, na koncu nismo upali ni u kvartovski u Dugavama, ni u Travno ni u Utrine
    Žalit ćemo se, čisto da nam duša bude mirna da smo učinili sve. Oboje smo zaposleni, mala je rođena u travnju 2008., dakle uvjete ispunjavamo.

Ono što mene zbunjuje je očito različiti način prikazivanja upisnih rezultata. Vidim tu po vašim postovima da neki od vas navode na kojem su mjestu ispod crte. U vrtićima u kojima smo mi predavali nema crte - ima samo lista primljene djece, a u Dugavama se navode ovi koji nisu primljeni u dvije skupine: oni koji ispunjavaju uvjete i oni koji ne ispunjavaju. Ovi koji ispunjavaju uvjete navedeni su abecednim redom, a ne redom prioriteta. Mislim da je to prilično netransparentno i da ostavlja prostor za daljnja manipuliranja - kako da uopće znam koji smo po redu ako netko odustane od upisa?! Uostalom, ne bi li svi gradski vrtići trebali imati neki jedinstven način prikazivanja rezultata, a ne da svatko ima svoj model?!

Najradije bih sjela i plakala, ali mislim da ću se već sutra radije ići malo razgovarati u kvartovski vrtić... Pa ako treba i tražiti na uvid po čemu upisani imaju prioritet pred nama.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj Majuška prvotno napisa
    mi upali, čudom se čudim, skrušeno priznajem
    zadovoljavamo sve uvjete, ali vidimo da to i nije da je baš presudno :/

zanima me kako je moguće da dijete rođeno 01/2009 upadne a dijete rođeno 12/2008 ne upadne :?
    s time da oboje zadovoljavaju sve uvjete
    po kojem to principu ide?
    Dijete rođeno 2009 ne bi nikako trebalo upasti (osim ako ne živi u nekom kvartu gdje su vrtići prazni), ali ni ovo iz 12/08 nema baš šanse
    Mo je rođena 5.9.08. i u svih 10 vrtića gdje smo predalu su nas otkantali jer je rođena iza 31.8. što je datum koji je postavljen kao granični u natječaju

Neki su nam rekli da s ejavimo u rujnu, ali nitko nij optimističan. Novi Zagreb je očito prepun djece, a mi smo s Kajzerice pa nemamo matični vrtić. Zadnja rupa na svirali.
    Ako nam Bandić ne sagradi ovaj obećani vrtić u naselju (navodno gradnja kreće u rujnu ove godine) otići ću ga zatući. Samo zato je dobio moj glas - morala sam dva dana na ruci sjedit da mi utrne pa da ne znam da je moja dok ga zaokružujem

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj blackie prvotno napisa
    Pa ako treba i tražiti na uvid po čemu upisani imaju prioritet pred nama.
    Mene to jako zanima.
    Npr.,susjeda je primljena a mi ne.Živi 3 kuće dalje od nas.Eto,čisto me zanima po kojim je kriterijima to išlo.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

U vrticu gdje je M upala, oko 100 djece je primljeno, oko 50 nije. Sva imena su na ploci. Poslozeno po godistima.

Jos jednom, jako mi je zao zbog svih koji nisu uspjeli. Kriteriji su mi zbilja nejasni i mislim da svakako treba traziti objasnjenja i zaliti se.

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mi nismo upali niti u jedan od 4 vrtića (Nura, 3g). Predali smo na Malešnicu, Špansko, POS i Gajnice. Ni meni nisu jasni ti kriteriji. Najviše me :shock: , da je u DV Špansko upisano 7oro djece 2006 a 50-ak nije.

Mislim da se nećemo žaliti, sumnjam da bi išta pomoglo. Jedino sam ljuta kao pas jer se lakše upisati na fax nego u vrtić i što sam nadobudno mislila da će upasti bar u neki.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

MM kaže da u vrtiću u kojem smo mi koliko je primljeno toliko nije :/

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kod nas je, kako mi je rekla tajnica, zaprimljeno oko 240 prijava a upisivali su oko 50-ak djece :shock:
    I to vrtić u centru!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Brunda, ne da su mi dečki išli u baš taj vrtić nego Oliver još uvijek ide. On če istina na jesen u školu, ali u trenutku upisa mi imamo dijete u vrtiću i to se isto gleda kao prednost. Gledala sam baš jedan Pravilnik o upisu iz Pule. Oni imaju bodove za svaki kriterij, npr. oba roditelja zaposlena, branitelji i samohrani roditelji 10 bodova, treće dijete u obitelji 4 boda, težak socioekonomski status 2 boda i sl. i tako rangiraju djecu. Meni je to puno pravednije nego kod nas gdje uopće ne znaš po kojoj osnovi su djeca primljena. Ja isto razumijem da nema mjesta, ali baš zato što nema bi se trebalo raditi strogo po zakonu, a ne ostavljati prostora sumnji.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Davorka, na tvom bih se mjestu sigurno žalila.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj bejb prvotno napisa
    Citiraj kahna prvotno napisa
    elin rekli su meni lani u dotičnom DV da oni svoju djecu uvijek zbrinu, pa eto ove godine šipak :/
    a koji je to vrtic?
    DV Milana Sachsa

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Mi nismo upali

Ujutro sam već išla oko 9 i nagovorila sam ih da mi pokažu listu (taman su ju sastavljali). Na popisu smo onih koji nisu upali, nema nikakve liste čekanja (tj. složeno je abecednim redom).
    Uglavnom sutra ujutro imamo zakazan razgovor pa će kakti još jednom proći naše papire i predat ćemo žalbu (pošto sam dobila slom živaca kad sam vidjela da nismo upali).
    Btw, susjeda iznad nas (mama domačica) je upala, a tri mjeseca je dijete mlađe od L.

A bolje da ne komentiram zašto (moguće) nismo upali, kako mi je rečeno. Skoro sam dobila infarkt od nerviranja. Uglavnom, sutra na razgovor ide muž jer ja imam prekratki fitilj za za slušati takve bedastoće.

Nakraju još i nije takav bed što nismo upali jer se sad bar neću svadit s mužem (on je inzistirao da L krene u vrtić kad upadne, a ja da ostane s tetom do treće godine).
    No, princip me strašno iznervirao. Oboje radimo, iz kvarta smo, roditelji nam nisu iz Zgb (nemamo baka servis), pošteno smo predali papire samo u jedan (kvartovski) vrtić... gubim povjerenje u naš sustav :/

Sad mi je malo lakše, ispuhala sam se....

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

I iskrene čestitke svima koji ste upali

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Lucija Ellen prvotno napisa
    Moje dijete bi krenulo u stariju jaslicku grupu, a u vrtic za godinu dana. Kakva je praksa u vrticima, jel teta ide sa svojom grupom ili s 3 godine jaslicka grupa dobiva novu tetu?
    mislim da to ovisi o vrtiću. kod nas se mijenjaju sobe a tete ostaju, iako smo mi s prelaskom na kat "među velike" izgubili jednu tetu (ostala je s jasličarcima) i dobili novu.

pcelica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Primljeni! :D
    Izgleda da su u našem vrtiću primili samo onu djecu koja su prošla inicijalni razgovor. U biti, jako malo djece je primljeno, možda 70-80. Nema uopće liste neprimljene djece, pa me baš zanima kako misle popunjavati mjesta ako netko odustane.
    Žao mi je zbog svih neprimljenih!

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj Lucija Ellen prvotno napisa
    Mija, ali jako puno ljudi daje papire u 3-4-5 vrtica, treba i na to mislit
    znam ja sve to,no ipak mi se čini da je puno neupisane djece :/

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj pcelica prvotno napisa
    Izgleda da su u našem vrtiću primili samo onu djecu koja su prošla inicijalni razgovor. (
    Sorry, ali što ti ovo znači?
    Što znači "proći" inicijalni razgovor?

Drago mi je zbog svih koji su uspjeli i žao zbog onih koji nisu
    Ako mislite da imate osnove, žalite se. Vidim da neki imaju ispunjene sve kriterije: kvart, zaposlenost roditelja, drugo, treće dijete u obitelji i opet ništa :/

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa
    Izgleda da su u našem vrtiću primili samo onu djecu koja su prošla inicijalni razgovor. (
    ne "proći" nego "biti pozvan", u smislu da nisu na razgovor zvali sve koji su predali zahtjev nego one koji su ispunjavali više uvjeta.

slažem se da sistem treba biti transparentniji, ovo je stvarno loše.

nadam se da su ovako duge liste dobrim dijelom uzrokovane predavanjem zahtjeva u 4-5 vrtića i da će većina vas uspjeti riješiti svoj problem. :/

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj davorka prvotno napisa
    Kako se ne bi sjećala. Skupa s tobom znam da nas 5 nije primljeno za koje znam da imaju sve žive uvjete (ti, ja i još 3 frendice iz kvarta). Jedna je rekla da će tražiti da vidi dokumentaciju sve djece godište njenog malog koji su primljeni. Baš me zanima što će joj reći.
    zao mi je , ali evo mi smo upali u DV Jarun, bez ikakve veze. doduse mi smo prosle godine isto upali ali smo je i ispisali. isto imamo sve, ispunjavamo uvijete, oboje radimo, stariji klinac je takodjer u tom vrticu. ne znam, ali kad vas citam, sve me podsjecan na onu americku foru da trebas upisati klinca u vrtic i prije nego se rodi :/

davorkica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Mi nismo upali ni u naš kvartovski ni u vrtić koji je kraj MM firme . Mislim da ostala 3, gdje sam predala papire, ne trebam ic ni gledat, pogotovo ne DV Jarun, jer kad vidim da moja imenjakinja (Davorka) s troje djece nije upala ne znam sto cemo mi tamo trazit.
    Inace oboje smo zaposleni, Lucija danas puni 1 godinu , vrtić nam je doslovno ispred zgrade, nemamo nikoga od obitelji u Zg (najblizi su 390km udaljeni).
    Žalit ćemo se, što drugo...

pcelica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    Citiraj Anci prvotno napisa
    ne "proći" nego "biti pozvan", u smislu da nisu na razgovor zvali sve koji su predali zahtjev nego one koji su ispunjavali više uvjeta.

slažem se da sistem treba biti transparentniji, ovo je stvarno loše.

nadam se da su ovako duge liste dobrim dijelom uzrokovane predavanjem zahtjeva u 4-5 vrtića i da će većina vas uspjeti riješiti svoj problem. :/
    Ma da, nisam mislila "prošli" u smislu "dobili smo prolaznu ocjenu" već "bili smo".
    Nimalo mi se ne sviđa ovaj način, baš me zanima što se desi ako je netko primljen u 2 vrtića, znači odustaje od jednog - kako onda popunjavaju ta mjesta s obzirom da nema nikakve liste čekanja!?

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

a, sori, mislila sam da misliš nešto drugo
    a liste možda nisu stavili na vrata, no neprimljene djece ima :/

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj bejb prvotno napisa
    elin rekli su meni lani u dotičnom DV da oni svoju djecu uvijek zbrinu, pa eto ove godine šipak :/
    a koji je to vrtic?
    DV Milana Sachsa
    mi smo jučer gledali rezultate u DV Milana Sachsa, i primljeni smo za podružnicu u crkvi....tamo smo i htjeli jer nam je defakto pored kuće, ali istina je da ima dosta neprimljene djece...nisam to očekivala jer su otvorili i onu podružnicu u džamiji.

ja pretpostavljam da je Iva primljena jer su joj obe seke išle tu, P. upravo završava i kreće u školu pa možda i to ima neke veze.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ni mi nismo upali u DV Gajnice....i to je bio jedini vrtić gdje smo predali zahtjev....
    po čak tri stavke imamo pravo na prednost pri upisu...naime...primam doplatak...oba roditelja je zaposleno....i djeca su mi vještačena u CZSS jer imaju dystoni sind. ali su sposobne pohađati normalne programe...i ipak su nas odbili....
    žalit ću se naravno samo mislim da žalba direktno vrtiću neće puno promijeniti....opet ista ekipa odlučuje....pa me zanima da li netko zna kome se može u gradskoj upravi poslati ista žalba ili npr.nekom u ministarstvu...
    za starije dijete nisam niti sigurna da li možda spada u predškolce jer je rođena 31.03.2004., a predškolce moraju upisati

help ako netko zna

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

khana, ako ste predavali papire za Milan Sachs i niste primljeni, možda ne bi bilo loše da odeš tamo i zamoliš da ti ga ubace u podružnicu u crkvi rođenja Marijinog.
    moja Iva je tu primljena i to je relativno mala grupa...mislim da bi možda mogli proći.
    vidjela sam da je za centralu dosta velika lista primljene djece a u podružnici Jasmin i ovoj kod nas u crkvi nisu tako velike liste...je da su to mali vrtići ali bože moj...možda dobijete sad mjesto pa ga nagodinu lakše prebaciš u centralu...probaj

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

pišite žalbe, prošle godine su palile i za one koji nisu udovoljavali svim uvjetima (jedan roditel jnezaposlen i sl)

a i još nije sve gotovo..

mi smo prošle godine upali u 5 vrtića (iako se nismo nadali nijednom) al kako smo dobili onaj koji smo htjeli odma javili ostalima da nas maknu sa liste, znači oslobodili smo 4 mjesta..
    sigurno i sad ima takvh....sretno svima

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

pišite žalbe, prošle godine su palile i za one koji nisu udovoljavali svim uvjetima (jedan roditel jnezaposlen i sl)

a i još nije sve gotovo..

mi smo prošle godine upali u 5 vrtića (iako se nismo nadali nijednom) al kako smo dobili onaj koji smo htjeli odma javili ostalima da nas maknu sa liste, znači oslobodili smo 4 mjesta..
    sigurno i sad ima takvh....sretno svima

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj mimoza prvotno napisa
    Pa ako treba i tražiti na uvid po čemu upisani imaju prioritet pred nama.
    Mene to jako zanima.
    Npr.,susjeda je primljena a mi ne.Živi 3 kuće dalje od nas.Eto,čisto me zanima po kojim je kriterijima to išlo.
    Da li to pravno stoji, da li imate neki isječak zakona koji možete predočiti vrtiću uz žalbu na kojem je specificirano da roditelj ima pravo uvida u dokumentaciju svih koji su upisani prije njega?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Evo, i mi smo prošli u onom vrtiću koji smo željeli, iako ne i na lokaciji koju smo htjeli. Danas ću još ići pogledati u drugi u koji smo predali dokumente, i odjaviti se ako smo eventualno upali. Slažem se da su kriteriji krajnje čudnovati i vjerujem da se treba žaliti - nema se što izgubiti!

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj Brunda prvotno napisa
    Kod nas je, kako mi je rekla tajnica, zaprimljeno oko 240 prijava a upisivali su oko 50-ak djece :shock:
    I to vrtić u centru!
    ma na naš vrtić je paklena navala, nema veze što je u centru, a mislim da ni ostali vrtiću u centru (više) nemaju "problem" sa popunjavanjem grupa, svugdje je navala :/

čitam koliko vas nije uspjelo, koma

ja se sjećam, prije dvije godine, da sam dala molbe u 5 vrtića (od toga je samo jedan bio po mjestu stanovanja) i upali smo u 4, što me je zaista iznenadilo

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Prijavili se u četiri i nigdje nismo primljeni

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ajmeeee

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Mi se prijavili u 3, oboje zaposleni, jedno dijete u vrtiću-ni u jedan nismo primljeni...žalbe pišemo ali... sve je to ništa

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja sam bila kod ravnateljice na razgovoru.
    Rekla je da nismo primljeni jer jednostavno nema mjesta za sve.
    Spomenula sam da smo mi predali dokumentaciju da L. ima dystoni i da loše priča,da se uključuje u logopedski rad.Nemam nikakvo pravo prednosti pred drugom djecom.
    Susjeda je upala jer je ...imala sreće...(ili..vezu..)
    Pisat ću žalbu iako je ona rekla da mi to nema smisla jer će odgovor za sve biti jednak:NEMA MJESTA :/ (kak ona to unaprijed zna...)
    I još mi je na kraju napomenula da se 3 i više djece bez problema upisuje pa nek na tome poradim :shock:
    To mi je bilo malo .
    Znači da ako ja ostanem na jednom djetetu ona nikad neće biti primljena u vrtić...
    Sad pišem žalbu i zvat ću ih svaki tjedan i dosađivat sve dok njeno ime ne vidim među upisanima!

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Jutros sam razgovarala s ravnateljicom u dugavljanskom vrtiću i molila je da mi objasni po kojem su kriteriju od 30 primljene djece godišta 2008. primili čak 16 mlađih od moje kćeri, koja također udovoljava svim uvjetima za upis, pa se ova branila da su to povjerljivi podaci. Općenito mi ni na jedno pitanje nije suvislo odgovorila. Malo smo se prepirale, ali ova je debele kože i sumnjam u ikakav uspjeh.
    Enivej, ja ne odustajem. U vrtiću sam predala žalbu, i obratila sam se Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i šport s pitanjem imaju li roditelji pravo uvida u rad vrtićkih komisija koje odlučuju o upisima djece, tj. postoji li od strane Grada ikakav nadzor nad radom tih komisija jer je sustav krajnje netransparentan. Čekam njihov odgovor.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ti podaci nikako nisu i ne smiju biti povjerljivi!

nama je psihologica u našem vrtiću kazala kako sve mora biti transparentno i kako se zato moraju donijeti svi papiri (bez obzira što je i drugo dijete već u tom vrtiću);upravo da bi se sve moglo dati na uvid u slučaju žalbi.

itekako joj sjedni za vrat.
    da - povjerljivi podaci?! :shock:

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ona valjda misli na povjerljivost podataka tipa imena, prezimena, datumi rođenja, detalji o zdravstvenom stanju djeteta... Dozvoljavam mogućnost da ja stvarno nemam pravo uvida u te stvari, ali iskreno se nadam da neki nadzor od strane Grada ipak postoji. Baš me zanima što će mi odgovoriti ovi iz gradskog ureda. Ako mi odgovore.

U Travnom i Utrinama su nas odbili jer nam je dugavljanski vrtić doslovno pod nosom. Ljuta sam ko pas, grkljane bih im najradije svima grizla...

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Ona valjda misli na povjerljivost podataka tipa imena, prezimena, datumi rođenja, detalji o zdravstvenom stanju djeteta... Dozvoljavam mogućnost da ja stvarno nemam pravo uvida u te stvari, ali iskreno se nadam da neki nadzor od strane Grada ipak postoji. Baš me zanima što će mi odgovoriti ovi iz gradskog ureda. Ako mi odgovore.

U Travnom i Utrinama su nas odbili jer nam je dugavljanski vrtić doslovno pod nosom. Ljuta sam ko pas, grkljane bih im najradije svima grizla...
    Ja ću se isto obratiti Gradskom uredu. Ide mi na živce ovaj sustav, tj nepostojanje istog. Samo ne znam što se podnosi tom Uredu, podnesak ili nešto drugo?

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj luna_lana prvotno napisa
    Ja neću pisati žalbu, nema smisla, nisu oni krivi...jednostavno starija djeca imaju prednost...tješim se da ćemo mi sljedeće godine doći na red za vrtić...
    A sad počinje potražnja za tetom čuvalicom...
    piši žalbu, ženo, košta 0 kuna - zašto je ne bi napisala. Kaj misliš da ćeš nešto postići ako patnički snuždeno odeš u maglu (primijeti alegoriju kao iz pravog hrvatskog filma ) i potražiš tetu čuvalicu.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja sam im za početak poslala e-mail. Ako mi ne odgovore do sutra, idem tamo s podneskom ili što već treba. Negdje sam pročitala da im ne valja nositi žalbu jer ju oni onda prosljeđuju predmetnom vrtiću pa si opet, da prostiš, vriti...

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Ja sam im za početak poslala e-mail. Ako mi ne odgovore do sutra, idem tamo s podneskom ili što već treba. Negdje sam pročitala da im ne valja nositi žalbu jer ju oni onda prosljeđuju predmetnom vrtiću pa si opet, da prostiš, vriti...
    Znam, ja sam pročitala isto.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Podaci nikako nisu povjerljivi. Imaš pravo za svako dijete koje je upisano tražiti dokumentaciju na uvid. Da, povjerljivi podaci, pa što još neće izmisliti. Fakat sam :shock:

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Bili smo danas na razgovoru (pošto sam još jučer dobila slom živaca i nisam se dala otpraviti).
    Uglavnom, ne želim prenositi razgovor jer sam još nabrušena i ljuta. Odgovor (van svake pameti) sam dobila tek nakon što sam ih ispreskakala. Kad je gospođa shvatila što je rekla se krenula izmotavati i bla bla...da skratim priču, lista ovih na čekanju će se promijeniti i ne moramo se brinuti.
    Koliko je to istina, a koliko rečeno samo da me se riješe, ne znam.
    No mene se nije nimalo lako riješiti i otpraviti riječima "gospođo, kriteriji su puno složeniji nego izgledaju".

Muž mi je rekao da popustim jer sam ionako bila protiv vrtića, no neću. Zadovoljavamo sve kategorije i ne planiram dozvoliti da se tako loptaju s nama na temelju nekih svojih subjektivnih gluposti.
    Uz to sam duboko uvjerena da popis upalih slažu na način da zažmire i napikavaju prstom pa kog upiknu, upada.
    (morala sam ovo napisati, žao mi je..)

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

icyoh, to je u Dugavama? Molim te, s kime ste razgovarali i što si točno rekla? Ja se sutra opet spremam ići im zasjesti za grkljan...

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

blackie, taman sam ti poslala pp (za nešto drugo)
    da, Dugave.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj davorka prvotno napisa
    Podaci nikako nisu povjerljivi. Imaš pravo za svako dijete koje je upisano tražiti dokumentaciju na uvid. Da, povjerljivi podaci, pa što još neće izmisliti. Fakat sam :shock:
    ne, nemaš. A koji si ti zahtjev za upis u DV ispunjavala, draga moja da za to ne znaš. Pa i DV imaju pravo vidjeti tvoje osobne podatke i podatke tvog djeteta samo zato što si potpisom na tom zahtjevu im dala na to pristanak.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

dodatak: i obrađivati ih dalje samo u svrhu potpisivanja ugovora, a ne da bi nekome xy dali na uvid - pitam se kako ti je uopće palo na pamet da je to pod normalno.
    Recimo da si ti u poziciji da ti je dijete upalo u vrtić, a neka druga osoba traži da vidi sve podatke: da li bi ti bilo svjedeno da ta druga osoba zna tvoje ime i prezime, adresu stanovanja, gdje radiš, broj telefona i mobiltela i sl. Da to naprave tebi imala bi ovaj rad :shock: na činjenicu da su uopće nekome xy dali na uvid tvoje osobne podatke.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Mene osobno zaista ne bi smetalo da moju dokumentaciju pokažu (naravno, bez adrese i broja tel).
    Isto kao što mi, primjerice, ne bi smetalo da moj prijemni ispit pokazuju studentima koji nisu upali - ZNAm da nisu iste situacije, kažem samo primjera radi.

Iako moram istaknuti da mene osobno uopće ne zanima tko je (imenom i prezimenom) upao nego isključivo po kom kriteriju je taj netko izabran, a mi nismo.

Jer sumnjam da su sva upala djeca ona s prednošću upisa (da li se tako kaže?). Znači, barem pola onih upalih je trebalo zadovoljiti iste kriterije kao moj L. E sad - sve napisane kriterije zadovoljavamo. Znači da postoje još neki nepisani kriteriji. Ili to, ili nešto petljaju.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Upravo to. Ja sam jutros ravnateljicu molila da uzme zahtjeve od 30 primljene djece i usporedi ih s našim zahtjevom i da mi na licu mjesta zahtjev po zahtjev objasni koja je prednost pojedinog djeteta u odnosu na moje dijete. Da ću joj vjerovati na riječ i da ni ne moram gledati u privatne podatke te primljene djece. Nije se dala nagovoriti. Pa sad istražujem postoji li ikakav gradski nadzor nad radom tih vrtićkih komisija pa neka oni dođu malo pogledati je li sve regularno - oni bi valjda trebali imati pravo na uvid u te privatne podatke. Kad bih znala kojom inspekcijom da joj priprijetim, odmah bih plasirala prijetnju...

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Postavljeno je to pitanje na Pravnim savjetima...

Stranica 5 od 9 PrviPrvi ... 34567 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •