Da se razumjemo (jer se često dešava da se krivo shvati pa nastane cijela bespotrebna rasprava).spajalica prvotno napisa
Ja NE smatram da se tuđi papiri za upis i tuđi osobni podaci imaju pravo pokazivati drugima bez dozvole. Niti bih to tražila niti me zanima. Štoviše, vjerojatno bih tužila nekoga da javno izvjesi podatke o mom JMBGu/adresi i sl..
No smatram da svatko ima pravo na info o tome ZAŠTO netko nije/je upao. I te info ne mogu biti tajne jer su inače lako moguće podložne manipulacijama.
Znači konkretno ti si upala - super. No zašto se ne bi smjelo znati zašto si ti upala, a osoba xy nije? Koji je to bio presudan kriterij? Posebno ako se radi o istim kriterijima koje ste obje zadovoljile, no samo jedna je upala.
Ponavljam, objašnjenje "upala je radi nečega" možda može zadovoljiti roditelje čija su djeca upisana. No mene (čije dijete nije) ne zadovoljava.
Summary - ne zanimaju me osobni podaci, zanimaju me razlozi i prednosti koje su drugi imali pred L.
I ponovo ističem da djecu s povlaštenim upisom uopće ne spominjem - referiram se samo na uvjete u smislu oba zaposlena roditelja/žive u kvartu/dijete ima brata u vrtiću...