-
tata na roditeljskom dopustu i rješenje
Pozdrav, imam jedno pitanjce. Bila sam na porodiljnom dopustu prvih 6 mj i od drugih 6 mj sam iskoristila 2 mj. Ostatak smo odlučili da će suprug iskoristiti. Uredovno smo sve riješili na zavodu gdje nam je službenica na moj upit odgovorila da će muž dobiti 2 mj dodatnog roditeljskog dopusta što je određeno zakonom ako je tata duže od 3 mj na dopustu dobiva 2 mj gratis. Neki dan dobili smo njegovo rješenje u kojem se navodi da je na dopustu do dana rođenja djeteta i nigdje nisu spomenuta ova 2 mj. Evo pitanjca: Da li netko zna da li po ova 2 mj treba ići na zavod potkraj roditeljskog dopusta ili je slučajno ovo neka administrativna pogreška pa moramo uložiti žalbu na rješenje da se i to navede u trenutnom rješenju.
Hvala
-
takvo rješenje ste dobili jer je 60 dana produženog rodiljnog dopusta također pravo oba roditelja (mogu ga koristiti i otac i majka, svaki po 30 dana, ili jedan 60 (bilo koji od roditelja) ako se drugi odrekne svojih 30)
nadalje, ta dva mjeseca ne morate koristiti u kontinuitetu, nego možete do 8. godine života djeteta.
ako želite da otac nastavi po isteku godinu dana, mjesec dana ranije otiđite na hzzo podnijeti zahtjev za dodatni roditeljski dopust, gdje će se majka suglasiti da otac koristi sve. ili obrnuto. sve ovisi o vašem dogovoru.
jedini uvjet je da otac iskoristi 90 dana kako bi stekli pravo na produljenje.
-
Hvala na inforamciji, to me je zanimalo.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma