Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 101 to 150 of 156

Thread: Torta od sira

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. #1
    marta's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,678

    Default

    Ja ne volim pečeni cheesecake, odnosno pečeni sir mi previse baca na slanu sirnicu, ali zato torta koju sam napravila za S od svjezeg sira i jagoda, mmmmmmmmmmmmmmljac.
    Biskvit sam radila po ovom receptu:
    http://www.torte-recepti.com/torta-od-jagoda
    ALIIIIII, onih 15 minuta na 180 je skroz nedovoljno. Vjerojatno je u ventilatorskoj pećnici dovoljno, ali kako moja rerna je malo slabija, pa sam stavila na 190 20 minuta. Odozgor je kora bila skroz pečena i sve je izgledalo OK. Pa sam ju izvadila i nakon nekog vremena skuzila da u sredini uopće nije pečena, ono, tekući biskvit. Prvi put u zivotu mi se tako nesto dogodilo, pljuc, pljuc, pljuc, ne ponovilo se. Uglavnom, ostale sam pekla na slabijoj temperaturi, na donjoj prečki i te kore su savrsene. Malo keksaste, a nisu keks.

    Kremu sam napravila od ocijeđenog svježeg sira (500g), tučenog slatkog vrhnja (4dl) i sjeckanih jagoda. Kremu sam pošećerila malo, da se izgubi kiselkasti okus sira.

    Bila je prefina.

  2. #2
    Danonino's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    146

    Default

    Ja sam je usavršila

    radim malo skuplju verziju, onu Ane Ugarković uz par mojih izmjena (iako zapravo ne volim kako ona kuha), i svi se dave u toj torti

    dakle - podloga mrvljeni digestive keksi, 150 g, 3 žlice šećera, malo cimeta, četvrtina maslaca

    žuta krema - 2 velika abc namaza, 2 ricotte, burbon vanilija, korica limuna, 4 jaja (prvo se mute sirevi i šećer pa se dodaje jedno po jedno jaje) - peče se 45 min na 180
    bijela krema - mileram (cijeli), vanilin šećer, 3 žlice šećera običnog - peče se još 10 min

    papira za pečenje stavim dosta, da viri iz kalupa, da ne bi maslac iscurio i zadimio (to mi se znalo dogoditi)

    torta je jako skupa, samo za sastojke potrošim 100 kuna, ali stvarno vrijedi svaku lipu i ispadne velika količina. Inače, u Lidlu je ricotta duplo jeftinija pa se zaletim tamo

  3. #3
    Danonino's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    146

    Default

    Quote Originally Posted by Danonino View Post

    žuta krema - 2 velika abc namaza, 2 ricotte, burbon vanilija, korica limuna, 4 jaja (prvo se mute sirevi i šećer pa se dodaje jedno po jedno jaje) - peče se 45 min na 180
    zaboravih, u žutu kremu ide i 200 g šećera

  4. #4
    ana.m's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Zagreb,wild west
    Posts
    9,219

    Default

    Pa i meni je ova moja verzija onak, nije baš jeftina, samo sir je preko 30 kn. Iskreno, mi se davimo u toj kombinaciji tak da baš i nemam želju probavati nekaj drugo.

    Nedavno sam radila jednu tortu (nekaj na tu foru, nije torta od sira, ali onako, malo vuče na tu vrstu torte), onako promjene radi, i muž mi je reko da nije potrebno da je ikad više radim, neka i dalje radim ovu od sira. A to mi je i snek reko!
    Last edited by ana.m; 18.04.2012 at 21:53.

  5. #5
    Danonino's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    146

    Default

    Quote Originally Posted by ana.m View Post
    Pa i meni je ova moja verzija onak, nije baš jeftina, samo sir je preko 30 kn. Iskreno, mi se davimo u toj kombinaciji tak da baš i nemam želju probavati nekaj drugo.

    Nedavno sam radila jednu tortu (nekaj na tu foru, nije torta od sira, ali onako, malo vuče na tu vrstu torte), onako promjene radi, i muž mi je reko da nije potrebno da je ikad više radim, neka i dalje radim ovu od sira. A to mi je i snek reko!
    slažem se, ne pada mi napamet pokušavat neku drugu iako samo na sireve ovdje potrošim 60-tak kn (2 velika abc-a platim 20 kn, 2 ricotte oko 35, mileram 10-tak)
    ali tako nam je sjela da se svi skupa davimo u njoj
    Last edited by Danonino; 19.04.2012 at 11:35.

  6. #6
    Snekica's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    ISTRA
    Posts
    5,593

    Default

    Naš omiljeni cheesecake je ovaj:
    Podloga:
    250gr keksa petit
    140gr maslaca
    Smiksati u multipraktiku, prebaciti u kalup za torte, pretisnuti da bude svugdje ravnomjerno i staviti pola sata u frižider da se stisne.

    Krema:
    500gr sira svježeg (rinfuzo)
    korica od jednog manjeg limuna
    sok od pola tog istog limuna
    150gr secera
    3 jaja (cijela)
    300ml kiselog vrhnja
    Sve redom ubaciti u multipraktik i smiksati u finu kremicu. Ako nemate mp stavite sve u jednu posudu i smiksate mikserom.


    Izvadite podlogu iz frižidera i prelijte je kremom. Stavite u toplu pećnicu na 180°C oko 40min. Kad je isključite pustite je oko sat vremena unutra da ne raspuca kora. Dok se "hladi" dobro istucite 3 bjelanjka i 150gr secera. Nakon tog hlađenja izrađujte puslice po siru, pa opet sve zajedno vratite u pećnicu još 10-15min na 180-200°C. Predobra je i bez tih puslica ali je jaaako dekorativna.

    Prije 3 dana sam radila onaj najobičniji kolač s jagodama, bilo mi je dosadno pa sam smiksala tu kremu od sira i na pola pečenja prelila po njemu i vratila još pola sata u rernu na 180°C i bilo je mljaaaac!
    Isto stavljam ispod mali pleh jer zna malo maslaca iscuriti, ali to nije ništa što se rješiti ne može
    Last edited by Snekica; 09.06.2012 at 18:34.

  7. #7
    tua's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    910

    Default

    jel zna netko gdje da nadem recept za cheesecake od malina i bijele cokolade, nepeceni?
    cini mi se da se tu negdje spominjao, a ne mogu ga naci.

  8. #8
    Beti3's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Kvarner
    Posts
    12,293

    Default

    Evo, ja sam si ga bukmarkala, samo tu su višnje i bijela čokolada, bez pečenja.(al je fiiiniii)
    http://bite-my-cake.blogspot.com/2011/03/cheesecake-s-visnjama-i-bijelom.html


    Last edited by Beti3; 30.06.2012 at 00:51.

  9. #9
    tua's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    910

    Default

    hvala ti.
    ma ja sam navikla raditi samo nesto o cemu su napisane stranice, od toga gdje kupiti sastojke, pa sto sve moze poci krivo i tako...:D
    probat cu nesto tako, ali mislim izbacit tu zelatinu, nije mi inace bed upotrijebiti ju gdje moram, ali ovo mi ne uspjeva nikako kad se u hladno stavlja.

  10. #10
    susmiga's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    PGŽ
    Posts
    330

    Default

    samo da prijavim, napravila tortu po receptu iz prvog posta- genijalna je
    jedina promjena je količina šećera ( sveukupno 10 dkg nisam više imala) i u podlogu sam osim digestive keksa dodala i dve, tri žlice zobenih jer mi se činilo nekako prerasuto
    e da, koristila sam obični svježi kravlji sir

  11. #11
    giussepe's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Zagreb
    Posts
    971

    Default

    evo izvadila sam ju iz pecnice i ona pleše. kao da se krema zuta uopće nije spekla?!?!?
    što da radim pomagajte!!!

  12. #12
    giussepe's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Zagreb
    Posts
    971

    Default

    upravo sam radila tortu od sira torte i to po receptu kojem je mjera čašica jogurta i sa petit keksima i svježim sirom. kad sam izvadila tortu nakon 20 min iz pecbice kao da je plesala - nije se stisla krema. ja bacila vrhnje gore kad ono upalo u krenu - sad sam ju puknula još malo da se peče, stavila vrhnje pa ću vidjet
    da li se nekome desilo?!? radila sam duplu dozu.
    Vec sam ju prije radila i nikad mi se to nije desilo

  13. #13
    kinder's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    2,338

    Default

    Ništa za sada, ostavi u kalupu da se potpuno ohladi, najbolje preko noći, ako bude i dalje plesala, pojedite je žlicom, ali ja sam sigurna da će se stvrdnuti kad se ohladi

  14. #14
    giussepe's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Zagreb
    Posts
    971

    Default

    Tako sam i napravila! I stvrdnula se ali ono vrhnje je upalo u zutu kremu pa je sad prosarana! Mislim da je mozda problem bio u tome sto sir nisam dobro ocjedila?!?

  15. #15

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    1,769

    Default

    idem raditi sveti gral

  16. #16
    Beti3's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Kvarner
    Posts
    12,293

    Default

    A ja upravo jedem komad. I napravila sam prelov od šumskog voće. Mmmmm. U tjedan dana sam dvije napravila, ove klasične, anine, i dijelim recepte, jer svatko tko proba, hoće ju napraviti.

  17. #17
    ana.m's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Zagreb,wild west
    Posts
    9,219

    Default

    Ja ovu tortu znam raditi žmirečki, ono što je kod mene drugačije je što ne stavljam po 3 vanilin šećera. Po jedan u kremu, nadjec i kekse. Najbolji cheesecake! Ebo ga, hladi se u frižideru!

  18. #18
    Osoblje foruma čokolada's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,097

    Default

    molim hitno, tko je pravio ovaj čizkejk ane.m, za koliki je kalup ta količina? 24, 26?
    radila bih u kalupu 30, da povećam sastojke za pola?

  19. #19
    Osoblje foruma sirius's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    zagreb zapad
    Posts
    21,711

    Default

    Quote Originally Posted by čokolada View Post
    molim hitno, tko je pravio ovaj čizkejk ane.m, za koliki je kalup ta količina? 24, 26?
    radila bih u kalupu 30, da povećam sastojke za pola?
    Nemam pojma sto znaci " 3 abc sira" koliko je to?
    3x200g ?
    za tvoj kalup racunaj da bude 1 kg sira ( i da drugi omjeri odgovaraju).
    meni u zadnje vrijeme je najbolji onaj kremasti sir " zbregov" ala abc , ali ne znam kako se tocno zove.

  20. #20
    Osoblje foruma čokolada's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,097

    Default

    Quote Originally Posted by čokolada View Post
    molim hitno, tko je pravio ovaj čizkejk ane.m, za koliki je kalup ta količina? 24, 26?
    radila bih u kalupu 30, da povećam sastojke za pola?
    Može li mi netko otkriti zašto mi je kolač (poduplala sam sve sastojke za kalup 30) stojeći u kalupu preko noći u frižideru procurio? Baš je bilo puno slatke smećkaste vodice naokolo razlivene, a onaj keksasti dio bio je naravno skroz natopljen. Mislim, bilo je sve jako fino i ukusno, gornji dio je zadržao čvrstu formu, ali sve naokolo mokro...

  21. #21

    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    3,530

    Default

    Quote Originally Posted by čokolada View Post
    Može li mi netko otkriti zašto mi je kolač (poduplala sam sve sastojke za kalup 30) stojeći u kalupu preko noći u frižideru procurio? Baš je bilo puno slatke smećkaste vodice naokolo razlivene, a onaj keksasti dio bio je naravno skroz natopljen. Mislim, bilo je sve jako fino i ukusno, gornji dio je zadržao čvrstu formu, ali sve naokolo mokro...
    Meni se to nikad nije desilo, bez obzira koji keks stavila i nikada nisam pekla kekse.
    Mislim da može biti do vrhnja za šlag (ako si ga stavljala) ili si stavila previše maslaca u podlogu.

  22. #22
    Osoblje foruma čokolada's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,097

    Default

    veliki abc je 200g. Dakle da probam s 5 abc?
    Vivis je zbregov, samo je on dosta maziviji (kremastiji)
    To je dakle za 60 i nešto % više, jel tako? :četvrtirazred:

  23. #23
    Osoblje foruma sirius's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    zagreb zapad
    Posts
    21,711

    Default

    Quote Originally Posted by čokolada View Post
    veliki abc je 200g. Dakle da probam s 5 abc?
    Vivis je zbregov, samo je on dosta maziviji (kremastiji)
    To je dakle za 60 i nešto % više, jel tako? :četvrtirazred:
    Dodas jos 40% vise.
    Probaj vivis , barem dio , super je ( ponekad ga kombiniram sa skutom iz lidla njihova robna marka, 50:50).

  24. #24
    Mojca's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,629

    Default

    Neki dan sam dobila preporuku za Lidlov krem sir Goldessa, navodno je super za cheese cakes.
    Nisam probala u torti, ali za jesti je fini.
    Oko 7-8 kn paketić od 200 gr.

  25. #25
    Osoblje foruma čokolada's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,097

    Default

    Sirius, pa kojem si ti razredu?
    Kako je od 600g na 1000g povećanje od 40% ?
    Last edited by čokolada; 02.04.2015 at 21:21.

  26. #26
    Osoblje foruma sirius's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    zagreb zapad
    Posts
    21,711

    Default

    Quote Originally Posted by čokolada View Post
    Sirius, pa kojem si ti razredu?
    Kako je od 600g na 1000g povećanje od 40% ?
    40% od 1000 g je 400g. Pa ti racunaj koliko je to od 600g .

  27. #27
    Osoblje foruma čokolada's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,097

    Default

    Ti si ko ova moja doma .

  28. #28
    Ginger's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    12,003

    Default


    Ma povecaj za duplo i gotovo

    Mojca, i meni je dobar taj sir, al nisam ga probala u torti
    Iako, otkad sam otkrila mileram tortu, od sira vise i ne radim

  29. #29
    Mojca's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,629

    Default

    A daš recept za tu mileram tortu... majko moja, kad se sjetim koliko milerama na kruhu sam pojela ko klinka...

  30. #30

  31. #31
    Mojca's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,629

    Default

    Thx... ali ne prolazi, vjera mi brani puding u kolačima.

  32. #32
    Ginger's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    12,003

    Default

    Ja volim puding

  33. #33
    Mojca's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,629

    Default

    Ja ne... u kolačima ga pojedem (ma i to ne uvijek, ako se baš osjeti)... ali samo ako ih netko drugi radi.

  34. #34
    Ginger's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    12,003

    Default

    A ovdje se ne osjeti, ja bas volim okus vanilije pa sam mislila da ce biti jace, al nije

  35. #35
    Ginger's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    12,003

    Default

    Ne nagovaram te, da ne pomislis

  36. #36
    Jelena's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    11,529

    Default

    Meni su preslani ti kolaci s abc sirom, a ne volim ni tu masnu podlogu od keksa. Ja radim po receptu s mozda malo vise posla, al mi se cini jeftinijim, a meni osobno neusporedivo boljim.

    Tijesto:
    5 jaja
    120 g secera
    50 g putra
    120 g ostrog brasna
    Miksati bjelanjke, polako dodati secer, omeksani putar, zumanjke, brasno.
    Ispeci na 180 C

    Fila:
    Staviti paketic zelatine u hladnu vodu i pustiti 10 min.
    Od 0,5 litre mlijeka odvojiti 1 dl. 4 dl zakuhati u velikoj posudi s 3 zlice secera i 2 vanili secera. Za to vrijeme u manjoj posudi izmijesati 5 zumanjaka s 4 zlice secera i 1 dl mlijeka. Umijesati u zakuhano mlijeko kao kad se puding radi. Ugasiti cim zakuha. Ubaciti u vruce zelatinu da se otopi. U ohladjeno 0,5kg svjezeg sira i 0,5 litre tucenog slatkog vrhnja.

    Tijesto prepoloviti u dvije kore. Staviti u kalup donju koru, izliti kremu, poklopiti s gornjom korom. Ostaviti 4 sata u frizideru prije nego se skine prsten od kalupa.

  37. #37
    Osoblje foruma sirius's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    zagreb zapad
    Posts
    21,711

    Default

    Zato sto ga nisi pojela odmah prvi dan.


    Vjerojatno je sir pustio vodu.

  38. #38
    Osoblje foruma čokolada's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,097

    Default

    Pa to je važna informacija, zašto ne piše u receptu?
    Tako me i Pavlova zaribala preko noći .

  39. #39
    Osoblje foruma čokolada's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,097

    Default

    Evo još na 1.str.nekoliko njih je napisalo da torta mora prenoćiti u frižideru.

  40. #40
    Osoblje foruma sirius's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    zagreb zapad
    Posts
    21,711

    Default

    Meni se to znalo par puta dogoditi.
    mislim da je do sira. U jednom trenutku sam sumnjala na vrstu keksa i secer u podlozi, pa nisam sigurna da li jei to bilo presudno.
    nije mi se dogadalo kad sam stavljala originalne kekse i vivis sir.

  41. #41
    Osoblje foruma čokolada's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,097

    Default

    Stavila sam te
    McVitis ili kako se zovu i abc sir. Probat cu drugi put s Vivisom.

  42. #42
    Osoblje foruma sirius's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    zagreb zapad
    Posts
    21,711

    Default

    Probaj na kratko zapeci podlogu ( 5-10 min) prije stavljanja kreme od sira i jaja.

  43. #43
    Osoblje foruma čokolada's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,097

    Default

    zapekla sam kekse, prepolovila količinu maslaca, gornji sloj bio je kiselo vrhnje sa šećerom i vš.

  44. #44
    Beti3's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Kvarner
    Posts
    12,293

    Default

    Opet sam ju radila. ali ovoga puta ne u obliku torte. Meni je to jedan od najboljih kolača. I nikako nije slan.

    Uvijek zapečem kekse par minuta, za koje vrijeme smiksam abc, jaja i šećer. Smjesa bude posve tekuća. Peče se dvadesetak minuta i za to vrijeme smjesa naraste i postane posve kompaktna i čvrsta.

    Kiselo vrhnje pomiješam sa šećerom neposredno prije nego je pečen kolač i odmah prelijem odozgo. Stavim zatim kolač desetak minuta u iskopčanu pećnicu.

    Skuhala sam jagode sa šećerom i prelila kolač. U ovom su Petite keksi u podlozi, ali mijenjam vrste. najbolji mi je kolač kad je podloga od dvopeka.

    Slikala sam još vrućeg, ništa se ne razlijeva, a i drugi dan je uvijek bio čvrst. a radila sam taj kolač jako puno puta.

    http://public.fotki.com/Beti3/torta-od-sira/

  45. #45

    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    3,530

    Default

    Beti, smjesa sa keksom ti naraste ? Sad sam tek zbunjena.

  46. #46
    Osoblje foruma čokolada's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,097

    Default

    naraste sir.

  47. #47
    Forka's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Zagreb, Maksimir
    Posts
    3,756

    Default

    Čoksa, stvarno ne znam šta ti je to moglo vlažit'...

    Ja radim čizkejk fakat svaki put drugačije, u ovisnosti koje sastojke imam doma i nikad mi niš' ne curi...
    Stavljala sam i McVities, ali i samo Pettit beurre... jedino što nikad ne stavim puno maslaca (ovo svi keksi imaju u sebi maslac), stavim tek toliko da malo poveže te kekse...
    Što se tiče sira, skužila sam da mi je kolač "pretežak" ako stavim samo te masne sireve, pa sad redovito stavljam pola kile svježeg kravljeg sira i tome dodam jednu kutiju jeftinijeg ekvivalenta Phiiladelphia sirnog namaza. To mi je najbolja kombinacija.
    Gore kiselo vrhnje s malo cukra.

    Plane u roku "keks"

  48. #48
    Beti3's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Kvarner
    Posts
    12,293

    Default

    smjesa sa sirom naraste. I ja u kekse stavim minimalno rastopoljenog putra, jednu veliku žlicu. To sve bude mrvasto, ali poguram prstima da postane ravna.

  49. #49
    zmajica's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Zg
    Posts
    700

    Default

    Inače radim tortu od sira po onom receptu od Torte i to, sad sam za Uskrs prvi put radila Mileramku s jagodama i ispala je izvrsna i vrlo jednstavna za napraviti, tak da ću ju češće viđati- Mljac! I hvala onoj koja je stavila link na coolinariku )

  50. #50
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,242

    Default

    sad valjda to spada u ovu temu

    zanima me varijacija kad se radi poloviučno s sirom poloa s jogurtom, jel možda ima tko tu rješenje? ( gledala nešto slično u bolnici dok sam čekala s klinkom)

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •