Beti ili netko drugi tko zna.
Kako napraviti preljev od sumskog voca? Kad ga staviti i na koji dio? Na kekse il na zutu kremu?
Beti ili netko drugi tko zna.
Kako napraviti preljev od sumskog voca? Kad ga staviti i na koji dio? Na kekse il na zutu kremu?
Ja imam više recepata.
Po jednom staviš šumsko voće u tavu, pospeš ga šećerom (3-4 žlice), 1 žlicom gustina i griješ dok ne pusti vodu i ne pretvori se u sirup. Onda to smiksaš. To je malo gušći, ali jaaako fini preljev.
U mileram torti šumsko voće se peče zajedno sa tortom, a kada se ohladi, samo se prelije kupovnim crvenim preljevom.
A imam i recept za višnje, gdje se skuha sok od kompota od višanja zajedno sa višnjama, šećerom i par žlica praha pudinga od vanilije, isto je super.
Koji god recept da upotrijebiš, preljev ide na ohlađenu kremu i to rashlađen.
Ja stavim na kremu.
Preljev napravim tako da smrznuto šumsko voće (ili voće općenito) stavim na vatru, dodam malo ruma ili konjaka, kad se zgrije i voće 'rastopi' dodam želatinu i kad se prohladi prelijem po kremi i pustim da se dobro ohladi u frižideru prije rezanja.
ja za preljev blendam smrznuto voce, dodam zlicu secera u prahu i ukuhavam dok se ne zgusne. prefino a nema zelatine
Ja sam danas radila relativno jednostavan, a brz voćni s mileramom.
Tijesto: izmiksati sastojke:
100 g putra
100 g brasna
100 g secera
2 jaja
2 zlicice praska za pecivo
Staviti peći 15 min na 180 C.
Skuhati paketic pudinga od vanilije u 2,5 dl vocnog soka, isto kao s mlijekom. Umijesati u "puding" oko 3 dl voća. Rasporediti po tijestu i staviti dalje da se pece 15 min.
Izmijesati snijeg od 3 bjelanjka. U drugoj posudi izmijesati 3 zumanjka, zlicu secera i 3 dl milerama. Pazljivo umijesati snijeg u tu masu da ostane pjenasto. Staviti na voce i peci jos 15-20 min.
Treba samo pripaziti da se ne naprave prerano druga i treca smjesa. Prednost je sto nema puno posla pa operes kuhinju u "pauzama". Za 50 min je gotov kolac, a kuhinja cista.