Evo varijante sa ABC sirom i višnjama
PRHKO TIJESTO
250 g glatkog brašna
1 žumanjak
170 g margarina
70 g šećera u prahu
ribana korica 1/2 limuna
mrvičak soli
KREMA
4 žumanjka
200 g šećera
ribana korica 1/2 limuna
2,5 dl mlijeka
5 listova želatine
500 g ABC sira
5 dl slatkog vrhnja
400 g višanja iz kompota
listići metvice i višnje za ukras
Umijesite prhko tijesto i ostavite da odstoji 1 sat. Na pobrašnjenoj površini istanjite tijesto u tanki list, obložite dno i rubove kalupa, izbodite vilicom i pecite na 180 oko 15 minuta. Ohladite.
Pomiješajte mlijeko sa žumanjcima, šećerom i limunovom koricom (može i mrvičak soli) i uz stalno miješanje zagrijte. Umiješajte ocijeđenu želatinu i uz pomoć metlice za snijeg u tekućinu umiješajte sir i tučeno slatko vrhnje.
Na ohlađeno tijesto namažite 1/2 kreme, posložite višnje i pokrijte ih ostatkom kreme.
Tortu, po želji, ukrasite višnjama i listićima metvice.
Dobar tek
__________________________________________________ ________
Moram još dodati da više nikad i nigdje nisam pojela taaaaako dobru i originalnu "Cheeze cake" tortu kao u Londonu 1996. godine. To je bilo savršenstvo bez mane a sjećam je se i dan-danas 8)