Stranica 3 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 172

Tema: Prvo dijete iznad tridesete?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

S obzirom da je tema godine i trudnoča šta mislite o down sindromu i rizičnost koja raste s godinama.

Inače ja imam 34 a moja Goga 35 i u 12 tjednu je...blaženstva

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

samo gledaj pozitivno a aminocentozu jeli radila

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Za Roberta,

Kao što napisah rodila sam prvo dijete s 34, a ovo drugo ću s 36, i na prošlom UZV me dr. silom htjela poslati na AC ali nisam se dala, jer mislim da je to moja beba i bez obzira na sve uvijek bi to i bila. A i ma kako me uvjeravali da je AC bezopasna, ne mislim tako i ne bih htjela niti isporabavati. Ali kao što je Zrinka na temu AC rekla, stvar je u tvojoj glavi i tvojem stavu, da li bi prihvatio takvo dijete ili ne. Ako misliš da je to dijete kao i svako drugo (a ja mislim) onda niti ne razmišljaš o AC.

Uživajte oboje u trudnoći i budite puni ljubavi i pozitivnih misli i čuvajte bebicu.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

EVo mene napokon da štogod i napišem (čekala sam neki rezultat da se mogu javit ).

Ovako, 34 godine, jutros se GraviGnost pokazao dvije crte. 8)
    Prva trudnoća.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Čestitam od srca....

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa
    Čestitam od srca....
    Evo, ni avatara nemam još, naću valjda neki prikladni.

Mislim, totalno sam onako sretno nekako zbunjena.
    Radili smo na bebi od prošle jeseni, nismo baš svaki put ciljali, nego ono - kad se desi. I evo ga.

Sad mi je naaaaajgore što moram čkomit bar jedno 2-3 mjeseca, a ja bi na sva zvona rastrubila da sam hepi.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

čestitam! :D

a ovo ne razumijem:
    Sad mi je naaaaajgore što moram čkomit bar jedno 2-3 mjeseca
    zašto moraš šutjeti o tome? i kome?

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Kuruza cestitke :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa

a ovo ne razumijem:
    Iskreno i ja sam u svojoj trudnoći sa Lovrom šutjela do 3 mjeseca, jer godinu dana prije sam imala spontani u 9 tjednu i nisam si željela priuštiti pametovanje, strepnje, itd itd....pogotovo što se je i ta trudnoća desila praktički u isto vrijeme kad i prošla i najkritičnije razdoblje sam ponovo bila na istom mjestu...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj kuruza prvotno napisa
    EVo mene napokon da štogod i napišem (čekala sam neki rezultat da se mogu javit ).

Ovako, 34 godine, jutros se GraviGnost pokazao dvije crte. 8)
    Prva trudnoća.
    :D prekrasno!
    čestitam!
    ovdje nove trudnice otvaraju novo odbrojavanje - otvoriš novu temu, objaviš vijest i uživaš kako ti sve zavidimo

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

čestitam :D

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

čestitam :D

razumijem da netko želi čekati 2-3 mjeseca i mislim da je to u neku ruku OK, pogotovo ako je prije bilo problema -- ali ja to stvarno ne bi mogla, progovorila bi .....

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

svatko drugačije razmoišllja ,ja kad ostanem trudna svi će znati

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Kuruza čestitam :D

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa

a ovo ne razumijem:
    Ma dogovorili smo se da ne bumo nikom od fmailije i frendova još neko vrijeme niš govorili.

Mislim kad me se dohvate moja i njegova majka u kombinaciji, bolje da vam i ne pričam... Ionako me zovu obje po dva put dnevno, budu visile na telefonu od jutra do mraka. Uz nezabilaznih 7896 savjeta. To je prvo unuče u obje familije.

A druga stvar, nekako me frka ono da se ne urekenem. Plus, naručila sam se kod ginića za ponedjeljak, nekako mi se još sve čini nestvarno dok ne dobijem potvrdu od liječnika da sam FAKAT trudnjača...

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Uz nezabilaznih 7896 savjeta. To je prvo unuče u obje familije.
    to je samo početak

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Toliko smo si željeli bebu da me sad strah i pomisliti da bi rezultat mogao biti pogrešan ili ne znam - da se ne daj bože nešto desi.

Iako su dva testića (jedan jučer predvečer, jedan jutros u cik zore) pokazala onu finu, doduše nešto svjetliju, drugu crticu.

Ne želim se još veseliti, jer se bojim da se ne razočaram previše ako to nije to. :/ Al se ipak potajno veselim. Točnije i javno - na forumu.

Inače mi menge traju o 28-32, a jučer je bio 31 dc.

Jedino kaj me plaši što s vremena na vrijeme osjećam neku težinu u donjem dijelu, kao da ću dobit mengu. Zbunjena sam. :?

Nera avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kuruza, čestitam! :D
    Ne brini, simptomi trudnoće i dolaska menge su gotovo isti.
    To ti veli žena s iskustvom (5. trudnoća).

Robert, meni je ovo druga beba koju iščekujem i savjetovali su mi amniocetezu (33,5 god). Ne pada mi na pamet raditi ju. Nakon 3 spontana, u iščekivanju druge bebe, taman da mi i otkriju downa, rodila bi. Za mene su ta djeca kao i sva ostala. I ona imaju pravo na život. Ne bi ga mogla pobaciti. Dakle, meni taj test ne bi niš promijenio, al' ako ti i draga mislite drukčije, napravite pregled.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Moja prija ima 41 god i sad je trudna prvi put ivf.

Sandrij2 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Oho, tek sad, u svoj svojoj zbunjenosti, vidim da i na ovom topicu imamo trudnicu!!!
    Čestitam, kuruza!!! Možda smo čak i isti sat zatrudnile?!? Ni ja nemam nikakvih simptoma, osim vrućine u cikicama i obrazima.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

čestitke trudnicama opet

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Robert prvotno napisa
    S obzirom da je tema godine i trudnoča šta mislite o down sindromu i rizičnost koja raste s godinama.
    budi i ti s tvojom gogom u blaženstvu
    nije to još tako visoka dob za ozbiljne rizike

ako stvarno o tome razmišljate, o amniocentezi se puno pisalo na forumu, pročitajte pa odlučite sami
    moja preporuka: samo ako mislite da znate što ćete s rezultatom

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Metvica prvotno napisa
    budi i ti s tvojom gogom u blaženstvu
    nije to još tako visoka dob za ozbiljne rizike

ako stvarno o tome razmišljate, o amniocentezi se puno pisalo na forumu, pročitajte pa odlučite sami
    moja preporuka: samo ako mislite da znate što ćete s rezultatom
    Neznam šta bih mislio: da li se radovati ili brinuti ???

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=22888

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Kuruza, čestitam od srca! Mnoge friške trudnice imaju osjećaj da će dobiti M taj tren. I ja sam imala isti osjećaj, pa mi je prošao. Doduše, sad sam i prokrvarila, ali nadam se da se mali miš (mišica) zadržao.
    Samo se opusti i uživaj, mazi svoga bušekića, sve će biti u redu

devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

kuruza, pritisak u donjem dijelu trbuha je sasvim normalan, ništa ne brini. Tijelo ti počinje bubriti.

Pusa i čestitam. Kad budeš spremna, pridruži nam se na trudnoći

devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Nera prvotno napisa
    ...Nakon 3 spontana, u iščekivanju druge bebe, taman da mi i otkriju downa, rodila bi. Za mene su ta djeca kao i sva ostala. I ona imaju pravo na život. Ne bi ga mogla pobaciti...
    Ovo apsolutno potpisujem

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Nera prvotno napisa
    Kuruza, čestitam! :D
    Ne brini, simptomi trudnoće i dolaska menge su gotovo isti.
    To ti veli žena s iskustvom (5. trudnoća).

Robert, meni je ovo druga beba koju iščekujem i savjetovali su mi amniocetezu (33,5 god). Ne pada mi na pamet raditi ju. Nakon 3 spontana, u iščekivanju druge bebe, taman da mi i otkriju downa, rodila bi. Za mene su ta djeca kao i sva ostala. I ona imaju pravo na život. Ne bi ga mogla pobaciti. Dakle, meni taj test ne bi niš promijenio, al' ako ti i draga mislite drukčije, napravite pregled.

čestitam na bebi

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Sad kad vidim koliko vas je rodilo poslije 30-te, postaje mi jasnije zasto su zene na ovom forumu tako stalozene, zrele i zadovoljne svojim majcinstvom. Pretpostavljam da vas je vecina i zeljela i planirala dijete.
    Ja se bas ne mogu time pohvaliti. Prvi put sam rodila s 27 i bila sam daleko od neke zrelosti i odraslosti. Doduse, i MM i ja smo bili sretni kad sam ostala trudna (neplanirano), ali kasnije smo se cesto osjecali kao ulovljeni u stupicu. (mozda ovo ne zvuci lijepo, ali pokusavam biti iskrena). I na svom vlastitom primjeru vidim kolika je razlika izmedju planiranog i neplaniranog majcinstva - drugo dijete je planirano, zeljeno i rodjeno poslije tridesete! (razlika niposto nije u kolicini ljubavi, samo u kolicini mog zadovoljstva i smirenosti)

Nera avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Neznam šta bih mislio: da li se radovati ili brinuti ???
    Otklonite brige i radujte se! Meni na pamet nisu padale zle slutnje. Ja sam nakon svega ostala nepopravljivi optimist! To mi je bio spas. Moja vesela priroda me uvijek tjerala dalje. Loše stvari sam ostavljala u prošlosti i veselo gledala u budućnost.

Nera avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj a zakaj prvotno napisa
    Sad kad vidim koliko vas je rodilo poslije 30-te, postaje mi jasnije zasto su zene na ovom forumu tako stalozene, zrele i zadovoljne svojim majcinstvom. Pretpostavljam da vas je vecina i zeljela i planirala dijete.
    Ja se bas ne mogu time pohvaliti. Prvi put sam rodila s 27 i bila sam daleko od neke zrelosti i odraslosti. Doduse, i MM i ja smo bili sretni kad sam ostala trudna (neplanirano), ali kasnije smo se cesto osjecali kao ulovljeni u stupicu. (mozda ovo ne zvuci lijepo, ali pokusavam biti iskrena). I na svom vlastitom primjeru vidim kolika je razlika izmedju planiranog i neplaniranog majcinstva - drugo dijete je planirano, zeljeno i rodjeno poslije tridesete! (razlika niposto nije u kolicini ljubavi, samo u kolicini mog zadovoljstva i smirenosti)
    Ja sam prvo dijete planirala s 27, al' sam ga dočekala tek s 32.
    Neki dan mi MM veli: "Znaš, nije tako loše kaj smo kasnije postali roditelji. Sad smo na to spremniji i zreliji, potpuno smo smireni."
    Ima istine u tome. Ja sad stvarno uživam u majčinstvu. Za njega sam spremna i smirena, a nakon svih loših stvari koje su nam se dogodile mislim da više znamo cijeniti roditeljstvo i svoje dijete. Biti roditelj i imati dijete je uistinu dar!

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Moram se uključiti u ovu temu! Ja sam rodila cca mjesec dana poslije 37 rođendana. Dijete smo željeli i isplanirali - dijete smo napravili. Gotovo odmah, nemojte me mrziti! Sada svi zajedno uživamo a to se itekako vidi na djetetu a i na nama. Imamo dosta prijatelja (i mlađih i starijih) s djecom pa jako dobro možemo usporediti.
    Amniocentezu smo radili. Zašto? Sada nemam pojma, al eto... I to je prošlo bez ikakvih problema kao i cijela trudnoća. Ja sam od nultog dana znala i da će sve biti OK i da nosim dječaka. E sad, možda je nama plus to što je MM deset godina mlađi od mene, ali osobno mislim da je to čisto individualno. ( Mi ionako uvijek piškimo protiv vjetra, oprostite na izrazu.) Poznam cure od dvadesetak godina koje su imale neviđenih problema s trudnoćom i djecom.
    Uvijek sam govorila da nikad nije kasno i da sve dolazi u svoje vrijeme! Zato svima želim sve najbolje! Ako sami imate pozitivan feeling: GO FOR IT! Vjerujte u sebe i bez straha! "Netko to odgore vidi sve!"

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Joj cure, ulijevate mi nadu ..Mi smo tek na početku. Meni je 31,2 a MM 34,3. Njemu je dijagnosticirana azospermija, još prikupljamo nalaze i informacije vezane za icsi metodu. Dali netko zna koliko je potrebno čekati za postupak..Hvala puno, veliko je olakšanje čitati vaše postove..

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

fritulice (prekrasno ti je ime :D ) dobrodošla!
    ajde s ovim pitanjem na potpomognutu (2 kata iznad), tamo su cure -nažalost -bitno informiranije o ovim problemima

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Hvala ti Metvice. I tvoje je ime slatko..Pratim već neko vrijeme ovaj forum, a danas sam se prvi put javila pa sam očito fulala "odjel" :/ Želim sreću svima sa svojim bebama, sadašnjim i onima koje će tek doći..

devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj sunac prvotno napisa
    ...Dijete smo željeli i isplanirali - dijete smo napravili. Gotovo odmah, nemojte me mrziti! ...
    Mrziti?! Pa to je sjajno, bolje od ekspres lonca! :D

MM i ja smo počeli na djetetu raditi oko mog 28. rođendana (on je tada imao 26.). Ali eto, blighted ovum, missed ab, pa nešto što je samo otišlo u roku keks... i tako ispada da smo na djetetu radili pune tri godine. Da kucnem u drvo, za sada sve napokon štima. Ali ima istine u tome da je možda zaista tek sada pravo vrijeme da rodim jer u međuvremenu smo uredili stan i uselili se, ja sam si sredila posao i primanja tako da mogu na pristojan porodiljni, vjenčali smo se, a zahvaljujući nizu udaraca (misleći na strašna i bolna razočaranja i suze nad svakom neuspjelom trudnoćom) smo izrazito ojačali našu vezu koja se doista imala prilike dokazati i u zlu. Definitivno mogu reći da smo sada daleko zreliji i iskusniji nego prije tri godine iako se čini da te tri godine ne znače puno. Ali u grčevitim pokušajima da dobijemo potomstvo nas su naučile više nego i jedna druga godina života...

Nera avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj devet_mjeseci prvotno napisa
    Ali ima istine u tome da je možda zaista tek sada pravo vrijeme da rodim jer u međuvremenu smo uredili stan i uselili se, ja sam si sredila posao i primanja tako da mogu na pristojan porodiljni, vjenčali smo se, a zahvaljujući nizu udaraca (misleći na strašna i bolna razočaranja i suze nad svakom neuspjelom trudnoćom) smo izrazito ojačali našu vezu koja se doista imala prilike dokazati i u zlu. Definitivno mogu reći da smo sada daleko zreliji i iskusniji nego prije tri godine iako se čini da te tri godine ne znače puno. Ali u grčevitim pokušajima da dobijemo potomstvo nas su naučile više nego i jedna druga godina života...
    I mi smo uspjeli useliti u svoj stan, ja dobiti stalni posao i primanja, silno ojačali vezu u neuspjelim trudnoćama...
    Sad su nakon pet godina mnoge stvari sjele na svoje mjesto pa smo i za dječicu spremniji neg' prije.

Ally avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

24 dana prije svog 35 rođendana sam rodila prvu bebu i nadam se da će biti bar jiš jednna, ako ne i dvije 8)

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Evo, jutros mi je i doktor potvrdio. :D Trudna sam 5 tjedana i 3 dana.
    Na uzv se vidi gestacijska vrećica, za nešto detaljnije je još malo rano, tako da idem na slijedeći uzv za tri tjedna.
    Sve je za sad u redu. "Bebač" je veličine zrna graha od cca 1 cm.

Termin poroda je 28. 1. - znači po prvi put mama 14 dana nakon svog 35-og rođendana. 8)

Još nisam spremna za nikakve topice odbrojavanja ili pridruživanja klubu zimskih trudnica. Nek prođe barem 10-tak tjedana onda ću se veseliti i javno.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

:D

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Inače mi menge traju o 28-32, a jučer je bio 31 dc.

Jedino kaj me plaši što s vremena na vrijeme osjećam neku težinu u donjem dijelu, kao da ću dobit mengu. Zbunjena sam. :?
    To ti je normalno u tako ranoj trudnoći i zbog toga nema mjesta tvojem sekiranju.
    Mazi trbuščić i uživaj u trudnoći

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

kuruza :D

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Hvala svima!

Nego, za informaciju - koliko nam je dugo trebalo za bebača.

Čitajući sve ove topice definitivno smo imali i sreće.
    Prošlo ljeto smo negdje počeli s pripremama - iako mi je PAPA zadnjih 6-7 godina kako veli moj ginekolog "ko u curice" , ipak se otkrilo na mikrobiološkim brisevima mala koncentracija bakterije ureaplazme.

Zato preporučam budućim mamama - svakako napraviti te briseve, jer na PAPA testu bakterije o kojim govorim nisu vidljive. A ni ja ni moja bolja polovica nismo imali apsolutno nikakvih simptoma.

Onda smo popili sve moguće doze antibiotika. I jednostavno smo se prestali štititi. Nit smo ciljali plodne dane nešto posebno, niti smo se ubijali od seksa. Željeli smo nekako izbjeć taj stres ako je moguće.

Uglavnom, ovo nas je ugodno iznenadilo jer smo nekako računali na godiišnji u osmom mjesecu, more, opuštanje i tako to kao idealne preduvjete.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

eto ima svega čuda postoje

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

kao prvo pusa mamma san-cuj vi izgledate i mlajce nego samp 5 godina kaj se spustas!!!! ja znam i super ste roditelji.
    a sada ja..... toncek rodjen 4 mjeseca i 1 dan prije maminog 36 rockasa-htjela bi da sam ga dobila prije iz sebicnog razloga....duze bi se nas dva poznavali...hi hi hi. ma ja ne osijecam nikakvu starost. super mi je, neki kazu da sam trebala prije....imala sam jedan spontani i kada je tijelo odlucilo da je spremno dosao je on......mali !!
    kako izgledamo nas dva--ko burazi!!! salim se. kako kaze mamma san, ne sepam, nisam sijeda, skinula sam visak kg i malo sminke-mlajse nego kaj imam let!!!!!!
    nemojte se bojati mame preko 30 godina, priroda se pobrinula za to da zablistate!!!!!!!!!!!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

isuse kaj frfljam sa slovima-oprosti mamma san-ali znam da si skuzila kaj sam htijela reci--godine

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pepe2 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno ja imam 40

Ja sam prvo i jedino dijete rodila u 22. ..Sada mi je 40. i sad zelim jos jednu bebicu...Samo neka mi nitko ne kaze da nisam trebala cekati...Nisam namjerno cekala...jednostavno se nije dogodilo....a sad strasno zelim da se dogodi...

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Vidim da poprilično kasnim na ovu temu. Meni je 32, MM 33, a još nemamo ni prvo dijete. Mislim da to nije ništa strašno. A, što se tiče razlike u dječijim godinama i rađanja u 40.oj, ja sam uvijek za, pepe2. Nemoj da brineš, samo poradi na tome da još jedan dođe pod vaš krov!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •