Stranica 4 od 4 PrviPrvi ... 234
Pokazuje rezultate 151 do 172 od 172

Tema: Prvo dijete iznad tridesete?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Re:

Ja sam rodila sa 29 i pol, MM je imao 34.
    Sada mi je zao sto nisam prije. A jos smo i relativno brzo napravili bebu, za 3mj.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Eto,ja imam 31 godinu,a MM 34 i radimo na 1. bebici.Počeli smo početkom ove godine,i za sad još ništa....u biti,nikad se ne zna;kasni mi M dan,pa-nada zadnja umire.U svakom slučaju,odlučili smo se za to nakon 30-te..samo da nam i uspije-bar dvoje!!!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Rodila sam Marka s 31 g. i 4 mj.

Slijedeće će nadam se za koju godinicu

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Pecu s 33, Ines s 37. I osjećam se kao mlada mama.

devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ajd da sad, gotovo pred kraj ove prve trudnoće, dodam još nešto na ovu temu... Prolazila sam emotivno jako turbulentna razdoblja - malo me prala euforija, malo čak i depresija. Fizički sam (do nedavno) izvrsno podnosila trudnoću, a nosim bebu u velikoj mjeri "u guzici" pa zbog relativno manjeg trbuha neki dugo nisu ni znali da sam trudna. Ali kad su počeli bolovi zbog širenja koje i sada osjećam, a zbog kojih čak i jedva spavam, po prvi puta sam požalila što nisam mlađa ostala trudna jer bi mi možda bilo lakše... ALI... Kad samo pomislim kakva sam bila prije par godina - neozbiljna, zaigrana, naivna, neizživljena (neizdivljana)... Definitivno nisam psihički bila spremna za majčinstvo. A što sad? Bit ću prava filmska baka, neću biti primjer mlađahne bakice za novine, no zato ću moći pogledati svoju prošlost i zaključiti - da, priuštila sam si sve što sam htjela, bilo pametno ili ne, ali nema propuštenih prilika za kojima žalim.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja prijateljica nije podnosila djecu, kao sve su to razmažena derišta koja samo rade štetu i maltretiraju svoju bližnju i daljnju okolinu.
    Do neke svoje 30- te godine bojala se trudnoće ko vraga i mislila da nema gore stvari koja bi joj se mogla dogoditi u životu i da bi joj to bila najveća kazna. Za porod je uvijek govorila da je to horor.
    S 32 je osjetila želju za djetetom, onda je došla neuspješna trudnoća, pa nije mogla zanjeti, i kad je zajnela nikome nije htjela reći iz straha da ne pođe po zlu. Rodila je prije 35-tog rođendana i sve je podredila djetetu.
    Rade na drugom djetetu.
    Neki sazrjevaju prije, neki kasnije.
    I ja sam rodila nešto prije 33-ćeg rođendana.
    Voljela bi da sam malo prije, ali nije išlo. Ne zato što se osjećam starom, već jer ne znam da li ću uspjeti ubaciti još jedno jer sam 4 godine pokušavala zatrudniti i to vrijeme nisam radila ništa drugo, totalno sam bila zapostavila posao, tako da sam sad s 36 praktički početnik i trebam se posvetiti poslu.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

hvala cure na vašim pričama, jer me ohrabruju budući da je meni 34 i svaki put kad se toga sjetim u bedu sam jer nisam ranije počela radit na bebi.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

pokušavali mi dobrih 8 godina. i uspjelo
    rodila sam s 36... sad imam 37 i osjećam se ko ptičica .

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Prvo dijete rodila u 26-toj. Udala se kao apsolventica, pa nakon 2 godine ostala trudna, rodila, diplomirala, zaposlila se, položila stručni i sad kad konačno hoću drugo dijete, već godinu dana mi ne uspijeva. Znam da mi nije neki redosljed, al' na kraju je sve došlo na svoje mjesto, mislim da ne bih pogriješila da sam na drugo išla odmah nakon prvog djeteta.
    Ne mislim da sam nešto propustila, rano sam počela izlaziti, izludovala se i baš sam bila zrela za mamu. MM pogotovo, on je 14 godina stariji od mene, prvo dijete dobio u 40-oj, a drugo će valjda do 46.te dobiti.
    Ne mislim da je kasno u tridesetoj, samo mislim da je teže ostati trudna.

Goge avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja sam postala mama 5 dana prije 31. rođendana. Hvala dragom Bogu, ostala sam trudna prvog dana kada smo odlučili radit bebicu i to nakon djevojačko-momačke večeri (veeeelika prekrasna fešta sa našim prijateljima). Mislila sam da će nam trebati godine, ali ipak :D.

slonicanelica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Postala mama sa punih 33 godine.
    Tada smo odlučili i bili spremni.
    Uspjelo nam je praktički od prve čak bez prebrojavanja dana.
    u to vrijeme ciklus mi je bio redovan.
    Imala sam inplatacijsko krvarenje i čuvala trudnoću do kraja ali sa 37+3 rodilo se moje čudo koje nadam se uskoro dobit će bracu ili seku.
    Sad smo opet krenuli pa što bude.
    Moram napomenuti da sad računam kad bi mi bila ovulavija a koristila sam i lh trakice za potvrdu.
    Tako da sad spadam u čekalice 17 dc.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

L. sam rodila sa 33 i pol a F. sa 35 i pol, danas mi je roćkas imam 36 god i baš sam ponosna na svoju dječicu kao nešto najvrijednije što imam u životu, ja bi i ranije rodila al smo imali poteškoća a onda zaredalo ha,ha,..

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Lili, sretan ti rođendan!!
    Prekrasni su ti oboje !

Shania avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Imam 35 god. moj MM 37.
    Vrijeme je proletilo, život se tako posložio, sada ne mogu promjeniti ništa, trudimo se godinu dana..još uvijek ništa ((

slonicanelica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Shania ne biti tužna.
    Pridruži nam se na odbrojavanju pa ćemo se družiti.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

33.mi je.I upravo na tome radim-moram priznati da nije lako,bilo bi lakše kopat.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj T&G prvotno napisa Vidi poruku
    33.mi je.I upravo na tome radim-moram priznati da nije lako,bilo bi lakše kopat.
    Da kopat! Jesi me nasmijala. Ima čari i dok se radi. Želim ti jako uskoro uspjeh!
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 03.01.2012. at 20:34

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

djeca su me počela zanimati tek kad sam prešla tridesetu. rodila sam filipa sa skoro 32 godine i jedno dijete mi je bilo dovoljno.
    mislila sam da sam stara, imam i problema s PCOS-om tako da nisam baš bila uzorita što se tiče kontracepcije i slučajno sam zatrudnila s 36 godina i rodila elu s 37.
    imam osjećaj da su mi obadvoje došli malo prerano, nekako su me pojeli i više ne postojim.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj mamitzi prvotno napisa Vidi poruku
    djeca su me počela zanimati tek kad sam prešla tridesetu. rodila sam filipa sa skoro 32 godine i jedno dijete mi je bilo dovoljno.
    mislila sam da sam stara, imam i problema s PCOS-om tako da nisam baš bila uzorita što se tiče kontracepcije i slučajno sam zatrudnila s 36 godina i rodila elu s 37.
    imam osjećaj da su mi obadvoje došli malo prerano, nekako su me pojeli i više ne postojim.
    Dobra vijest je da ovaj osjećaj nije trajno stanje. Poznat mi je dobro, ali nekako je to prošlo kad je mlađi krenuo u školu...iako jako polako i postupno to ide.

Nemaš vremena za puno toga što bi čovjek inače radio jer prioriteti su drugačiji. Evo tek ove zime ponovno sam se za ozbiljno primila pletenja i napravila djeci lajbeke. Dečki su rekli "mi smo mislili da samo baka zna štrikati"... Isto, polako tu i tamo mm i ja odemo nekamo sami, ne vučemo klince stalno za sobom i malo pomalo moj život ponovno postaje moj. Prva stvar koju sam napravila da vratim dio života sebi bio je upis na jogu na koju idem već sedam godina, a ima takvih sitnica još. S vremenom se taj prostor proširi, a i u glavi sam posložila stvari tako da se ne grizem kad zdimim sama na pol dana k mami + k prijateljici u rodnom gradu.

Kako nas klinci budu manje trebali, vjerujem da će toga biti i sve više. Sva sreća, jer baš osjetim da mi treba to povremeno udaljavanje od djece. Kako si nalaze svoje društvo i interese, dobijem ja tu i tamo popodne za sebe itd. Puno je bolje nego u vrijeme kad su imali 2 i 3 godine, a na vidiku je poboljšanje. I vrijeme je bilo, jer ja ću uskoro 50 (smajlić: klimakterična) pa mi dobro dođe malo mira i predaha.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj mamitzi prvotno napisa Vidi poruku
    ajde ajde to je samo faza
    ovo tjesim i tebe i sebe, kao sto sam te tjesila na jednu novogodisnju noc

edit: iako ona smatra da nije najnaj majka, ljudi ona je fakat tako njezna da je ja cesto gledam s divljenjem odakle joj strpljenje i volja

i ja sam rodlia oboje kasnije i mislim da bi mi bilo lakse da sam bila mladja, no nikad necu sazanti, mozda bi tad zalila za svim putovanjima koje sam tad napravila, a das se osjecam kao i mamitzi. ali bit ce lakse kad E. bude malo veca, kad prodje ova zima i bolesti, kad dodjete na selo na igranje ili pak jos bolje kad TM dodje na selo na igranje, a ti uzivas u svom vrtu bez rovokopaca i u tisini
    Posljednje uređivanje od spajalica : 04.01.2012. at 11:54

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ja isto ne postojim, onakva kakva sam bila,
    ali sad postojim drugačija i puno sam si draža
    Posljednje uređivanje od krojachica : 19.01.2012. at 14:24

Sek@ avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Prvo dijete sam rodila sa 31 a drugo sa 33. I ne mislim da sam prekasno jer prije tridesete uopće nisam bila spremna na dijete. Sve se posložilo u sad uživam sa svojim djevojčicama.

Stranica 4 od 4 PrviPrvi ... 234

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •