Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: temperatura + antibiotici + dojenje

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno temperatura + antibiotici + dojenje

Drage moje forumašice !

Lijepo vas molim za savjet. Imam temperaturu već duže od mjesec dana. Prvo sam popila sumamed, temperatura se vratila, vađenje krvi, novi antibiotik silapen 1500, dva dana nakon lijeka temperatura se opet vratila. Ponovno vađenje krvi i urina, nalaz katastrofalno loš, doktorica me šalje u bolnicu.
    Ne moram vam ni reći da sam se rasplakala, tu je i dijete od 19 mjeseci, dojeno, kao i još jedno veće, ali moram riješiti svoje loše opće stanje... Srećom , nisu me zadržali, već samo obavili još pretraga i dali novi, treći antibiotik u mjesec dana, novocef 500. I doktoričin savjet da dam malome žlicu i prekinem dojenje. Velim ja njoj da mali ima žlicu već dugo. A naše dojenje se sastoji od malo ujutro, malo poslije vrtića i malo navečer.
    I sad moje pitanje za vaše pametne glavice. Što učiniti s dojenjem ?
    Iskreno se bojim da mu sve te kemikalije ne štete više nego koriste.
    Što vi mislite ?
    Ne bih se rado odrekla tih naših maženja, ali moram misliti na dijete, je li tako ?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

koliko je star?

i kakva je to bolest?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

uh, baš te je snašlo

ako se ti osjećaš fizički sposobnom dojiti, ako te dojenje dodatno ne iscrpljuje i ne oduzima ti energiju koja je oslabljena povišenim temperaturama... pokušaj pričekati da prođu cca 72 sata od uzimanja lijeka, pa onda nastavi dojiti.
    do tada laktaciju održavaj izdajanjem...

znam kako će biti teško objasniti mališanu da ne može dobiti ono na što je navikao, ali vjerujem da bi dodatno maženje pomoglo.
    svejedno, ne bi bilo loše da nazoveš Zavod za farmakologiju i da njih upitaš:

Zavod za kliničku farmakologiju
    Klinika za unutrašnje bolesti
    KBC Zagreb
    Kišpatićeva 12
    10 000 Zagreb

Tel. +385 1 2388 275
    +385 1 2388 288
    Fax. +385 1 2421 875

e-mail: klinfarm@zkf.hr

Drži se!

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    koliko je star?

i kakva je to bolest?
    Star je 19 mjeseci i izgleda da je to neki urinoinfekt liječen krivom terapijom. Urinokultura još nije gotova, tek kroz par dana, pa će se onda vidjeti nešto, valjda.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    uh, baš te je snašlo

ako se ti osjećaš fizički sposobnom dojiti, ako te dojenje dodatno ne iscrpljuje i ne oduzima ti energiju koja je oslabljena povišenim temperaturama... pokušaj pričekati da prođu cca 72 sata od uzimanja lijeka, pa onda nastavi dojiti.
    do tada laktaciju održavaj izdajanjem...

znam kako će biti teško objasniti mališanu da ne može dobiti ono na što je navikao, ali vjerujem da bi dodatno maženje pomoglo.
    svejedno, ne bi bilo loše da nazoveš Zavod za farmakologiju i da njih upitaš:

Zavod za kliničku farmakologiju
    Klinika za unutrašnje bolesti
    KBC Zagreb
    Kišpatićeva 12
    10 000 Zagreb

Tel. +385 1 2388 275
    +385 1 2388 288
    Fax. +385 1 2421 875

e-mail: klinfarm@zkf.hr

Drži se!
    Hvala na ovako brzom savjetu. Nažalost. lijek moram piti još sedam dana + tri dana koja ste preporučili je skupa već puno za održavanje, pošto ja mlijeka imam malo i ne ide na izdajalicu baš... I nisu to njemu neki obroci, više se mazimo, a nešto i posiše. Ali i to malo što siše, bojim se da nije otrov od svega što sam uzela. Ipak, hvala još jednom i nazvat ću broj koji ste mi dali. Pozdrav

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

podižem stari topic

imam neku groznu anginu, temperaturu i sve pride pa mi je danas doktorica prepisala antibiotik Cefalin

e sad, znam da je na listi dozvoljenih uz dojenje:
    http://www.breastfeedingnetwork.org....ntibiotics.php

The following antibiotics are all safe to take whilst breastfeeding;

Amoxycillin, Amoxil 250-500mg three times a day
    Azithromycin, Zithromax, 500mg daily
    Cefaclor, Distaclor, 375mg twice daily or 250mg three times daily
    Cefuroxamine, Zinnat, 250mg twice daily
    Cephalexin, Cefalexin, Keflex, 250mg four times a day
    Cephradine, Velosef, 250-500mg four times daily
    Clarithromycin, Klaricid, 250mg twice daily
    Co-amoxiclav, Augmentin, 375-625mg three times a day
    Co-fluampicil, Flucloxacillin 250mg + Ampicillin 250mg, Magnapen 500mg four times daily
    Erythromycin, Erymax, Erythroped, Erythrocin 250-500mg four times a day with food
    Flucloxacillin, Floxapen, 250-500mg four times a day one hour before food
    Penicillin V, Phenoxymethyl penicillin 250-500mg four times a day one hour before food
    Trimethoprim, Monotrim,200mg twice daily

ali me muči što mi je propisala tablete od 1 g x 2 dnevno a sad vidim ovdje da je to way preko preporučene doze uz dojenje :?

Btw, upravo sam jednu već popila :/

Kaj da radim?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

To je uobičajena doza Cefalina za odraslu osobu (2x1g). Može ići uz dojenje, ne trebaš brinuti .

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •