Stranica 1 od 5 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 233

Tema: Pomoć žrtvi nasilja

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno Pomoć žrtvi nasilja

Priča je duga i traje već dvije godine, ali se u zadnje vrijeme postalo kritično. Naime, sestru mi zlostavlja nevjenčani suprug, s kojim ima bebu od 9 mjeseci. Iz prvog braka ima sedmogodišnjeg dječaka. Partner je nasilan, bahat, grub, ne želi raditi, ne znam malu ni presvući a kamoli nešto više, grub je prema njenom prvom djetetu. Igrom slučaja mi se povjerila da ga je već jednom prijavila policiji jer ju je tukao, odveli su ga na jednu noć u zatvor i sutradan pustili uz novčanu naknadu. U subotu smo proveli s njima cijeli dan i vidjeli da će biti frke kada dođu doma- vidi se iz njenog pogleda punog straha, on odjednom uzme malu i ide, stalno pred svima prijeti da će ju odvesti... Na svu sreću da smo odlučili otići prema njima bez najave. Čuli smo njegovu dernjavu i odjednom spazili policiju kako dolazi, i odvodi ga. Sutradan je pušten bez ikakve kazne. U CZSS su sestri rekli da je najbolje da se pomire i da s njim mirno komunicira i da više ne zove policiju!!!! Socijalna radnica joj je to rekla. I sad vi meni recite kome da se obratimo kad glavne službe ne funkcioniraju i ne štite? Mali je u stalnom strahu, ne odvaja se od seke ni minutu jer kaže "D.je rekao da će odvesti seku.". Zamislite samo taj strah. I što sada, kamo krenuti? sestra se svemu opire iz straha, rekla je da će idući put ići do kraja da ga se riješi, ali to su puste priče.....

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Žao mi je što se to događa tvojoj sestri i njenoj djeci. Grozim se nasilja.
    Ipak, mislim da joj nitko ne može pomoći dok ona sama ne odluči da joj pomoć treba. Kako bi državne službe trebale reagirati ako ona nije odlučna? Naravno da su joj rekli da ih više ne zove.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Po meni, strah ju je da ne odvede malu i to je ono što stalno ponavlja. Rekla mi je "daj mi otrova i odmah ću ga se riješiti". Utuvio joj je u glavu da ima "neke ljude" , a i svojim je ponašanjem već mnogo puta pokazao da je smeće od čovjeka. I još joj je soc radnica rekla da je on tata i da ima preo uzeti malu. Možete zamisliti kako joj je to zvučalo, vidi da je nemoćna, i da ispada da su državne službe na njegovoj strani.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno Re: Pomoć žrtvi nasilja

nije dovoljno pozvati policiju već i dati slijedeći dan izjavu prekršajnom sudu....u slučaju da kaže da ništa nije bilo ili se ne odazove njega se pušta. Žene nažalost prečesto odustaju što iz straha što iz vjerovanja da će biti bolje . Sestri objasni da će sustav biti na njenoj strani tek kada se odluči o tome progovoriti. Ako joj ne pomaže CZSS neka se obrati nekoj udruzi npr. babe ili na telefon ( možda plavi :? ), njoj nažalost mora postati jasno da to ne vodi na dobro , ona se zbog djece mora trgnuti. Ova priča mi je prestrašna i podsjeća me na priču od prije nekoliko mjeseci kada se teta bojala za svog nećaka.....nažalost do danas ne znam da li mu je uspjela pomoći..... mada mi se čini da nije :/ .

I za kraj jedno pitanje: ako već sestra nema hrabrosti/volje maknuti se od takvog čovjeka zašto nitko od vaše obitelji ne pokuša zaštiti tu djecu? Otiđi na CZSS ili kontaktiraj neku udrugu zlostavljane djece i vidi kako im ti možeš pomoć. I nemoj misliti/vjerovati da im ne možeš pomoći.
    Sretno

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Mama i ja smo jučer bile u savjetovalištu "Duge", doma za djecu i odrasle žrtve nasilja. Rekle su nam da se obratimo nadležnom CZSS-u, a to je upravo ovo mjesto na kojem je dobila informacije koje sam napisala u prvom postu.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno Re: Pomoć žrtvi nasilja

sorry, dugo sam pisala ( radim 5 stvari paralelno ) pa nisam vidjela da si navela razlog njenog straha. Svaka žena koja ima djecu a bila je zlostavljana slušala je priče kako će joj oduzeti djecu i kako mu nitko ništa ne može jer on zna neke face itd.itd.
    Sjećam se da se jedna frendica uspjela riješiti muža tek kad joj je u pomoć stigla obitelj iz drugog grada i bila joj potpora kad je odlučila zlostavljanju stati na kraj. Tip je isto imao frendove u policiji, ali nije bio u njima problem ( oni ga ne mogu zadržati duže od 24 h ) nego u njoj što je istinski vjerovala da ga puštaju jer su frendovi. Nažalost ona je od batina ležala i u bolnici i dugo je trebalo da se odluči.....ma vjerojatno se ni ne bi da nisu stigli njeni. Naravno, i ona ga je trpila da joj ne uzme dijete . Inače, zakon o obiteljskom nasilju nije savršen ( dapače pun je rupa ) ali ipak može pomoći ženi.
    Sestra ako se istinski boji može biti i u sigurnoj kući mada nakon prijave policiji i prekršajnom sudu i nakon što on odleži i dobije zabranu prilaska ne vjerujem da će je željeti maltretirati ( neka se preseli kod vas ).

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Gdje je kraj? prvotno napisa
    Mama i ja smo jučer bile u savjetovalištu "Duge", doma za djecu i odrasle žrtve nasilja. Rekle su nam da se obratimo nadležnom CZSS-u, a to je upravo ovo mjesto na kojem je dobila informacije koje sam napisala u prvom postu.

soc. radnica nije smjela dati takvu informaciju pa shodno tome otiđi do njene šefice i reci da ti zbog te izjave sestra i dalje trpi zlostavljača u kući u kojoj je i dvoje malodobne djece, te da tražiš da joj se dodjeli nova soc. radnica.....ili sama podnesi prijavu/sumnju da su djeca u obitelji u kojoj je zlostavljač ( prije se raspitaj na koji način možeš toj djeci pomoći i da li ih u slučaju oduzimanja mogu dodijeliti vama-mada ne oduzimaju oni tako lako djecu). Nisu sve soc. radnice babaroge ima ih puno koje su voljne pomoći samo ih se treba naći :/ .

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

tajchi ti je dale dobre upute.
    A i ti i tvoja mama ste na dobrom putu, samo nemojte odustati.
    Nije ni CZSSu lako, žene prijavljuju muževe za izmišljotine, samo da potaknu svađu, ma ima jako ružnih priča, nisu ni sve mame dobre mame.
    U takvoj situaciji CZSSu je teško procjeniti tko tu koga. :/

Mislim da je CZSS dužan reagirati ako, čak i anonimno, prijavite zlostavljanje i nebrigu za djecu.

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

tajchi, sad sam ja dugo pisala i nisam vidjela da sam napisala slično onome što si ti već rekla.

Slažem se s tobom kad kažeš da ima puno dobrih i susretljivih socijalnih radnica.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Ukoliko znate... On je prijevaljen u D.Selu, ona na Črnomercu. Može li otići na Črnomerec u CZSS?

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

evo jedne jako slične priče gdje ima dosta savjeta
    http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...2e1e15ea01526e

nadam se da će se barem u ovom slučaju zlostavljanja nešto poduzeti, jer mi se čini da prva priča nije dobro završila

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ukoliko znate... On je prijevaljen u D.Selu, ona na Črnomercu. Može li otići na Črnomerec u CZSS?
    moze i na crnomerec

i neka se javi autonomnoj zenskoj kuci
    RADNO VRIJEME SAVJETOVALIŠTA
    Svakim radnim danom od 11.00-17.00 h.
    Broj telefona je 0800 55 44

ne mora ona, mozete i vi umjesto nje, al bolje da ona sama
    za pocetak pogledaj http://www.azkz.net/index.php?id=13

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Gdje je kraj?-ima li kakvih novosti ?

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Ne prema rješenju. Ona mu je odlučila dati još jednu šansu u nizu, nada se promjeni. Za maloga i psihologa je rekla da mu to ne treba, jer je soc radnica kod koje je bila rekla da je mali pričljiv i da je sve ok. A izjavu maloga da se boji kad on tuče mamu- jednostavno je zaboravila i prešla preko toga. Čini se da ima previše nepoznanica u cijeloj ovoj priči jer je previše nelogičnosti u svemu.

mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

iz iskustva preporučam samo jedno - neka seka bježi koliko je noge nose.

da li je na bilo koji način ovisna o njemu - stambeno, financijski...?

u takvom okruženju djeca pate, godinama sam gledala jednu sličnu obitelj. supružnici su se rastajali pa mirili, bilo je obostrane tučnjave, dolazila je policija, djeca zbunjena i preplašena, emocionalno osjetljiva.

nedugo je tome braku došao kraj, to isto želim i tvojoj seki.
    stanite iza nje i budite joj podrška.

Banned
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj mislava prvotno napisa

da li je na bilo koji način ovisna o njemu - stambeno, financijski...?
    a da li bi to onda u tako drastičnoj situaciji doista i trebala bit neka prepereka?

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Tata!
    a da li bi to onda u tako drastičnoj situaciji doista i trebala bit neka prepereka?
    ne bi trebala biti, ali često je . Žene se boje da će zbog fin. ovisnosti i iz razloga što nemaju kamo otići ostati bez djece.....pa ostaju s njim vjerujući da ih tako štite :/ .

Takvoj ženi treba jaka potpora obitelji jer i najmanja sumnja u njenu odluku vraća je na početak tj. njemu u šake.

mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

potpisujem tajchi73

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

U petak smo bili kod soc.radnice da iz njenih usta čujemo ovo što nam sestra priča. Njen zaključak: oni su zaljubljeni, mi im smetamo i pačamo im se u život (financijski su ovisni o nama, jer on ne radi, a ona je na porodiljskom), mali je ok. Kada smo ju pitali da li je ljubav lemanje partnera, samo je šutjela. Kad smo ju pitali kako je moguće da je mali dobro iako kaže da se boji kad tuče mamu, opet je šutjela. Šta da vam kažem?

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ne bih htjela biti gruba, ali dok tvoja seka sama ne kaže i ne shvati da joj je dosta toga, bojim se da od toga neće biti ništa. nadam se zbog svih, da će to biti brzo....

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj medoribica prvotno napisa
    ne bih htjela biti gruba, ali dok tvoja seka sama ne kaže i ne shvati da joj je dosta toga, bojim se da od toga neće biti ništa. nadam se zbog svih, da će to biti brzo....
    Znam ja to, al je gadno gledati sve to skupa. Ona se nada njegovoj promjeni, odvojio ju je od svih nas i prijatelja.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj medoribica prvotno napisa
    Znam ja to, al je gadno gledati sve to skupa. Ona se nada njegovoj promjeni, odvojio ju je od svih nas i prijatelja.
    ja nikada nisam bila u takvoj situaciji, ali sam znala viđati. Onda me zaiteresiralo baš iz razloga što nisam mogla razumjeti zašto to žene trpe. Ono što sam saznala je poražavajuće: to je nekakvo čudno stanje svjesti kod žene - navodno, prvo je odvoji od obitelji i prijatelja, a onda počne pravi "tulum". Savjetujem ti da se dobro oboružaš informacijama (posjeti psihologa koji ti o takvoj situaciji može dati savjet) i da nikada, ali nikada ne odustaneš od svoje sestre. Ona će te još trebati itekako Držim vam palčeve svima, a posebno malenom i malenoj. Bori se za njih - ona to u ovom trenutku nije u stanju.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nešto mi nije jasno.....kažeš da financijski ovise o vama, na koji način ?..... date im keš ili platite režije, kupite hranu.....ne kužim :?....gdje žive ?

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj tajchi73 prvotno napisa
    nešto mi nije jasno.....kažeš da financijski ovise o vama, na koji način ?..... date im keš ili platite režije, kupite hranu.....ne kužim :?....gdje žive ?
    Upravo tako. Sve nabrojano. Hranimo ih, oblačimo, plaćamo režije, dajemo malome džeparac, plaćamo kredite... On ne želi raditi, ona prima crkavicu od porodiljskog, jer joj ovrha pola pojede.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

:/ ne znam što bih rekla.....s jedne strane ako ste u mogućnosti ne bi bilo u redu ne pomoći....opet s druge strane u ovakvoj situaciji ne vidim razloga za pomoć :/ tj. ne vidim zašto se i njemu pomaže :? :/ .

Nevezano za vas, moram reći da masu roditelja koji djeci pomažu financijski smatraju da time dobivaju pravo odlučivati o npr. odgoju ili bilo čemu drugom. Iz razloga što su ovisni o roditeljima mladi ljudi to trpe i na kraju pregore i bude svega ( nekad se okrenu protiv roditelja, a nažalost češće jedan protiv drugog ). Pomoć koja se "nabada" na nos ( ne vezano na koji način ) i nije pomoć i bolje ju je ukinuti. Ne kažem da to rade tvoji roditelji ili ti, ali nije loše preispitati i sebe i vidjeti da li možda vi na koji način doprinosite tom njihovom nemiru.....priznajem piknula me malo izjava soc. radnice da im se vi ne smijete pačati u život ( to teško da je čula od nekog u tramvaju :/ ). Naravno, čak da ste vi i jedini uzrok njihovim problemima/ svađama ja i dalje smatram/tvrdim da se tvoja sestra mora maknuti od čovjeka koji ju fizički zlostavlja.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Upravo se o tome radi: mi im pomažemo zadnjom lipom koju imamo, odričemo se stvari da bi bilo za njih. Naravno, ispada da pomažemo i njemu, što nam je mrsko, al mi pomažemo djeci- da njih nema, već bi davno "okrenuli leđa" sestri, da tresne do samog dna o shvati kakva sranja radi. Al pomisao da ja doma ručam, a nećak nema ni sendvić, a beba ni kašicu- boli za poludjeti. To je jedini razlog zašto sve ovo i radimo. Ne mješamo im se u odgoj, to nije nikome namjera, ali kada joj kažemo da se riješi tog gada- to je za dobro nje i njene djece.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Upravo se o tome radi: mi im pomažemo zadnjom lipom koju imamo, odričemo se stvari da bi bilo za njih. Naravno, ispada da pomažemo i njemu, što nam je mrsko, al mi pomažemo djeci- da njih nema, već bi davno "okrenuli leđa" sestri, da tresne do samog dna o shvati kakva sranja radi. Al pomisao da ja doma ručam, a nećak nema ni sendvić, a beba ni kašicu- boli za poludjeti. To je jedini razlog zašto sve ovo i radimo. Ne mješamo im se u odgoj, to nije nikome namjera, ali kada joj kažemo da se riješi tog gada- to je za dobro nje i njene djece.

ustrajte i dalje u namjeri da ga se riješi !!!

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Evo, od prije tjedan dana više joj ne smijemo dolaziti u stan. On joj dopusti da navrati k nama jednom tjedno, na sat, maksimalno dva, a kod njegovih su staraca bili 8 dana. Spremamo se sutra mama i ja u Polikliniku za zaštitu djece Grada Zagreba, nadajući se da će se netko iskreno zaintersirati za ovaj slučaj i poduzeti neke konkretne radnje, barem što se maloga tiče.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

i ja se nadam da ćete naići na nekog kome će priča biti dovoljno strašna/interesantna/što već te da će barem pokušati pomoći .

mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ima li novosti?

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo, od prije tjedan dana više joj ne smijemo dolaziti u stan. On joj dopusti da navrati k nama jednom tjedno, na sat, maksimalno dva, a kod njegovih su staraca bili 8 dana. Spremamo se sutra mama i ja u Polikliniku za zaštitu djece Grada Zagreba, nadajući se da će se netko iskreno zaintersirati za ovaj slučaj i poduzeti neke konkretne radnje, barem što se maloga tiče.
    gle
    moras prestati zivjeti njihov zivot
    oke da ti je zao djece i to, ali hbga - nek ona sama smisli kak ce ih nahranit

nece klincima nis bit mjesec dva, prezivjece, ne bojse
    a sestra ti mozda dodje pameti

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Grozno mi je sad potpisati Mukicu (ništa osobno), ali vjerojatno je u pravu-ne trebaš odustati od sestre, kao što je netko napisao-trebat ćeš joj, ali u toj situaciji i vi imate svoju ulogu koju igrate-sve u korist zlostavljaču.
    Sestra ti očito ima psihičkih problema, razumijem, recimo , žene koje zbog novca ostaju s nekim, ali ona jednostavno mora doći u situaciju gdje će joj biti jasno da samo ona odlučuje-želi li dobro djetetu ili dečku. To je cijela dilema ovdje i drago mi je što nasilnik ne zarađuje...
    Ako misliš da su djeca u životnoj opasnosti-onda stvarno učini nešto drastično, bez obzira na sestru, jer ako je do toga došlo-ona se ne zna brinuti za klince.
    Ako nije do toga došlo, onda nemojte dolaziti ni donositi novac jedno vrijeme-možda progleda...ne znam...sretno

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

a znači-postoji i njegova obitelj....je li oni plaćaju njihove troškove?

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

ona prima crkavicu od porodiljskog, jer joj ovrha pola pojede.
    ovo je jednostavno nemoguce u nasoj drzavi, porodiljna nije oporezivi prihod tako da se ovrha ne moze naplacivati iz nje.
    Dakle nitko ne smije sjesti ovrhom na porodiljnu, dapace nemoguce je to izvesti zakonski :/

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Gdje je kraj? znam da se bojis za sestru, ali nikome na svijetu ne mozes pomoci ako on pomoc ne zeli - mozda se ona srami samoj sebi i drugima priznati da je njegova zrtva (i ne samo ona nego i njezina djeca) - pokusajte joj reci da se ne treba sramiti

jesi zvala AZK tj. njihovo savjetovaliste koje sam ti preporucila? - tamo ima educiranih ljudi koji znaju kak se ovakve stvari rjesavaju

zao mi je jer si mogu mislit kak je tebi i kak je njoj i kak je sve to shebano, ali sve dok ONA ne odluci da dosita zeli da to prestane sve sto cete vi ciniti nece nis pomoc

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovo je jednostavno nemoguce u nasoj drzavi, porodiljna nije oporezivi prihod tako da se ovrha ne moze naplacivati iz nje.
    meni su sjeli (muke po jamcu)

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa
    meni su sjeli (muke po jamcu)
    E sada, kada si jamac ne znam kako to ide ali kada se dobije ovrha na 1/3 redovnih primanja a na porodiljnom si ovrha ceka kod poslodavca dok se ne vratis na posao. :/

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj kajsa prvotno napisa
    evo jedne jako slične priče gdje ima dosta savjeta
    http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...2e1e15ea01526e

nadam se da će se barem u ovom slučaju zlostavljanja nešto poduzeti, jer mi se čini da prva priča nije dobro završila
    :?

a ja sam pomislila da je ovo nastavak iste priče...

Banned
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    pa nije isključeno, detalji se frapantno poklapaju - 9-mjesečno dijete, dječak iz prethodne veze, tematika gotovo pljunuto ista! barem tješi činjenica što se ipak u ovom slučaju nešto konkretno i giba ka razrješenju!

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Tata! prvotno napisa
    Citiraj sorciere prvotno napisa
    pa nije isključeno, detalji se frapantno poklapaju - 9-mjesečno dijete, dječak iz prethodne veze, tematika gotovo pljunuto ista! barem tješi činjenica što se ipak u ovom slučaju nešto konkretno i giba ka razrješenju!
    ja se bojim da se ljudi na neki način ispušu i isprazne pišući po forumu, te steknu lažni dojam da su nešto napravili.... a u stvarnom životu se ništa ne mijenja

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Naravno da smo svjesni da ne možemo ništa napraviti bez nje, da je ona ta koja mora odlučiti stati na kraj svemu. Da, postoji i njegova obitelj koja ne daje niti lipe jer su siromašni (a mi kao seremo lovu, da oprostite). Iz dana u dan lomimo se da između toga da ju ostavimo da padne do dna, i između želje da joj pomognemo. Ali pomisao da djeca nemaju šta jesti uvijek prevagne. Eto, bili su kod nas jedno popodne, naravno, oni su "imali nešto za obavljati", i mali je normalno, veselo dijete. Čim zamaknemo u blizu njihove kuće, stvari se mijenjaju, on prestaje pričati, šuti, postaje tužan.
    Zvala sam u AZK, odgovor je isti kao i svuda: ona mora sama doći. Ok, jasno, a sad vi meni recite kako nekome "otvoriti oči", kako navesti nekoga da shvati šta radi, jer sasvim je očito da ona ima ozbiljnih psihičkih problema.

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hbga, ne znam :/

ako nis drugo ne pali, stisnite zube i okrenite joj ledja

neki ljudi jednostavno moraju past u blato da bi skontali
    a kaj je nagore, neki ni tad ne shvate

ona je kljucna osoba - znam da je to najteze od svega, ali mozda bi ih sve skupa trebalo fakat ostaviti na neko odredjeno vrijeme "na miru", zavrnut pipu i cekat da joj se dogodi klik ili njemu
    da si nadje posao
    da se sam brine za obitelj koju ima, a ne da stalno racuna na vasu empatiju
    recite da je volite, ali da vise ne mozete gledati kako unistava sebe i klince i da vise necete u tome sudjelovat te da ste tu kad se ona odluci promjenit
    djeca sigurno nece umrijeti od gladi mjesec ili dva, ali ce njihova mama mozda skontati
    a mozda i nece
    sve je to rizik i znam da je tesko bit pametan i da nije ljepo emicionalno i na druge nacine ucjenjivati one koje volis, ali stvar je u tome sto ona to stalno radi vama - stalno ste njezini emocionalni taoci i zrtve

zasto biste to bili
    svi ste odrasli ljudi i niko nikoga ne bi ni na koji nacin trebao zlostavljati

recite da ste izabrali da vise necete biti njihove zrtve - rec im direktno u facu - oke... hranicemo djecu, ona nisu nista kriva, ali vas dvoje odraslih necemo (ne znam kak to izvest, al evo lupam redom kaj mi padne na pamet pa mozda i kaj bude upalilo...)

ma koma
    bas shebana situacija

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Gdje je kraj? ovako ću ti reći: ja ti za te stvari nisam stručna. Mislim da je normalno da ti sestra ima psihičkih problema, jer koliko sam čitala o toj problematici nije stvar u otvaranju očiju, nego te žene žive u nekakvom psihičkom mraku.
    Mislim da ćete najbolje napraviti ako se savjetujete sa psihijatrom koji se bavi područjem zlostavljanja, da vam ta osoba kaže kako ćete se postaviti i onda se tako i postavite.
    To da želiš pomoći sestri, nećaku i nećakinji nije uopće upitno, jedino je upitno, po meni, da li im vašim stavom uopće pomažete ili još više odnemažete, a to bi ti trebala reći stručna osoba.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Samo da javim kako stvari stoje. Sestrin izabranik još uvijek ne radi, mi ih i dalje uzdržavamo. I sami smo došli do ruba, financije su presušile. Tako da smo sada i mi dužni, a kamen oko vrata je sve teži i teži. Jučer sam pokušala sestri objasniti da ni mi više ne možemo durati ovako, da se on morao već odavno zaposliti, a ona me optužila da se rugam sirotinji i da jedva čeka da krepa i siđe nam s grbače. Ne moram vam reći kako se osjećam, napali su me i starci jer sam joj to rekla, cijelu noć nisam spavala, osjećam se kao zadnje govno. Radila bi 6 poslova samo da oni imaju, i onda nadrapam. Sad nas čeka i kupnja knjiga za školu, jesenska odjeća i obuća za njih, a ne znam od kuda sve to smisliti. Tonemo sve dublje.

bodo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Gdje je kraj
    čitajući ove stranice mislila sam se da li da ti odgovorim pa evo ovako:i moju je tetu muž zlostavljao,nitko je nije mogao prizvati pameti,uvijek mu se na kraju vraćala.Visokoobrazovana je žena,imala odličan posao a ona ga je i uzdržavala,dotični nije ništa radio.Trajalo je godinama dok ona nije obolila od shizofrenije,sada je s 40 god na hrpi lijekova,u mirovini.A on se zaposlio i kuka kako sad mora trpit jednu shizofreničarku.Dođe mi da ga ubijem golim rukama il da nekom platim da ga natuče
    Mi smo joj željeli pomoći,savjetovali,tražili pomoć...............al svaki put kad bi se pomirili cijela je obitelj dobila po prstima,za sve smo bili krivi mi
    Mislim da bi im trebali uskratit finanijsku pomoć jer njima nikad neće biti dosta,a ako tako nastavite potonut ćete i vi s njima

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ovako bih ja.
    ukoliko možete, kupujte bebi hranu (npr. kašice). dajte starijem djetetu neki džeparac. kupite toj djeci (ili vidite, možete li nabaviti negdje od drugih čija su djeca prerasla) odjeću i obuću. i to neka bude vaš maksimum.
    sestri i mužu zavrnite pipu. on ionako ne zaslužuje da mu se išta daje, a davanjem njoj zapravo ne pomažete nego podržavate postojeće stanje. imate i vi svoje granice. čini mi se, koliko vidim, da ste do njih i došli (u financijskom smislu).
    sestri ponudite pomoć i podršku, ali uz uvjet da riješi svoj odnos s mužem. pri tome mora biti odlučna i pokazati mu da ga se ne boji. dokle god je ona pred njim u strahu, to njemu ostavlja prostora za emocionalne ucjene. za početak bilo bi dobro da ona dobije nekakvu stručnu (psihološku) pomoć jer psihologija zlostavljanih žena zna biti vrlo zamršena i neshvatljiva nama koji nismo u toj ulozi. no njima je doista teško prekinuti ustaljene obrasce (mirenje, davanje druge šanse, nadanje da će se promijeniti...)
    svakako se javite u neki od predloženih centara ili udruga i inzistirajte da sestra primi psihološku pomoć. to će je osnažiti i vjerojatno dati poticaj da ode korak dalje.
    samo polako i uporno. ti i ostatak obitelji morate biti podrška NJOJ i njezinom boljitku i boljitku djece, a ne podržavati postojeću situaciju pa makar i indirektno (financijskom pomoći).

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Upravo se radi o tome da ju ne možemo, ma koliko se trudili, nagovoriti da potraži stručnu pomoć jer je ona "sretna i super joj je s njim, jedini problem je što nemaju novaca".

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

zašto je vi financirate, punoljetna je i radno sposobna ?

prekinite pipu . ( to sam ja napravila- dobro ja sam zla )

dosta stvari se pokaže kakve jesu kad nestane novaca.

forum ne riješava probleme, možeš dobto koristan link ili savjet.

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ok onda, ona odbija pomoć, pa joj nemojte ni pomagati (ni financijski).
    doći će ona kad zagusti. ili postavi ultimatum da ako hoće financijsku pomoć, mora prihvatiti činjenicu da ima problem i prihvaitit i pomoć druge vrste.
    i ja bih bila nemilosrdna kad bih znala da je to za njeno dobro...

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Ne znam da li ste ikada bili u barem sličnoj situaciji,i znam da bih i ja vjerojatno reagirala isto ili slično vama, ali pokušajte shvatiti da je nemoguće okrenuti pipu njoj i djeci. Jučer je krenula ukrasti čokolino i piletinu u dućan, šta da vam kažem. Kada sam nakon nekoliko sati donijala pune vrećice hrane za malu i nju, nakljukala se tabletama. Ja više ne znam kako se postaviti.

Stranica 1 od 5 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •