Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 233

Tema: Pomoć žrtvi nasilja

marti_sk avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Savjete si dobila, a ja cu da ti posaljem jer sigurno ti je potreban

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Gdje je kraj? prvotno napisa
    Ipak, podnijela sam prijavu na Pravobraniteljicu. I sada čekam neku reakciju.
    Sretno draga.
    Nadam se da će se sve uskoro riješiti i da će dječica biti na sigurnom uz vas. Još nije kasno, oni su mali i možete im pružiti lijepo djetinjstvo. Nadam se da će se i njihova mama oporaviti i dati im ljubav onako kako oni to zaslužuju.
    Drži se

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

sretno

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

sretno

Maya&Leon avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ipak, podnijela sam prijavu na Pravobraniteljicu. I sada čekam neku reakciju.
    BRAVO!
    samo hrabro dalje - imaj uvijek na umu djecu - svi ostali u ovoj priči su u ovoj fazi tek sporedni likovi

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

čestitam na hrabrosti, nadam se da će potez uroditi plodom.
    Je li moguće da dobijete skrbništvo nad djecom? Je li vam to cilj?

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Naručila sam nas i u Obiteljski centar na savjetovanje, ali se termin čeka tjednima. naviše bi voljela kada si sestra konačno shvatila šta radi i odlučila se uključiti u terapiju sa nama, da poradimo svi skupa na ovoj stvari. Bilo bi mi žao kada bi ostala bez maloga jer jer užasno vezan uz nju (kao i svako dijete), ali ako je to cijena, pristajemo bez pogovora. Maloga tako i onako doživljavam kao svoje dijete, jer ga odmalena čuvam.

Maya&Leon avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja mislim da bi ti trebala promijeniti nick u "Kraj se nazire"

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

uostalom, ako kredit ide na tebe, i preuzimaš odgovornost za sve njih skupa, imaš i prava nešto poduzeti. Ne daj se ako ti roditelji budu vadili mast.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Naručila sam nas i u Obiteljski centar na savjetovanje, ali se termin čeka tjednima. naviše bi voljela kada si sestra konačno shvatila šta radi i odlučila se uključiti u terapiju sa nama, da poradimo svi skupa na ovoj stvari. Bilo bi mi žao kada bi ostala bez maloga jer jer užasno vezan uz nju (kao i svako dijete), ali ako je to cijena, pristajemo bez pogovora. Maloga tako i onako doživljavam kao svoje dijete, jer ga odmalena čuvam.
    Samo ti zbrini dijete sada, a s vremenom će se i njoj "upalit žaruljica"...Bravo i svu ti sreču želim!

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Gotovo 3 mjeseca nakon prestanka slanja postova na ovu temu, samo vas želim izvjestiti o trenutnoj situaciji. Socijalna služba je pokucala na vrata, obavila razgovor sa svima, i rekla da je sve u najboljem redu, da mali spominje očuha sa pozitivnim tonom i to je to. A večeras smo, kao i svaki tjedan barem jedanput, opet bili svjedoci prijetnjama da on odlazi i uzima malenu sa njim. Pisala sam opet i gđi.Jelavić, pomoći niotkuda. Mali grize nokte, sa nama ne želi imati kontakte, mi i dalje dajemo novce jer on naravno ne radi, a i sami za preživljavanje imamo sitnice. Sve smo sveli na najmanju moguću mjeru, svoje potrebe potpuno zanemarili, djeca ne bi niti čizmice imala da im nismo kupili, a gdje je sve ostalo. I tako, svatko pere ruke od ovog slučaja, sva su nam vrata davno zatvorena. Eto, samo da znate kako funkcionirala socijalna služba u domovini. Vjerojatno dok se ne dogodi još jedna tragedija u nizu, još jedno ubojstvo, a onda nastupa prebacivanje odgovornosti sa jednih na druge.

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

pokušajte se obratiti nevi tolle osobno.mislim da će vam biti voljna pomoći.gđu jelavić ćete teško pismenim putem alarmirat trebate se organizirati i otići osobno.nemojte odustati.lijepo je što ste joj potpora,svaka čast,ali nemojte zanemariti ovu pravu i životnu stranu.recimo neki psihoterapeut dobar bi mogao pomoći gospođi da ojača i počne se adekvatno i ustrajno postavljati.važno je odreagirati i biti uporan,čini se teško,ali vrijedi za sreću i mir djece i majke

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Glavni problem je što je moja sestra puna tajni i laži. Čas kaže da ga se želi riješiti, da se povezala sa nekim ženama (?), da se boji koga on sve ima, da ne želi dijeliti malu s njim... Drugi trenutak vrišti na nas da smo mi krivi za sve. Ona je jedina koja može pokrenuti rješenje, našli smo joj psihoterapeuta, ona za to ne želi ni čuti. Zato sam i pozvala socijalnu, nadajući sa da će shvatiti da je vrag odnio šalu, da prestane maltretirati svoju djecu zbog nekih sebičnih razloga... Od svega ništa.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

baš tužno što je i dalje sve po starom. Dječici puno sreće

Sandee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Birokracija je opet zakazala, nazalost.
    Ne znam sto bih ti rekla, situacija je stvarno koma, svi sjedite na buretu baruta koje samo sto ne eksplodira. Ne znam, pokusaj im se mozda nekako 'uvuci pod kozu', promijeni taktiku, infiltritaj se tako da barem klinci budu cesce kod vas - ono, postanite si 'dobri' da barem tu djecu nekako maknete od njih, barem povremeno (ono, 'nek' klinci malo dodju k nama da se vi 'odmorite'' i sl.). No, to zahtijeva puno glume i samokontrole, ali neka, samo da djeci bude barem malo bolje...

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Glavni problem je što je moja sestra puna tajni i laži. Čas kaže da ga se želi riješiti, da se povezala sa nekim ženama (?), da se boji koga on sve ima, da ne želi dijeliti malu s njim... Drugi trenutak vrišti na nas da smo mi krivi za sve. Ona je jedina koja može pokrenuti rješenje, našli smo joj psihoterapeuta, ona za to ne želi ni čuti. Zato sam i pozvala socijalnu, nadajući sa da će shvatiti da je vrag odnio šalu, da prestane maltretirati svoju djecu zbog nekih sebičnih razloga... Od svega ništa.
    Ja bih rekla da je tvoja sestra kombinacija nerazumnosti, laži i manipulacija, koje i sama spominješ,
    mazohizma u odnosu na muža, a sebičnosti u odnosu na djecu.

Na riječima biti ,navodno, divan roditelj i pričati kako želiš spasiti djecu, a zapravo ih uvaljivati sve dublje i djelima pokazivati da ti nije stalo, već da živiš za rijetke trenutke tzv. "bliskosti" s nekakvim, nazovi, partnerom, vrhunac je licemjerja i "neroditeljstva".

Prema vama pokazuje svakako bezobrazluk i nezahvalnost i iskorištava vas maksimalno.
    Naravno da su su službe birokratizirane i neefikasne, no što se događa i kad one dođu- ako je ona taj dan u takvom filmu, otpraši ih nazad s pričom da je sve OK.

Ima masu žena koje tako pričaju da su pale sa stepenica i sl. zbog financijske nesigurnosti, zbog manjka podrške okoline, no ona ima potporu najbližih, može dobiti i pomoć nevladinih udruga, psihoterapeuta, pa i ostalih službi,
    samo da hoće,
    a ne da na vas prebacuje teški teret brige za nju.

Priča ne samo da me beskrajno žalosti nego me još više ljuti.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Socijalna joj je radnica prije par dana, kada je bila kod njih, rekla da one vide kakav je on (svađao se i sa njima, derao se da mu daju papire da vidi kaj pišu...), ali da imaju 50-50 % šanse za dobiti skrbništvo. Mislim da ju to paralizira u prvom redu. U drugom je, po mome mišljenu, "neželja" da opet ostane sama sa dvoje male djece. A to vjerojatno povlači i pitanja "šta će selo pričati", jer ma šta mi rekli, ipak smo trvdo tradiocionalno društvo. Ipak, to nisu razlozi za ovako bolestan nastavak života.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ma gle, mogu se ja nju truditi razumijevati, pronalaziti razloge za kukavičluk i žaliti ju koliko hoćeš, ali nemam zašto i neću.
    Nagledala sam se jadne i bijedne djece koja jedina nisu kriva za situaciju u kojoj se nalaze i zbog njih nijedan roditelj nema pravo biti kukavica.

Zbog svojih slabosti uništavaju im djetinjstvo, naravno, i budućnost,
    umanjuju šanse za normalnu budućnost.

Jedino djeca ovdje nemaju ama baš nikakav izbor, samo ona,
    svi su ostali odrasli i mogu odlučiti što će napraviti danas, sutra, svaki trenutak,
    samo umjesto i za tu jadnu djecu odlučuje netko drugi.

Šta će njoj pomoći Neva Tolle koja u Autonomnu žensku kuću prima žene koje su se same odlučile pobjeći, smogle hrabrosti spasiti sebe i djecu,ali ne znaju gjde se sakriti od nasilnika?
    Žene su tu žrtve, apsolutno, nasilnik je jedan i za njega nema opravdanja, postoji samo bijeg od njega i tu ženi treba pružiti maksimalnu potporu.
    No, ona treba znati da želi i zašto želi i mora otići.

Žena mora sama odlučiti što će žrtvovati :

- svoj "ugled" u selu (možeš mislit' što joj je velik i svjetli ugled , uostalom, ko da je to uopće bitno!)

- ili svoju djecu.

Ona žrtvuje djecu, konstantno.

Žao mi je što sam uopće otvarala ovaj topic.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Nena-Jabuka, ne znam po čemu si pomislila da ju ja branimi ili razumijem. Stoji apsolutno svaka riječ koju si napisala,ja nisam na njenoj strani dok god ne odluči prekinuti ovo sranje, ako malo broje pročitaš postove na forumu koji te nitko nije tjerao otvarati, uvidjela bi ovo gore napisano. Lako je pričati kako bi sve trebalo izgledati, ali je potrebno ponekad vidjeti da nije sve bajno i da nije sve moguće riješiti. Moje pitanje je bilo (i ostalo) kako pomoći žtrvi nasilja kada ona to ne želi? Pitanje je bilo kako izvuči djecu iz pakla? Ja sam obišla sva moguća vrata, jedini koji su izašli su socijalci, koji opet nisu napravili apsolutno ništa. Svi pišu, napravi ovo, napravi ono, i ljute se kad je stanje i dalje isto, al zamislite kako je nama, koji smo sve to i napravili, a i dalje nemočno gledamo ništa novo.

Marion avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Imam ja ideju, s obzirom da ti otplacujes kredit za stan, deloziraj ih iz stana i nek se presele tvojim starcima, koji ionako zdusno zele da je podrzavaju i izdrzavaju, a ti zivi svoj zivot u svom stanu. I nemoj davati ni kune.

Iz procitanog, vi joj stalno nosite ribe, a sa 31 godinom, ona bi vec dobrano trebala da zna da peca. Njena deca su njena odgovornost. Njena vanbracna zajednica je njena odgovornost. Racuni su njena odgovornost.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj Marion prvotno napisa
    Imam ja ideju, s obzirom da ti otplacujes kredit za stan, deloziraj ih iz stana i nek se presele tvojim starcima, koji ionako zdusno zele da je podrzavaju i izdrzavaju, a ti zivi svoj zivot u svom stanu. I nemoj davati ni kune.

Iz procitanog, vi joj stalno nosite ribe, a sa 31 godinom, ona bi vec dobrano trebala da zna da peca. Njena deca su njena odgovornost. Njena vanbracna zajednica je njena odgovornost. Racuni su njena odgovornost.
    Misliš da nisam probala i to? Bila sam prije par dana na policiji, ne mogu ih izbaciti iz stana jer su oni tamo podstanari (tako se vode, iako nikada nisu prijavaljeni u tom stanu). Jedina mogućnost mi je uzeti odvjetnika i dignuti tužbu, a love za to nemam jer sam sve dala.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ne kužim kak ne možeš izbaciti nekoga iz vlastitog stana. A nisu niti prijavljeni tamo.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj lola_34 prvotno napisa
    Ne kužim kak ne možeš izbaciti nekoga iz vlastitog stana. A nisu niti prijavljeni tamo.
    Vjeruj mi, niti ja, ali tako kažu na policiji. I to ne samo u jednoj stanici.

Marion avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Meni ovo lici na bajku! Sta bi bilo kad bi bilo.

Kazes sestri sad se menjamo, vi ne placate racune, izvolite u stan kod roditelja, jos zele da vas pomazu, ja hocu u moj stan i ne zelim vise nikoga da finansiram. Odrasli ste preuzmite odgovornost (ukljucujuci finansijsku) za svoju porodicu.

I nikome vise ne daj ni pare (ni u kesu, ni na racun, ni u racunima).

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Gdje je kraj, imaš moju ispriku,
    nisam se obraćala tebi, više sam onako sama sebi govorila, previše sam se iznervirala jer mi se dogodila par puta u životu situacija "pomozi sirotu na svoju sramotu" pa me već dobrano ljute te "sirote" koje su i vas dopale.
    Oprosti još jednom, ništa nije bilo usmjereno tebi, a uz ono da mi je žao što sam otvarala topic trebao je stajati ovaj , a ne ovaj i opet je bio zbog toga jer se angažiram (i pravno i oko socijalnih službi) kod nekih sličnih situacija, a rezultat bude nikakav, pa sam si bila rekla da više ne želim ni slušati o takvima, a onda opet ne odolim.
    sorry .

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ma uzmeš nekog ćelavog visokog rođu od 200 kila, daš mu bejzbol palicu u ruke i nek pozvoni letit će ko obezglavljene kokoši van i prije neg ovaj prozbori...

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Da. To bi valjda bilo puno učinkovitije nego ići legalnim i 'ispravnim' putem.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

moralo bi postojeti neki pravno rješenje :? možda ih ne smiješ izbaciti u roku sutra, ali ako imaju neki period da nađu nov stan... ne kužim ovo, bilo bi dobro da odgovore pravnice.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

To bi bilo super, da odgovori netko tko je "doma" na ovom području.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Koliko se ja sjecam iz jednog slicnog slucaja ne mozes ih izbaciti u roku odmah ali postoji neki odredeni rok u kojem moraju naci drugi smjestaj, probaj ukucati u trazilicu pravna pomoc ili nesto slicno pa probati nazvati neku sluzbu.
    Do tad ti kao vlasnica stana mozes otici u elektru i zatraziti da ti iskopcaju struju pivremeno isto tako i vodu, ako ima telefon i sl.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Pa da, pa tko tu sad ima veća prava - vlasnik ili korisnik stana?!

Vadljda bi vlasnik trebao. Laički govorim.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Pa da, pa tko tu sad ima veća prava - vlasnik ili korisnik stana?!

Vadljda bi vlasnik trebao. Laički govorim.
    Isto laički, logično je da mora postojeti razuman vremenski rok za iseljenje, samo treba doznati koji. To je vjerojatno uređeno tako da ne možeš, kao u ovom slučaju, obitelji s djecom reći da se moraju iseliti sutra pa makar na cestu. Nego im treba dati rok da nađu drugi stan.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Evo ja bas iščitala sve ovo i dojmilo me...
    Gdje je tome kraj - ovo je sve vise pitanje do kada ces ti dopustiti nasilje nad sobom i svojom imovinom. Ti pomazes sestri jer ti je stalo do nje i roditelja, ona svom muzu jer joj je stalo do njega - uglavnom svi s istim razlozima i u krug. A kraj je kad netko stane. Obzirom da ti trazis pomoc - na tebi je odgovornost da se pobrines za sebe i prestanes.

Usput, evo moguce rjesenje: uselis se u svoj stan, izbacis njega (odmah ili sa zakonskim rokom) jer ne daje novac za stanovanje, a sestri ostavis na volju hoce li iseliti s njim ili ostati. Na svaku njegovu prijetnju reagiras pismenom prijavom na policiju i CZSS. Ako imalo brine o djeci ostat ce u stanu. Ovo je isto rjesenje iz iskustva - jer je to napravila mama moje rodice ciji je muz kockao i nije davao ni lipe u kucu. Tako se ta prica i zavrsila. Moja rodica ga vjerojatno nikad ne bi izbacila bez obzira na sve probleme.

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj tanjads prvotno napisa
    ...Na svaku njegovu prijetnju reagiras pismenom prijavom na policiju i CZSS. Ako imalo brine o djeci ostat ce u stanu...
    pretpostavljam da se boldana rečenica odnosi na ostanak majke/sestre...
    malo je zbunjujuća jer slijedi nakon rečenice u kojoj je subjekt muškog roda.

ideja nije loša ali trebat će živaca za njenu realizaciju :/

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Pokušaj odgovoriti na nekoliko pitanja. Jesu li ta djeca zlostavljana ovakvim životom? Je li majka (jer za oca i očuja je jasno) svojim pristupom stvari i svojim nedjelovanjem zanemaruje/zlostavlja svoju djecu? Želiš li to toj djeci? Pa neka je i najrođenija sestra, ja bih joj zaprijetila prijavom, gubitkom roditeljskih prava, nabacila još koju frazu. Pa ako joj onda ne dođe do glave, prijavila bih oboje. Vjeruj mi da uz dobru pravnu pomoć postoji mogućnost rješenja. Kraj će biti kada ti odlučiš da je kraj.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj fegusti prvotno napisa
    Citiraj tanjads prvotno napisa
    ...Na svaku njegovu prijetnju reagiras pismenom prijavom na policiju i CZSS. Ako imalo brine o djeci ostat ce u stanu...
    pretpostavljam da se boldana rečenica odnosi na ostanak majke/sestre...
    malo je zbunjujuća jer slijedi nakon rečenice u kojoj je subjekt muškog roda.
    Ma da, na sestru sam mislila. Prethodnu recenicu sam naknadno ubacila, pa ispalo nejasno.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Sestra ne radi već gotovo 2 tjedna, on ju "ne pušta" (po meni se boji ostaviti ih same s njime?). Kako joj je i rekao da će mene i starce uništiti (kao da već nije dovoljno),počeo je nazivati u moju firmu i govoriti svakakve stvari o meni, da trebam dobiti otkaz i sl. Na policiji su mi i opet rekli da on IMA PRAVO žaliti se na bilo što, pa i na moj posao ?!?!?!? Rekao je da nikada više nećemo vidjeti malu, i zaista ih nismo vidjeli otkad je to rekao.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Zbilja gadna situacija...
    jesu li ti na policiji rekli nešto više o tome koja prava imaš na taj stan, u kojem roku bi se oni trebali iseliti?
    Nemoj odustati, mislim da bi trebala nastaviti ići na czss dok se nešto ne pokrene!

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa
    Zbilja gadna situacija...
    Slažem se. Katastrofa :/.

Eto, zašto, na PRVE znakove nasilja tipa prema ženi, se žena treba ODMAH suprotstaviti, ili se MAKNUTI od tog tipa dalje, a NE dozvoliti se situacija ovako razbukta .

Prestrašno.

Gdje_je_kraj želim vam svu sreću i snagu da se što prije izvučete iz ove nezavidne situacije.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Da li znate ime bivše dječje pravobraniteljice, čula sam da je sada odlična odvjetnica upravo za ovakva pitanja. Znate li možda gdje ima ured? Ima li tko iskustva s njom?

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Mislis li na Ljubicu Matijević Vrsaljko? Znam da je odlicna odvjetnica. Probaj naci broj u imeniku na webu ili na telefonskim informacijama. Ako ne uspijes, javi mi se pa cu probati doci do njenog broja i adrese ureda.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Jučer mi je sestra došla sa malenom na posao, nenajavljena. Nismo se vidjele niti čule već preko 2 tjedna. Izgledale su kao dva jadnika, borila sam se u sebi da se ne raspadnem tamo pred svima. Sjele smo iza i pričale. Rekla je da neče raditi jer ne želi klince ostaviti s njim, da ne želi uzeti robicu koju sam kupila klincima jer će ju on maltretirati i podje.... Zamolila sam ju da se odlučit, al ona stalno ponavlja da ju je strah da će sud odrediti da preko vikenda smije malenu odvesti u Srbiju. Jasno mi je da se boji, pokazao je da je sposoban za sve. Zato sam i tražila borj od Vrsaljko, i našla, pa ću kontaktirati nju.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Žao mi je zbog svega što vam se događa i nadam se da će ubrzo doći kraj ovoj groznoj situaciji.
    Sretno i javljaj nam kako napredujete

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Nakon mjeseca dana, sestra je jučer bila kod nas sa klincima. Rekla je da će ostati s njim dok djeca ne budu punoljetna, jer zna da će ju maltretirati ako ga ostavi. Soc radnica im dolazi učiti ih kako skladno živjeti, i nije mi jasan taj princip rada, jer jasno je da je sve med i mlijeko kada ona dođu u nadzor. Rekla sam joj da nikada neće ništa moći priuštiti djeci radi njega, malo je zašutjela. A kada sam joj rekla da je pokazivao malome da u dućanu popije malo soka i vrati bočici na policu, ostala je paf.Ali nedovoljno, jer ostaje s njim.....

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Mora li se stalno ponavljati "slučaj Jagoda"?

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Jučer sam bila sa sestrom kod doktora, išla je produljiti bolovanje. Prije toga je bila kod psihijatra u Sesvetama, dala mi je da pročitam što joj je napisala. Da je depresivna i aksiozna, da se boji za djecu i sebe, da je vidljivo emocionalno zlostavljanje, da se obrati Babama i Czs-u. Tu sam pukla. Kojem centru? Pitam ju kako je moguće da se ništa konkretno ne događa. Ona kaže da se on pretvara da je sve u redu kada su soc radnice tamo, o ona ne smije ništa reći jer poslije nadrapa. Zato šuti. Al nije mi jasno, ako su već upućene tamo zbog nasilja u obitelji, kako je moguće da kažu "Baš se lijepo sad slažete."????????? Zar im nije čudno što ona ne radi već mjesec i pol, i što on uopće ne radi?

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja stvarno ne znam što ti trebaš napraviti, odnosno što je legalno a što nije. Ali čitati ovu temu jako je mučno i nevjerojatno mi je da ovako dugo traje zlostavljanje žene i njezine djece a ništa se ne poduzima. Naša država je u k...urcu i ja već odavno nebi išla redovnim, legalnim putem nego bi skratila put na bilo kakav način da spasim svoju sestru i njezinu djecu. Nije valjda jedan manijak jači od čitavog svijeta, imaš i ti valjda nekakvu podlogu/vezu/prijatelje..bilo što da se bar malo mrdnete s mjesta. Ja sam se toliko naživcirala čitajući tvoje postove kako flegmatično izlažež glupo činjenično stanje da imam osjećaj da bi ovaj tren mogla skupit ekipu koja bi uzela djecu i sestru, odvela ih tvojima i tebi a tom gadu zaprijetit tako da se približio njima više nebi.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    Ja stvarno ne znam što ti trebaš napraviti, odnosno što je legalno a što nije. Ali čitati ovu temu jako je mučno i nevjerojatno mi je da ovako dugo traje zlostavljanje žene i njezine djece a ništa se ne poduzima. Naša država je u k...urcu i ja već odavno nebi išla redovnim, legalnim putem nego bi skratila put na bilo kakav način da spasim svoju sestru i njezinu djecu. Nije valjda jedan manijak jači od čitavog svijeta, imaš i ti valjda nekakvu podlogu/vezu/prijatelje..bilo što da se bar malo mrdnete s mjesta. Ja sam se toliko naživcirala čitajući tvoje postove kako flegmatično izlažež glupo činjenično stanje da imam osjećaj da bi ovaj tren mogla skupit ekipu koja bi uzela djecu i sestru, odvela ih tvojima i tebi a tom gadu zaprijetit tako da se približio njima više nebi.
    Nije stvar u tome da se ne može njemu stati na kraju, nego njena sestra treba biti ta koja će zatražiti pomoć, ne može se nikoga "spašavati" bez njegovog pristanka. Nažalost treba pustiti da potonu do kraja, da ostanu bez prebijene pare, zvuči okrutno ali je glad često dobar motivator.
    Dinamika žrtva-zlostavljač je vrlo kompleksna i onaj tko nema osobno iskustvo ne može to potpuno razumjeti. Žrtva je u poziciji kad je njen zdrav razum, mogućnost realnog sagledavanja situacije i suočavanje s njom vrlo zamagljeno, ali kad se radi o maloljetnoj djeci tu bi netko sa strane, tj. institucije koje su za to plaćene trebale odraditi svoj dio posla, a znamo kako to kod nas funkcionira, dok netko nekoga ne prostrijeli, sve se gura pod tepih.

Kod nas nažalost veća prava ima zlostavljač nego žrtva, djeca i najčešće žena(jer ima i rijetkih situacija gdje je žena zlostavljač) su istrgnuti iz svog doma, svakodnevice, života i negdje smješteni dok zlostavljač slobodno šeće i spava u svom domu. U nekim stranim zemljama, konkretno primjer Švicarske u slučaju zlostavljanja je zlostavljač taj po kojeg dolazi policija, mora se iseliti iz zajedničkog doma, ima zabranu bez pristupa obitelji bez nadzora i kazne za prekršaj te mjere su drakonske pa je mnogi stvarno i poštuju iz straha, ako se na sudu dokaže zlostavljanje, zjednički dom pripada djeci i supružniku žrtvi i njoj se dodjeljuje skrbništvo, a zlostavljač ima pravo samo na posjete djeci pod nadzorom neke službene osobe, a u slučaju teškog zlostavljanja djece, tipa seksualnog i trajno gubi roditeljska prava. Mi o tome u Hrvatskoj možemo samo sanjati, iako su neki sitni koračići naprijed ipak napravljeni, pa bar policija izade na teren na svaku dojavu o obiteljskom nasilju i izade na teren.
    Posljednje uređivanje od ivanas : 16.02.2010. at 15:51 Razlog: tipfeler

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Zar se stvarno može očekivati od žene koja je psihički i fizički zlostavljana da će skupiti dovoljno hrabrosti da ode? Meni ovo stvarno postaje parodija, i tema i odgovori.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Upravo tako. Nadala sam se da zdravstveni djelatnici imaju zakonsku obvezu prijaviti nekome zlostavljanje, doktorica opće prakse i ova psihijatrica. Samo ne shvaćam po čemu ovo liči na parodiju? Čega?

Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •