Citiraj jelic prvotno napisa
Evo imam vam ja ideju, mozda nece upalit, al kao sto kazu nema glupih pitanja...eli...

Da se na robicu koja se prodaje stvai malena naljepnica , kao mali krugic npr. crvene boje. Znate ko oni kad na nekom prizvodu pise velicina, S;M;L... Neka koja se posli moze lako skinut, al je ocita pri pregledavanju , a i ocito bi bilo da je neko pokusa odljepit pred svima.

Odmah želim naglasit da nikad nisam sudjevala u organizaciji ovakve rasprodaje tako da ne znam koliki bi problem bio to sve izljepit i i koliko robice ima, al eto... consider it
ima cca 250 prodavaca puta 30 komada robe
znaci otpirilike 7500 odjevnih predmeta
sto znaci barem 7500 x (aj da bubnem) 10 sec za zaljepit jednu naljku (a bojim se da je i puno vise) = 75000 sec = 1250 min = 20,8 sati posla = 2,60 radna dana prosjecnog radnog covjeka

svaki odjevni predmet nam i onako prodje minilano 5-6 puta kroz ruke
1. na kontroli kvalitete
2. na splintanju
3. na razvrstavanju u kutije
4. na vjesanju ili slaganju
5. na skidanju sa stolova ili stendera
6. na razvrstavanju u vrecice za povrat

osim toga bas zbog kradja i manipulacija robom poceli smo stavljati splinte tj. kartoncice i ispisivati sifre na iste, ne znam zasto bi jos i naljepnice ljepile... trag od potrgane splinte ipak je malo veci od zaljepljenje i odljepljenje naljke

onaj tko je dosao nesto ukrast on ce ukrast i magnetima kodiranu robu u ducanu s onim elektronskim citacima na izlazima... sve dok postoje ljudi koji kradu neka ih bude sram i nek ide na njihovu dusu