Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Zapečena tjestenina sa povrćem

  1. #1

    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    SZ Hrvatska
    Postovi
    1,942

    Početno Zapečena tjestenina sa povrćem

    Nisam nigdje vidjela da se spominje takav recept, mi to obožavamo, pa evo da ga podijelim sa vama:

    Potrebno je:
    - 3-4 mrkve
    - komad celera (ovisi o tome koliko ga volite, kod mene je omjer celer-mrkva 1:3)
    - crveni luk
    - 2-3 češnja bijelog luka
    - 1 paket šampinjona
    - 500 g tjestenina - najbolje oni dugi široki rezanci
    - jaje, vrhnje za kuhanje, sir

    Dakle, na malo ulja dinstati crveni luk, dodati bijeli, pa na kockice narezanu mrkvicu i celer. Dodati na listiće narezane šampinjone. Nek se to sve skupa dinsta, oko pol sata, po želji posolite i popaprite. ja nekad dodam povrtnu kocku.

    U međuvremenu skuhati tjesteninu.
    Kad bude i povrće gotovo, sve treba dobro pomiješati i staviti u tepsiju.
    Napraviti preljev od žumanjca i vrhnja za kuhanje i preliti po jelu.
    Staviti peći, na ca. 180 stupnjeva.
    Ja pred kraj stavim naribani sir, bilo koji.
    Peče se oko 35-45 minuta (ovisi o pećnici, veličini tepsije), kad se sir fino rastopi.
    Uz to paše juha od rajčice.
    I ukusno je čak i kad je hladno.
    Sad se samo nadam da niš nisam zaboravila napisati

  2. #2
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    sjeverozapadna
    Postovi
    11,053

    Početno

    Zvuči super, mada maleni još ne jede gljive. Mogla bih probati za odrasle.

  3. #3
    ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Lokacija
    Zagreb,wild west
    Postovi
    9,219

    Početno

    Možeš izbaciti gljive iz recepta.
    Zvuči super!

  4. #4

    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    SZ Hrvatska
    Postovi
    1,942

    Početno

    Moja kćer npr. ne voli šampinjone, a malome baš nisam vična davat pa njima prije degustacije izdvojim šampinjone. Ali oni daju poseban okus jelu, tak da ne znam kak to izgleda bez gljiva. Btw, može se staviti i malo poriluka unutra, isto jako fino

  5. #5
    traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    A5 - Land Of Shit
    Postovi
    3,874

    Početno

    O daaa..to mi je nešto što svi obožavamo . Ni ja ne stavljam gljive zbog djeteta,ali zato nadodam što god nađem u hladnjaku.
    A za poboljšanje okusa dodam slaninu i puno vrhnja i bude jako fino.

    A može i poriluk ,dapače ,kao što kaže Smajlić

  6. #6
    malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006
    Lokacija
    dalmacija
    Postovi
    8,636

    Početno

    zvuci odlicno, ja volim sve u sto idu gljive i vrhnje za kuhanje
    sigurno cu probati

  7. #7
    babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008
    Lokacija
    zg,podsused
    Postovi
    4,221

    Početno

    o mi to jako volimo. ja stavljam bilo koje povrće - poriluk, mrkva, grašak,m stabljika celera, tikvica, paprika, mahune.... šta god, čim više tim bolje. nekad dodam špeka, nekad napravim s mljevenim mesom i paradajzom, bez vrhnja.... milijun varijanti, gotovo za čas.

  8. #8
    ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Lokacija
    Zagreb,wild west
    Postovi
    9,219

    Početno

    Evo, ja danas pravim za ručak, samo što nije gotovo, jedino kaj sam sada skužila da nemam doma niti jedno jedino jaje... .
    A valjda će biti ok i bez jaja! :/ .
    A bila sam uvjerena da imam još koje jaje doma!

  9. #9

    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    SZ Hrvatska
    Postovi
    1,942

    Početno

    ana.m, ma bit će ok. Ja u biti ni ne stavljam cijelo jaje, samo žumanjak i cijelo vrhnje za kuhanje i super je.
    Nadam se da ti bude fino, javi kak ste zadovoljni!

  10. #10
    ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Lokacija
    Zagreb,wild west
    Postovi
    9,219

    Početno

    Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
    Jako fino, probajte!

  11. #11

    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    SZ Hrvatska
    Postovi
    1,942

    Početno

    Citiraj ana.m prvotno napisa
    Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
    Jako fino, probajte!
    Baš mi je drago!
    I dosta jednostavno, zar ne?

  12. #12
    ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Lokacija
    Zagreb,wild west
    Postovi
    9,219

    Početno

    Citiraj smajlić prvotno napisa
    Citiraj ana.m prvotno napisa
    Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
    Jako fino, probajte!
    Baš mi je drago!
    I dosta jednostavno, zar ne?
    Ma super je, ja sam ovo povrće pripremila u woku i čak ne vidim da mi jaje fali.

  13. #13

    Datum pristupanja
    Apr 2009
    Postovi
    115

    Početno

    Mi jako volimo meseko,pa sam ja dodala i pileća prsa narezana na kockice i popržena u voku.

  14. #14

    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    SZ Hrvatska
    Postovi
    1,942

    Početno

    da, ima puno varijacija na temu. Ja sam napisala ono kaj mi najčešće radimo i jako volimo papati

  15. #15
    dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    zg
    Postovi
    1,891

    Početno

    Ja sam neki dan radila zapečenu tjesteninu s povrćem, ali opet neku svoju verziju. Bili su u pitanju zeleni rezanci, od povrća sam stavila ono što je trenutno "in"-mahune i grašak plus šampinjone i zalila vrhnjem za kuhanje i naribala puuuuno sira i parmezana. Stvarno mljac

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •