Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Pohana riža

  1. #1
    migoh avatar
    Datum pristupanja
    May 2009
    Lokacija
    Zg - istok
    Postovi
    578

    Početno Pohana riža

    Jednostavno , a efektno

    Skuhamo rižu koju ne ispiremo od sluzi , samo je ocijedimo.Dodamo 1 jaje,vegetu ,sitno sjeckani peršun i malo maslaca te dodajemo brašno dok smjesa ne bude jako gusta , tj. dobra za oblikovanje rukom.Dobro promješamo smjesu te rukom oblikujemo loptice u koje možemo ugurnuti sir ili šunku (kao faširance).
    Loptice uvaljamo u krušne mrvice –jaje-mrvice te stavimo u 'duboko ulje' dok ne porumene.
    Uz njih je obavezan neki umak ili saft .

  2. #2

    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Postovi
    29

    Početno

    ovo mi super zvuči, sutra odmah probam tak napraviti... hvala za ideju!

  3. #3
    Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    ni na nebu ni na zemlji
    Postovi
    3,379

    Početno

    ja to uvijek radim sa rižom/rižotom koji mi ostane od ručka. Još ribam sir unutra, a može se svašta dodati. Ne stavljam brašno, bolje mi je bez. ni vegetu 8)

  4. #4

    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    SZ Hrvatska
    Postovi
    1,942

    Početno

    I ovo zvuči jako dobro. Najčešće nam ostane riže, pa nemam ideja kaj bi s njom.

  5. #5
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    to je modificirani recept za sicilijanske arancine

  6. #6

    Datum pristupanja
    May 2009
    Postovi
    28

    Početno

    zanimljivo zvuči,ne bi mi nikad palo na pamet , moram probati

  7. #7
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Ovo možda i meni uspije - ne znam pohat, ne uspijeva mi.

  8. #8
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    ja radim slično, ali ako napravim u obliku kuglica onda ih kuham 5 min, a ako želim pržiti napravim plosnate popečke. jako fino.

  9. #9
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Citiraj Davor prvotno napisa
    Ovo možda i meni uspije - ne znam pohat, ne uspijeva mi.
    Tajna je u puno vruceg ulja i maloj kolicini pohanaca koji se istovremeno ubace. Kad stavis previse mase koju zalis pohati u tavu, temperatura naglo padne pa se sve raspadne.

  10. #10
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Ima logike, možda mi ovi uspiju pa se ohrabrim.

  11. #11

    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    Istra
    Postovi
    1,374

    Početno

    Zvući mi zanimljivo. Probati ću

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •