Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 53 od 53

Tema: svađe pred djecom

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Djeca definitivno čuju i stvaraju svoje stavove; čak i kad mislimo da svađe ne utječu na njih, to se ipak događa.

Nakon onog cirkusa s mojim roditeljima (kojem su svjedočili iz druge sobe) moj stariji se potpuno povukao. Neki dan kažem ja da moram nazvat mamu, a on kaže "Nemoj...!

Pogađa me to, ali me profiliralo za sva vremena i nema teorije da mi svojoj djeci priuštimo isti cirkus. Iako djeca jako vole baku i dedu, njihov boravak tamo jako jaaako je limitiran vremenom koliko oni mogu izdržati bez svađe, a to nije dugo.

Nije da se mm i ja ne razilazimo u mišljenju povremeno, ali brate mili, ima i prikladnijih načina da se čovjek dogovori, bez galame, grubosti i gorih stvari. Ja sam to naučila u svojoj primarnoj obitelji na način koji ne želim svojoj djeci.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj smoki prvotno napisa
    Vidim da mnogi pominju ružna sjećanja na roditeljske svađe, a ja od moje mame nosim obavezu svađanja pred djetetom. Njeni roditelji ( moji baka i djed) nisu se nikada svađali pred djecom, i mama mi još pamti kako je sa 15 godina mjesec dana čekala da se roditelji razvedu. Probudila se po noći i čula ih, a nije ih smjela pitati šta se dešava.
    Tako da ne svađanje također može dovesti do zabuna.
    ovo je prilično poučno... najgore je da dijete vidi jednu sliku na koju je naviklo, a onda svjedoči nečem što ga dovede do pitanja da li je njegova slika vlastitih roditelja sasvim pogrešna.
    Treba se znati dobro posvađati, to je umijeće valjda je jasno što mislim pod dobro

njokica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ajooooj....

MM ima valjda najkraći fitilj na svijetu... ja kad nešto prigovaram, nastojim to reć koliko-toliko 'normalnim' tonom, ali on... on se dereee . Tisuću, al tisuću puta sam mu rekla - što prije poroda, što poslije - da će taj njegov nagli temperament utjecati na dijete, da će ga se bojati. Meni je, kad se tako svađamo, uopće nije više stalo do mene i mojih osjećaja, nego se svaki put pitam kakve će to tragove ostaviti na maloj . Inače jako volim MM, ja sam mu u biti protuteža za tu njegovu naglost, ali stvarno bude iritantno kada mu film puca rad najmanje gluposti (ja ga zaflekam za ručkom, a on se trese od nervoze i psuje sve u 16).

Inače je stvarno dobar muž i ne bih ga mijenjala (jedino se nisam još pomirila s činjenicom da nijednom nije maloj išao promijenit pelenu , iskreno - pozelenim od ljubomore kad vidim što sve tate pomažu svojim suprugama u rubrici 'Tata mjeseca' u časopisu Mama i Beba ).

Ali svjestan je možebitnog utjecaja (negativnog) na dijete, samo što se većinom ne može kontrolirat . Prizna, ali teško popravlja ponašanje kada dođe do 'vruće' situacije!

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •