Pokazuje rezultate 1 do 36 od 36

Tema: Beba kusa SVE na što naleti... zna da nesmije, pa se skriva

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno Beba kusa SVE na što naleti... zna da nesmije, pa se skriva

Nisam sigurna ima li lijeka njupanju bez kriterija koju moja desetomjesečna curica prakticira već mjesecima; ali možda mogu vidjeti da ima i drugih tako teških slučajeva... i zanima me kad je to prestalo.

Ona je na svojim nogama od 6 mjeseci, sad već hoda, puže isto od 6 mjeseci pa ima dosta slobode... može se sama poslužit... tj. ona je svoju slobodu samo imala. SAd je u zatočeništvu jer ne mogu s njom na kraj...
    Ima te oštre zubiće, ma sve otvori, oguli, razguli. Jednom je dobila čokoladu od nekog genijalnog rođaka, onu MIlku u foliji. I dok sam se ja snašla da joj uzmem i pozdravim se s rođakom, zubima ju je razgulila i cuclala čokoladu... ma u sekundi! Jednom se bacila na kabel od struje... koma, baš sam se prepala. SAd je ili u ogradici, stolici, u slingu, a hoda po kući samo ako sto posto pazim na nju... Inače, dobije i jest, dobro jede, jede sve što smije, zna sama jesto komade hrane, pojede kruh, keks, bananu, jabuku, mrkvu (sirovu) bez problema... SAmo što joj je svejedno - mlijeko ili krema za ruke, papir ili krumpir... kabel ili keks...

I sin je imao, naravno, oralnu fazu, i trpao je i jeo svašta, ali ova malena!
    Najviše voli jesti karton i papir. Npr. imamo neke fisher i price kocke koje su preživjele godine i godine sinove igre netaknute; ali ona je zubima zgulila sve papirne dijelove (veoma jako zalijepljene, kocke su se i u suđerici prale bez posljedica po taj papir)... i pokušala pojesti.
    Ogulila je i drvene kocke koje imaju nalijepljene slike.

Jednom smo je ulovili da sa kinderbeta odljepljuje naljepnice i, naravno, jede. Sin je spavao u istom kindaču - ni na kraj pameti mu nije bilo da naljepnice pojede.

Jučer sam ih počastila kupkom s mjehurićima (to je rijedak petak kod nas). Ona ih je, naravno, grabila rukom... i kusala, gutala i jela... tad mi je stvarno došlo ne znam da li ili ili :shock: Bila sam sama s njih dvoje u kadicama i dok sam dograbila tuš da je isperem, i dok sam je isprala, ona se fest najela... I sin je par puta kao beba dobio kupku s mjehurićima, i svašta je radio, ali nije ih lovio rukom i lizao i jeo i gutao...

Jednom je s prematalice dovatila veliku tubu bepanthena, probila metalnu tubu zubima... i jela bepanten dok nisam skužila. Ono, ispada ko da je dijete zapušteno i da se o njoj nitko ne brine... a stvarno radi takve stvari ma u sekundi, dok ja izvadim pelenu, ona već ima puna usta kreme.

Iz usta sam joj izvadila cijelu plastičnu kutijicu od kinderjajeta...
    Jela je svo smeće s poda dok nisam uvela čišćenje pet puta dnevno. I sad pozorno traži mikromrvice pa ih jede.
    Jednom je, dok je muž izvadio smeće iz ormarića da pobaca nešto iz frižidera, i zadubio se iz frižidera, došla do smeća, nalaktila se i jela talog od kave... :/ Usta su joj bila sva crna... fuj!
    Uglavnom, da ne duljim....
    I zna da ne smije, pa kao neće - a čim se okrenem - trpa u usta štogod nađe.
    Jednom je muž vidio da je našla na podu nešto zeleno (ne znamo što je... imamo 4 godišnje dijete koje svašta donese i ostavi na podu), i čim je vidjela da se tata bliži ubrzano je to progutala...
    Zanimljivo je da baš ima tu ideju da će jest. Jednom je sin nalijepio naljepnicu na medu. Ona čim je vidjela medu, hop, odlijepila naljepnicu, pa u usta. Planirana akcija...
    Malo mi jest smiješno, ali se povremeno i brinem što će sve naić... i sad kad hoda pa moram je u kavezu držat sirotu!!!
    Načne svaki paket hrane koji joj dođe zuba.... odgrize komad plastične vrećice, celofana...

Ljubav moja mala... Jel ima još takvih slučajeva? Jeste li nešto poduzeli? Kad je prestalo?

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

moja je dugo odbijala dohranu, ali zato sve sto nije hrana zeljale je isprobati. i danas stavalja sve u usta, a bilo mi je cudno kad su ljudi pisali o klincima koji jedu/grickaju sve. eto i ja sam na kraju dobila takvu. tako da to sto pises o kockama, kod nas je slucaj o slikovnicama. neke su bas izgrizene po rubovima, ali evo od kad dobija i ona svoju pricu za laku noc, malo je popustila prema njima pa ih cuva . vani isprobava sve na sta naleti. strasno. a valjda ce proci. to se ja nadam i tjesim.

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moj je sin bio takav.
    Otkad je propuzao nismo morali usisavati, on bi pojeo sve mrvice i mucice s tepiha.
    Kad se samo sjetim ljeta i plaže, stalno su mu usta bila puna kamenčića koje bi cuclao, nisam mogla ni na trenutak glavu okrenuti na drugu stranu. :/ A znao bi i u šetnji negdje na cesti pokupiti kakav kamenčić pa ga cuclati dok ja ne bih primijetila da ima nešto u ustima, tad je već bio i dosta stariji.
    Uglavnom, dugo, dugo ga je držalo, kinderbet je cijeli izgrizao, zubima gulio boju i jeo. Moj je zaključak da se tako fino stekne imunitet, nikad nije bio boležljiv, mora da je od toga.

Kćer mi nije imala takvih poriva.

Leeeaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

naša ima 10mj, isto je pokretna od 6,5 i npr u boravku stol ima izgrižene stranice (veli muž da nikada nećemo mijenjati namještaj jer imamo neprocjenjive uspomene ), neki dan ju gledam; pokušava uhvatiti mikromrvicu kruha s poda,trudi se s prstima i odjednom legne i isplazi jezik da će ju polizati i nije uspjela, bila sam brža (ali sigurno je bio bar jedan put kad nisam vidla ) ili npr dođe u blagavaonu, odmakne zavjesu i počne lizati i gristi okove francuskog prozora :?

usisavam stalno, perem podove, brišem prašinu ali znam da je već progutala brdo organizama koji žive na podu

Uglavnom, ne vidim da to prestaje...a tek sad dolazi proljeće, bit će više vani šta ako počne jesti zemlju, travu.... :shock:

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

opasne stvari sam osigurala da ne moze do njih (npr. kabele, kreme, sredstva za čišćenje)
    mrvice s poda, papiri, zemlja, trava i slično me nisu brinuli, to nek jede ako joj se jede

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj Barbi prvotno napisa
    Moj je sin bio takav.
    Otkad je propuzao nismo morali usisavati, on bi pojeo sve mrvice i mucice s tepiha.
    Kad se samo sjetim ljeta i plaže, stalno su mu usta bila puna kamenčića koje bi cuclao, nisam mogla ni na trenutak glavu okrenuti na drugu stranu. :/ A znao bi i u šetnji negdje na cesti pokupiti kakav kamenčić pa ga cuclati dok ja ne bih primijetila da ima nešto u ustima, tad je već bio i dosta stariji.
    Uglavnom, dugo, dugo ga je držalo, kinderbet je cijeli izgrizao, zubima gulio boju i jeo. Moj je zaključak da se tako fino stekne imunitet, nikad nije bio boležljiv, mora da je od toga.

Kćer mi nije imala takvih poriva.
    Okej, sad znam da nismo jedini!

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj Leeeaaa prvotno napisa
    naša ima 10mj, isto je pokretna od 6,5 i npr u boravku stol ima izgrižene stranice (veli muž da nikada nećemo mijenjati namještaj jer imamo neprocjenjive uspomene ), neki dan ju gledam; pokušava uhvatiti mikromrvicu kruha s poda,trudi se s prstima i odjednom legne i isplazi jezik da će ju polizati i nije uspjela, bila sam brža (ali sigurno je bio bar jedan put kad nisam vidla ) ili npr dođe u blagavaonu, odmakne zavjesu i počne lizati i gristi okove francuskog prozora :?

usisavam stalno, perem podove, brišem prašinu ali znam da je već progutala brdo organizama koji žive na podu

Uglavnom, ne vidim da to prestaje...a tek sad dolazi proljeće, bit će više vani šta ako počne jesti zemlju, travu.... :shock:
    To je naš kalibar. Lakše mi je kad znam da i drugi imaju devastiran - izgrižen namještaj, okove i tako...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ah, da li ja išta trebam reći?
    Moj i dan danas jede papir, a nedavno je sažvakao SIM karticu!

Ali zato tako slabo jede hranu...Uf!

Dok Ivka rijetko kada nekaj kaj nije hrana stavi u usta,m uglavnom samo nekaj glođe kad joj idu zubi, nije baš tip djeteta koje sve što vidi strpa u usta, ali zato jedeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!
    Već se počela, ali DOSLOVNO, daviti u hrani. :/

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Kako sam se dobro nasmijala....

Moja još nema zube i jede većinu već spomenutu ovdje.
    Karton, salvete, naljepnice, svoju vlastitu bljuvotinu, sve vrećice koje dohvati.
    Najbolje je kad zagrebe po zidu pa skuplja mrvice boje i trpa u usta.
    U njenoj sobi na podu je deka, jedan dan sam ju našla kako čupka deku i stavlja u usta.

Uglavnom, u ustima je sve osim hrane.
    Dam joj komad banane, pljune, jabuku isto. Mrkvu, ma što da pričam...
    Malo eventualno cicne dok ima soka i onda van.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

A mi mislili da je to normalno
    J je izglođao sav namještaj u koji smo uložili i novac i vrijeme.... Mi se dogovorili da ćemo ga izbaciti s 18 god i kupiti novi namještaj i stvar riješena
    Sad mi više ne da ni da ga ja hranim.... jučer je rukama pasirao bananu i jeo.... za ručak pasirani krumpir i piletina.... ne moram ni mikser prljati
    Zubima je izvukao niti na kauču i tepihu, odvalio tipke sa tipkovnice, oglođao sve do čeg je mogao.... sve smo maknuli ili zaštitili, pa sad zaštitu glođe
    Znači, ipak ima nade da nam drugo dijete neće isto raditi :D :D
    Ali, moram priznati da se dobro zabavi

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    opasne stvari sam osigurala da ne moze do njih (npr. kabele, kreme, sredstva za čišćenje)
    mrvice s poda, papiri, zemlja, trava i slično me nisu brinuli, to nek jede ako joj se jede
    X

L. je bila ko Barbn sin.

glodala je kablove, pa smo ih pocupali.

kao jednoipogodisnjakinju, nasla sam ju kako grize TUDJI stapic od sladoleda koji je po boji izgledao kao da je od prole godine.

probala je i svoje govance iz tute, sa cca godinu dana.

slazem se s Barbi oko imuniteta. u ove 3 god. mogu na prste jedne ruke izbrojati koliko puta je bila bolesna.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj Mirtica prvotno napisa
    A mi mislili da je to normalno
    J je izglođao sav namještaj u koji smo uložili i novac i vrijeme.... Mi se dogovorili da ćemo ga izbaciti s 18 god i kupiti novi namještaj i stvar riješena
    Sad mi više ne da ni da ga ja hranim.... jučer je rukama pasirao bananu i jeo.... za ručak pasirani krumpir i piletina.... ne moram ni mikser prljati
    Zubima je izvukao niti na kauču i tepihu, odvalio tipke sa tipkovnice, oglođao sve do čeg je mogao.... sve smo maknuli ili zaštitili, pa sad zaštitu glođe
    Znači, ipak ima nade da nam drugo dijete neće isto raditi :D :D
    Ali, moram priznati da se dobro zabavi

Mogli bismo imat konferenciju, ili još bolje natjecanje glodača. Pa čije dijete više poglođe, pobijedio je.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    X

L. je bila ko Barbn sin.

glodala je kablove, pa smo ih pocupali.

kao jednoipogodisnjakinju, nasla sam ju kako grize TUDJI stapic od sladoleda koji je po boji izgledao kao da je od prole godine.

probala je i svoje govance iz tute, sa cca godinu dana.

slazem se s Barbi oko imuniteta. u ove 3 god. mogu na prste jedne ruke izbrojati koliko puta je bila bolesna.
    Moram onda i svom četverogodišnjaku dat obvezu da jede što i seka. Da i njemu imunitet ojača...

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

"Najviše voli jesti karton i papir."

Ifigenija, ne ljuti se, ali tako si to ozbiljno rekla da sam ....

Inače, i moj I. isto sve trpa u usta, ali sad već ipak i pljuje van ono što nije fino( 13,5 mj.)

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Draga Ifigenija!Nije da te strasim, ali ipak mislim da bi trebala malenoj vaditi krv da vidis ima li dosta zeljeza i sl. Jer mislim da je riječ o bolesti koja se zove pika, ona je najčešće bezopasna i spontano nestane nakon treće godine ( u većem broju slučajeva). Ipak, znam neke ljude koji su tako jeli sve i svasta, jedna mi je cura rekla da je kao mala jela ja mislim komadiće zida dok nisu otkrili da joj fali necega u krvi (bo, ne znam čega) i da bi i umrla da nije to jela jer je u tome bio taj sastojak koji joj je nedostajao u krvi. Uglavnom, ja sam nasla nesto na internetu pa procitaj. Mozda nemam pravo, ali svejedno...

Znate li što je pika?
    Pika je poremećaj prehrane koje se manifestira konzumiranjem ne-nutritivnih tvari u trajanju od mjesec dana ili dulje.

Koji je uzrok ovog poremećaja?

Riječ pica lat. (čita se pika) znači svraka. Ovaj je poremećaj vjerojatno dobio ime po svraki jer ova ptica pojede sve do čega dođe.
    Osobe koje imaju ovaj poremećaj jedu nejestive tvari poput boje, plastelina, prašine, leda ili sredstva za štirkanje rublja. Pika se uglavnom javlja kod male djece, trudnica i bolesnika na hemodijalizi, a može se javiti i kod zdravih odraslih ljudi.

Riječ pica lat. (čita se pika) znači svraka. Ovaj je poremećaj vjerojatno dobio ime po svraki jer ova ptica pojede sve do čega dođe.

Osobe koje imaju poremećaj zvan pika najčešće konzumiraju sljedeće predmete: prašinu, kredu, zemlju, glinu, plastelin, štirku, prašak za pecivo, zrnje kave, pepeo od cigareta, izgorene glave šibica, feces, led, ljepilo, kosu, gumbe, papir, pijesak, pastu za zube, sapun.

Iako je konzumacija nekih od navedenih predmeta bezopasna, pika se smatra ozbiljnim poremećajem prehrane koji ponekad može rezultirati zdravstvanim poremećajima poput trovanja olovom ili anemijom zbog nedostatka željeza.

Koji je uzrok ovog poremećaja?

Više o poremećajima hranjenja
    Točan uzrok pike nije poznat, međutim postoje određeni poremećaji i stanja koji se mogu povezati s pojavom ovog poremećaja;

* Nutritivni deficiti, poput nedostatka cinka ili željeza mogu biti 'okidači' za pojavu pike. Pritom je važno napomenuti da nenutritivni predmeti uglavnom ne osiguravaju minerale koji nedostaju u tijelu čovjeka
    * Dijete za mršavljenje - osobe koje često drže dijetu ponekad pokušavaju zatomiti glad konzumacijom nenutritivnih predmeta kako bi dobili osjećaj sitosti
    * Pothranjenost, posebice u siromašnim područjima, gdje osobe s pikom najčešće jedu zemlju ili glinu
    * Kulturalni čimbenici - u obiteljima, religijama ili skupinama gdje je konzumacija ne-nutritivnih predmeta naučena
    * Zanemarivanje djece od strane roditelja - pika se češće javlja u siromašnim obiteljima
    * Mentalna retardacija, autizam ili drugi poremećaji
    * Psihičke bolesti poput opsesivno-kompulzivnog poremećaja ili shizofrenije
    * Trudnoća

Više o ovom poremećaju prehrane potražite na portalu www.vitamini.hr

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

:shock: , ovo prvi put vidim i čujem, ali dobro je znati.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ma ja sam takav paničar... moj bebac kihne i ja dobijem infarkt :shock: Ne mogu ni uzivati u njemu jer sam stalno preplasena. Joj, polizao je nesto prljavo, sad ce sigurno oboliti i tako stalno. Vec sam luda. A procitam nesto o nekoj bolesti i skroz ju upamtim. A imam neku maminu staru knjigu o bebama s raznim bolestima, vise ju ne citam da skroz ne poludim, i tamo ima o toj piki, zato sam se sjetila toga. Na toj stranici je slika nekog malog koji jede glavice od šibica. To me je uvijek fasciniralo. Ali puno djece jede svasta i kasnije ih to prođe, samo treba izdržati tu fazu i imati oči na leđima. Moj ima 7 mj. i jos ne puzi, ne sjedi sam, tako da je u kreveticu s igrackama i nije u kontaktu s ničim opasnim. A ne znam sto cu kad bude na podu, bas se bojim da ce trpat sve u usta, a ne mozes na sve paziti... a najvise od svega bojim se gušenja, uopće ne znam bih li se snašla u takvoj situaciji.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Lovranka, ovo o čemu ti pričaš sam ja imala. Jela sam zid, toaletni papir i konac. Toaletni papir bih stavila u usta i onda ga žvakala kao žvaku. Dosta često bih ga progutala. Konac bi izvukla iz deke npr. i onda ga žvakala i žvakala.
    Živa i zdrava i još i dan danas volim konce žvakati...moram probati i toaletni znam da sam sigurno do 17 godine žvaknula ponekad toaletni i da mi je bio super... čim se sjetim probat ću ga...

I opusti se... baš mislim da ti je teško tako...
    Negdje je jedna forumašica napisala da je njeno dijete polizalo onu četku za WC i nije se razboljelo...

mašenka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja sam negdje do škole jela mrave , a u školi nam je glavna fora bila jesti papir, karbofix (onaj u kutijici s četkicom) a žvake smo farbali žvaćući punte od drvenih bojica .

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

ovaj topic je zakon

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Uf, vidim ja da me još svašta čeka s bebom br. 2.
    Kad sam ukinula mjehuriće u kadi zbog nedopuštene konzumacije, grabila je vodu i jela je :/ bar nešto da pojede i poliže

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ludnica. U oštroj konkurenciji najbolja mi je ipak Maslačkica s toalet papirom.
    Moja je isto svašta probala, svoju kakicu recimo, ali ne baš na redovitoj bazi.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Korak dalje u nedopuštenom izjedanju svega i svačega... načela je na više mjesta ogradicu, onaj dio gdje je guma pod kojom se spužva. Jede i gumu i spužvu više je ne mogu ostaviti ni u praznoj ogradici a da nešto ne pojede... mala je stvarno težak slučaj...

Ogradicu je koristilo dvoje djece i bila je ko nova. Sad je ko da su je miševi kusali. Nagrižena je i s vanjske strane - znači da je moja kći došla s vanjske strane i ničim izazvana napala ogradicu...

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa daj, nahrani vise to jadno dijete!

Svea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Kak se meni sviđa ovaj topic!!!

Svea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Kak se meni sviđa ovaj topic!!!

Maya&Leon avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ifigenija, ma malena ti je ZAKON!!

(p.s vjerojatno se ne bi tako slatko smijala tvojim postevima da me muči sličan slučaj pa mi ne zamjeri, ali pišeš sa toliko duha da te doista gušt pratiti na bilo kojem topicu...)

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja sam pojjela brdo mirišljavih gumica (onih za brisanje) u osn. školi. Bilo mii je neverojatno a tak fino miriše, a da se ne mogu jesti .
    I naravno, vrhovi svih olovki su mi bili dobro poglodani.
    Danas jedem samo plastične žličice za kavu i štapić od sladoleda.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

joj, kako sam se nasmijala!
    moja mama kaže da sam ja čim bi skontala otvorena vrata od wc-a trčala u wc i grabila vodu iz zahoda... i u usta! bljak! osim toga brstila sam zemlju iz cvjeća. jadna žena se morala riješiti cvijeća dok nisam porasla...

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Danas sam pišulji vadila kamenčiće iz usta.

Otkrunilo se malo žbuke pokraj štoka od vrata, nisam stigla skupit i usisat, ali zato je ona to odradila.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj sweety prvotno napisa
    Danas sam pišulji vadila kamenčiće iz usta.

Otkrunilo se malo žbuke pokraj štoka od vrata, nisam stigla skupit i usisat, ali zato je ona to odradila.
    Joj, kužim... sreća da se kod nas zidovi još uvijek drže :/ Ali svako toliko vadim iz usta nešto što ne mogu prepoznati što je :/ užas!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Sad sam se sjetila, ja sam u fazi todler jela čikove s poda :shock: . Nisu smjeli dignut oči s mene ni sekundu .

ivana2008 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Bas sam sretna da sam nasla ovaj topic...cijeli dan se spremam napisati upavo ovako nesto uvjerena da sam jedina kojoj se to desava i onda naletim na Ifigenijinu pricu i to bas onako ko da sam je sama napisala.
    Uh, pao mi je kamen (temeljac) sa srca sad kad vidim da moje dijete nije jedino.
    Naime, mi smo okruzeni djecom koja to ne rade, da pače moja kuma je rekla da njeno dijete (sada ima 2 god.) nikad nije nista stvljalo u usta.

U glavnom i Kai je rano propuzao (sa 7,5 mj.) i odmah se (isti dan) digao na noge (ne hoda ali vecinu vremena provodi stojeci dok se za nesto drzi).
    Danas mi je puko film jer je poceo trgati (zubima - ima ih 8) podne puzzle, slikovnice su vec odavno nacete, pjena od kupanja je bila uobicajena, ali ga od nedavno samo tuširamo, pa smo bar to izbjegli.

Kad sam pocela citati nadala sam se da cete imati neko konstruktivno rjesenje ili da cete bar reci ''ma to ce proci do prve godine'' kad ono - nista - to ce jos potrajati i ocito ce biti sve gore

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

skloni svakako podne puzle, bila je nedavno jedna priča na forumu gdje se dijete skoro ugušilo odgrizenim komadićem puzle...

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Kod nas je situacija malo... malo bolja.
    Jede više hrane, stalno nešto jestivo žvače, pa valjda ne stigne toliko toga kusati.
    Ipak, još uvijek tu i tamo uzme neku plastičetinu i nosi je uokolo u ustima, pa je sin i ja zezamo da si je začepila usta jer misli da previše priča.
    Ili hoće skupljati i jesti kamenčiće, opuške... bilo što.
    Ali, namještaj je van opasnosti. I ogradica, i takve stvari.
    Ipak, sad je u opasnosti svaka jestvina. Sve hoće jesti, i što treba, i ne treba u svojoj dobi, i ljuti se ako je hranimo, i sve jede sama, i neće bebinu hranu, hoće hrdati. Već jede domaći burek (ja pekla), i sirnice, i komadiće pizze (sa zdravim sastojcima), palačinke... štogod hoćeš.
    Eto, nešto dobro je izašlo iz tog malog proždiračkog instikta.
    Ma medeni su oni!!! Samo ih malčice moramo pripaziti dok su tako bedasti.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •