Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Spinalna anestezija-problemi sa glavoboljom?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno Spinalna anestezija-problemi sa glavoboljom?

Zanima me da li je istina da se nakon carskog reza uz spinalnu anesteziju mora ležati 24 sata na ravnom položaju te da se za to vrijeme ne smije pomicati glavu niti lijevo niti desno, navodno da se sprijeće moguće glavobolje. Hajde još ležati na ravnom, ali ležati kao kip uz nemogućnost da pomakneš glavu to mi se čini groznim.
    Budući da me za 2 mjeseca čeka carski a već sam imala izdefiniran stav da će to svakako biti sa spinalnom, sada više nisam pametna da li je to dobra solucija.
    Molila bih mame koje su rodile uz spinalnu (carski) da mi napišu svoja iskustva. Puno hvala.

Kamelia

Početno Re: Spinalna anestezija-problemi sa glavoboljom?

Citiraj nity prvotno napisa
    Zanima me da li je istina da se nakon carskog reza uz spinalnu anesteziju mora ležati 24 sata na ravnom položaju te da se za to vrijeme ne smije pomicati glavu niti lijevo niti desno, navodno da se sprijeće moguće glavobolje. Hajde još ležati na ravnom, ali ležati kao kip uz nemogućnost da pomakneš glavu to mi se čini groznim.
    Budući da me za 2 mjeseca čeka carski a već sam imala izdefiniran stav da će to svakako biti sa spinalnom, sada više nisam pametna da li je to dobra solucija.
    Molila bih mame koje su rodile uz spinalnu (carski) da mi napišu svoja iskustva. Puno hvala.
    Da i meni su to rekli ali glavu smijes micati ja sam rodila na spinalnu na sv.duhu i nije greda pustili me 4dan doma s malom super iskustvo

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Nakon spinalne anestezije moras lezati 24 sata bez pomicanja (na leđima), naravno da glavu možeš pomicati u lijevo i desno. Prvi porod sam bila na totalnoj anesteziji, nakon nje ležiš 12 sati ali kod mene je bilo prisutno kašljanje od svih silnih cjevčica u grlu, nakon buđenja treskavica, hladnoća itd. Kod spinalne nije bilo ništa od gore navedenog, oporavak mi je bio duplo brži i na kraju ipak vidiš bebicu po rođenju.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno RE:

Rodila sam na carski pod spinalnom na Sv. Duhu prije tocno 1g.

Istina, lezis u intenzivnoj 24 h, ne smijes ustati. Glavom smijes micati, bez problema. Mozes citati, telefonirati...

Glavobolja je posljedica promjene tlaka, pa zato dobijas infuziju, odnosno tekucinu. Mene nije nista boljelo.

Ako si na Sv. Duhu, probaj da ti anesteziolog bude dr. Žalac, on je super i dolazi pogledati svoje pacijentice 3-4x nakon operacije dok si na intenzivnoj. Ako bi te boljela glava, reci anesteziologu - vidjela sam takav slucaj, curu je jako glava boljela, pojacali su infuziju i bilo je OK.

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

kolegica sa posla je prošla opću i spinalnu - nakon ove druge se brže oporavila

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

meni anesteziolog rekao da problem glavobolje riješavaju i coca-colom! ja ju, sva sreća, nisam imala - o spinalnoj mogu reći sve najbolje... a što se tiče okretanja glave, možeš ju rotirati koliko god možeš, samo ne dizati (štoviše, meni doktor rekao da se okrenem i na bok malo, ako mogu)

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ja sam rodila sa spinlalnom prije 2,5 mj.u Merkuru.Na intenzivnoj sam bila 2 dana,ležala sam 24 sata bez ustajanja,ali sam smjela micati glavu lijevO i desno.Čak sam i pričala na mobitel.
    Predivan je osjećaj kad vidiš svoju bebu odmah nakon poroda.Meni je sestra čak dala da ga poljubim!PREDIVNO!!!!!

Koraljka

Početno

Ja sam prosla opcu anesteziju i spinalnu i istina je da sam se nakon spinalne puno brze oporavila. Morala sam lezati 24 sata na ravnom, ali sam micala glavom. 3. dan me glava toliko boljela da sam povracala (ali ne od micanja glavom, vec iz nekih drugih razloga... ) Na preporuku anesteziologa pila sam dosta coca-cole i pomoglo je (eto barem je kola bila u necem zdrava ).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •