Ima li koga u Pakoštanima?![]()
kahna, možda znaš, može li se na ovo mjesto ući ako nisi gost? izgleda prekrasno, baš bi htjeli malo otići.
http://www.club-pakostane.hr/default.aspx
Mi smo mislili ići, ali nas je spriječila prognoza. Ništa do 24.7.kahna prvotno napisa
Pa čini mi se da se nešto i tu spominjalo, da se može, ako me sjećanje ne vara da se plaća 30 kn :/Tashunica prvotno napisa
A i znam da mi seka ide na kupanje tamo nekada, al ona je posebna priča, ne znam ide li na glavni ulaz ili ispod ograde![]()
Pitam pa javim![]()
može, mi smo lani bili. plaća se 30 kn po osobi al mislim da se za dijete ne plaćaTashunica prvotno napisa
ajme što napričaste o pirovcu, a mi ga već rezervirali! :shock:
laže selo, lažu ljudi.ivy prvotno napisa
kad stižeš u zloselo?
super, bitno da se može ući.mali karlo prvotno napisa
Kažu mi djeca danas da se plaća 50 kn :/
Ne znam što ide uz to, ali eto, sigurno se može.
I javi kad stižeš
mi bili ...kahna prvotno napisa
slala sam ti pp...
Što su napravili ... ajme majko...
Krasnu šljunčanu plažu (ispod HEP-ovog odmarališta) zasuli sivim pijeskom i napravili pješčanu ... i tako sve cca nekih 200-300 metara do kampa Kozarica ...
Vjerujem da su imali dobru namjeru, ali meni je to tako ružno ...
No, zato je ulaz u mjesto s magistrale pa sve do prvog kružnog toka (cca 500-600metara) dobio nove pločnike - i jako lijepo izgleda ...
Novi dućan - Kerum - ok, primjereno velik izbor;m eni je malo daleko za poć` pješke ...
Mali plac - cijene voća i povrća niti dalje ne ispisuju - ja svaki dan nekome prigovaram (beskrajno mi ide na živce to zaokruživanje, dugovanje 5-10-50 lipa) - ma ne dam!!! ja ne radim za otprilike...
Mala mi jedna digla toliko tlak da je morala ponovo sve vagati (kupovala sam kolačiće u pekari) i po novom računu sam preplatila 3 kn! A cijelo vrijeme dok je vagala govorila mi je da mi je učinila uslugu jer je zaokružila... sorry na off topicu)
Uglavnom, bili u Crvenoj luci - 30 kn dnevni ulaz
Club Pakoštane - nismo ulazili ovaj put jer je vrijeme bilo ružno i ništa od kupanja ...
Vransko jezero - i dalje krasno - legneš, uživaš, oko tebe tišina ...
Ovu subotu je stiglo dosta turista tako da se navečer odmah primijetila razlika na rivi..
Zabava za djecu - trampolin - 10kn/7min
Tobogan - 10kn/7min
Biogradska šetnica nam je omiljena ... Hlad, lijepo opločano, staza je prilično duga što je ok, jako puno štandova (ja bih ih pola "pokosila"), Jump park za djecu (15kn/10min skakanja - nekoliko zračnih jastuka ili trampolin po izboru)
Ja već godinama ljetujem u Pirovcu. Lani smo prvi put bili s bebačom na moru i otišli smo u Primošten i požalili. More je bilo ledeno (u Pirovcu je toplo). Nakon par dana "preselili" smo se u Pirovac i uživali u ostatku godišnjeg. Kupamo se najčešće u kampu MIRAN, plaža je šljunčana, ima puno hlada i slatki mali kafić. Ulaz se ne plaća ako se ne ulazi autom. Super je i u LOLIĆU, ali tamo je uvijek velika gužva, za razliku od Mirana. Dok smo još bili solo, kupali smo se na Poratu. Preko je i Mojster (otok ljubavi), pa ako netko ima volje preplivati ili pak čamac, preporučam.
misliš na kafić "atlantida"?frogy prvotno napisa
Kada? :?Vrijeska prvotno napisa
Ja nisam nikakav pp dobila :/
Baš mi je žao.
A plaža, pa meni je ok,
ali ja volim pjesak![]()
i nisam primjetila da je tako do Kozarice, samo onaj dio ispod Hepa,
dalje je kamen kao i prije.
poslala opet
Ne znam kako se zove. Jedini kafić u kampu je. Mislim, kafić sam po sebi nije uopće lijep, sladak je jer su stolovi među borovima i tik je uz more. Kao i hotel uostalom. Puno bolji kafići su u Loliću, ali tamo mi je prevelika gužva.Tashunica prvotno napisa
meni se sve čini da ti pričaš o atlantidi, ali ona nije u sklopu kampa, nego na gradskoj plaži, ali odmah uz kamp.frogy prvotno napisa
Pirovac i Lolić rules!!)
Ima jedna pjesma ... Pirovac moj, volim više nego sebe ja....
Pirovac je daleko od najljepšeg mjesta na Jadranu, ali je divan, sladak, moj. Naime, mama mi je od tamo i ljetujem u Pirovcu 30 godina. U vrijeme kad nisam imala princezu nisam izdržala da barem tjedan dana ne provedem tamo. Plaža Lolić je super, kafić mog ujaka mrak, sada su nasuli šljunak pa nam je i ulaz ljepši, M luduje za žirafom-trampolinima, sladak centar sa kafićima, pizzeriom, slastičarnom, rivom.... I blizina svega što su cure nabrojale. Što se gužve tiče, idite u Vodice vidjeti što je gužva. Histerično!!
Ne, pričam o kafiću u kampu. Tamo sam stalno, nije gradska plaža. Kafić ti je u sklopu hotela, dolje na plaži. S lijeve strane su wc-i, a s desne neki kozmetički salon. Podalje je mali hotelski dječji bazen.Tashunica prvotno napisa
Namjeravamo ove godine u Pirovac, nikad nismo bili tamo, a taj Lolić nam se čini plaža dobra za djecu. :D
Kao što možete vidjeti u potpisu, idemo s dvoje djece od 5 i 7 godina, te bebolinom od 8 mjeseci.
Teško da se ljetovanje u takvom društvu može nazvati nekim odmorom, ali dobro, zvat ću to našim veselim druženjem.![]()
Može li mi netko tko je već bio tamo reći ima li kakav restorančić gdje se može pojesti nešto tipa marende, gableca, da nisu samo one pržene lignje, pizze i ćevapi kojih ima na svakom koraku.
Može i na pp ako mislite da bi to bila reklama, no stvarno bih htjela barem tu i tamo pojesti nešto kuhano, a da ne moram umorna od kupanja baš svaki dan odmah za šporet.
One skupe riblje restorane ne morate preporučivati, njih lako nađem, ali teško da ću ja sa svojom svitom u njih.
marta, sad ti udri propagandu![]()
![]()
![]()
nena, mi smo bili ove godine prvi put i baš nam se svidjelo. doduše, početkom sedmog baš nije bilo turista, a to je bio jedan faktorNena-Jabuka prvotno napisa
![]()
na lolić smo išli u par navrata, no držali smo se plaže koja nam je bila ful blizu apartmana, a nalazi se uz grad sa suprotne strane. imali smo "svoj"hlad do mora , lijepi ulazak i kristalnu bistrinu![]()
hm, da, pitaš za restorane, a o tome nemam pojma![]()
naime, ne znam što me primilo kuhanje, da li je to zbog divnih stvari na placu koji je relativno jeftin, da li zbog cijene prosječnog obroka od 80 kuna koji sam vidjela u prolazu..uglavnom bio mi je gušt kuhati (prolupala sam u starosti)
cure koje se kuže u pirovac valda će ti znati reći, jer koliko sam skužila, tamo su više manje ljudi koji imaju tamo vikse, pa ne znam kolika im je potreba za jelom vani
Znači, ti si svoj odmor već odgulila. Mi ćemo tek u 8., a nismo uopće rezervirali apartman, obično to ostavimo za zadnji čas ili dođemo na lice mjesta i tamo zapikiramo gdje nam se sviđa. Malo je avanturistički, ali ispadne dobro, i po cijeni i svemu ostalom.
Ove godine nas nikako ne bi smjeli odrapiti za smještaj.
Dobro da si mi rekla da ima i drugih lijepih plaža osim te glavne, možda se i mi smjestimo kod istog gazde, tko zna![]()
A ta hrana me ubije, vjerojatno ću i ja opet kuhati, kad mi spomeneš tih 80 kn za obrok, to je strašno.
Jedino sam u Dramlju kod Crikvenice bila našla restorančić s gablecima po 20 kn, variva, mesni toćevi s krumpirom ili tjesteninom.. klasičan kuhani ručak.
Čisto nekad kad poželiš malo na izlete pa ne možeš kuhati.
Jeste išli u obilazak oko Pirovca na Vransko jezero, na Murter, ima li što za preporučiti?
Jucer sam otisla na plazu Lolic pod pritiskom nasljednika. Nakon 5 minuta postalo mi je mucno, jer su prosle neke gospoje penzionerke prilicno inkontinentne i ostavile za sobom smradni trag. Valjda da ih muzevi lakse nadju u toj guzvi. Fuj. Kupala se naravno nisam. U svrhu propagande planiram ponijeti fotic sljedeci put kad se odlucim otici u tu blatnjavu kaljuzu, pa cu poslikati sve te debele sredovjecne poispadale guzice, smece, blatnjavu kaljuzu itself, guzvu i ostalo. Nazalst "mirise" i buku vam ne mogu prenijeti.maria71 prvotno napisa
A sto se tice ovog gore spominjanog kristalno cistog mora na drugoj strani sela - jeste vi svjesni da u Pirovcu nema kanalizacije, tj. kopaju se crne jame u tzv. proronima koji idu prema moru, a to sto se spominje kao krasno mjesto je slijepa ulica i najplici dio pirovckog zaljeva - tzv. čarapa!
maro, jel dovoljno?
Ma moram jos nesto reci, puknit cu. Majkemi nije mi jasno zasto bi netko platio ljetovanje u plitkom, mutnom, zapisanom zaljevu kad moze otici na 158 boljih mjesta za iste pare? :?
gle u meni si ubila volju![]()
ja tako i tako ne idem južnije od novog vinodolskog .....![]()
a ovakvi opisi me samo u tome ohrabruju
daleko mi je.... a i ne ispunjavaju moj glavni kriterij
Zaboravila sam preporuciti da se na Vranskom jezeru obavezno obidje vjerojatno najvece uzgajaliste tigrastih komaraca na Jadranu.
Za Murter imam s druge strane samo pohvale. Da mogu sutrak bih se preselila na Čigrađu.
lokacija![]()
![]()
![]()
pa gle, ja sam 10 godina ljetovala u poreču. i nikada nisam vidjela tako čistu vodu kao na gradskoj plažici u pirovcu. u poreču ili je bilo puno drekeca, ili je struja iz italije donosila nevjerojatne količine smeća, a o meduzama da ne govorimmarta prvotno napisa
evo, upravo sam preporučila susjedima koji će ići u isti apartman krajem 8-og
hm, da...moje malo dijete spava prvi san od 10-11,30..onda stiže s plaže veće dijete koje spava od 12 do 3, nakon toga malo dijete ide na drugo spavanje... :/Nena-Jabuka prvotno napisa
![]()
tak da sam ti bila na plaži od 8 do 10 ujutro i onda opet poslije 5, ova godina nije bila godina za izlete
Marta, odmah da te umirim, ipak odoh u Mali Lošinj, ne zato što si me uplašila nego jer je u mojim lastminutnim planovima ipak prevagnula povoljna cijena smještaja, nad ostalim kerefekama.marta prvotno napisa
Ove smo godine htjeli uz obalu jer nam nekako nije milo s bebom na otoke, pa smo tražili da su blizu gradovi, ambulante, više mjesta za obilazak, budući da moja beba uopće ne spava po danu, što je inače katastrofa, al za izlete dobro. I plaža pristupačna klincima, s hladovinom, bila je prioritet.
No, ja nikako da skužim tvoju antipropagandu Pirovca jer na tako nešto još nisam naišla. Poznato je da mala dalmatinska mjesta nemaju sređenu kanalizaciju (ma ni veća) i da je to svima sasvim normalno pa bez problema pozivaju goste u svoje gradiće i sela, "bisere Jadrana", a problem im je od tih silnih apartmanskih najamnina napraviti zajednički (privatni OK) prilazni put do plaže ili očistiti nešto.
Jesi li ti jedina poštena pa kažeš ljudima pravo što ih čeka ili se zapravo želiš riješiti svih tih dolazaka, osobito u Pirovcu, gdje je valjda kolonija Zagrepčana?
Ubij me ako kužim, još sam mislila da si možda u svađi s nekim iz Turističke zajednice u Pirovcu pa im hoćeš srušiti statistiku.
Kažeš da je Murter Ok, a ja na jednom drugom forumu čitam od nekih Murterana kako pričaju o očajnoj gužvi na plaži, lijenosti mještana da išta urade i očiste (Tisno, Betana) , nesnosnom smradu WC-a na plaži....puno toga.
Stvarno čovjek ostane zbunjen.
Sad ću morati otvoriti novi topic (ako nema već neki) da mi ljudi kažu štogod o Malom Lošinju. To smo već rezervirali.
marta je vrlo realna. I iskrena.Nena-Jabuka prvotno napisa
Pirovac je u zaljevu, nema kanalizacije, pa meni nije nikako jasno kako je kvaliteta mora uglavnom izvrsna (možete pogledati na:http://www.izor.hr/kakvoca/), osim ove godine prvi put na Loliću je zadovoljavajuća.
Mi smo vikendaši, kuća je tamo već 30g, kada je Pirovac bio isti kao i danas, ali sa 10x manje turista, i stvarno, da moram platiti smještaj, nema šanse da bi išli u Pirovac.
to sam i mislila, zaboravih staviti smajliće na ono o svađi s turističkom zajednicom i tjeranju turista, to su bile šaleDeaedi prvotno napisa
![]()
Hvala, Deaedi.
Nena, nemam pojma zasto ljudi to sto pisem o Pirovcu dozive kao zabavno pretjerivanje.
Ja nisam Pirovcanka, nego sam se udala za jednog. Mozda se zato mogu odmaknuti od te turisticke propagande u stilu "biser Jadrana" i reci ti sto te ovdje realno ocekuje.
S turistickom zajednicom nemam nikakve odnose, odnosno, nisam u svadji nit ljubavi, cak nemam pojma ni tko tamo zapravo radi. Protiv Zagrepčana nemam ama bas nista, uopce ne znam otkud ti to?
Sto se Murtera tiče, bila sam precizna. U samom mjestu Murteru, na otoku Murteru postoji par odlicnih plaza, u hladdu i sa svim mogucim varijantama prilaza moru: zalo, obluci, stijene, mul. A na onoj strani otoka Murtera okrenutoj prema otvorenom moru postoje jos neke prekrasne uvale za kupanje. Npr. uvala Kosirina u kojoj je i nekakav kamp. Ima ih jos. A kako je Murter mostom spojen s obalom ima sve prednosti kopna, ali taj osjecaj otoka je i dalje prisutan.
Dakle u potpunosti stojim iz svojih rijeci da je Murter na Murteru puno bolji izbor od Pirovca.
Kako nije zabavno kad spomeneš "prilično inkontinentne babe"?marta prvotno napisa
.
No dobro, mislim da je od tebe zbilja pošteno tako otvoreno napisati baš onako kako je.
Idem sad otvoriti topic o Malom Lošinju.
eto moram se javiti....
Vratila sam se iz Pirovca prije tjedan dana, totalno razocarana. Naime, ja tamo ljetujem od svog rodjenja, imamo stan u obiteljskoj kući. Vezu me emocije na mjesto gdje sam se kao cura ludo provodila..., ali sada kada imam obitelj, moje idilicno mjesto iz mladosti je zaista postalo jedno prljavo malo misto.
U cijelom Lolicu (to je plaža) ostao je samo jedan cisti dio i to je dio prema rtu koji vodi do centra ove selendre. Druga plaža je na starinama gdje se borite sa brodicama u plićaku, a i taj dio je upitne čistoće.
Od sadrzaja za malu djecicu imate skakanje po onim napuhanim žirafama i slicnim gluparijama (moja su djeca to obozavala dok su bila mala) i lokalni lunic gdje je malog ceha prosle godine stresla struja na autićima.
Što se tiče kanalizacije sada se intenzivno radi na tome, no neznam znate li podatak, da se to selo od pamtivjeka zove jos i "zloselo", pa pod tim dicnim nazivom lokalnom stanovnistvu ne pada na pamet nikakvno priključenje na kanalizaciju. Oni su ponosni vlasnici svojih septičkih jama.
Pristojnog restorana nema, ovi sto rade su bezobrazno skupi i nude recimo tuna salatu bez tune 8) . Meni su je prosle subote probali podvaliti. Strahota.
Zaista sam razocarana i nastojim provoditi tamo sto manje vremena unatoc besplatnom smjestaju. Čini mi se da su Pakoštane i Drage puno zanimljivije, a da ne pričam o zadarskom dijelu. Bila sam konkretno u Filip Jakovu koji recimo ima setnicu uz more skroz do Turnja. Nema prometa i djeca se stvarno lijepo nasecu prije spavanja. Plaža je jako čista i različita, imate pjesak za kikice, mul za nesto vece i kameni dio sa stengicama za bakice. Jako mi se svidjelo.
Eto malo sam oduzila, al natjerala me na to nostalgija prema mjestu koje je nekad bilo srediste zabave u sibenskoj zupaniji a sad je obično zloselo.
No, ko voli nek izvoli!![]()
Mi ljetujemo u Pirovcu 20 godina samo zato sto tamo imamo kucu, dok nismo imali djece bilo nam je OK ali unatrag 10 godina tamo samo boravimo - znaci kuhamo, spavamo, peremo se...
Vecinu dana provedemo na Murteru, kupanje u Lovišćima, Jazinama i Čigrađi. Čigrađu volimo jer ima hlada koliko hoces ispod borova, ima WC i sasvim solidan rucak u Lantani, more cisto...
Jazine pohodimo uglavnom do 20.07. tamo volimo sto je pijesak u vodi pa se mozemo loptat, uredan WC, ima klopa i tus, voda cista
Lovisća (10 kuna ulaz) su nam favorit, sve super cisto, ima ducan, malo igraliste i mini golf u hladovini.
U setnje idemo u Murter i Betinu, u Sibenik i Zadar jednom tjedno, ako se ima za veceru onda u Marischeriu ili Tunga Re u Murteru, jos tamo nikada nismo razocarali.
Pirovac je stvarno bara za kupanje, mi smo na Starinama i imamo plazu na 3 minuta ispod kuce gdje usred plazice isplovljavaju skuteri i gliseri od Maestrala, nema WC, ducan tek u selu a ljudi stave rucnike vec u 7 ujutro pa nema sanse da ulovis neko malo ljepse mjesto. Prema selu su stavili jedan tus na obali, ali tamo smo se samo jednom okupali kad je sve smrdilo na fekalije a klinac drugi dan dobio neki osip.
Setnica uz obalu vec godinama zavrsava kod žirafe umjesto da su je produžili do bivse robne kuce i Rtine.
Jedino je dobro ove godine sto se ne cuje nikakva muzika iz sela jer je to znali piciti do 3 ujutro pa smo spavali uz zatvorene prozore i luftali se preko WCa.
Meni je isto Pirovac prirastao srcu, ali gotovo nista se nije u njemu promijenilo unazad 20 godina, tako da Marta istinu govori.
Eto, ode Pirovac u povijest, nenapisanu, što se mene tiče.
A za Filip Jakov se slažem, bila sam tamo par godina, ima raznih vrsta plažica, gužva je u špici (ko i svugdje), ali je stvarno za obitelji s djecom OK.
Evo , ja sam jučer stigla iz Pakoštana. Inače tamo ljetujemo zadnjih 7 godina i obožavamo to mjesto. Mali gradić s dušom. Inače na kupanje često odlazimo u Drage ( par kilometara prema Šibeniku ). Najljepša uvala na svijetu. Svima za preporučit. Vraćamo se i druge godine.
Ja sam i ove godine bila u Pirovcu, meni je tamo još uvijek lijepo, makar sve napisano stoji - selo se nije mijenjalo unatrag 20 godina. E sada, na Starinama se ne bi okupala ni da mi plate, jer tamo je stvarno zamazano. Na Loliću smo se kupali prijepodne, ujutro nema baš gužve pa je i voda bistra. Popodne smo odlazili u kamp Miran, tamo je jako malo ljudi, a more čisto. Ne znam, meni se taj Pirovac uvukao pod kožu. Vjerojatno zato što poznam dosta ljudi (mislim na Pirovčane, ne Zagrepčane), pa mi je onako "domaća" atmosfera. Inače, prošla sam cijeli Jadran i ima stotine lijepših mjesta. Pirovac je osrednji, ali ima dušu. I zato ga volim. I iduće godine opet ću tamo ljetovati.
Mi smo se pred par dana vratili iz http://www.club-pakostane.hr/ .
Predivno, kao i prošle godine. Za preporučiti svima s malom djecom jer je njima sve prilagođeno: od plaže do hrane.
Jedino što me užasno ljuti je veliki broj kupača na plaži koji preskaču ogradu ili dolaze na razne načine zaobilazeći službeni ulaz i plaćanje ulaznice. Ove godine doživjela sam da na metar od mene ljudi ostave 3 korištene (!!!) dječje pelene satima jer je kanta za smeće cca 5 m dalje. Ručne frižidere i paštete na plaži da ne spominjem. Ipak-još uvijek je preko tjedna na plaži idilično: nije gužva, more je toplo, plićak za klince i pijesak.
Što se samog smještaja, hrane, aktivnosti i svega ostalog tiče-tu se apsolutno nema što prigovoriti. Vidi se da je vlasnik kompleksa stranac. Idemo i slijedeće godine.
Kak izdržite bez struje i vode? Gdje podgrijete npr. mlijeko ili skuhate kavu? Gdje držite piće i sl.? Ja priznajem da ne bi mogla bez vlastitog tuša, wc-a, štednjaka i frižidera.mim prvotno napisa
Što se tiče higijene-sanitarni čovorovi su jako blizu kućica i čisti su (slično je riješeno kao u kampu). Sva tri obroka su na bazi švedskog stola. Za djecu postoje i grijači za bočice ili kupovne kašice pa se lako zagrije. Piće je za vrijeme obroka besplatno i sam se poslužuješ, a tijekom dana se pije u kafiću u "centru" ili na plaži. Frižider ti ne treba. Struja postoji u "centru" i na glavnim putevima. U kućicama i eventualno do njih nosi se baterija ili plinska lampa. Zaista nije problem: utičnice za punjenje moba ili kompa su na recepciji, a ima ih i u sanitarnim čvorovima. Kava se pije za vrijeme doručka (sama si napraviš Nesicu), a preko dana u kafiću.frogy prvotno napisa
Mi smo redovno dolazili čamcem, rano ujutro doduše jer je popodne prevelika gužva za moj ukus. Morskim putem ništa ne naplaćuju.mim prvotno napisa
A inače "domaći" ulaze badava tako da se kupa puno ljudi koji ne plate ulaznicu ni smještaj u Klubu.