Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Lepinjice i ustipci-tako lako, tako lepo

  1. #1
    ivananeda avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    PARACIN,srbija
    Postovi
    292

    Početno Lepinjice i ustipci-tako lako, tako lepo

    Od ovoga nema lakse i brze...
    500 g brasna u posudi pomesati sa kesicom suhog kvasca(germe), soli, i vrlo malo secera zbog narastanja kvasca. Dodati mlake vode i mesati kasikom do odvajanja testa od vangle, znaci gusce no za palacinke. Pokriti i ostaviti 20min da narasta, zagrejati rernu na 200, obloziti pek papirom pleh i posuti brasna po njemu, nauljiti ruke i odvajati rukama komade, staviti napleh i peci...Ispadnu divne, divne pogacice.
    Uviti u cistu krpu da omeksa...
    Jedan deo mozete ostaviti za przenje, ne upiju ni malo ulja...
    Prijatno

  2. #2

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Iza kapaka
    Postovi
    5,351

    Početno

    Koliko minuta treba da se ispeče?

    Zvuči mljac!

  3. #3
    ivananeda avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    PARACIN,srbija
    Postovi
    292

    Početno

    Citiraj Amalthea prvotno napisa
    Koliko minuta treba da se ispeče?

    Zvuči mljac!
    Treba oko 20-30 minuta na 200 stepeni, videces, kad pozute korice. Odmah uvi u cistu krpu, 5-1o minuta, lepe su i sutradan

  4. #4

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Iza kapaka
    Postovi
    5,351

    Početno

    mmmmmmmm

  5. #5

    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Postovi
    1,769

    Početno

    je li se lijepi to tijesto po rukama prije nego što se slaže na pleh (užasavam se toga)?
    zašto ih treba uviti u krpu?ja baš volim hrskavo,hoće li biti takve ako se preskoči krpa?

  6. #6
    ivananeda avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    PARACIN,srbija
    Postovi
    292

    Početno

    Nauljis ruke uljem, ili zlicu pouljis pa vadis...
    Nisam probala da ne uijem, probaj pa mi reci , ovako su mi po meri

  7. #7
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    a može li se to u komadu ispeći, pa naknadno rezati?
    ko pokljukuša?

  8. #8
    ivananeda avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    PARACIN,srbija
    Postovi
    292

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    a može li se to u komadu ispeći, pa naknadno rezati?
    ko pokljukuša?
    Jedna rodjaka to radi kao pogacu ali to nije slicnog ukusa kao kljukusa, ipak je ona sa jajima i drugacije strukture testa

  9. #9

    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Postovi
    1,769

    Početno

    Pokljukuša?

    (ima li to u Anića)

    što bi to bilo?

  10. #10
    ivananeda avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    PARACIN,srbija
    Postovi
    292

    Početno

    Citiraj princess puffy prvotno napisa
    Pokljukuša?

    (ima li to u Anića)

    što bi to bilo?
    Isto kao kljukusa

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •