nevjerojatan je!!!
možda bi bilo dobro poslati i faksom - jer možda misli da mail nije službeni način komunikacije! uh što sam ljuta![]()
nevjerojatan je!!!
možda bi bilo dobro poslati i faksom - jer možda misli da mail nije službeni način komunikacije! uh što sam ljuta![]()
ja sam pisala baš njemo osobno i državnom tajniku Golemu. nisam dobila odgovor.
I ja sam pisala u svoje ime ministru nam dragom....ali isto - zid![]()
Ma, ne mislim ja da će on odgovoriti, možda netko iz kabineta, ako se nakupi tih mailova, šibne nekakav isti odgovor svima, ail da ne govori "nekažnjeno" stvari po novinama - ako kaže da nisu primili, onda mu trebamo forwardirati svi sve ono što smo poslali na mail za zakon, po meni - uz tekst ove gore poruke.
Trebali bi i mi sastaviti neku sablonu i sve poslati isti mail![]()
Ja je gore predložila i koristit ću je, ako se odlučimo sav promet poslan na onaj gore mail kopirati i na ministra.tikica_69 prvotno napisa
Definitivno mu treba ponovno poslati mejlove. A ja mislim da ću poslati još jedan mejl glasnogovorniku Vladinog ureda za odnose s javnošću, jer mi je lijepo čovjek napisao da je proslijedio moj mejl na primjedbe na zakon, a da je očito došlo do kratkog spoja jer ministar tvrdi da nisu zaprimili primjedbe na zakon![]()
Ja sam se sad registrirala. Ne znam da li ej kasno, ali sad sam poslala mail, na onu adresu ministarstva, i na zastupničke klubove nekih stranaka, i poseban email zastupničkom klubu stranke za koju inace glasam.
Ne znam da li to imalo pomaze, ali ako se samo ne potrudim nece nitko za mene....
Ne zaboravi potpisati peticiju, evo je u mome potpisuBoki318 prvotno napisa
.
Pozivajuci se na izjavu ministra da ministarstvo nije primilo primjedbe ja sam svoje danas poslala jos jednom na njegovu adresu i na adresu predvidjenu za slanje primjedbi na zakon.ivarica prvotno napisa
Da li postoji neki podatak, odnosno omjer koji bi govorio o parovima uključenih u MPO kojima je uzrok muška, odnosno ženska neplodnost?!
To me zanima, jer se isključivo govori samo o ženama i ženskoj neplodnosti, a većina parova koje znam u postupku MPO su zbog muške neplodnosti. To mi se čini pomalo diskriminirajuće.
Nisam neka feministkinja, ma nisam uopće, ali mi se čini da se problemu ne postupa s dovoljno pažnje u javnosti upravo iz razloga što se uvijek u kontekstu MPO-a spominju žene i ženski problemi.
tinaka možda se više spominju žene jer bio problem muški ili ženski ipak je žena ta koja prolazi stimulaciju i punkciju![]()
istina je da se muski ne spominju, ali MPO ipak na kraju pada vise na ledja zene, sto se samog postupka tice (psihicki mislim da podjednako pada na oba partnera). pa pretpostavljam da se nitko u reakcijama previse ne zamara uzrocima, nego nacinu lijecenja.
Nisam ni ja dobila niti jedan odgovor na poslane mail-ove.
Da li netko ima točan podatak kome je to ministar izjavio (koja TV ili novine) pa kad već ponovo šaljem iste mail-ove da cc-am na novinare kojima je dao tu famoznu izjavu i naravno šerifu osobno.
Ima ti to, mislim u Rodinoj brošuri neplodnost gore na vrhu stranice. I mene je to uvijek smetalo i PR-wise a propos MPO-a - jadne žene, žene boli, pomozimo ženama, da žene ne moraju ovo i ono, a radi se stvarno najčešće o parovima i dotikava u ogromnom broju slučajeva jednako i muškarca. Doduše, vjerojatno je u javnosti teže probavljiv argument je li nešto, s medicinske točke gledišta, racionalno raditi ili ne, ali je svarljivije ovo bol i patnja onoga na kome je skoncentrirano liječenje, a, to je, bez obzira na kojoj strani problem ležao ili bio podijeljen, žena. To isto malo, naravno, govori i o tome kakvo smo društvo, ali izgleda da je plasman priče bolji kad se nadoda malo boli i patnje, za razliku od čisto racionalnih argumenata s med. stanovišta.tinaka prvotno napisa
Zanimljivo.....
http://www.monitor.hr/clanci/spanjol...ezbijke/22145/
Španjolska je u svemu napravila ogroman zaokret, to me drži u nekoj nadi i vjeri da je tako nešto moguće jednog dana i za HR, ali vjerojatno su to sve neki valovi i spirale društvenih "uzdisaja" i "izdisaja", stalno u nekim amplitudama konzervativizam-liberalizam pa je u nekom desteljeću popularno jedno, u drugom drugo... Doduše, to je onako pesimističnija teorija, optimističnija je da društva evoluiraju (svako neka zaokruži što mu se više sviđa)... Za MPO bitku to je više onako - za kutak za filozofski trenutak.
možda se i kod nas pojavi neki zapatero.
iako, osobno mislim da dok god su djeca homoseksualaca rijetkost, društvo će ih jako napadati, dok se ne naviknu da većina homoseksualci nisu oni upadljivi.
Zanimljiv članak o našem ministru.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/d...ra/438100.aspx
Zna li se kada je ova sramota od zakona na rasporedu u Saboru?Sjednica je danas i iduca 2 dana.
upravo sam slušala na vjestima da će se ovih dana raspravljati o zakonu. možemo se nadati samo da će biti više razumnih od onih zatucanih. ja sam isto slala mail na primjedbe, ministru i vladi ali sve bez odgovora.
Ovaj članak stvarno idealno opisuje našeg dragogministra
Dana 17. lipnja 2009. dnevni red dopunjen je točkama:
3. PRIJEDLOG ZAKONA O MEDICINSKOJ OPLODNJI, S KONAČNIM PRIJEDLOGOM ZAKONA, hitni postupak, prvo i drugo čitanje, P.Z.E. br. 360;
Dana 17. lipnja 2009. dnevni red dopunjen je točkama:
1. PRIJEDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O IZVRŠAVANJU KAZNE ZATVORA, S KONAČNIM PRIJEDLOGOM ZAKONA, hitni postupak, prvo i drugo čitanje, P.Z.E. br. 372;
2. PRIJEDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O MIRENJU, S KONAČNIM PRIJEDLOGOM ZAKONA, hitni postupak, prvo i drugo čitanje, P.Z.E. br. 371;
3. PRIJEDLOG ZAKONA O MEDICINSKOJ OPLODNJI, S KONAČNIM PRIJEDLOGOM ZAKONA, hitni postupak, prvo i drugo čitanje, P.Z.E. br. 360;
4. PRIJEDLOG ZAKONA O DRŽAVNOJ POTPORI POLJOPRIVREDI I RURALNOM RAZVOJU, S KONAČNIM PRIJEDLOGOM ZAKONA, hitni postupak, prvo i drugo čitanje, P.Z.E. br. 369;
5. PRIJEDLOG ZAKONA O ZAŠTITI TRŽIŠNOG NATJECANJA, S KONAČNIM PRIJEDLOGOM ZAKONA, hitni postupak, prvo i drugo čitanje, P.Z.E. br. 364;
6. PRIJEDLOG ZAKONA O TROŠARINAMA, S KONAČNIM PRIJEDLOGOM ZAKONA, hitni postupak, prvo i drugo čitanje, P.Z.E. br. 366;
7. PRIJEDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O OSIGURANJU, S KONAČNIM PRIJEDLOGOM ZAKONA, hitni postupak, prvo i drugo čitanje, P.Z.E. br. 365;
8. PRIJEDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O AGENCIJI ZA REGULACIJU TRŽIŠTA ŽELJEZNIČKIH USLUGA, S KONAČNIM PRIJEDLOGOM ZAKONA hitni postupak, prvo i drugo čitanje, P.Z.E. br. 357;
9. PRIJEDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O ŽELJEZNICI, S KONAČNIM PRIJEDLOGOM ZAKONA, hitni postupak, prvo i drugo čitanje, P.Z.E. br. 363;
10. PRIJEDLOG ZAKONA O IZVRŠAVANJU SANKCIJA IZREČENIH MALOLJETNICIMA ZA KAZNENA DJELA I PREKRŠAJE, prvo čitanje, P.Z.E. br. 367;
11. PRIJEDLOG ZAKONA O TEHNIČKIM ZAHTJEVIMA ZA PROIZVODE I OCJENJIVANJU SUKLADNOSTI, prvo čitanje, P.Z.E. br. 362;
12. PRIJEDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O KAZNENOM POSTUPKU, S KONAČNIM PRIJEDLOGOM ZAKONA, hitni postupak, prvo i drugo čitanje, P.Z. br. 373;
13. PRIJEDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNI ZAKONA O ŽIČARAMA ZA PRIJEVOZ OSOBA, S KONAČNIM PRIJEDLOGOM ZAKONA, hitni postupak, prvo i drugo čitanje, P.Z. br. 358;
14. PRIJEDLOG ZAKONA O USKLADIŠTENJU I SKLADIŠNICI ZA ŽITARICE I INDUSTRIJSKO BILJE, S KONAČNIM PRIJEDLOGOM ZAKONA, hitni postupak, prvo i drugo čitanje, P.Z. br. 361;
15. PRIJEDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O KOMUNALNOM GOSPODARSTVU, S KONAČNIM PRIJEDLOGOM ZAKONA hitni postupak, prvo i drugo čitanje, P.Z. br. 359;
16. PRIJEDLOG ZAKONA O POTVRĐIVANJU UGOVORA O JAMSTVU IZMEĐU REPUBLIKE HRVATSKE I EUROPSKE BANKE ZA OBNOVU I RAZVOJ ZA "PROJEKT SKLADIŠTENJA PLINA PLINACRO", S KONAČNIM PRIJEDLOGOM ZAKONA, hitni postupak, prvo i drugo čitanje, P.Z. br. 370;
17. PRIJEDLOG ZAKONA O POTVRĐIVANJU UGOVORA O JAMSTVU IZMEĐU REPUBLIKE HRVATSKE I MEĐUNARODNE BANKE ZA OBNOVU I RAZVOJ ZA "PROJEKT OBNOVE RIJEČKOG PROMETNOG PRAVCA", S KONAČNIM PRIJEDLOGOM ZAKONA, hitni postupak, prvo i drugo čitanje, P.Z. br. 368;
18. PRIJEDLOG ZAKONA O IZMJENI I DOPUNI ZAKONA O ZNANSTVENOJ DJELATNOSTI I VISOKOM OBRAZOVANJU,S KONAČNIM PRIJEDLOGOM ZAKONA - predlagatelj Klub zastupnika SDP-a, hitni postupak, prvo i drugo čitanje, P.Z.br. 355;
19. PRIJEDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O JAVNOJ NABAVI - predlagatelj Klub zastupnika HNS-a, prvo čitanje, P.Z. br. 356;
20. IZVJEŠĆE O RADU ZA 2008. GODINU NACIONALNOG VIJEĆA ZA ZNANOST REPUBLIKE HRVATSKE - predlagatelj Nacionalno vijeće za znanost;
21. PRIJEDLOG ODLUKE O RAZRJEŠENJU ČLANA PROGRAMSKOG VIJEĆA HRVATSKE RADIO TELEVIZIJE - predlagatelj Odbor za informiranje, informatizaciju i medije;
22. PROGRAMSKO I FINANCIJSKO IZVJEŠĆE HRVATSKOG OLIMPIJSKOG ODBORA ZA 2008. GODINU - podnositelj Hrvatski olimpijski odbor;
23. GODIŠNJE IZVJEŠĆE ZA 2008. HRVATSKE AGENCIJE ZA NADZOR FINANCIJSKIH USLUGA - podnositelj Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga;
24. PRIJEDLOG ODLUKE O IZBORU PREDSJEDNIKA VRHOVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE - predlagatelj Predsjednik Republike Hrvatske.
evo to sam pronašla na stranici Hrvatskog sabora - dnevni red
jel bilo išta dosad? sad sam tek upalila teve (#$&% im...)
live cam postoji... he he
to što je na dnevnom redu ne znači da će biti danas...do daljnjega treba virkati na stranice sabora...
Na stranici Sabora s dnevnim redom rasprave su obiljezene s tri simbola (plavi kvadratic - neraspravljeno, crveni kruzic - rasprava u tijeku i zelena kljukica - rasprava zakljucena) tako da se i na taj nacin moze pratiti sto se trenutno zbiva u Saboru.
marči prvotno napisa
Na srecu stvarno postoji:marči prvotno napisa
http://itv.sabor.hr/video/
cure, nece se o zakonu raspravljati, a da mi to ne znamo, ne trebate stalno imati ukljucenu saborsku tv (nije dobro za zdravlje)
bit ce na stranicama datum kad se o ovoj temi raspravlja
ivarica prvotno napisa
![]()
to bi objasnilo zašto je Sabor uvijek poluprazan, a i zašto dobar dio prisutnih tokom rasprava drijema ili čita novine..![]()
Ima na maxtv-u, kanal 712.
Meni je doktor zabranio živciranje, pa obično taj kanal preskačem.![]()
Razumijem taj dio. Nego, obično desničari daju svoje argumente u stilu da neplodnost treba liječiti, da se žene prvo trebaju podvrgnuti liječenju, a nigdje i nikad nisam čula da neko spominje da treba raditi na poboljšanju spermiograma. Ja bi jako rado da mi neko od njih odgovori kako to napraviti. Jer mi smo stvarno potrošili novaca i vremena na sve i svašta, a rezultata odniokud. Bila bih najsretnija na svijetu kad bi mi ministar i gdja zastupnica odgovorili na to pitanje, obzirom da su oboje u struci koja ima (in)direktne veze s time.pirica prvotno napisa
Najave saborskih sjednica radnih tijela
Utorak, 23. lipnja 2009.
8.30 (dvorana Ivana Mažuranića) - 26. sjednica Odbora za zdravstvo i socijalnu skrb.
Predloženi dnevni red je:
1. PRIJEDLOG ZAKONA O MEDICINSKOJ OPLODNJI, S KONAČNIM PRIJEDLOGOM ZAKONA - hitni postupak, prvo i drugo čitanje, P.Z.E. br. 360;
2. RAZNO.
marci sta znaci ova sjednica? Da li je to nesto sto prethodi raspravi u Saboru? To nije sjednica na kojoj se ujedno donosi odluka o zakonu, zar ne? Ili ipak je? Malo sam zbunjena s ovom informacijom.
To znaci da prvo ide na Odbor pa u Sabor?Prema clanovima odbora cini mi se da bi moglo biti gusto.Ima ih dosta iz sdp-a i mislim 1 iz hns-a.Vidim da se ni Odbor za europske integracije nije bas pozitivno izjasnio.Nada je zadnje sto u nama umire...
taca70 prvotno napisa
potpisujem![]()
taca70 prvotno napisa
potpisujem![]()
Veliki pozdrav cure![]()
otvorena je na facebooku grupa PROTIV PRIJEDLOGA ZAKONA O MEDICINSKI POTPOMOGNUTOJ OPLODNJI
dajte svoj glas
ljudi nemaju pojma o čemu se radi !
Ako je koja na faceu bilo bi super da se javi (recimo meni na private )
Nek ' se čuje i glas onih o kome se radi ...
INA !!!!!
katita17 prvotno napisa
Mislim da je martina123 na faceu i ona je oformila tu grupu.
to znači da prijedlog (nekog) zakona mora proći nekoliko odobora (5-6) prije zlasanja u saboru. rezultat odborskih glasovanja je ustvari smjernica zastupnicima za daljnje glasovanje.taca70 prvotno napisa
Odbor za EU integracije je glasao 4:4 što je (kako mi je objašnjeno) super, jer u principu zakoni koji dolaze od strane vladajuće stranke odmah "prolaze".
Upravo to je i meni dalo nadu da ce taj prijedlog biti osporen.Mozda i nece stici ovo ljeto do Sabora a to bi znacilo da sav nas trud nije bio uzaludan.I cula sam komentar jednog naseg dr. koji me bas nasmijao:da bi ova nasa drzava "nesto radila" i ostala nevina.
Upravo je to glavni izazov ovog prijedloga zakona - de facto MPO ukida jer će postoci uspješnosti u uvjetima naše medicine bit smiješni, a kao povećavaju se prava i sve se radi za boljitak i da nema malverzacija. Užasno je teško objasniti čak i ljudima koji su nakratko bili u sličnoj situaciji (IVF), u čemu je problem sa zakonom i ostaju frapirani kad im se to tako objasni - ali, liječnici (misli se na te neimenovane okupljene oko mnistra) su rekli da to nije tako itd.taca70 prvotno napisa
Točnije, ostaju frapirani tim spinom - kako se može tvrditi da je to bolje, a u stvari nije bolje, nego ide za time da se kompletan dio medicine uništi. Tj. kako se to može reći javnosti na dnevniku, vijestima itd. ako je to u stvari sasvim drugačije.