-
evo i ja poslala mailove s potpisom:
Poštovani!
Čitajući Prijedlog zakona o medicinskoj oplodnji pitam se dali su se u sastavljanju Zakona uključili i doktori specijalisti koji se bave tim područjem medicine. Mišljenja sam da su upravo oni najkompetentniji da sudjeluju u stvaranju takvog Zakona koji je od velikog značaja za nas obične ljude. Tužno je da nam Zakon pišu pravnici a da se za glavno mišljenje pita Crkva a mišljenje doktora koje su u to područje utrošili dio svog života se ne uvažava. Svi znamo kakav je stav Crkve prema potpomognutoj oplodnji. Nemam osobno ništa protiv tog stava ali imam protiv uplitanja crkve u stvaranje Zakona. Svaki čovjek ima pravo izbora. Ako je veliki katolik i smatra da je zamrzavanje i uništavanje embrija grijeh nitko ga ne može prisiliti da to učini. Živimo u demokratskoj državi i dano nam je pravo izbora a Vi nam ovim Zakonom to pravo ukidate.
Zakonom je određeno da se mogu oploditi samo tri jajne stanice. Nakon hormonalne terapije ( svakodnevnog dobivanja injekcija) i torture koju proživljavamo vađenjem jajnih stanica vi dozvoljavate oplodnju samo tri jajnih stanica, a što s ostatkom, kako odabrati koje su to stanice. Poznato je da što se više dobije jajnih stanica veća je mogućnost oplodnje i time veća mogućnost odabira kvalitetnijeg embrija koji će se vratiti u maternicu žene. Zamrzavanje jajnih stanica je mazanje oči jer znamo dobro da je to u Hrvatskoj neizvedivo, zato tu svoju nepromišljenu ideju bacite u koš za smeće.
Imam 34 godine, suprug 38, u braku smo 9 godina i oduvijek smo željeli imati djecu kojoj ćemo pružiti svoju ljubav. Nakon par godina pokušavanja obratili smo se specijalistu za pomoć i napravili sve moguće pretrage koje su pokazale da je s nama sve uredu. Krenuli smo u postupke potpomognute oplodnje i iza nas je 6 godina borbe i čitav niz neuspjelih vrsta pokušaja. Svoja tri besplatna pokušaja sam ispucala tako da sam spremna sama financirati iduće postupke. Ukoliko se ovaj Zakon usvoji nemam potrebe razmišljati gdje ću ići u postupak potpomognute oplodnje, to definitivno neće biti moja država koja nema sluha za nas ljude koji smo osuđeni prolaziti takve muke da bi došli do svog djeteta.
S štovanjem, buduća majka xx!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma