dakle, danas smo bili na mjesečnom pregledu i pedijatrica nam je savjetovala uvođenje krute hrane u prehranu 4-mjesečne curice koju isključivo dojim. razlog tome je premali dobitak na težini (s 2 mjeseca 5250g, a danas 6080g)...gledajući tabele vidim i sama da to nije bog zna kakav prirast, ali mi je glupo opterećivati se s brojkama (ni doma ju ne važem) jer je vesela, zdrava, puno piša/kaka, papamo na zahtjev, a i čini mi se da ima dosta brzi metabolizam (na tatu)...nije jedna od onih bucmastih bebača nego je baš vitka...uglavnom, meni instinkt (a i gore navedeno) govori da je sve ok;
što se tiče dohrane, dr. je spomenula kako se prema novim "standardima" preporuča uvođenje krute hrane već s 4 mjeseca, što je po meni totalna nebuloza, kao i činjenica da se bebi koja ne dobiva dovoljno na težini ponudi kruta hrana umjesto majčinog mlijeka koje je kaloričnije, a i sastavom prilagođenije djetetovoj probavi...eto, ja sam pristojno poslušala što mi je imala za reći i mislila u sebi kako ja znam što je najbolje za moje djete. trebam li se ipak zabrinuti oko ove težine?