Draga sveznalice, meni je drago da nisam sveznalica, pa znam poslusati savjete strucnjaka iz svih podrucja u kojima ja sama nisam strucnjak . A argument "i ja sam tako pa sto mi fali" mi je uvijek odraz nedostatka argumentacije :/ . Ne trebam trcati preko autoceste da bih znala da je to opasno. A ako uspjesno pretrcim 10 puta, to ne znaci da nije opasno nego samo da sam imala ludu srecu. Statistika je cudna stvar. Ja svojem djetetu nisam davala cevape s 4 mj., ne zato sto sam mislila da mu nece biti fiiinooo (mozda bi i bilo :? ) ni zato sto sam mislila da ce biti trenutno nezadovoljan ili bolestan, nego zato sto razmisljam o tome koliko dobra/loseg ce mu to donijeti za 10, 20, 30 ili x godina. Mozda nece, ali nisam spremna na taj rizik. A sto se tice argumenta da djetetu pase - mojem bi recimo jako pasalo glodanje zica, guranje prstiju u uticnice i sl. Kad bi bebama pasalo samo ono sto je za njih dobro, posao bi nam doduse bio neusporedivo laksi, ali priroda to ocito nije tako zamislila...

Osobno mi, kao ni Mrvni, nije jasno da se pozivas na strucnjake koji preporucaju upravo suprotno od onoga sto ti cinis, ali donijela si odluku za koju smatras da je OK za tebe i tvoju djecu i nitko ti ovdje nista ne namece. Ali bilo bi lijepo da se roditeljima koji postupaju drukcije ne obracas uvredljivo i svisoka.

I sto znaci da je dojenje blamaza? Tko se tu tocno blamira, ja dok dojim (i od kojeg mjeseca starosti djeteta pocinje blamaza)? Moje dijete? Ili netko treci? I pred kim se to blamiramo???[/i]