Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Počinje emisija na Radiju 101

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno Počinje emisija na Radiju 101

na temu MPO, upravo

Gabi avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Slušam...hvala.

Gabi avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Čula sam samo zadnjih 10 min. Prekasno sam skužila post.

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Shanti, napisi nam kako je prosla emisija.Ima li nade za nas?

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj taca70 prvotno napisa
    Shanti, napisi nam kako je prosla emisija.Ima li nade za nas?
    Nažalost, ispalo je da je ova moja najava i moja molba da netko prepriča što se točno događalo. Čula sam samo da je bio prof. Šimunić, čini mi se da je bio biolog iz Škvorca, Kniewald, i da je on iznosio doista relevantne činjenice i osporavao smislenost nekih odredbi prijedloga zakona, čula sam i Karmen iz Rode , mislim da je bio iz SDP-a netko, možda zastupnik koji je predstavljao njihov prijedlog zakona prije par mjeseci, i of kors, "legendarna" zastupnica Petir ispred HSS-a (i famozne konzervativne većine, kako joj tepa ministar).
    E sad, ako je netko slušao, najviše me zanima jesam li dobro uhvatila da se Petir zalaže da se ne ide u hitnu proceduru, nego da se o prijedlogu saslušaju sve strane?

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Što će reći, hvatala sam tu i tamo koju riječ, ali nisam slušala skoncentrirano tako da od mog slušanja nema velike koristi

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja nisam slusala ali znam da je Daria ispred BETE snimala izjavu za 101-icu pa me zanima da li su je pustili.

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Hvala Shanti

molim one koje su također slušale da nadopune ono što je Shanti već napisala.....

Muchas gracias

visibaba avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja sam slusala, ali sam isto imala ometace sa strane pa i ne mogu puno pomoci.
    ugl, koliko sam pohvatala, Simunic je bio dosta suzdrzan i neutralan, u smislu nije jos ni vidio prijedlog nacrta zakona pa ne moze komentirati, ali vjeruje da su uzeti u obzir stavovi struke, jer vec godinama postoje radna tijela i konzultirani su u vezi sastavljanja novog zakona, bla, bla... ali je ujedno i zauzeo stav "bolje ikakav zakon nego nikakav (tj. ovaj sada)" :/
    Kniewald je nesto povlacio paralele s njem, austr i svicarskim zakonom, koji su doneseni kao takvi, a naknadno su donosene izmjene (mislim da je tu isla prica o 3js).
    dosta je naglasavao koje sve strucnjake bi trebalo ukljuciti u donosenje zakona, od lijecnika ginekologa, biologa, eticara, bioeticara, udruge i predstavnike zainteresirane strane tj. pacijente.
    nisam sigurna tko je govorio o situacijama kada zakon ide u hitnu proceduru (obrana, situacije od posebnog znacaja i sl.), dal Petirka ili... ?
    Hm da, Petirka je dosta govorila o donacijama i ne-anonimnosti u cilju sprecavanja incesta. Na to je isao odgovor i protuargumenti iz Rode.
    bilo je i rijeci o protuustavnoj odredbi da samo bracni parovi mogu u postupke mpo.
    po meni, i dalje je ostala nedovoljno naglasena stvarna problematika oplodnje samo 3 js i nedorecenost/zabrana krioprezervacije embrija.

toliko od mene :/

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •