-
S bebom preko oceana
Prilicno je tesko pronaci na jednom mjestu informacije i savjete vezane za duga putovanje s malom bebom, preko Atlantika i dalje 
Mi se pomalo pripremamo za jedan takav put - za 2 i pol mjeseca bebac ce imati punih 9 mjeseci, te tada krecemo Zagreb - Pariz - Cuidad de Mexico... itd
Imam vise stvari na pameti vezano za put, pa da krenem redom..
Kakva su vasa iskustva sa promjenom vremenske zone? Da li ste bebu pustali malo pomalo da da se privikne na novo vrijeme (da spava i jede kad hoce), ili bi mozda bilo dobro od prvog dana truditi se da beba odmah uhvati ritam (npr. animirati i zabavljati bebu do kraja dana, ne bi li na taj nacin odmah pocela spavati po noci).
Kakva su vam iskustva s bebama i klimom na avionu? Je li stvarno potrebno ponijeti skafander sa sobom u 8 mjesecu, kako su me savjetovali, ili su dekica i jaknica dovoljni na tim dugim letovima? (Vec smo se vozili avionom kad je bebac imao 4 mjeseca, ali na kratkoj relaciji, i s klimom nije bilo problema)
Sta je s kolicima? Da li mi se isplati ponijeti svoja nova kisobran kolica, ili je bolje da kupim ona najeftinija za 200 kn - u slucaju da zavrse s ostalom prtljagom gdje ih mogu potrgati?
Hrana na avionu - buduci da su u zadnje vrijeme jako strogi po pitanju rucne prtljage, zanima me da li ste nosili svoju pripremljenu hranu/sokice za bebe, ili bi sve trebalo biti kupljeno i zatvoreno u bocicama i staklenkama?
Hrana opcenito - da li ste nosili sa sobom hranu koju beba inace jede (npr zitarice, omiljene gotove kasice), ili ste bebu privikavali na hranu koja se jede u toj zemlji (razlike nekada znaju biti velike po tom pitanju, pa me brine ne bi li to bilo previse promjena odjednom za tako malo dijete - i okolina i hrana i vremenska zona...).
Higijena - pretpostavljam da je po tom pitanju jedna od najvaznijih stvari redovito prati ruke sebi i djetetu. Kako bebacu koji ce tada vjerojatno puzati i sve dirati odrzavati rucice cistima? Vlazne maramice - jesu li sve iste? Mogu li jednostavno koristiti za lice i ruke one koje koristimo za guzu?
Toliko za sada
Svi ostali savjeti u vezi putovanja, a nevezani za postavljena pitanja, su takodjer dobrodosli!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma