Cure, pišite mailove, faksove, pisma..obratite pažnju svakome tko vam padne na pamet na peticiju..još uvijek nije gotovo, ne smijemo dići ruke![]()
Cure, pišite mailove, faksove, pisma..obratite pažnju svakome tko vam padne na pamet na peticiju..još uvijek nije gotovo, ne smijemo dići ruke![]()
ne znam za proceduru i to bi trebali pravnici odgovarati, i ovo apsolutno nije moj fah, no svakako taj nacrt još nije na dnevnom redu ove sjednice i trebalo bi pokušati pomaknuti donošenje na jesen.
a i to što je na vladi bio po hitnom postupku ne znači da treba u hitnu proceduru u sabor. doduše, čak mislim i da na ovoj sjednici koja traje do 15.7. imaju vremena i za 2 čitanja.
ovo je moje mišljenje - trebali bi zastupnici (čiji god) povući pitanje ustavnosti zakona (prvenstveno zbog izvanbračnih parova i ugrožavanja zdravlja žene i djeteta/embrija). ne znam da li bi povlačenje pitanja (ne)ustavnosti (koja je vrlo očita) ipak uspjelo u tome da se zakon povuče na doradu? što mislite o tome?
i stvarno mislim da liječnici moraju jasno i glasno izreći svoje mišljenje o ovome i da se ministarstvo mora izjasniti tko je izrađivao zakon.
da li itko može doći do Golema, on mi se čini normalniji za razgovor, možda nam uspije razjasniti zašto i kako je došlo do ovoga, jer kad god sam ga slušala nije mi djelovao kao edit ministar (oprostite ali morala sam ovo reći edit).
cure, sve smo ljute, ja kipim, no po pravilima foruma nema dijeljenja epiteta i inog...nemojte da na editiranje gubim vrijeme, može?
po meni najveći problemi su: diskriminacija nebračnih u MPO-u (stvarno ne vidim nikakav smisao u tvoj odredbi), zabrana zamrzavanja embrija, a time i FET-ova (što ujedno smanjuje i broj pokušaja po postupku) i ogromana propust: činjenica da nisu kontaktirali struku, dakle, liječnike koji se bave MPO-om o navedenoj problematici.
Ako crkva brani zamrzavanje zametaka iz razloga sto po njima zivot pocinje sa zacecem, a bacanje neiskoristenih zametaka je smrtni grijeh, zasto onda ne zabrane i namjerene pobacaje, pa ajmo fino svi skupa nazad u srednji vijek :?
Potpisujem Sretnu i Tikicu!![]()
Ali još jedna vrlo bitna loša stavka ovog zakona je zakonsko pravo liječnika-ginekologa da odbije liječenje! :shock:
Neka mi netko samo kaže da to pravo postoji za neku drugu bolest?!?! Koliko ja znam čak se ni za AB liječnih ne može pozvati na svoju savjest jer je to njegov posao! Nitko ga nije tjerao u ginekologe...
Što bi se dogodilo kad bi sada svaki liječnik imao pravo odbiti liječenje, neki bi se pozvali na "savjest" zbog boje kože, nacionalnosti, spola, sexualnog opredjeljenja, boje kose, podrijetla, fizičkog izgleda, stila života pojedinog pacijenta itd. "Pregenijalna" odredba zakona!![]()
meni je definitivno najgore ograničavanje na tri stanice. ja sam sa 16 js došla na 6 kvalitetnih blastica, u prošlom postupku s 5 na dvije. po meni ograničavanje na 3 stanice svodi MPO na prirodnjake, a za zamrzavanje u tom slučaju niti nema materijala.
naravno da ove besmislice oko doniranja i bračnog statusa doprinose doživljaju s tim da se u slučaju prvog neće ništa promijeniti u odnosu na sadašnje stanje, a koliko god bilo besmisleno pitanje bračnog stanja, tu barem možemo sami intervenirati.
isto ovako intenzivno bespomoćno sam se osjećala kad sam se vratila u hrvatsku. naš sustav zbilija stinks.![]()
uvijek u ovakvim situacijama pogledam što se vani nudi od poslova. ova kriza mi ne ide u prilog.![]()
a zna li se tko je iz Crkve kontaktiran glede ovog zakona??? (zanima moju sestru teologa). meni je fascinantno kako se Crkva u sve, ali baš sve mješa, mislim možeš propovjedat šta te volja, ali u zakonodavnu vlast se nemaju šta petljat,a još mi je jadnija država koje se brine da se ne zamjeri Crkvi pa baš sve zakone prilagođavaju njima umjesto korisnicimatikica_69 prvotno napisa
![]()
Tako je. Naravno da ne bi imalo smisla da ti MPO-ovac odbije liječenje jer mu je to specijalizacija i to nije stvar koje se osobno bojim. Ono što mene više muči je to propisivanje uputnica i lijekova. A ako moram plaćati i postupak i lijekove, nisam izgorila po glavi pa da to radim ovdje sa tim člankom zakona o 3 stanice..rekoh..ukidanje na mala vrata.. :/TinkiVinki prvotno napisa
sori marči![]()
suzdržavat ću se al mislim da sam još negdje malo pretjerala, naj se srdit
Da, mislila sam na primarne ginekologe...aenea prvotno napisa