Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: ljetni piknik - roštiljada; ideje?

  1. #1
    pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    8,507

    Početno ljetni piknik - roštiljada; ideje?

    Planiramo jednu malu fešticu na otvorenom ovo ljeto, vjerojatno će to biti neka roštiljada uz more. Taj dio s roštiljanjem prepuštam muškoj ruci, a ja razmišljam što da napravim kao prilog.

    Dakle tražim recepte za jela koja se brzo naprave, nisu kvarljiva, osvježavajuća, jednostavna, poželjno da se mogu jesti prstima, te da se mogu napraviti dan prije i stajati do sutra.

    Zanimaju me najviše jela od povrća i kolačići.

    Imajte na umu da nisam dobra kuharica

  2. #2
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    sjeverozapadna
    Postovi
    11,053

    Početno

    Evo baš sam mislila otvoriti istu temu. Za rođendan bi vjerojatno imali roštilj, pa me isto zanimaju prilozi. Salate i slično.
    Meni su super dvije salate, njih budem sigurno radila:
    1.) Klasika: paradajz, paprika, luk + feta sir na kockice
    2.) Grah salata s lukom i bućinim uljem
    I tu nekako moja silna maštovitost stane, pa evo i ja čekam u redu za priloge.

  3. #3
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    sjeverozapadna
    Postovi
    11,053

    Početno

    Još mislim raditi paprike punjene sa sirom. To mi je super.
    Sir, vrhnje, sol, papar, vlasac, obični luk, peršin, kopar, može i bosiljak, to izmješam i punim polovice sirovih paprika.
    Meni je odlično. Ide uz roštilj, a može biti i kao svojevrsno predjelo, i može se jesti prstima. Primeš i grizeš.

  4. #4
    pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    8,507

    Početno

    ovo s feta sirom je super ideja :D , ali grah mi je malo težak za ljeto zapravo prekrižila sam sve što ima veće količine škroba
    Sjetila sam se ovih davorovih pečenih tikvica i patilđana, zvuči jednostavno i dobro

    Kako pečeš te paprike sa sirom, u pećnici?

  5. #5
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    Grah salate je opasna jer se lako kvari.

    Ima jedan super recept sa tikvicama i patlidžanima, sigurno ga ima na coolinarici, ispeku se i ohlade pa naprave na salatu.

  6. #6
    BAŠBAŠ.. avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    236

    Početno

    Meni je mrak uz roštilj mladi luk sitno nasjeckan i pomješan s vrhnjem, mislim da se to zove satarica! Mljaaaac

    Možeš napravit i salatu od pečenih paprika s češnjakom i maslinovim uljem, mješanu salatu od friškog zelja, mrkve, paprike, luka i rotkvice s nekim jogurt preljevom..

  7. #7

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    744

  8. #8
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    sjeverozapadna
    Postovi
    11,053

    Početno

    pomikaki je napisala:
    Kako pečeš te paprike sa sirom, u pećnici?
    Ne pečem, jede se sirovo, ohlađeno u frižideru.

  9. #9
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    sjeverozapadna
    Postovi
    11,053

    Početno

    Može i neka meksička salata:
    grah (opet)
    kukuruz
    paprika crvena, zelena, žuta
    luk
    Finoooo!

  10. #10
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    I meni su paprike sa sirom mljac

  11. #11
    migoh avatar
    Datum pristupanja
    May 2009
    Lokacija
    Zg - istok
    Postovi
    578

    Početno

    mi često radimo ovu hladnu salatu/prilog:

    -skuhano tijesto
    -narezani paradajz,paprika
    -kockice sira (podravec, gauda)
    -kukuruz (onaj iz limenke)
    -narezane masline na pola
    -kiseli krastavci
    -ponekad i malo graha

    sve malo posolim i obavezno stavim ocat , jer daje fino osvježenje .

  12. #12

    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    SZ Hrvatska
    Postovi
    1,942

    Početno

    A onaj čuveni Nudelsalat iliti salata od tjestenine? Skuhaš tjesteninu (može i šarenu), staviš unutra papriku, kuhane šunkice, začina, malo bijelog luka, paradajza, malo senfa i majoneze. Dobro ohladiš. Isto fino i nije loše.

  13. #13
    pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    8,507

    Početno

    Citiraj Anemona prvotno napisa
    pomikaki je napisala:
    Kako pečeš te paprike sa sirom, u pećnici?
    Ne pečem, jede se sirovo, ohlađeno u frižideru.
    e ovo mi se sviđa 8)

    ajde i malo recepata za neke mini kolačiće, može i linkovi na već postojeće.

  14. #14
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    Nećete biti u blizini frižidera?

  15. #15
    pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    8,507

    Početno

    ako budemo ipak doma u vrtu (tj. ako bude prehladno za kupanje) bit ćemo blizu frižidera, ali radije bi uz more, tako da ćemo imati možda onaj frižider u koji ubaciš zaleđene "pingvine" samo da malo duže čuva hladnoću...

    Tako da sve što treba biti zbilja zaleđeno (sladoled prije svega) vjerojatno ne dolazi u obzir.

    Bitno mi je i da hrana bude pogodna za transport, tj da se ne gnječi ako se naslaže u kutiju.

  16. #16
    pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    8,507

    Početno

    Možda ove lepinjice kao alternativa kruhu
    http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...118da811203551

    i prvi od ovih rogač-kolača
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=25214

    tražim i onaj recept za čoko-budniće, ali za sad neuspješno.

  17. #17

  18. #18
    kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Postovi
    2,338

    Početno

    Kolači definitivno keksi ( jer ćeš inače imati pljeskavice iz kojih curi topljeni sir) ili jogurt kolač,mramorni kolač, kakao kocke
    Meni je ovo prefino

    Čokoladne kocke

    8 žlica vode
    30 dag šecera
    10 dag čokolade
    3 žlice kakaa
    1 margarin
    1-2 žlice ruma
    6 jaja
    1/2 šalice šecera
    1/2 šalice brašna
    1 pecivni prašak


    Na laganoj vatri otopiti vodu, 30 dag šecera, cokoladu, kakao, margarin, rum. Smiksati jaja, 1/2 šalice šecera, brašno, pecivni prašak i u tu smiksanu smjesu doliti prije otopljenu smjesu. Sve zajedno dobro izmiksati i staviti peci na 180 stupnjeva. Kad je kolač gotov preliti ga glazurom od cokolade ( u ovom slučaju bez čokoladne glazure )

    Isprobano i jako fino
    http://www.coolinarika.com/recept/sa...esta-s-povrcem

  19. #19
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Mi kod roštiljanja mesa obavezno na roštilju pečemo tikvice i šampinjone.
    Tikvice narežemo na tanje šnite, malo posolimo. Kad su pečene stavit ih ispod mesa u posudu da se upiju onog safta.
    Šampinjonima izvadimo stapke i tu stavimo maslaca.
    Uvijek se prije pojedu tikvice i šampinjoni pa tek meso.
    Nama je osim salata od svježeg povrća neizostavna
    salata od kukuruza, blaga je i paše sa mesurinjem
    Kukuruz šećerac iz konzerve
    kiselo vrhnje
    sol
    vlasac nasjeckan
    Na onu srednju konzervu kukuruza stavim 2 dcl kiselog vrhnja.

  20. #20
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    Evo recepta za patlidžane i tikvice sa Coolinarike, ja ga imam u jednoj vegetinoj kuharici

    http://www.coolinarika.com/recept/ma...zani-i-tikivce

  21. #21
    Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,634

    Početno

    salata od pašte, salata od riže

    pogačice ili kiflice sa sirom

    palenta. skuhaš dan prije, ohladiš u kalupu, odrežeš na šnite i baciš na roštilj skupa s mesom

    kolači: definitivno neki keksići ili možda muffini (ali bez čokolade u komadićima), biskvit s jogurtom (lagano a ne kvari se brzo)

  22. #22
    Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,634

    Početno

    Citiraj pomikaki prvotno napisa
    Kako pečeš te paprike sa sirom, u pećnici?
    ja odrežem kapicu na paprikama, ispraznim paprike i operem ih. napunim kockicama raznih sireva,vratim kapicu, složim u vatrostalnu posudu i pečem (ponekad malo sira iscuri ali meni ne smeta 8) )

    definitivno nije varijanta za piknik. bolja varijanta je ona s linka koji je dala mima, a može se raditi i s paprikama

  23. #23
    magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    A6
    Postovi
    6,641

    Početno

    Citiraj migoh prvotno napisa
    mi često radimo ovu hladnu salatu/prilog:

    -skuhano tijesto
    -narezani paradajz,paprika
    -kockice sira (podravec, gauda)
    -kukuruz (onaj iz limenke)
    -narezane masline na pola
    -kiseli krastavci
    -ponekad i malo graha

    sve malo posolim i obavezno stavim ocat , jer daje fino osvježenje .
    super zvuči
    ali kakvo tijesto radiš? kao za kruh ili slatko? kak to skuhaš? :?

  24. #24
    Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,634

    Početno

    Citiraj magriz prvotno napisa
    Citiraj migoh prvotno napisa
    mi često radimo ovu hladnu salatu/prilog:

    -skuhano tijesto
    -narezani paradajz,paprika
    -kockice sira (podravec, gauda)
    -kukuruz (onaj iz limenke)
    -narezane masline na pola
    -kiseli krastavci
    -ponekad i malo graha

    sve malo posolim i obavezno stavim ocat , jer daje fino osvježenje .
    super zvuči
    ali kakvo tijesto radiš? kao za kruh ili slatko? kak to skuhaš? :?
    magriz, mislim da je tijesto=tjestenina (ja stavim penne rigate)

  25. #25
    magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    A6
    Postovi
    6,641

    Početno

    Citiraj puntica prvotno napisa
    magriz, mislim da je tijesto=tjestenina (ja stavim penne rigate)
    pa da tjestenina, sad mi je jasnije :nepismenismajlić:

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •