Results 1 to 5 of 5

Thread: rodiljna naknada -porodiljna naknada

Default rodiljna naknada -porodiljna naknada

kopala sam po forumu,bezuspijesno priznajem ili nisam dobro pregledala
    situacija mi je slijedeca
    prijavljena sam na burzu i jucer kad sam isla po žig za ovaj mjesec,gospođa mi je rekla da se pripazim i da kad bude 5 mjeseci od rodjenja dijeteta odem u HZZO i podnesem zahtjev za primanjem porodiljnih naknada za drugih 6 mjeseci, jer kao nezaposlen tj student prvih 6 mj primam rodiljnu a drugih imam pravo na porodiljnu ali moram pazit da podnesem zahtjev 30 dana prije nego dijete navrsi 7 mjeseci
    jel mi moze itko metodom ''uputsva za debilice'' objasnit, jel se trenutno osjecam izgubljeni....ah da i termin mi je 24.7

hvala :?

rodiljni dopust traje do djetetovih navrsenih 6 mjeseci. roditeljski dopust od navrsenih 6 mjeseci do godine dana. o tome ti je referentica govorila.
    svi moraju, ako zele koristiti drugih sest mjeseci, osobno doci u hzzo i traziti produljenje. to trebas napraviti oko mjesec dana prije nego beba navrsi 6 mjeseci (dakle s njenih 5).

a kakve veze sa ti imaju naknade? ja nisam u sustavu rada..student sam ali kak sam zamrznula prava morala sam se na burzu prijavit da bi imala pravo na porodiljnu naknadu...jel se termin porodiljna naknada izbrisao ili?
    znam da sam dosadna ali ti ce nam novci dobro doc...

Osoblje foruma mamma san's Avatar

Ako imaš zdravstveno osiguranje, status redovnog studenta, onda ostvaruješ prava na rodiljnu i roditeljsku brigu.

Ako se vodiš na burzi (HZZ) kao nezaposlena, te si zdravstveno osigurana kao nezaposlena osoba, onda ostvaruješ pravo na rodiljnu i roditeljsku poštedu.

kako sad stoje stvari kad cu predavat zahtjev a prvih 6 mjeseci bit cu na hzz, a drugih student
    znaci za prvih 6 cu trazit rodiljnu postedu, a a drugih 6 pravo na roditeljski brigu?
    i to se sve radi preko HZZZO-a?
    pardon kaj sam dosadna