Citiraj ivarica prvotno napisa

Ima na burzi divnih mladih učiteljica, entuzijastičnih i željnih posla.
znam
u boravku smo ih upoznali pet u tri godine, svaka je stvarno predivna i entuzijasticna i zeljna posla. ali ne znam zasto je tesko prihvatiti, ako vec ne mozete prihvatiti da roditelji imaju pravo da ih netko nesto pita (ali zato im ti joseph dajes odgovornost za ono sto ih se ne bi trebalo ni pitati?) da ima 22 roditelja koji su isto tako zadovoljni radom uciteljice od 65 godina, usto i aktivnei vitalne izvidjacice, koji su zadovoljni njenim radom, njenim odnosom prema svakom djetetu i da misle da je za djecu najbolje da ih ona vodi i u cetvrtom razredu, ako je i njoj to ok.
valjda je tesko danas, kad smo skloni sve kritizirati i kad je sve lako zamjenjivo, povjerovati u dobru i pozitivnu prosudbu roditelja?
ovih dana mi je - gledajući iz vl cipela - stvarno teško vjerovati u dobru i pozitivnu prosudbu roditelja tj bolje rečeno vjerujem u nju ali vidim i da je ona ograničena samo na vl potrebe - usko i egocentrično.
(radi se o tome da moram objašnjavati kako na xy postojećih mjesta nikako ne stane 2xy djece. na što je odgovor onih prekobrojnih koji ne ispunjavaju uvjete, da tko sam ja?
da oni znaju bolje i da imaju pravo jer su roditelji, i da ih boli briga za druge i da će oni ovo ili ono................. dopuni sama )

roditelji u većini slučajeva nemaju cjelovitu sliku škole ii ne vide dugoročnije od svojih i potreba vlastite djece.
pitam se je li za školu tvog djeteta optimalno rješenje prolongiranje umirovljenja učiteljice za godinu dana?!
slažem se s tobom da roditelji imaju pravo da ih se pita.
no, ne slažem se s tobom da riječ roditelja treba biti presudna.
roditelji ne odgovaraju za vođenje škole i postoje odluke koje se ne bi smjele temeljiti na karatkoročnim željama/potrebama.

slično kao kod yosephak, ni u mojoj školi se ne događaju ovakve situacije kakvu opisuješ, jer se odlazak u mirovinu unaprijed planira (iznimka su iznenadni akutni osobni, zdravstveni ili obiteljski razlozi)
s druge strane divne mlade, entuzijastične učiteljice željne posla drito s burze nemaju šansu dobiti stalni posao jer uglavnom na njega čekaju 3 - 9 godina (statistika u mojoj školi) , nakon puno dokazivanja i
zamjena i ako imaju sreće da netko ode u penziju.