Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: Kada prvi puta u kino?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Kada prvi puta u kino?

Evo, zanima me kada ste prvi puta odveli dijete u kino?
    Kada je idealna dob za dijete odvesti u kino?
    Moja kćer je išla prvi puta sa oko 4 godine, možda malo ranije i bilo je ok, u biti mogla je sjedit tamo 2 sata i pratiti crtić (inače je vrlo nemirno dijete).
    Sina (2,5 godine) još nismo vodili, ali sad razmišljam o tome da probamo ili je još uvijek prerano da pokušamo? (dobro, uvijek nam preostaje opcija da izađemo van ako mu se ne sviđa).

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Moje su obje bile u toj dobi. Ali, nisu pogledale cijeli film.
    Ono što mene smeta u kinu su glasne reklame, mislim, film nikako da počne , naravno da dijete izgubi strpljenje.

Starija je bez problema i s užitkom odgledala cijeli film s nekih 4 godine. Shreka III.

Mlađa, sad ima 2.5 godine izdrži nekih 45 minuta. OK, bila je možda dva, tri puta u kinu.

ivorka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Moje je mišljenje - ne prije 4g (ili bar 3,5). Moj stariji je bio gledati Shreka s nepune 3g i nije imao strpljenja odgledati do kraja i bilo mu je preglasno i nije mu bilo jasno kako on to ne može šetati okolo.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

[quote="Anci"]
    Ono što mene smeta u kinu su glasne reklame, mislim, film nikako da počne , naravno da dijete izgubi strpljenje.
    /quote]
    Da, to i mene smeta, ne znam zašto kod tih crtića odnosno filmova za djecu toliko dosađuju s reklamama.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

m. je prvi put bila u kinu s 4,5 godine. ali smo do tada toliko puta isle u kazaliste da sam jednostavno zaboravila na kino. kad god bi mi palo na pamet, onda bas ne bi bilo nesto privlacnog za klince u kinima. ona ne voli agresivne scene u crticima.
    nakon prvog posjeta kinu rekla je: "dobro, sad znam sto je kino...mozemo drugi put opet u kazaliste"
    sin mi je star kao i tvoj i jos ga ne bih vodila. kraca kaz. predstava, slusanje price u knjiznici to je ok. ali za kino mi je jos premali. mislim da ne bi sjedio toliko dugo.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Lea je gledala Shreka sa tri godine - više radi doživljaja kina i zabave nego radi filma. Nije bilo problema, bila je zaljepljena za stolicu, i bilo joj je super. Ali zato sad ne voli ići u kino jer joj je preglasno, a neke reklame su joj strašne. Do kraja joj se zamjerilo kad smo gledali Madagaskar 2 ( a prvi dio tog filma obožava, luda je za Alexom lavom).

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Nama kino ni kazalište nažalost nisu baš blizu.
    Kćer je išla nekoliko puta u kazalište s prijateljicom i njenom mamom, u kino je išla s nama par puta, a jedino kad je u Zagrebu kod dede, onda ju deda obavezno vodi. Sad već dugo nismo bili s njom u kinu (zadnji put kad sam bila pred porod, al onda ja nisam izdržala odsjedit u miru ), i već je izrazila želju da idemo zajedno, u biti i s malim.
    Ne računam u biti s tim da će odsjedit cijelo vrijeme unutra, ali me malo strah da se ne prestraši te buke tamo.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

A. je bila prvi put u kinu s 4.5 godine, poludjela je od buke :/ . Inače sasvim mirno odsjedi u kazalištima koliko god treba.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

nisam htjela zvucati zadojeno jer moja djeca definitivno spadaju u osjetljiviju ali htjela sam reci da mi se kino zapravo cini dosta agresivno za djecu ispod 5. cak i ako uspijes naci prikladan film/crtic, glasnoca, reklame, mrak, duzina filma - cesto su stvari koje mogu isfrustrirati malu djecu. tako da smajlic, barem sto se tice kina, ne propustate bas tako puno

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ako se ne varam,imao je oko 3 godine i bio je fasciniran svime.Nije bilo nikakvih problema iako smo gledali crtić koji je po mom mišljenju bio baš dosadan.
    I da..buka je i meni too much..ja bi to malo utišala .

Sad nismo dugo bili , uopće se ne sjetim kako je zatoplilo.

Jel ima uopće kakav dobar i zanimljiv crtić na repertoaru a da je za dečka ili bar unisex ?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mojoj je sad postalo agresivno, dok je bila manja je baš uživala .. :/

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Prvi put je ušao u kino s nepune 4, prošle godine na Animafestu, bile su projekcije kratkih crtića za mlađu djecu.
    Prvi crtić na rasporedu bila je estonska Crvenkapica, pa ga je zamalo infarkt strefio kad je vidio vuka. Bio je toliko isprepadan da smo otišli nakon pola sata.
    Sljedeći put bio je u kinu s 4,5 godine, gledali smo dokumentarac "Čudesni ocean" i to mu se svidjelo. Reklame je nekako podnio (mislim da su meni teže pale), a sam film bio je baš onako dječji - sinkroniziran, razmjerno kratak i s puno lijepih prizora morskih životinja.
    Na dugometražne crtiće još nismo išli.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A gleda li inače dugometražne crtiće?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Osim Bambija, ne.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

E da, Lea jako voli dugometražne crtiće, za nekima je baš luda, a voli gledati i igrane filmove za djecu - npr. Vlak u snijegu ili najnovije Družbu Pere Kvržice (sad čitamo knjigu). I voli cijeli događaj odlaska u kino, ali - preglasno joj je, i reklame su preagresivne tako da se na početku boji.
    Zato više ne želi u kino. Sad po ljetu bi recimo u kina trebao doći Ice Age 3 dio, a to je jedan od njenih obožavanih crtića, ali čisto sumnjam da će ga htjeti ići gledati u kino.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Uf, vidim da ima raznih odgovora. Mislim da neću ni pokušavati do jeseni, sad ima raznih drugih zanimacija.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja ne volim ići u kino, jer mi je totalno preglasno, tako da izgleda da ću i svojem djetetu uskratiti taj doživljaj duže vrijeme. :/

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Mi smo išli s 2g i nešto u staro ljetno kino na moru, prozračno, tiho, može se šetati, šuškati, grickati

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa
    Ja ne volim ići u kino, jer mi je totalno preglasno, tako da izgleda da ću i svojem djetetu uskratiti taj doživljaj duže vrijeme. :/
    Potpis!

Mi smo se zeznuli (otišli gledat Pčelin film u Kaptol Centar) - to je bio totalni horror. Jedino je mm uspio bez muke izdržati do kraja, klincima i meni bilo je zlo. I ne daju se nakon toga u kino... Radije odemo u videoteku.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja neću zaboraviti oduševljenje svoje kćerke kad je prvi put došla u kino.
    Ona je tip djeteta kojem ne smeta ni buka ni gužva (dok mene npr. smeta). I ona zaista voli ići u kino i ide 3-4 puta godišnje (s dedom).
    Al pošto je izrazila želju da eto idemo svi zajedno, zanimalo me kako su vaša djeca reagirala.
    Mislim da JJ ne bi dugo izdržao, da bi vjerojatno nakon pola sata izašli van, i to samo zbog buke.
    Ali sigurno ćemo probati.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ovisno o djetetu
    mališa je bio prvi put s 2,5 godine, gledao kung fu pandu i odgledao u jednom dahu cijeli crtić
    došli smo nakon reklama, sjedili na kraju reda za slučaj da moramo van, ali kad je završilo je vikao da hoće još
    sad (3,5g) gledamo skoro svaki novi lijepi crtić

u kazalište ide od godine i pol i obožava ga

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

T je prvi put bio u kinu s nekih 4 godine, gledali smo madagaskar , prvi dio. odgledao je čitav film bez treptanja. od tada je gledao skoro svaki koji je došao, uključujući 3d dinosaure, pravi film o ninja kornjačama. u kazalište obožava ići.

J još nije bio u kinu jer su dva kazališna pokušaja završila tako da smo izašli nakon dvije scene zbog urlanja.

a ovo
    ne znam zašto kod tih crtića odnosno filmova za djecu toliko dosađuju s reklamama.
    zato što djeca godišnje potroše 11 milijardi kuna.

bfamily avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mi smo svoju curicu poveli sa 2 godine i par mjeseci, nismo uspijeli pogledati zadnjih 10 minuta.
    Ali ona obooožaaavvaaa crtane, i kratke i duge.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Sa 2 godine i nešto sitno smo išli u kino gledati Hortona. Prvo ju je bilo malo strah od glasnih reklama, pa je sva oduševljena, na glas, pola sata komentirala crtić i vikala mama gle slonića; mama gdje sada on ide; mama gle kako je pao..onda joj je dosadilo, pa se igrala sa perecima idućih 15 min na sjedalu do i nudila ekipu iz kina; ona je izula bucne i šetala u čarapama između praznih redova.
    Definitivno je bila još premala.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Sa 2 godine i nešto sitno smo išli u kino gledati Hortona. Prvo ju je bilo malo strah od glasnih reklama, pa je sva oduševljena, na glas, pola sata komentirala crtić i vikala mama gle slonića; mama gdje sada on ide; mama gle kako je pao..onda joj je dosadilo, pa se igrala sa perecima idućih 15 min na sjedalu do i nudila ekipu iz kina; onda je izula bucne i šetala u čarapama između praznih redova.
    Definitivno je bila još premala.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •