Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: bakterije,antibiotici....

nessa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno bakterije,antibiotici....

da krenem u 4mj trud sam bila prehlađena dr opće prakse mi je dala ceporex pila san ga 3dana,sa 24tj t sam završila u bolnicu zbog ureaplasme i candide popila sam 6dana sumamed i odma posli njega eritromicin 10 dana prije 2tj sam ponovila briseve i još imam ureaplasmu dani su mi antibiotici ciprobay od priv gin i doksicilin od mog gin ali nisan još počela ništa pit jer mi je rećeno da ću ionako teško se rješit te bakterije a sad više da ne šteti djetetu a ja san još tjedan pa ulazim u 9mj e sad mi je stiga nalaz krvi i urina u krvi mi je povišena sedimentacija i leukociti ali mi dr govori da je to normalan nalaz u trudnoći :?
    a u urinu su mi nađene dosta bakterija i 10-15 eritrocita(mislim jer nisan vidila nalaz) ali ja sam taj urin davala kod njih u amb u plastičnu mokru čašu koja je sve nego sterilna sad ne znam koliko to može utjecat na nalaz,ne znam da li ipak krenit sa antibioticima,strah me je popit jer san ih toliko već popila pa me straj da to neće šta na bebu utjecat a opet ne želim da negativno djeluju te bakterije ako i koje iman
    cila san zbunjena

nessa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

evo san napravila i privatno nalaz urina :eritrociti poz(++);leukocita 6-8;dosta eritrocita svježih i epitelnih stanica i bakt okrugle i štapičaste ;izgled lagano zamućena
    hm idući tjedan idem na pregled ali kakav vam se čini nalaz :/
    bar nešto

visibaba avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

nessa, ovaj nalaz urina upucuje na bakterije u urinu i upalu mjehura (imas li subjektivnih tegoba? bol, peckanje pri mokrenju?), a za precizne rezultate trebalo bi napraviti urinokulturu da se vidi o kojoj bakteriji je rijec i na koje antibiotike reagira. moze biti i da je prisutna neka manja kolicina bakterija (10 na 3) koja se onda tretira ili ne s antibioticima ovisno o procjeni lijecnika (cesto uz takav nalaz niti ne dodje antibiogram).

sto se tice ureaplasme i propisanih ti antibiotika, ne znam sto bih ti rekla. ako nemas povjerenja u dr. koji ti je to prepisao, trazi drugo misljenje.

sretno

nessa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ništa me ne boli ni pecka nikakve smetnje neman :/
    a iskreno šta se tiče moje situacije i odnosa sa ginekolozima teško da u ijednog imam stopostotno povjerenje jer su mi dosta zafrknuli ali sve šta može pomoć mojoj bebi ja ću napravit ali konstatno pijenje antib ne znam koliko je pametno ali sad sa ovakvim nalazom ću se savjetovat i vidit šta će mi dr reć

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj nessa prvotno napisa
    evo san napravila i privatno nalaz urina :eritrociti poz(++);leukocita 6-8;dosta eritrocita svježih i epitelnih stanica i bakt okrugle i štapičaste ;izgled lagano zamućena
    hm idući tjedan idem na pregled ali kakav vam se čini nalaz :/
    bar nešto
    Ovaj nalaz ti ne može točno reći što je u pitanju. Napravi urinokulturu.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mislim da ti nema druge nego po uputnicu i hodočastit s urinom na higijenski.
    jedino ćeš tako bit sigurna šta je na stvari i treba li ti tretiranje antibiotikom.
    držim fige da ne triba.

nessa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

a otić ću kroz ova 2dana do svog ginekologa koji me vodija u bolnici pa ću vidit šta će reć
    a koliko se dana uk nosi na higijenski

maja8 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ja sam je nosila za jedno jutro jer je bila sumnja na bakteriju pošto mi je u mokrači pisalo da ima bakterija. Ali mislim da se u pravilu nosi za 3 jutra

maja8 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

i da ako nema peckanja i nemaš bol prilikom mokrenja mislim da nemaš tu bakteriju tako su bar meni rekli i eto ispostavilo se da je to tako ali ti čisto uradi nalaz da budeš sigurna i da ne piješ antibiotike bez potrebe

Sretno draga moja

nessa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

evo ću znat u 1sat šta dalje zvala san sestru u bolnici s kojom sam ostala super-hm koliko san proboravila tamo nije ni čudo
    ali sad me više brine kako znat dali istječe plodna voda ili je urin pobiga :/ otuširala san se,piškim svako 10min ali opet imam iscjetka poprilično-bez boje i mirisa-ne znam kako da objasnim

nessa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

rečeno mi je da ipak dođem ujutro na pregled pa će vidit dali ostajem u bolnici ili ne,ajme sad me već vata panika

sierra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

I šta je bilo? Jučer na tečaju smo naučili da ako je tekučina bez boje i mirisa onda je plodna voda. Al sumnjam da bi i ja znala procijeniti i uz to znanje hehe

nessa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

završila san 13-og u bolnici zbog velike temp i beba su bili veliki otkucaji srca zamalo na carski ali se stabiliziralo i izgurala sam do termina

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •