Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: Produžava li bolovanje porodiljni?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Produžava li bolovanje porodiljni?

Zanima me, ukoliko je netko na porodiljnom, i doživi npr. prometnu nesreću, može li otići na bolovanje tijekom porodiljnog i tako produžiti porodiljni?

Što se i tom slučaju događa s naknadom za vrijeme bolovanja?

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

može prekinuti rodiljni i otvoriti bolovanje. U ovom slučaju radilo bi se o naknadi za bolovanje iz plaće. U tom slučaju, netko bi se morao brinuti za dijete. Možda otac.

kasnije, obzirom na odredbe zakona o rodiljnim i roditeljskim naknadama, majka bi mogla zatražiti nastavak.

Ali sve ovisi o kojoj vrsti dopusta govoriš. Naime, po novom Zakonu nema porodiljnog. Ima rodiljnog (do 6mjeseca) i roditeljskog dopusta (do 8 godine života djeteta).

anny42 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Imam slično pitanje na koji molim odgovor.
    Jednogodišnji porodiljni mi ističe u siječnju. S obzirom da jaslice ne možemo dobiti, razmišljala sam uzeti neplaćeno do rujna dok neće moći u jaslice.
    U međuvremenu mi se zdravstveno stanje zakompliciralo i trebala bih na operciju čiji oporavak traje i do 6 mjeseci, čiji termin tek moram dogovoriti. U međuvremenu bi tata bio s bebom i uskakala bi baka.
    S obzirom da najranije mogu na operaciju u siječnju ne znam što bi mi bilo najbolje napraviti s obzirom na naknade.

Prekinuti porodiljni bolovanjem, (da li mogu nastaviti porodiljni nakon bolovanja?) ili početi raditi pa otići na bolovanje ( da li mi i tu treba određeno vrijeme rada zbog prosjeka).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •