Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: Da li hodaju bosi - vani?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Da li hodaju bosi - vani?

Da li vaši hodaju vani bosi? Moj maleni ne, a sve mi se čini iz jednog očitog razloga, MM i ja smo tipovi koji nikad ne hodamo bosi i to reflektiramo na dijete. :/
    Npr. moj brat i žena stalno hodaju bosi, i maleni bez problema cijelo ljeto hodaju bosi po šljunku, travi,...
    Da li moje dijete time nešto važno propušta??? Znam vezu između spuštenih stopala i bosog hodanja, ali,...?
    Moj maleni ne pokazuje nikakvu želju da bi bio bos, vjerojatno zato jer vidi mene i MM - a stalno obuvene.

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bosi hodamo jedino po plaži kada smo na moru. Ponekad klinci žicaju da se ne igralištu skinu bosi u pijesku i ja to dopustim no to je rijetko.

Ne vidim nikakve prednosti bosonogog hodanja, samo vidim potencijalne opasnosti da se negdje ubodu, porežu, opeku na nešto... a nije ni higijenski po mom mišljenju, treba te noge oprati poslije.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Da, na gruntu, gdje smo sigurni da nema pesjih brabonjaka. Nije često...

Isto i po Jarunu.

Zapravo, to činimo mlađi sin i ja. Stariji sin i mm viču "trava me pika" i hodaju u japankama. Treba li reći tko ima spuštena stopala??!!! (Možda je slučajno, možda nije...)

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja sam "kronično obuvena", nema šanse da stanem bosa na pod, a tek vani, nikako.
    Čisto primjera radi: sve trudnice znaju kako je to kad imaš veliki trbuh i po noći se skoro prekasno probudiš za pišanje. Pokušavaš se brzo ustati i gas na WC. Čak ni u takvim "kriznim situacijama" nisam nikad otišla bosa. Uredno sam obula papuče i onda gas.
    Žao mi je jer to reflektiram i na malenog, ali ja to isto gledam kao opasnost. U travi imamo puno pčela, osa, mladih kopriva, koji trn, možda i staklo, kakice od pesa,...

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Eh, da, zaboravih, doma smo bosi kada je ljeto i vruće. Doma volimo biti bosi.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Barbi prvotno napisa
    Eh, da, zaboravih, doma smo bosi kada je ljeto i vruće. Doma volimo biti bosi.
    x (mm izuzet, taj bi najradije u šlapama i u krevet )

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Malac da (on je kronično izuven ), cura ne.

Ja kako kada, obično po kući da, a vani i mene pika A po plaži ne volim izgledati kao nilski konj koji izvodi trbušni ples, pa sam uvijek obuvena

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

A ništa, moram ja malo pregristi i malog izuti. Da ne bi bilo zabune, ja njemu nikad nisam govorila: moraš biti obuven, ili nemoj biti bos ili nešto slično, da poželi da ga vani izujem, bih, ali nema takvih želja.
    Čak se i normalno igra s drugom bosom djecom i nikad ne veli i ja bih bio bos. :?

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

moji dečki su kronično bosi. i ja.
    čim zatopli, mene obuća smeta.
    naravno, kada si to mogu dozvoliti.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

moje mišljenje - bolje da se tu i tamo na nešto pikne, zaprlja noge i slično, nego da ima ravne tabane kao ja. MM s time nema problema pa smatra da je izuzetno opasno da se na nešto poreže, on je naravno za sandale. Srećom u prirodi smo i nema šprica i stakla oko nas.
    Inače čitavu zimu se manijački izuva i skida čarape da bi bosa jurcala po hladnim podovima a sad kad je toplo vidim da je smeta kad je bocka trava. Više manje prepuštam joj odluku da li da se obuče, ali ne skačem da donesem sandale isti čas kad se sjeti. Malo pika, što sad.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moji svi cetvero vrlo cesto hodaju bosi. ljeto, zima, unutra, van, ravno, neravno, kamenje, beton, trava... nikad se nisu zalili da im je bockavo ili tvrdo ili ovakvo-onakvo (jedino su se zalili ako je pijesak bio prevruc )

mm i ja volimo bosi hodat al smo najcesce obuveni. pogotovo po neravnim i bockavim povrsinama (sila kojom ja pritiscem centimetar kvadratni svog stopala neusporediva je s onom kod klinaca, pa zato vise volim nekakav izolator )

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja često hodam bosa. Izujem se u našem parku. I one isto. Čist je.
    Na plaži sam ja bosa. One kako koji put.

I iz parka idem bosa kući.
    Pa se operem jer budu fakat crne noge

Ali meni je to užitak. Ja sma cijelo djetinjstvo provela bosa. Ljeti

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa
    moje mišljenje - bolje da se tu i tamo na nešto pikne, zaprlja noge i slično, nego da ima ravne tabane kao ja. donesem sandale
    Nema to baš neke veze, moja kćer je praktički uvijek bosa, pogotovo ljeti, (Anemona može potvrditi ak se sjeća od prije), i ipak ima spuštena stopala.
    Sinko je sad počeo po vani hodat bos, ali onda sam nakon nekog vremena počinje tražiti da se obuje.
    Ja -kako - kad. Nekad uživam hodat bosa, nekad mi smeta.
    MM je najčešće obuven.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Baš smo jučer skupa bosi trčkarali po travi i uživali
    Jedva čekam skroz toplo vrijeme da možemo više izuvat cipele.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Kod nas je situacija da sam ja počela hodati bosa uz mm i malenu. Njih dvoje jednostavno obožavaju biti bosi, u kući, oko kuće, uvijek i svugdje. Ja ih pratim koliko mogu
    M. je i prohodala bosa prošlo ljeto i sjećam se da nam je bilo baš teško navikavanje na cipelice kad je stigla zima.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Potičem Sunčicu da hoda bosa po dvorištu jer ima spuštena stopala. A i ja volim biti bosa, volim taj dodatni "kontakt sa svijetom oko mene" ljeti. Doduše, poslje je muka prati noge, ali nema veze.

Ali kakvo vrijeme je trenutno opet smo u tenisicama

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj klara prvotno napisa
    Doduše, poslje je muka prati noge, ali nema veze.(
    A i kadu koju meni moji ukućani redovno zacrne svojim papcima

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

a znate koji mi je najnajveći gušt - po ljeti, u mom malom dalmatinskom mjestu, kad padne pljusak, ali ono pravi, jaki topli, ljetni pljusak, koji začas poplavi ulice, skinuti cipele i hodati onako polako bos.
    joj, nema boljeg...

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

joj cvijeta, obožavam toplu ljetnu kišu
    odmah se idem šetati, obuvena 8)
    dok me ljudi gledaju kao kandidata za Lopaču

zapravo ja ne kužim dobrobit bosog šetanja po asfaltu, pa ni po travi
    po oblutcima ok, to je super, samo što ja sa svojom tonažom to ne mogu podnjeti, boči me, brate, jako
    ali V potičem da bude bosa na plaži
    ali šetat bos po ravnom, nema, po meni, neke koristi u prevenciji ravnog stopala
    onda je bolje djetetu doma prosuti oblutke po podu, ili olovke, ili tako neke sitne predmete pa se igrati da ih ono hvata nožnim prstićima i da valja stopala po njima

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

po gradu naravno ne, ali kad smo na moru ili kad smo nedavno bili u americi, tamo su hodali bosi. po travi i kemancicima mislim da je zdravo a po ravnom mozda i nije, ali oni obozavaju biti bosi, a posto niti jedno nema problema sa stopalima, ja im dam da uzivaju...

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

proslo ljeto je j, cijelo vrijeme bio bos, imao je tada godinu i pol, trcao je po plazi ko po betonu... po kuci su stalno bosi kao i ja

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

o, da... budući da ne može držati na nogama sandale/šlape/patike dulje od 10 minuta.. iako svi uvijek za njim tapkamo i obuvamo ga sve jedno je svako malo bos.... bilo ljeti bilo zimi...
    na plaži mu obujem papučice za plažu obzirom da zna biti ostataka stakla neke razbijene boce, razbijenih školjki, oštrog kamenja... kad mu dosadi opet is izuje, no nije mu ugodno tako šetati...

Pedijatrica nam je preporučila šenje po "mekom" kamenjaru radi ravnih stopala...

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

po kući je bosa
    po vani je obuvena (kad smo u Ri)
    kad smo u Crikvi .. je uglavnom bosa

iako po plaži žica da joj obujem crocsice iako mi to nije drago, ne bi joj škodilo naviknuti se na oblutke i pijesak.

Što se tiče ljetnih pljuskova - redovito skinem obuću. Nisam pretjerano spretna
    (iako se i bose noge kližu, ali osjećam se stabilnijom)

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Kuci smo naravno bosi. U vrtu nece bosi za milog Boga, sto mi i pase jer imamo glupe vjeverice, posume, rakune...i svako jutro nadjem pokoji brabonak na travi...grrrrrrrrrrrrrrrrrrr

M&A avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Barbi prvotno napisa
    Bosi hodamo jedino po plaži kada smo na moru.
    Mi se na plazi/moru obuvamo od kada se mali od frendice piknuo na spricu koja je bila zakopana u pjesak.
    Nakon svih mogucih testova na HIV,hepatitis...Bogu hvala nije mu nista.
    Ali smo bosonogo hodanje rezervirali za kucu/balkon/terasu.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Pcelica Mara prvotno napisa
    Citiraj klara prvotno napisa
    Doduše, poslje je muka prati noge, ali nema veze.(
    A i kadu koju meni moji ukućani redovno zacrne svojim papcima
    Poznata priča.... još kad imaš staru kadu koja je gruba od godina ribanja i sva se prljavštima odmah zakači...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •